Mis põhjusel te oma auto maha müüte?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Mis põhjusel te oma auto maha müüte?

Postitus Postitas Külaline »

Et kui ostan kasutatud auto, siis mis põhjusel see auto maha müüakse?
Ma ise sõidan autoga kuni viin romulasse või lammutusse.
Kas põhiliselt auto müüakse maha mingi vea pärast, et tast lahti saada?
Külaline

Mina müüsin, sest vajadused muutusid. Perre tuli suur koer ja vana auto ei sobinud tema transpordiks üldse. Aga üldiselt on maailm täis inimesi, kes krimpsutavad 5 aastat vana auto peale nägu ja tahavad uut.
Külaline

Mina üle 10 aasta ühte autot ei pea, sest siis hakkavad tal igasugu vead tulema. Praegu on auto 9 aastane ja juba kästi hoolduses hammasrihm ära vahetada, kuigi nad ei tea, kas see on katki, aga noh, et sellises vanuses viimane aeg. Siis olid mingid roostemullid tal, see parandati küll garantii korras, aga 4 nädalat mul autot polnud. Sellised ebamugavused hakkavad peale.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2026 10:45Mina üle 10 aasta ühte autot ei pea, sest siis hakkavad tal igasugu vead tulema
See tähendabki, et auto müüakse maha, et tast lahti saada vigade või varstu suurema remondi tõttu.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2026 12:25
Külaline kirjutas: 18 Juul 2026 10:45Mina üle 10 aasta ühte autot ei pea, sest siis hakkavad tal igasugu vead tulema
See tähendabki, et auto müüakse maha, et tast lahti saada vigade või varstu suurema remondi tõttu.
Nojah, vana autoga ongi ju suuremad remondiarved, seda teab see ostja ka. 10+ vanuses auto pole enam uhiuus ja varsti hakkavad osad läbi minema. See ju pole uudis ka vana auto ostjale. Või sina ostad 15 aastat vana auto ja arvad, et sõidab veel 10 aastat ilma igasuguse remondita? Osad oskavad ise autosid putitada ja ostavad osi kuskilt romulast vms, neil ei lähe vana auto kalliks, aga mina viin margiesindusse ja iga kriipsu ja kraapsu pärast kooritakse hingehinda. Ma vaatasin, et minu naabrimees tegi ise roostetöötlust oma mersule, iga õhtu nokitses ja nädalaga oli valmis. Aga mulle tähendas seesama protseduur nelja nädalat autota.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2026 13:24Või sina ostad 15 aastat vana auto ja arvad, et sõidab veel 10 aastat ilma igasuguse remondita? Osad oskavad ise autosid putitada ja ostavad osi kuskilt romulast vms, neil ei lähe vana auto kalliks,
15 a vana ei osta. Aga eelmise u 10a vana auto ostsin ja üle 10a sõitsin sellega. Aga seal midagi erilist vahetada polnud.
Vahetasin samu asju mis ka uutel tuleb vahetada. Lihtsalt kere läks niipalju läbi, et viisin vanarauda.
Külaline

Ostan siis, kui midagi edevat ja ägedat silma jääb. Mul peab klappima välimus, sisu värv, lisad, veljed ja mootor. Salongist ei osta, lasen tuua sellise alla 10 tuhande sõitnud auto, saab paarkümmend tuhat poehinnast odavamalt. Hetkel sõidan sama autoga juba 8 aastat ja praegu vahetada ei plaani, läbisõit ka alles 110 000.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2026 16:33 Ostan siis, kui midagi edevat ja ägedat silma jääb. Mul peab klappima välimus, sisu värv, lisad, veljed ja mootor. Salongist ei osta, lasen tuua sellise alla 10 tuhande sõitnud auto, saab paarkümmend tuhat poehinnast odavamalt. Hetkel sõidan sama autoga juba 8 aastat ja praegu vahetada ei plaani, läbisõit ka alles 110 000.
Inimesed on ikka nii erinevad.
Minu jaoks on oluline auto hea kvaliteet ja vähene läbisõit. Salongi mugavus ka, aga lisadele ma tähelepanu ei pööra. Kui on, siis on, aga nende järgi otseselt autot ei vali. Värvist on ka suva. Oranži või valget värvi autot ei tahaks, aga kui hea hinnaga saan, siis pole vahet.
Külaline

Oleme juba neli aastat sõitnud (ostime uuena), nüüd on õige aeg vahetada uue pistikhübriidi vastu. Vana auto selline, et saame kokkuvõttes vahetatud juurde maksmata.
Külaline

