Kas viite arstile midagi tänutäheks?

vana hea klassika
Külaline

Kas viite arstile midagi tänutäheks?

Postitus Postitas Külaline »

Kas sellist asja üldse enam tehakse ja kui tehakse, siis mida kingite?
Külaline

Ei vii, see on iganenud Ida-Euroopa komme. Jätab mulje, et antakse altkäemaksu, et erikohtlemist saada. KUI midagi tänutäheks viia soovid, siis lilleõiest piisab.

Ma ei tea, kuidas Eestis, aga lääneriikides ei tohi meditsiinipersonal patsiendi käest midagi vastu võtta. Lill on okei, aga raha mitte mingil juhul. See on eetikakoodeksi rikkumine ja karistatav.
Külaline

lillekimbu ikka viin. vahel olen viinud purgi oma metsatalu mett.
Külaline

Jah, olen. Viisin kirurgile kaardi siirate tänusõnadega, oli keeruline operatsioon ja ta parandas tuntavalt mu elukvaliteeti.
Külaline

Millisele arstile? Kui ta midagi väga erilist tegi, siis ehk lille koos tänusõnadega. Tavalise visiidi järel loomulikult ei vii midagi, see oleks jabur ja solvav.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juul 2026 09:30 Millisele arstile? Kui ta midagi väga erilist tegi, siis ehk lille koos tänusõnadega. Tavalise visiidi järel loomulikult ei vii midagi, see oleks jabur ja solvav.
vaevalt, et nüüd lillekimp kedagi solvab, aga jah, perearstile analüüside eest ma ka ei vii.
Külaline

Loodetavasti see sovjetiaegne alkoholi ja träni kinkimise komme kaob peagi, sest inimene teeb lihtsalt oma tööd ja saab selle eest palka ning mitte vähe.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juul 2026 09:36 Loodetavasti see sovjetiaegne alkoholi ja träni kinkimise komme kaob peagi, sest inimene teeb lihtsalt oma tööd ja saab selle eest palka ning mitte vähe.
Oledki loomupoolest selline viril või lihtsalt vihkad arste?
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juul 2026 09:36 Loodetavasti see sovjetiaegne alkoholi ja träni kinkimise komme kaob peagi, sest inimene teeb lihtsalt oma tööd ja saab selle eest palka ning mitte vähe.
Ma loodan ka, et see komme kaob. Nagu öeldud, arst saab ju selle eest palka. Igasugu träni ja meelehea viimisega annab patsient ju ise mõista, et ta ei usalda süsteemi ning et ainus toimiv viis on altkäemaks.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juul 2026 09:47
Külaline kirjutas: 14 Juul 2026 09:36 Loodetavasti see sovjetiaegne alkoholi ja träni kinkimise komme kaob peagi, sest inimene teeb lihtsalt oma tööd ja saab selle eest palka ning mitte vähe.
Ma loodan ka, et see komme kaob. Nagu öeldud, arst saab ju selle eest palka. Igasugu träni ja meelehea viimisega annab patsient ju ise mõista, et ta ei usalda süsteemi ning et ainus toimiv viis on altkäemaks.
sõnasta veelkord ringi :D
Külaline

Minu arust teevad õpetajad ja lasteaiakasvatajad ( jh, tean, et neid peab ka õpetajateks kutsuma) samamoodi oma tööd, aga miskipärast toimub igal kevadel ja jõulude ajal mingi kingiraha kampaania. Kahepalgeline moraal.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juul 2026 09:43
Guest kirjutas: 14 Juul 2026 09:36 Loodetavasti see sovjetiaegne alkoholi ja träni kinkimise komme kaob peagi, sest inimene teeb lihtsalt oma tööd ja saab selle eest palka ning mitte vähe.
Ta on kade, see ' ning mitte vähe' räägib enda eest.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juul 2026 09:43
Prügivedajale, fekaaliautojuhile või poemüüjale ikka viid ka lilli? Nemad teevad ka inimeste heaks iga päev tööd, parandavad ilmselgelt kõigi elukvaliteeti palju väiksema raha eest. Või kõlbavad oma vooruslikkuse ja tänu demonstreerimiseks ainult hästi makstud ametid?
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juul 2026 09:36
Guest kirjutas: 14 Juul 2026 09:30 Millisele arstile? Kui ta midagi väga erilist tegi, siis ehk lille koos tänusõnadega. Tavalise visiidi järel loomulikult ei vii midagi, see oleks jabur ja solvav.
vaevalt, et nüüd lillekimp kedagi solvab, aga jah, perearstile analüüside eest ma ka ei vii.
Solvav on mõtteviis, nagu ma teeks head tööd ainult siis, kui midagi tuuakse.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juul 2026 10:56 Minu arust teevad õpetajad ja lasteaiakasvatajad ( jh, tean, et neid peab ka õpetajateks kutsuma) samamoodi oma tööd, aga miskipärast toimub igal kevadel ja jõulude ajal mingi kingiraha kampaania. Kahepalgeline moraal.
Ka see on iganenud komme, loomulikult.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juul 2026 10:56 Minu arust teevad õpetajad ja lasteaiakasvatajad ( jh, tean, et neid peab ka õpetajateks kutsuma) samamoodi oma tööd, aga miskipärast toimub igal kevadel ja jõulude ajal mingi kingiraha kampaania. Kahepalgeline moraal.
Sa veedad arsti juures sama palju aega kui su laps kasvataja/õpetaja hoole all?
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juul 2026 11:23
Mõni patsient kindlasti veedabki, lisaks on võimalus ravimata haigusesse ära surra, vastupidiselt sinu lapsest koolis või lasteaias.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juul 2026 11:02Või kõlbavad oma vooruslikkuse ja tänu demonstreerimiseks ainult hästi makstud ametid?
Ära ussita, õpi hoopis arstiks! :lol: :mrgreen:
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juul 2026 12:09
Mõni patsient kindlasti veedabki, lisaks on võimalus ravimata haigusesse ära surra, vastupidiselt sinu lapsest koolis või lasteaias.
Aga siis on ju võimalik ka arsti tänada sarnaselt õpetajatele/kasvatajatele? Mis see sind torgib, kuidas keegi oma tänu tahab näidata inimesele, kes on tema või ta lapse elus väga olulist rolli mänginud?
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juul 2026 12:17
Guest kirjutas: 14 Juul 2026 12:09
Aga siis on ju võimalik ka arsti tänada sarnaselt õpetajatele/kasvatajatele? Mis see sind torgib, kuidas keegi oma tänu tahab näidata inimesele, kes on tema või ta lapse elus väga olulist rolli mänginud?
Ei ole ju võimalik, see pidavat olema nõukaaegne igand ja pealegi saavad arstid nagunii liiga kõrget palka, nii selgub siit teemast.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 5 külalist