Inimesed, kes kunagi külla ei kutsu aga ise külas käivad

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 13 Juul 2026 21:24
Külaline kirjutas: 13 Juul 2026 21:21
Guest kirjutas: 13 Juul 2026 21:13

Ma ei saa aru, miks sa minule kõrri kargad? Ma pole kusagil öelnud, et depressiooni pole olemas või et depressioonis inimesed peaksid hommikust õhtuni koristama. Mis su probleem on? Arvad, et mina olen siin teemas ainus vastaja? Pole vaja mulle oma valearusaamu omistada.
Loe eelmist kommentaari. Su suhtumine on, et kõik inimesed on ühesugused ja kõigilt võib eeldada ühesugust käitumist - kui on mure, siis muudkui aga tuled ja ütled. See on vale eeldus ning näitab sinu suurt inimeste mittetundmist. Kui sa ei halvustaks inimesi, kes sinu "kasti" ei mahu, siis ei hüppaks keegi sulle kõrri. Praegu saad asja eest.
Tõenäoliselt me siis samas kastis tõesti ei ela, mis ma ikka oskan kosta. Ja mul on selle üle suurim heameel. Inimesed, kes oskavad ennast väljendada ja ei põe valehäbi, saavad oma elus palju rohkem tuge ja empaatiat. Küsi ja sa saad.
Mina oskan nii tuge küsida kui tuge anda ja olen nõus, et loomulikult on niimoodi lihtsam - kuid kõik inimesed abi küsida ei suuda juba iseloomu pärast ning haigused nagu depressioon ja muud vaimsed häired takistavad samuti teinekord maailmaga suhtlemist.
Kasti kohta ei oska arvata, sest minul kastisüsteemi peas ei ole, see on sinu eripära.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2026 21:21
Külaline kirjutas: 13 Juul 2026 21:18
Guest kirjutas: 13 Juul 2026 21:16
Miks ei ütle, et selg valutab? Kas see on mingi häbiasi? Mul endal valutab ka selg, loomulikult ütlen seda, kui on vaja.
Naljakad inimiesed, kes eeldavad, et inimesed loevad nende mõtteid ja siis ei ole rahul, kui ei loegi.
See ongi su viga, et sa kõiki teisi endaga võrdled. See ei ole õige. Jah, mõne jaoks on iga häda häbiasi. Nii on. See võib sinu arust olla imelik, aga kui sa sellega ei arvesta, siis oledki empaatiata tüüp.
Empaatiata olen ma siis, kui tean inimese haigust, aga ei arvesta sellega. Empaatiata ei saa olla selle kohta, mida ei tea. Kas sa eeldad, et kõigil su tuttavatel on pahaloomuline kasvaja?
Mine ja uuri uuesti, mis on empaatia. Imelihtne on kaasa tunda inimesele, kelle osas tead, et ta kaotas just äsja lapse või kellel on muul sulle teada oleval moel midagi halvasti. See ei ole empaatia, vaid normaalne inimlikkus. Empaatia on see, et sa suudad mitte rutata hukka mõistma inimest, kes on midagi arusaamatut või negatiivset teinud ning kelle põhjusi sa ei tea, kuid sa suudad eeldada, et need põhjused on olemas. Sina pole sellist omadust veel ilmutanud.
Külaline

Kas inimene ei või elada nii nagu talle endale sobib. Lihtsalt teistele ei sobi ta eluviis, seda ta teab ka seetõttu parem ei kutsu endale külalisi.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2026 21:35
Külaline kirjutas: 13 Juul 2026 21:18 See ongi su viga, et sa kõiki teisi endaga võrdled. See ei ole õige. Jah, mõne jaoks on iga häda häbiasi. Nii on. See võib sinu arust olla imelik, aga kui sa sellega ei arvesta, siis oledki empaatiata tüüp.
Empaatiata olen ma siis, kui tean inimese haigust, aga ei arvesta sellega. Empaatiata ei saa olla selle kohta, mida ei tea. Kas sa eeldad, et kõigil su tuttavatel on pahaloomuline kasvaja?
Mine ja uuri uuesti, mis on empaatia. Imelihtne on kaasa tunda inimesele, kelle osas tead, et ta kaotas just äsja lapse või kellel on muul sulle teada oleval moel midagi halvasti. See ei ole empaatia, vaid normaalne inimlikkus. Empaatia on see, et sa suudad mitte rutata hukka mõistma inimest, kes on midagi arusaamatut või negatiivset teinud ning kelle põhjusi sa ei tea, kuid sa suudad eeldada, et need põhjused on olemas. Sina pole sellist omadust veel ilmutanud.
Empaatia on võime tajuda teiste inimeste emotsioone, tundeid ja vajadusi. N-ö võime näha olukorda läbi teise inimese silmade.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juul 2026 00:37
Guest kirjutas: 13 Juul 2026 21:35
Empaatia on võime tajuda teiste inimeste emotsioone, tundeid ja vajadusi. N-ö võime näha olukorda läbi teise inimese silmade.
Jah, just. Valikuta, ka võõraste, ka nende, kes sulle ei meeldi ja nende, kes on käitunud halvasti. Mitte ainult tuttavate, kes teevad suu lahti ja selgitavad oma probleemi.
Külaline