Päris mitu autot oleme müünud sellepärast, et uuem ja parem (või erasõitudeks ka lubatud tööauto) oli juba olemas ja vana seisis juba pool aastat kasutatuna hoovi peal. Ühe suure portsu suurt remonti vajavaid ja pikalt seisnud autosid saime autohuviliselt äiapapalt päranduseks, pooled neist läksid romulasse, pooled ülesputitamiseks huvilistele. Mu kõige 1.auto vahetas omanikku 40+a vanusena, tema ehitati kuuldavasti ümber põllurallikaks. 5 viimast aastat oli ta lihtsalt seisnud suvila hoovil, kuni üks naaber tegi ettepaneku, et ostab selle oma pojale.
Viimane autovahetusaasta oli meie peres seoses saabuva automaksuga. Laps müüs oma 15a vana, aga sõidukõlbliku väikeauto ja ostis 1.auto, mille hind oli juba 4-kohaline, mis oli suht uus, vaid 6a vana, ja ökonoomne. Me ise vahetasime samal ajal oma pidevat remonti vajanud bensuka 10a noorema diisli vastu, valides ka selle järgi, et hilisem automaks oleks suht väike.
Külaline

müün, kui 6-7-8 aastat sõitnud olen. selleks ajaks on kõik rihmad ja ketid vahetatud, nii et müün eriti vinges korras auto. aga lihtsalt siis hakkan uut tahtma.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Juul 2026 17:48 Päris mitu autot oleme müünud sellepärast, et uuem ja parem (või erasõitudeks ka lubatud tööauto) oli juba olemas ja vana seisis juba pool aastat kasutatuna hoovi peal. Ühe suure portsu suurt remonti vajavaid ja pikalt seisnud autosid saime autohuviliselt äiapapalt päranduseks, pooled neist läksid romulasse, pooled ülesputitamiseks huvilistele. Mu kõige 1.auto vahetas omanikku 40+a vanusena, tema ehitati kuuldavasti ümber põllurallikaks. 5 viimast aastat oli ta lihtsalt seisnud suvila hoovil, kuni üks naaber tegi ettepaneku, et ostab selle oma pojale.
Viimane autovahetusaasta oli meie peres seoses saabuva automaksuga. Laps müüs oma 15a vana, aga sõidukõlbliku väikeauto ja ostis 1.auto, mille hind oli juba 4-kohaline, mis oli suht uus, vaid 6a vana, ja ökonoomne. Me ise vahetasime samal ajal oma pidevat remonti vajanud bensuka 10a noorema diisli vastu, valides ka selle järgi, et hilisem automaks oleks suht väike.
hm, neljakohaline hind ja suht uus auto? minu auto maksis uuenad 75 000.-
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2026 22:27
hm, neljakohaline hind ja suht uus auto? minu auto maksis uuenad 75 000.-
See auto oli kasutatud ja maksis täpselt 7500€. Ma arvan, et suht normaalne auto hind noore inimese jaoks, kes just hiljuti ülikooli läbi saanud ning tahtis ökonoomset kasutatud väikese läbisõiduga autot, ilma liisingu ega laenuta.
Esimese auto sai gümna lõpul vanaisalt tasuta.
Teise ostis tudengina 1000€ eest ja sõitis sellega kogu ülikooliaja. See oli nüüd siis kolmas.
Külaline

Mina ostan ühte kindlat marki autosid. Alati ostan umbes 2- aastase, läbisõit siis u 30-50000. Sõidan läbisõiduni 300000, siis müün. Seniks hooldan ise korralikult. Sõidan ühega u 5-7 aastat. Üle 300000 on raskem müüa, ükskõik kui korralik on, inimeste tähelepanu läheb hodomeetri näidule.
Külaline

Olen 37 ja omanud 4 autot. Esimese müüsin maha, sest lapse kasvades jäi ruumi väheks. Teine auto sattus üks õnnetusehunnik, millel kõik kallid jupid järjest vahetust tahtsid. Ei jaksanud enam remontida. Eelviimane oli nii vana, et suri lihtsalt ära kiirteel. Selle andsin 200 euroga viimase sissemakseks. Lubasid siis ise romulasse ära viia . Ja viimase auto müüsin, kuna rahaline olukord läks kahjuks nii kehvaks, et jõudnud pidada enam.
Kõik autod on olnud kasutatud, ca 10a vanad. Kaks Volvot, Audi ja Fiat(see mis ära suri). Nüüd ei ole autot omanud 3 aastat. Aga on plaan osta lähitulevikus küll aga dellisel juhul ostan päris uue.
NB! Ei ela Eestis. Vaid ühes naaberriigis.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Juul 2026 15:11 Mina ostan ühte kindlat marki autosid. Alati ostan umbes 2- aastase, läbisõit siis u 30-50000. Sõidan läbisõiduni 300000, siis müün. Seniks hooldan ise korralikult. Sõidan ühega u 5-7 aastat. Üle 300000 on raskem müüa, ükskõik kui korralik on, inimeste tähelepanu läheb hodomeetri näidule.
Kaks varianti, kas Mersu või Toyota. Pigem mersu.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: elke, Semrush [Bot], xqwerty ja 8 külalist