Hambakroon

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Hambakroon

Postitus Postitas Külaline »

Hambale vaja krooni. Mis mind ees ootab, kuidas seda tehakse?
Palju umbes maksma läheb? Millises kliinikus hästi tehakse?
Külaline

Guugel
Külaline

Guest kirjutas: 10 Juul 2026 07:46 Hambale vaja krooni. Mis mind ees ootab, kuidas seda tehakse?
Palju umbes maksma läheb? Millises kliinikus hästi tehakse?
Räägin oma kogemusest ja ma ei ole hambaarst ega tehnik. Alustuseks oleks vaja pilti, et teha kindlaks allesoleva hambaosa ja juure seisukord - et kuhu see kroon kinnitada. Kui on viletsas seisus, vbl on vaja juureravi. Kui hambast suurt midagi alles ei ole ja juur ka pole suurem asi, võib olla vaja toestada juurt tiftiga. Kui krooni tegemiseks läheb, võetakse jäljendid, vbl tehakse ka prooviks kroon alustuseks ja kui see valmis, hakatakse seda suhu panema. Kroonid on erinevast materjalist, see tähendab ka erinevaid hindu ja kvaliteeti. Kliinikuid ma soovitama ei hakka, alustada võiks oma hambaarstiga rääkimisest.
Külaline

Nii palju, kui mina tean, siis juureravita hambale vist krooni ei pandagi?
Külaline

Guest kirjutas: 10 Juul 2026 12:35 Nii palju, kui mina tean, siis juureravita hambale vist krooni ei pandagi?
Pannakse. Kui põletikku pole ja kõik on all terve siis niisama igaks juhuks hammast juureraviga ei suretata.
Külaline

Üldiselt nooremad hambaarstid nõuavad kroonide panekut. Sellele peaks nende meelest eelnema kindlasti mingi poole aasta pikkune mikroskoobialune juureravi mõnes udupeenes erakliinikus ja maksma läheks see juureravi vähemalt 2 eesti keskmist palka. Seda ka juhul, kui juurega mingeid probleeme pole. Juureravi korral pead ka allkurjastama mingi nõusolekulehe selle kohta, et kui neil juureravi juures midagi untsu läheb ja hammas vaja eemaldada, siis sul pretensioone pole.
Teine võimalus on paluda samal arstil esialgu paigaldada siiski ajutine kroon, maksab mingi 50-80€ ja peab vastu umbes pool aastat.
Kolmas variant, otsid kompetentse 50+ vanuses arsti, kes sul selle hamba (vajadusel tiftiga) plommimaterjalist üles ehitab. Maksma läheb suure plommi hinna, umbes 100€ ja püsib aastaid või lausa aastakümneid. Mul üks esihammas nii juba üle 30a. Hiljuti ühel eakamal arstil veel ühe hamba samamoodi üles ehitada.
Mingil x põhjusel vanamad arstid seda oskavad, nooremad mitte või ei viitsi.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Juul 2026 13:26 Üldiselt nooremad hambaarstid nõuavad kroonide panekut. Sellele peaks nende meelest eelnema kindlasti mingi poole aasta pikkune mikroskoobialune juureravi mõnes udupeenes erakliinikus ja maksma läheks see juureravi vähemalt 2 eesti keskmist palka. Seda ka juhul, kui juurega mingeid probleeme pole. Juureravi korral pead ka allkurjastama mingi nõusolekulehe selle kohta, et kui neil juureravi juures midagi untsu läheb ja hammas vaja eemaldada, siis sul pretensioone pole.
Teine võimalus on paluda samal arstil esialgu paigaldada siiski ajutine kroon, maksab mingi 50-80€ ja peab vastu umbes pool aastat.
Kolmas variant, otsid kompetentse 50+ vanuses arsti, kes sul selle hamba (vajadusel tiftiga) plommimaterjalist üles ehitab. Maksma läheb suure plommi hinna, umbes 100€ ja püsib aastaid või lausa aastakümneid. Mul üks esihammas nii juba üle 30a. Hiljuti ühel eakamal arstil veel ühe hamba samamoodi üles ehitada.
Kui hambaääri väga pole, siis seda üles ehitada ei saa.
Olen ühe krooni pannud, umbes 7 aastat tagasi, maksis 500 eurot.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Juul 2026 14:13
Külaline kirjutas: 10 Juul 2026 13:26 Üldiselt nooremad hambaarstid nõuavad kroonide panekut. Sellele peaks nende meelest eelnema kindlasti mingi poole aasta pikkune mikroskoobialune juureravi mõnes udupeenes erakliinikus ja maksma läheks see juureravi vähemalt 2 eesti keskmist palka. Seda ka juhul, kui juurega mingeid probleeme pole. Juureravi korral pead ka allkurjastama mingi nõusolekulehe selle kohta, et kui neil juureravi juures midagi untsu läheb ja hammas vaja eemaldada, siis sul pretensioone pole.
Kui hambaääri väga pole, siis seda üles ehitada ei saa.
Olen ühe krooni pannud, umbes 7 aastat tagasi, maksis 500 eurot.
Mul läks eelviimane alt hammas juureravi(nii pikalt kestis ja oli lõpuks nii õhuke) ajal pikuti pooleks. Ehitati üles ja pidas vastu 12 aastat. Minu arvates üsna hästi pidas vastu. Arvestades seda, et need tagumised on põhilised mälumise hambad.
Külaline

Mul oli kahe hambaga nii, et üks tifti, juureravi ja krooniga ja teine juureraviga lihtsalt ehitati üles. Mõlemad pidasid vastu üle 10 aasta kõrvasti, lõpuks tekkis ikka põletik alla. Pidi täiesti tavaline olema, et nn täidisesse kipub pragu tulema. Asendasin implantaadiga, mis õnnestus ideaalselt.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Mul on all 3 implantaati. Üleval on 2 üle 4 hamba ulatuvat tsirkoonkrooni. Kusjuures teise puhul käisin hambaarsti juures 2 aastat, kuna ühe hamba alt ei tahtnud kuidagi põletik ära kaduda, siis otsustas arst, et parem õudne lõpp kui lõputa õudus ja eemaldas hamba. Üles ta implantaati ei soovitanud, kuna ülalõualuu on õhuke ja õrn, pigem lihvis teisi hambaid maha ja pani ka tsirkooni 4-le hambale.
Aga jäljendit enam ei võeta, nüüd tehakse 3D pilt ja selle järgi tehakse kroon.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Juul 2026 12:49
Guest kirjutas: 10 Juul 2026 12:35 Nii palju, kui mina tean, siis juureravita hambale vist krooni ei pandagi?
Pannakse. Kui põletikku pole ja kõik on all terve siis niisama igaks juhuks hammast juureraviga ei suretata.
Paraku kui paned krooni ja juureravi ei tee siis just kipub alla põletik tulema.
See pidi praktika olema lihtsalt.Reeglina tehakse ikka juureravi ka kohe ära.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist