Autoga või autota?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 14 Juul 2026 23:52Ma ei ole see, keda tsiteerid, aga tõesti, miks see kommenteerija arvab, et me teised ei mõista, et auto kasutamise kulu on palju suurem kui bensiinikulu. Ta ju tõsimeeli arvab, et teemaalgataja kilkab õnnest, et sai odavalt, arvates, et teemaalgataja on nii loll, et ei tea, et ta autole lisandub veel kindlustuse kulu, automaks, remont, hooldus jne jne jne.

Ma tõesti ei saa aru, mis selle inimese peas toimub? Miks ta arvab, et autokasutajad ise ei tea et autol on palju lisakulusid. Need ju ei ole isegi varjatud kulud, mida saaks sujuvalt kuidagi ära unustada ja tahaplaanile jätta. Iga inimene, kes sõidab ja ise oma autot haldab, teab niigi kõike seda, mida too "tark" kommentaator siin taob.
No seda imelikum ju kogu see teema - et autoga kulus vaid 18 €, aga bussiga lausa 11 € per nägu.
Milleks siis üldse ahhetada, kui TA ise ka kõiki kulusid teab?
Külaline

Guest kirjutas: 15 Juul 2026 00:00
Külaline kirjutas: 14 Juul 2026 23:52Ma ei ole see, keda tsiteerid, aga tõesti, miks see kommenteerija arvab, et me teised ei mõista, et auto kasutamise kulu on palju suurem kui bensiinikulu. Ta ju tõsimeeli arvab, et teemaalgataja kilkab õnnest, et sai odavalt, arvates, et teemaalgataja on nii loll, et ei tea, et ta autole lisandub veel kindlustuse kulu, automaks, remont, hooldus jne jne jne.

Ma tõesti ei saa aru, mis selle inimese peas toimub? Miks ta arvab, et autokasutajad ise ei tea et autol on palju lisakulusid. Need ju ei ole isegi varjatud kulud, mida saaks sujuvalt kuidagi ära unustada ja tahaplaanile jätta. Iga inimene, kes sõidab ja ise oma autot haldab, teab niigi kõike seda, mida too "tark" kommentaator siin taob.
No seda imelikum ju kogu see teema - et autoga kulus vaid 18 €, aga bussiga lausa 11 € per nägu.
Milleks siis üldse ahhetada, kui TA ise ka kõiki kulusid teab?
Sellepärast, et autoomanikul (LOE: AUTO KOOS OMA KÕIKIDE KULUDEGA ON JUBA OLEMAS!) ongi odavam autoga sellised otsad sõita, mitte teha bussiga. Sest kuhugile kuklasse on jäänud tiksuma arvamus, et odavam on ühiskondliku transpordiga kulgeda.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Juul 2026 00:18Sellepärast, et autoomanikul (LOE: AUTO KOOS OMA KÕIKIDE KULUDEGA ON JUBA OLEMAS!) ongi odavam autoga sellised otsad sõita, mitte teha bussiga. Sest kuhugile kuklasse on jäänud tiksuma arvamus, et odavam on ühiskondliku transpordiga kulgeda.
Mul küll pole. Ikka kulub igal sõidul ka peale kütuse.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Juul 2026 00:21
Külaline kirjutas: 15 Juul 2026 00:18Sellepärast, et autoomanikul (LOE: AUTO KOOS OMA KÕIKIDE KULUDEGA ON JUBA OLEMAS!) ongi odavam autoga sellised otsad sõita, mitte teha bussiga. Sest kuhugile kuklasse on jäänud tiksuma arvamus, et odavam on ühiskondliku transpordiga kulgeda.
Mul küll pole. Ikka kulub igal sõidul ka peale kütuse.
Paras sulle siis!
Külaline

Kui TA absoluutselt kõiki kulusid nagunii teab, mis sellest ühest väiksest sõidust siis rääkida, et on PALJU odavam. See üks sõit on jah. Võrreldes mingi bussipiletiga.
Kokkuvõttes pole.
On mugavam, mõnusam ja praktilisem, aga kokkuvõttes mitte odavam.
Mul on 40 aastat autod olnud ja mingi ühe sõidu pärast pole iial tulnud pähe kulukust arvestada.
Mu sõbranna, kelle Tartust Tallinna viisin koos tema kolme lapsega, arvas täpselt samuti ainult kütusekulu nähes - no autoga on ikka palju kasulikum sõita!
Külaline

Ma ei viitsinud kogu teemat läbi lugeda. Olen absoluutselt 100% veendunud autoomanik ja ei plaani seda muuta mitte iialgi, kuni mu tervis võimaldab autot juhtida.
Täiesti mittevajalik ja absoluutselt ebanormaalne teema.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Juul 2026 18:45 Ma ei viitsinud kogu teemat läbi lugeda. Olen absoluutselt 100% veendunud autoomanik ja ei plaani seda muuta mitte iialgi, kuni mu tervis võimaldab autot juhtida.
Täiesti mittevajalik ja absoluutselt ebanormaalne teema.
Jah, Teie Majesteet! Loomulikult, Teie Majesteet! Teil on õigus, nagu alati, Teie Majesteet! Kohe toon mustad viltpliiatsid ja teen teema loetamatuks, Teie Majesteet!
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Juul 2026 18:59Jah, Teie Majesteet! Loomulikult, Teie Majesteet! Teil on õigus, nagu alati, Teie Majesteet! Kohe toon mustad viltpliiatsid ja teen teema loetamatuks, Teie Majesteet!
Miks nõmetsed, selle asemel tee juhiluba, osta auto ja naudi elu.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Juul 2026 19:09
Külaline kirjutas: 15 Juul 2026 18:59Jah, Teie Majesteet! Loomulikult, Teie Majesteet! Teil on õigus, nagu alati, Teie Majesteet! Kohe toon mustad viltpliiatsid ja teen teema loetamatuks, Teie Majesteet!
Miks nõmetsed, selle asemel tee juhiluba, osta auto ja naudi elu.
Kas autole oraalseksi ka teed?
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juul 2026 22:46
Guest kirjutas: 14 Juul 2026 22:10
Külaline kirjutas: 14 Juul 2026 21:53
Ja mida see summa sul sisaldab?
Eespool kirjutasin:
Olen oma praeguse autoga sõitnud 8 aastat ning kui arvestada ostuhind ja praegune turuväärtus, on see kaotanud igas kuus 625 eurot. Lisame siia kütuse, kasko, kindlustuse, automaksu, autopesud, poleerimised ja nahahooldused, rehvid, korralised hooldused, remondikulud jm, tuleb iga kuu kuluks pakun, et 1000 eurot kindlasti.
Huvitav, miks sa siis ise autot kasutad, kui see on saatanast? Sa ise oled siis ju täpselt sama rumal inimene nagu me teised, kes on auto kasutajad.
Sa oled ikka täiesti peast soe. Mina pole öelnud, et auto on saatanast, vastupidi-olen seisukohal, et peres peaksid kõigil olema oma autod, nii mehel, naisel kui ka täiskasvanud lastel. Ise tegin load ja ostsin auto 18-selt ja sõidan aastakümneid igapäevaselt. Samas kasutan muidugi palju ka taksot, ma ei viitsi kesklinnas parkida ja pidudel saab kah palju käidud. Ühistransporti tõesti ei kasuta.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot], Andy, Baidu [Spider], Bing [Bot] ja 5 külalist