Vigade parandus

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 15 Juul 2026 08:03
Guest kirjutas: 14 Juul 2026 14:43 ütlen vahest naljapärast pliita ja pluuse. kui keegi parandab, on eriti lõbus :) kui sõbrad ütlevad, et nad tulevad "eesti", siis ei paranda, aga riivab kõrva.
See ei olegi viga, vaata ÕS-i:
https://sonaveeb.ee/search/os/Eesti/1

Hea näide sellest, miks ei tasu alati oma suurte teadmistega teisi parandama hakata.
Nõme oled nagunii
Külaline

Kui koledus sõidan Eesti on nüüd õigeks tunnistatud, siis ei ole enam mõtet mingeid keelereegleid järgida. Palun üks kohvI :D
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Juul 2026 18:40Nõme oled nagunii
Väike tantsulka sulle https://www.facebook.com/reel/1000206989542381
Külaline

Guest kirjutas: 15 Juul 2026 09:21
Guest kirjutas: 15 Juul 2026 08:15
Guest kirjutas: 14 Juul 2026 14:43 kui sõbrad ütlevad, et nad tulevad "eesti", siis ei paranda, aga riivab kõrva.
See oli üks viimastest muudatustest ja lasti vabaks, kuna väga palju oli väärkasutajaid. Nüüd on nendel väärkasutajatel samuti õigus aga kõrva riivab ikka ja jääbki riivama.
Läheme Soome ja Rootsi, Tartu, Pärnu või Narva võib ka sõita, aga vot Eesti minna!? Ei, ei ja veelkord ei! Vale, ei kõlba, mkmmm!
Ma ei ole sellest loogikast kunagi aru saanud, et kas need, kes enda meelest Eesti sõidavad, kas nad arvavad, et riigi nimi on Eest? Et kuidas see neile endale imelikult ei kõla? Või kuidas keegi sellise vormi peale üldse tulla sai?
Külaline

Guest kirjutas: 15 Juul 2026 19:50
Guest kirjutas: 15 Juul 2026 08:15
See oli üks viimastest muudatustest ja lasti vabaks, kuna väga palju oli väärkasutajaid. Nüüd on nendel väärkasutajatel samuti õigus aga kõrva riivab ikka ja jääbki riivama.
Läheme Soome ja Rootsi, Tartu, Pärnu või Narva võib ka sõita, aga vot Eesti minna!? Ei, ei ja veelkord ei! Vale, ei kõlba, mkmmm!
Ma ei ole sellest loogikast kunagi aru saanud, et kas need, kes enda meelest Eesti sõidavad, kas nad arvavad, et riigi nimi on Eest? Et kuidas see neile endale imelikult ei kõla? Või kuidas keegi sellise vormi peale üldse tulla sai?
Just, on ka Soom, Roots, Tart, Pärn ja Narv. Kuidas keegi muude vormide peale tulla sai, ei kujuta ettegi.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Juul 2026 20:01
Just, on ka Soom, Roots, Tart, Pärn ja Narv. Kuidas keegi muude vormide peale tulla sai, ei kujuta ettegi.
Kuidas see asjasse puutub? See on sama hea, kui hakata käänama lamp - lamba, põhjendusega, et kamp - kamba käändub ju niimoodi.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Juul 2026 20:27
Guest kirjutas: 15 Juul 2026 20:01
Kuidas see asjasse puutub? See on sama hea, kui hakata käänama lamp - lamba, põhjendusega, et kamp - kamba käändub ju niimoodi.
Eesti keeles on selline käändevorm kohanimede puhul tavaline nähtus, nii puutubki.
Külaline

Minu meelest on jube see "tulen Eesti". No ei kõla hästi. Ega ei imesta, kui varsti räägitaksegi, et ähen Keila ja Tappa (Tapale).
Külaline