Mina ei kutsu sõbrannasid külla, kuna mul on 22 m2 korter ja seal mahub nii köögis kui toas maksimalselt kolm inimest korraga liikuda. Parimal sõbrannal on aga pere, väiksed lapsed, ilma kelleta ta kuskil ei saa käia. No pole mul nende jaoks ruumi..
Lisaks on mul ATH ja autism, ning nagu keegi mainis kuskil eespool, ATH teeb koristamise suhteliselt võimatuks, ning autismi tõttu ei suuda ma eriti mingieid tegevusi alustada , eriti ebameeldivaid. Koristajat palgata kasvõi tunniks kuu-kahe jooksul pole raha. Ja mul on üürika väiksuse ja oma koristamisprobleemide tõttu suur koduhäbi.
Sõbrannad teavad seda . Samas ma ei ole ise ka eriline külas käia, paar korda aastas ja mitte ööbimisega, kuna elame paarikümne km raadiuses ning ühistransport sinna on hea.
Külaline

Tänapäeval on kuidagi kujunenud nii, et inimesed enam üldse ei vastuta oma elu eest: mul on depressioon, ärge sundige mind tegema mittemeeldivaid asju; mul on ATH, ma ei saa enda järgi koristada ja kraamiga; olen alkohoolik, peate olema mõistvad ja kaasatundvad... Tõesti vist sõda kuluks ära, mis need "diagnoosiga" inimesed kärmelt terveks raviks.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 13 Juul 2026 19:20 Kuidas hoida kodu jooksvalt korras, vot see ongi küsimus
Pole midagi keerulist. Igal asjal oma koht, nii kui kasutad, paned oma kohale jälle tagasi, ja ongi kodu korras.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 14 Juul 2026 08:17Igal asjal oma koht, nii kui kasutad, paned oma kohale jälle tagasi, ja ongi kodu korras.
Aga kui neid asju on niipalju, et pole kuskile panna. Ruumi ei jätku.
Külaline

Teemaalgatajale vastates, siis minu meelest on probleem puhtalt viisakuses, täpsemini selle puudumises.
Kui tõesti on nii, nagu kirjutad, et oled inimest korduvalt heathtlikult majutanud, siis on küll elementaarne, et võid temalt sama oodata. Kui ta vingerdab ja iga kord mingi vabanduse leiab, siis sa lihtsalt pole tema jaoks oluline. Ilmselt on ta sind kõik need aastad labaselt ära kasutanud. Mina ütleks talle järgmisel korral, kui tal jälle sinukanti asja on, konkreetselt ei.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juul 2026 08:52
Tolmukübe kirjutas: 14 Juul 2026 08:17Igal asjal oma koht, nii kui kasutad, paned oma kohale jälle tagasi, ja ongi kodu korras.
Osadel on nii jah, terve elamine mingit träni täis. Ära tuleb visata.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juul 2026 06:46 Tänapäeval on kuidagi kujunenud nii, et inimesed enam üldse ei vastuta oma elu eest: mul on depressioon, ärge sundige mind tegema mittemeeldivaid asju; mul on ATH, ma ei saa enda järgi koristada ja kraamiga; olen alkohoolik, peate olema mõistvad ja kaasatundvad... Tõesti vist sõda kuluks ära, mis need "diagnoosiga" inimesed kärmelt terveks raviks.
Novot, tuligi selline vastus ära. Ma see, kes ütles, et tänapäeval peetakse seda moehaiguseks ja inimesed ei julgeöelda, kui päriselt depressioon on.
Külaline

Minul on nii, et ma ei taha üldse, kui mulle keegi linnakorterisse külla tuleb. Mul on tihti koristamata ja koristamise ette võtmine on tohutult suur töö. Mul on 4-toaline korter ja põhjalik koristamine võtab aega 8 h - terve tööpäev. Imestan siiralt, et keegi saab 3 tunniga terve maja puhtaks. Kui ma põhjalikult koristan - tolmuimejaga, tolmud, põrandapesu, köögi ja vannitoa pindade puhastamine, siis ei õnnestuks see ka juhul, kui teeksin seda turbokiirusel.

Sellepärast, et koristamine on pikk ja kurnav tegevus, mulle seda eriti teha ei meeldi. Seda enam, et mitmeliikmelise pere puhul on põhimõtteliselt järgmisel päeval kõik peaaegu sama olukord tagasi.

