ja kuidas läks?Guest kirjutas: ↑16 Juul 2026 20:51 Oleme ainult ühel korral maksnud, ajuoperatsiooni eest. Meeleheide oli nii suur, inimene nii kallis ja rahal oli nulltähtsust.
Kas viite arstile midagi tänutäheks?
-
Külaline
-
Külaline
Jah, see veel... Või kui õpetajale/ lasteaiaõpetajale poetatakse laste kommipakkide kõrvale üks (vanemate poolt ühiselt tehtud, mitte et igaüks eraldi) kingitus. Aga üldiselt suhtun asjade kuhjamisse siiski kriitiliselt.Näiteks arst, kui palju patsiente käib tema käest läbi ja kui igaüks tahab kena olla, kas siis ei või koguneda virnade viisi stampkingitusi, näit kommikarpe või muud ühetüübilist nänni? Ka mõnedes töökollektiivides toimuv raha ja kommikarpide pööritamine ("sina kinkisid mulle, kuidas minagi sinu sünnipäevale ilma tulla saan, võtan ka midagi näppu"), kus iga jummala sünnipäeval on mägi kokku kantud, on minu meelest kahtlane komme. Normaalsem oleks, kui aasta alguses pandaks rahad kokku ja sealt igale sünnipäevalapsele ostetaks üks kommikarp (või mingi muu asi) ja üks lillekimp. Ehk siis, et meelespidamine ( mis on idee poolest armas) ei muutuks mõõdutundetuks asjade kuhjamiseks!Guest kirjutas: ↑17 Juul 2026 06:52Ei ole altkäemaks. See on inimlik tänu tehtud töö eest.Külaline kirjutas: ↑16 Juul 2026 20:35Tegelikult on küll altkäemaks. Sa annad sedasi talle mõista, et prügivedaja (või misiganes teise ameti esindaja) teeks oma tööd veelgi paremini ja tuleks edaspidigi vastu.
Hoiab ka motivatsiooni üleval, et vähemalt keegi hindab ja märkab su tööd. Osad firmad maksavad ise boonusena seda.
Ma olen koristaja ja saan ka peaaegu iga aasta jõulude ajal tänutäheks kingitusi. Nii firma(mitte otsene tööandja) kui klientide käest. See tekitab sooja tunde, et ka nii "tühist" ametit ja lihttöölist peetakse meeles.
-
Külaline
Mina olen see, kes aeg-ajalt paneb prügimehele mõne kommikarbi või meepurgi prügikasti kaanele. Sest teda näen ma harva ja sõnadega tänada ei saa - käib väga vara hommikul, nii 6-paiku. Kirjutan ka väikese tänukirja juurde.Külaline kirjutas: ↑17 Juul 2026 19:47Iseküsimus on muidugi, et miks üldse peab kingitusega tänama, kui olulisim osa on ju ikkagi märkamine ning seda saab sõnadega kõige paremini teha. Paljud ilmselt ei oska või julge sõnu selleks kasutada, eks nemad siis viivadki asju - aga piisab ju ainult sõnadestki.
Kullereid tänan nagunii iga kord, aga pühade ajal annan ikka midagi vastu.
Lihtsalt kuna on pühade aeg.
Pole juttugi altkäemaksust, mida see kuller ikka edaspidi paremini saaks teha?
-
Külaline
Siis sa lihtsalt reageerid üle minu arvates.Guest kirjutas: ↑17 Juul 2026 23:52Mina olen see, kes aeg-ajalt paneb prügimehele mõne kommikarbi või meepurgi prügikasti kaanele. Sest teda näen ma harva ja sõnadega tänada ei saa - käib väga vara hommikul, nii 6-paiku. Kirjutan ka väikese tänukirja juurde.Külaline kirjutas: ↑17 Juul 2026 19:47Iseküsimus on muidugi, et miks üldse peab kingitusega tänama, kui olulisim osa on ju ikkagi märkamine ning seda saab sõnadega kõige paremini teha. Paljud ilmselt ei oska või julge sõnu selleks kasutada, eks nemad siis viivadki asju - aga piisab ju ainult sõnadestki.
Kullereid tänan nagunii iga kord, aga pühade ajal annan ikka midagi vastu.
Lihtsalt kuna on pühade aeg.
Pole juttugi altkäemaksust, mida see kuller ikka edaspidi paremini saaks teha?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Bing [Bot], Kõuts ja 10 külalist