Guest kirjutas: 15 Juul 2026 23:35 Minu meelest on jube see "tulen Eesti". No ei kõla hästi. Ega ei imesta, kui varsti räägitaksegi, et ähen Keila ja Tappa (Tapale).
Halloo, kogu aeg on räägitud. Keila minek täiesti tavaline. Tappa ei ole küll kuulnud, seda vist ei taheta saada. Nõo - Nõkku on nt olemas ja täiesti korrektne pealekauba. Lühikese sisseü. kasutamine kohanimedes on meie keelele vägagi omane, nii et ei saa hetkel aru, miks mõnel see ora nii torgib sealsamuses.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Juul 2026 23:49
Guest kirjutas: 15 Juul 2026 23:35 Minu meelest on jube see "tulen Eesti". No ei kõla hästi. Ega ei imesta, kui varsti räägitaksegi, et ähen Keila ja Tappa (Tapale).
Halloo, kogu aeg on räägitud. Keila minek täiesti tavaline. Tappa ei ole küll kuulnud, seda vist ei taheta saada. Nõo - Nõkku on nt olemas ja täiesti korrektne pealekauba. Lühikese sisseü. kasutamine kohanimedes on meie keelele vägagi omane, nii et ei saa hetkel aru, miks mõnel see ora nii torgib sealsamuses.
Kui kogu aeg on räägitud, siis ütleb see mõndagi sinu suhtluskonna kohta. Haritud inimesed ei lähe ei Keila ega Eesti.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Juul 2026 23:58
Kui kogu aeg on räägitud, siis ütleb see mõndagi sinu suhtluskonna kohta. Haritud inimesed ei lähe ei Keila ega Eesti.
Täiesti ükskõik, mida sina arvad, enamik inimesi räägib nii, nagu on keeleliselt optimaalsem. Tasub rohkem kohalike kõnepruuki kuulata.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Juul 2026 00:05
Guest kirjutas: 15 Juul 2026 23:58
Täiesti ükskõik, mida sina arvad, enamik inimesi räägib nii, nagu on keeleliselt optimaalsem. Tasub rohkem kohalike kõnepruuki kuulata.
Ei, õnneks siiski enamik inimesi räägib õigesti. "Eesti" ütlevad küll konkreetselt kaks kontingenti - väliseestlased ja harimatud. Mitte keegi muu. Mul on ka täiesti ükskõik, mida sina asjast arvad, seega võid vait nüüd küll jääda.
Külaline

Ma lähen homme Pärnusse, siis Tapale, hiljem Haapsallu ja veel Hiiumaale.
Kõik on -kuhu. Aga käänduvad erinevalt.
Aga samas ei riivaks kõrva ka - ma lähen Pärnu.pärnu olen siin nagu kahe r-ga. Ja kui öelda ma lähen Eesti, oleks see nagu 3 e-ga. Nagu Soome puhul. Ma lähen Soome.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Juul 2026 00:22
Guest kirjutas: 16 Juul 2026 00:05
Guest kirjutas: 15 Juul 2026 23:58 Kui kogu aeg on räägitud, siis ütleb see mõndagi sinu suhtluskonna kohta. Haritud inimesed ei lähe ei Keila ega Eesti.
Ei, õnneks siiski enamik inimesi räägib õigesti. "Eesti" ütlevad küll konkreetselt kaks kontingenti - väliseestlased ja harimatud. Mitte keegi muu. Mul on ka täiesti ükskõik, mida sina asjast arvad, seega võid vait nüüd küll jääda.
Kipita edasi siis, ei olegi mõtet vaielda nii rumala inimesega, kes ei mõista, et keelt ei kujundata kuskil tagatubades, vaid see kujuneb keelekasutuses.
Külaline

Lähen Eesti on mõnusalt suupärane. Lähen Eestisse on kohmakas ja imelik.
Külaline

Alkohooliku tuima keelega vast jah,
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Juul 2026 14:57 Alkohooliku tuima keelega vast jah,
Vat ei oska öelda, ei ole alkohoolik ning ühtki ei tunne ka :D
Külaline

Ei tea, kas sõna pere anti ka vabaks? Armastan oma pere.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Juul 2026 15:53 Ei tea, kas sõna pere anti ka vabaks? Armastan oma pere.
Armastan oma pere on normaalsem kui peret.
Külaline

Üks aurik väljub täna Viljandist
Ta sõidab Türi kaudu Hollandi
Kõik rõõmsad on
Ja tema kodusadam Viljand on!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Kõuts ja 10 külalist