Kui mulle keegi maakoju külla tuleb, siis see mind miskipärast ei häiri. Seal on suur maja ja see ei millegipärast ei lähe nii kiiresti sassi ja mustaks. Maal on nagunii külalised alati aias või väliköögis.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 14 Juul 2026 08:17
Külaline kirjutas: 13 Juul 2026 19:20 Kuidas hoida kodu jooksvalt korras, vot see ongi küsimus
Pole midagi keerulist. Igal asjal oma koht, nii kui kasutad, paned oma kohale jälle tagasi, ja ongi kodu korras.
Jah, kui elad üksi. Pole midagi keerulist tõesti.
Me elame kahekesi, lapsed kõik läinud, nüüd püsib maja tõesti korras. Mees on ka päris palju lähetustes, kõik asjad püsivadki oma kohtadel.
Aga nt 4 väikese lapsega pole see kuidagi võimalik, et kõik on kogu aeg puhas ja korras. Ja ei peagi olema! Kord pole alati kõige tähtsam asi.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2026 20:53
Guest kirjutas: 13 Juul 2026 20:42
Külaline kirjutas: 13 Juul 2026 20:20

Ei usu küll, Oled konfliktne ninatark, kes naeruvääristab vaimse tervise probleeme. Selline inimene oleks küll viimane, kellele midagi rääkida. Suheldagi väga ei tahaks.
Vastupidi. Olin oma depressioonis sõbrannale toeks, mina olin ainus, kellele ta kinnise inimesena oma asju rääkis. Kui tal oli öösel raske, helistas mulle ja istusin temaga mitu tundi toru otsas.
Teiste kohta tean, sest olen aidanud arstide juurde saada ja tasulised arstid vajadusel kinni maksnud.
Minu jaoks oled sina äärmiselt ebameeldiv, kellega ka mina ei suhtleks. Mulle vingujad ja hädapätakad ei istu. Tõenäoliselt kui vaatad peeglisse, on ka suunurgad ajaga allapoole kiskunud, eks.
Oma sõbrannat sa tunned ja aitad, aga sedasama kogemust teistele inimestele üle kanda ei suuda. Targutad ja halvustad ning upitad iseennast. See on see pilt, mis sinust välja paistab ja see pole ühe inimese arvamus. Normaalne inimene mõtleb nüüd hetke järele, kas ehk ikka ise ka midagi valesti teeb - sina ilmselt aga kohe teatad, kuidas meie, lambaajud, ei mõista sinu suurt südameheadust ja oleme kadedad vms taolist nüridat.
Ta on ju "see" proua. Noh, et tohi ju öelda, aga see, kes on väga rikas ja teisi mõnitab rumalateks ja vaesteks. Hetkel on tal käsil ka suuremat sorti möll auto teemas. Tema arvates teised inimesed ei tea, et autol on peale bensiinikulu veel kulusid.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juul 2026 10:57
Külaline kirjutas: 14 Juul 2026 08:52
Osadel on nii jah, terve elamine mingit träni täis. Ära tuleb visata.
Mulle ka ei meeldi, kui kodus on liiga palju asju. Mulle jookseb fb-s millegipärast sisse mingi "Temu-grupp" ja seal inimesed hõiskavad üksteise võidu, mida lahedat nad jälle ostsid. Saan aru, et nad on sariostjad. Mõni isegi tunnistab seda, et on sõltuvuses sealt tellimisega. Alati mõtlen, et kuhu kuradi kohta nad lõpuks kogu selle träni panevad. Eks nad eksponeerivad seal ka pilte, mida nad on ostnud. Ja enamasti tõesti mõttetud ja arusaamatud asjad stiilis nii tore asi on, ei saanud lihtsalt ostmata jätta...
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Juul 2026 00:54Hetkel on tal käsil ka suuremat sorti möll auto teemas. Tema arvates teised inimesed ei tea, et autol on peale bensiinikulu veel kulusid.
Vahel keegi paneb oma "äratundmisega" puusse kah. Ei tasu end lolliks teha arvates, et ainult üks inimene vestleb kõigis teemades.
Seal autoteemas avaldasin ka mina arvamust, aga siin mitte.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Juul 2026 01:06
Külaline kirjutas: 15 Juul 2026 00:54Hetkel on tal käsil ka suuremat sorti möll auto teemas. Tema arvates teised inimesed ei tea, et autol on peale bensiinikulu veel kulusid.
Vahel keegi paneb oma "äratundmisega" puusse kah. Ei tasu end lolliks teha arvates, et ainult üks inimene vestleb kõigis teemades.
Seal autoteemas avaldasin ka mina arvamust, aga siin mitte.
Kõnepruugi järgi on inimene üldiselt üsna hästi äratuntav. Sina avaldasid seal teemas arvamust ja mina ka. Aga see proua on seal kõik tümaks tagunud oma "tarkusega" ja ei kuule/kuula üldse, mida talle räägitakse. Ma olen üsna kindel, et see ei ole sina, vaid see, kes käesolevas teemas oma empaatiavõimetust demonstreerib.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Juul 2026 00:19
Tolmukübe kirjutas: 14 Juul 2026 08:17
Me elame kahekesi, lapsed kõik läinud, nüüd püsib maja tõesti korras. Mees on ka päris palju lähetustes, kõik asjad püsivadki oma kohtadel.
Aga nt 4 väikese lapsega pole see kuidagi võimalik, et kõik on kogu aeg puhas ja korras. Ja ei peagi olema! Kord pole alati kõige tähtsam asi.
Talle pole seda mõtet selgitada, ta nagunii ei saa aru.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Juul 2026 00:19
Nüüd on äkki korraga kõigil 4 väikest last?! Mis vabandusi veel välja mõtlete oma laiskuse õigustamiseks?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: dmy ja 4 külalist