Toidu hinnad tõusevad, kolm maksutõusu, tulumaks +4%

vana hea klassika
Vasta
km70
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas km70 »

Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 15:47 Notmaalne! Erasektorist on riigile reaalselt kasu. Riigitöö on puhas parasiitlus ja raha ühest taskust teise tõstmine. Pooled neist töökohtadest võiks lihtsalt ära kaotada ja oleks kõigil parem.(Ilmselgelt räägin ametnikest, mitte õpetajatest ja päästjatest)
Aga siis ära räägi meile pidevalt kõrgepalgalistest muidusööjatest riigitöötajatest. Võiksid muidugi üldse riigitöötajatest mitte rääkida, sest sa ei tea nende tööst ega funktsioonidest midagi - sul on harilik rumala töölise suhtumine, et "kontorirahvas ei tee midagi, ainult lakib küüsi, flirdib ülemusega ja tuleks lahti lasta".
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

km70 kirjutas: 22 Juul 2024 16:03
Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 15:47 Notmaalne! Erasektorist on riigile reaalselt kasu. Riigitöö on puhas parasiitlus ja raha ühest taskust teise tõstmine. Pooled neist töökohtadest võiks lihtsalt ära kaotada ja oleks kõigil parem.(Ilmselgelt räägin ametnikest, mitte õpetajatest ja päästjatest)
Aga siis ära räägi meile pidevalt kõrgepalgalistest muidusööjatest riigitöötajatest. Võiksid muidugi üldse riigitöötajatest mitte rääkida, sest sa ei tea nende tööst ega funktsioonidest midagi - sul on harilik rumala töölise suhtumine, et "kontorirahvas ei tee midagi, ainult lakib küüsi, flirdib ülemusega ja tuleks lahti lasta".
Mina ei räägigi kõrgepalgalistest riigiametnikest, neil pole ju kõrge palk, ise ütlesid. Probleem on selles, et neil ei peaks üldse seda töödki olema...
Ja ma olen ise väga ja väga kontoritööline. Lakingi küüsi ja flirdin ülemusega, aga erinevus minu ja ametniku vahel on, et ma ei tee seda riigi raha eest.
Külaline

km70 kirjutas: 22 Juul 2024 15:53
Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 15:39 Ei viitsi vaielda kitsa silmaringiga inimestega. Väga naiivne maailmapilt elust. Haridus ei garanteeri sulle kõrget palka. Isegi mitte tugev ja nõutud eriala.
Elus polegi garantiisid. Sinu valikud kas suurendavad su edukuse tõenäosust või vähendavad seda. Naiivsusest on asi kaugel, need on elu põhitõed. Keegi ei alusta samast stardipunktist, kõigile on loodus andnud omad nõrkused ja tugevused. Võrdsust ei ole olemas.
Valikud?
Tutvusringkond, puhas õnn mõjutab palju rohkem kui sa arvad. Eriti nõme targutama hakata kuidas asi on ainult VALIKUTES KINNI. Ja sellised saavad kõrget palka??? Jumal näed ja ei mürista!
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 16:06
km70 kirjutas: 22 Juul 2024 15:53
Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 15:39 Ei viitsi vaielda kitsa silmaringiga inimestega. Väga naiivne maailmapilt elust. Haridus ei garanteeri sulle kõrget palka. Isegi mitte tugev ja nõutud eriala.
Elus polegi garantiisid. Sinu valikud kas suurendavad su edukuse tõenäosust või vähendavad seda. Naiivsusest on asi kaugel, need on elu põhitõed. Keegi ei alusta samast stardipunktist, kõigile on loodus andnud omad nõrkused ja tugevused. Võrdsust ei ole olemas.
Valikud?
Tutvusringkond, puhas õnn mõjutab palju rohkem kui sa arvad. Eriti nõme targutama hakata kuidas asi on ainult VALIKUTES KINNI. Ja sellised saavad kõrget palka??? Jumal näed ja ei mürista!
Ei ole AINULT valikutes. Stardiplatvormid on erinevad ja juhus mõjutab tõesti palju. Aga valikutega saab väga palju ära teha. Miljonäriks saamine on võib-olla kahtlane, aga normaalse palgaga töö Eesti tingimustes on täiesti reaalne. Kui sa väidad, et ei ole, siis see ongi see "õpitud abitus". Vanainimest enam ei muuda, aga palun ära seda ainult oma lastele edasi anna.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 15:56
Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 15:52
Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 15:45

Haridus + vähenegi ettevõtlikkus Eestis tegelikult ikka garanteerib küll.
Survivor bias. Sul garanteeris, teistel ei pruugi. Proovi avaramat maailmavaadet omada, tuleks sulle kasuks
Haridus üksi mitte. Sellega olen nõus, aga koos ettevõtlikkusega. Ja eeldusel muidugi et me räägime Eestist, mitte mingitst Nigeeria külast - jah, garanteerib küll. Praktiliselt kõigil. Praktiliselt sellepärast, et alati on mõned, kellel lihtsalt ei õnnestu- no jäävad hammasrataste vahele - aga neid on väga vähe.
Kindlasti mitte. Elu ei ole nii must valge, et ainus mis loeb on haridus ja ettevõtlikkus. Seal on mustmiljon kildu mis loeb. Alkohoolikutest vanemad, tervisemured, õnnetus
km70
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas km70 »

Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 16:05 Mina ei räägigi kõrgepalgalistest riigiametnikest, neil pole ju kõrge palk, ise ütlesid. Probleem on selles, et neil ei peaks üldse seda töödki olema...
Ja ma olen ise väga ja väga kontoritööline. Lakingi küüsi ja flirdin ülemusega, aga erinevus minu ja ametniku vahel on, et ma ei tee seda riigi raha eest.
Ei oska mina piisavalt hiromantiat, et mõista, milline "Külaline" mida arvas. Üks teist, külalistest, igal juhul ütles selgesõnu, et
Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 15:13 Need jõukad, kes Eesti riigile ka mingit kasu toovad, ei ole kõrgepalgalised, nad ei ole üldse palgatöötajad. Suurepalgalised on siin igasugu riigipalgalised, kelle palk tuleb riigieelarvest ehk maksudest.
Olid see sina või mitte, polegi oluline. Mina igal juhul vastasin sellele postitusele.
Kui sinu tööpäev küünte lakkimises seisneb, siis muidugi on arusaadav, miks sa kõiki teisi samas kahtlustad. Eks igaüks näeb teistes eelkõige enda peegelpilti.
km70
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas km70 »

Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 16:06 Valikud?
Jah, valikud. Valikud, haridus, tutvused, õnn, vanemad - kõik mõjutavad. Ja valikud on neist selline tegur, millega saab kõiki teisi eeldusi ära nullida, paremaks muuta. Jah, sellised tõesti saavad head palka, kes objektiivselt maailma vaadata oskavad. Unusta oma ving ja õpitud abitus, viska küünelakk ära ja hakka tööd tegema - saad edukamaks ja vingumistuju väheneb.
Külaline

km70 kirjutas: 22 Juul 2024 16:21
Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 16:05 Mina ei räägigi kõrgepalgalistest riigiametnikest, neil pole ju kõrge palk, ise ütlesid. Probleem on selles, et neil ei peaks üldse seda töödki olema...
Ei oska mina piisavalt hiromantiat, et mõista, milline "Külaline" mida arvas. Üks teist, külalistest, igal juhul ütles selgesõnu, et
Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 15:13 Need jõukad, kes Eesti riigile ka mingit kasu toovad, ei ole kõrgepalgalised, nad ei ole üldse palgatöötajad. Suurepalgalised on siin igasugu riigipalgalised, kelle palk tuleb riigieelarvest ehk maksudest.
Olid see sina või mitte, polegi oluline. Mina igal juhul vastasin sellele postitusele.
Kui sinu tööpäev küünte lakkimises seisneb, siis muidugi on arusaadav, miks sa kõiki teisi samas kahtlustad. Eks igaüks näeb teistes eelkõige enda peegelpilti.
Kelle jaoks ja kelle raha eest sa, ametnik, enda meelest oma tööd teed?
km70
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas km70 »

Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 16:25 Kelle jaoks ja kelle raha eest sa, ametnik, enda meelest oma tööd teed?
Mina ei ole ametnik.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 15:04 Keegi pole rääkinud sellest, et rikastelt peaks kõik ära võtma, vaid näiteks sellest, et arenenud riigis peaks baasvajadused olema siiski vähem maksustatud kui luksuskaubad näiteks. Näiteks oleks võinud toidukaubale teha erandi käibemaksu osas, paljudes riikides ongi see nii. Ka võiks alla 2000 eurose palgaga inimene saada veidi maksusoodustust, tema tulumaks ei peaks tõusma. Aga siin kooritakse vaesematelt rohkem kui rikkamatelt. Toidu hind ei mõjuta rikast mitte kuidagi, vaest mõjutab palju. Pangad siin mingeid makse maksma ei pea, kasumid on suuremad kui kuskil mujal maailmas, see pole päris normaalne, samas vaestelt kooritakse siin mitu nahka. Aga seda peaks isegi Eesti valitsus teadma ja nägema, et see lõputu maksude kruvimine viib sellele, et need vaesemad hakkavad mustalt töötama, sest ei suuda neid kõrgeid makse maksta, riigile lojaalsus väheneb just nende vaesemate hulgas ja lõppkokkuvõttes vähenevad nii ka rikaste sissetulekud. Ettevõtlus käib siin juba alla, väljas käiakse vähem söömas, kaupu ja teenuseid tarbitakse vähem, see kõik on kahjulik ka rikastele. Kõik on seotud. Ja laiemalt mõtlevad ettevõtjad ei ole sugugi rahul selle maksuralliga. Rahul on need riigi palgal elavad muidusöödikud, kellel on suur palk ja ettekujutus endast kui väga olulisest ja tähtsast isikust.
Suures osas on su jutt õige. Tõstame makse, inimesed muutuvad vaesemaks, ei osta seda ja teist ehk raha ei ringle ja majandus ei kasva. Nii ilmselt juhtub. Võtaks veel sõna toidu käibemaksu teemal. Meil on ahned kaupmehed ja see käibemaksu erisus ei pruugi jõuda tarbijani, Selver, Prisma jne panevad selle tiumalt oma tasku. Mäletate, kui energiakandjate hinnad hüppeliselt tõusid 2022 august ja sügis. Toidu hind kerkis palju palju. Täna on energia hind alla läinud, aga toiduainete hind langeb väga visalt. Mõni asi on odavamaks läinud, aga väga paljud asjad mitte. Ja siis Delfi uudis, kuidas kõik kaupluseketid kasumit teenivad. Loomulikult teenivad, loe minu eelnevat juttu. Konkreetsem näide kah. Külastasin hiljuti Salvesti tehasepoodi, seal ketsup maksis mingi 1,30 (väike pudel, soodushind). Läksin peale seda kohe kõrval olevasse suurde Coopi, seal sama ketsub mingi 2,10 kui mälu ei peta (just vatasin nende e poes oli 2,05). Isegi kui Coop ostab seda ketsupit Salvestilt sama hinnaga, siis on toote kate alt üles ehk juurdehindlus 61%. Normaalne teenistus ja ilmselt nii paljude toodetega. Kaupmehed on lihtsalt ahned.
kaegu
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas kaegu »

Ma paluksin astmelise tulumaksu ihalejatel see täpsemalt lahti kirjutada: alates millisest palgast oleks milline määr, kui palju sellise palga saajaid on, kui palju tekiks kõrvalehiilimisi kas või OÜ-tamise näol ja millised oleks kõik muud tingimused, sh tulumaksuvaba miinimum. Palun arvutada välja võimalik suurenev tulu riigikassasse - kui seda üldse on.

Siis edasi võib hakata rääkima halduskoormusest ning kas selline asi ka rahvusvahelise turunduse mõttes mõistlik on.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 16:13
Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 16:06
km70 kirjutas: 22 Juul 2024 15:53 Elus polegi garantiisid. Sinu valikud kas suurendavad su edukuse tõenäosust või vähendavad seda. Naiivsusest on asi kaugel, need on elu põhitõed. Keegi ei alusta samast stardipunktist, kõigile on loodus andnud omad nõrkused ja tugevused. Võrdsust ei ole olemas.
Valikud?
Ei ole AINULT valikutes. Stardiplatvormid on erinevad ja juhus mõjutab tõesti palju. Aga valikutega saab väga palju ära teha. Miljonäriks saamine on võib-olla kahtlane, aga normaalse palgaga töö Eesti tingimustes on täiesti reaalne. Kui sa väidad, et ei ole, siis see ongi see "õpitud abitus". Vanainimest enam ei muuda, aga palun ära seda ainult oma lastele edasi anna.

Ei ole ega tule mul mingeid lapsi. Las rikkurid saavad.
Külaline

km70 kirjutas: 22 Juul 2024 16:24
Jah, valikud. Valikud, haridus, tutvused, õnn, vanemad - kõik mõjutavad. Ja valikud on neist selline tegur, millega saab kõiki teisi eeldusi ära nullida, paremaks muuta. Jah, sellised tõesti saavad head palka, kes objektiivselt maailma vaadata oskavad. Unusta oma ving ja õpitud abitus, viska küünelakk ära ja hakka tööd tegema - saad edukamaks ja vingumistuju väheneb.
Saigi päeva rumalaim arvamus loetud. Armastan selliste “pull yourself up from your bootstraps” tädikesi kes twatud vanusenumbri ette tulles avastavad ennast täpselt samas olukorras ja siis võtku oma valikud : )
Ootan seda hetke ja vaatan naudinguga selliseid parastajaid keda elu pope veel koolitanud. Küll jõuab. Ja mina vaatan esireas.
km70
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas km70 »

Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 17:07 Saigi päeva rumalaim arvamus loetud. Armastan selliste “pull yourself up from your bootstraps” tädikesi kes twatud vanusenumbri ette tulles avastavad ennast täpselt samas olukorras ja siis võtku oma valikud : )
Ootan seda hetke ja vaatan naudinguga selliseid parastajaid keda elu pope veel koolitanud. Küll jõuab. Ja mina vaatan esireas.
Jäägu sulle su rõõmud ja veendumused. Tunnen siiski huvi, mis vanusenumber see olla võiks, mis mind kohutavana ees ootamas on?
Külaline

km70 kirjutas: 22 Juul 2024 17:15
Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 17:07 Saigi päeva rumalaim arvamus loetud. Armastan selliste “pull yourself up from your bootstraps” tädikesi kes twatud vanusenumbri ette tulles avastavad ennast täpselt samas olukorras ja siis võtku oma valikud : )
Jäägu sulle su rõõmud ja veendumused. Tunnen siiski huvi, mis vanusenumber see olla võiks, mis mind kohutavana ees ootamas on?
Laias laastus 45-50 hakatakse nooremate vastu välja vahetama kui ei ole asendamatu tipp ja asendamatu
kindlalt 60+
km70
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas km70 »

Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 17:17 Laias laastus 45-50 hakatakse nooremate vastu välja vahetama kui ei ole asendamatu tipp ja asendamatu
kindlalt 60+
Siis on mul minu välja vahetamine kuidagi märkamata jäänud, samuti hulga kaastöötajate oma (meie ettevõtte töötaja keskmine vanus on 51). Seega vist jääb sul rõõmuhetk ära. Aga ega sellest polegi teema. Teema on siiski võrdsuse võimalikkusest või mittevõimalikkusest.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 17:07
km70 kirjutas: 22 Juul 2024 16:24
Saigi päeva rumalaim arvamus loetud. Armastan selliste “pull yourself up from your bootstraps” tädikesi kes twatud vanusenumbri ette tulles avastavad ennast täpselt samas olukorras ja siis võtku oma valikud : )

Ma olen pool seda teema km’iga vaielnud. Tema arvamus ametnike suurest kasulikkusest, on mu meelest sama kui väita, et prussakad kodus on väga head, sest nad söövad ju sipelgad ära.
Aga see valikute kommentaar oli tal siiski õige. Elus võib halvasti minna ükskõik, mis valikuid sa teed. No umbes, et astud auto ette ja ongi kõik, vali ise, mis tahad.
Aga kui ekstreemsusi ei juhtu, inimene on terve ja pea on õige kohapeal, siis ei ole Eestis ca 2000-4000 tuhat palk mitte midagi kättesaamatut.
Päris miljonäriks saamine on veidi teine asi ja nõuab rohkem motivatsiooni. Aga tavaline palk, millega kenasti ära elab - ainult valikute küsimus.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 17:17
km70 kirjutas: 22 Juul 2024 17:15
Laias laastus 45-50 hakatakse nooremate vastu välja vahetama kui ei ole asendamatu tipp ja asendamatu
kindlalt 60+
Õigete valikute puhul ongi kusagil 45-50 aeg hakata töölkäimist vaikselt kokku tõmbama.
Selleks ajaks on seda mammonat kokku kraabitud juba piisavalt. Palju sul veel vaja on..
Külaline

km70 kirjutas: 22 Juul 2024 17:22
Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 17:17 Laias laastus 45-50 hakatakse nooremate vastu välja vahetama kui ei ole asendamatu tipp ja asendamatu
kindlalt 60+
Siis on mul minu välja vahetamine kuidagi märkamata jäänud, samuti hulga kaastöötajate oma (meie ettevõtte töötaja keskmine vanus on 51). Seega vist jääb sul rõõmuhetk ära. Aga ega sellest polegi teema. Teema on siiski võrdsuse võimalikkusest või mittevõimalikkusest.
Laias laastus on nii. Sinu ettevõttes hoitakse sajani välja? õnne ja edu taolisele ettevõttele. Vähem 50 aastaseid töötuid.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 17:26
Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 17:17
km70 kirjutas: 22 Juul 2024 17:15 Jäägu sulle su rõõmud ja veendumused. Tunnen siiski huvi, mis vanusenumber see olla võiks, mis mind kohutavana ees ootamas on?
kindlalt 60+
Õigete valikute puhul ongi kusagil 45-50 aeg hakata töölkäimist vaikselt kokku tõmbama.
Selleks ajaks on seda mammonat kokku kraabitud juba piisavalt. Palju sul veel vaja on..
Rikas oled. Keskkine 45-50 ei löö jalgu srinale ja ei tule vabatahtlikult töölt ära
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Nõiamoor, SeaTongue ja 8 külalist