Temus nüüd importmaks

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 17 Juul 2026 23:0566 jagad ikka 3-ga.
Ei 3,72 käibekaga.
Temus seal näed kõiki hindu käibemaksuga.
Lisad ostukorvi midagi ka 3,72 tasu ka näha.
Külaline

Temu leidis vastumürgi. Minu arvates ei ole toodete hindu eriti oluliselt tõstetud ja kui nüüd minna oma ostukorvi, siis on kõik tooted Temu poolt soodushinnaga -2.84€. Kusjuures kõik tooted ühekaupa, mitte vaid tootegrupid. Kokkuvõttes maksame selle 3.72 tootegrupi pealt juurde, kuid tegelikult ei maksa eriti midagi juurde. Mina kavatsen seega rõõmsalt edasi tellida.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juul 2026 07:54 mida te temust üldse kokku ostate, et arve paarisaja euro kanti?!?
Arvestades, et kogu see kraam on keskkonda ja tervist kahjustav, lisaks orjatööga valminud.
Aga mismoodi see sinu asi on, mida teised inimesed ostavad? Mida see 'kokku ostate' väljend tähendab?
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2026 14:12
Guest kirjutas: 09 Juul 2026 07:54 mida te temust üldse kokku ostate, et arve paarisaja euro kanti?!?
Arvestades, et kogu see kraam on keskkonda ja tervist kahjustav, lisaks orjatööga valminud.
Aga mismoodi see sinu asi on, mida teised inimesed ostavad? Mida see 'kokku ostate' väljend tähendab?
See tähendab tooteid, mida ostetakse hinna või hetkeimpulsi mõjul. Väärtustamata neid tooteid, sest odavaid tooteid ei oska meie aju väärtuseks pidada, seega siis neid koguneb ja korra kantuna jäetakse seisma, kuni mõne aja pärast rändavad prügikonteinerisse.
Täiesti teine väärtus on kallis tootel, võtame näiteks Hugo Bossi püksid, tavahind 180, kampaania ajal 99 eur, sellesse suhtub aju täiesti teistmoodi, hindab väärtuslikuks ja tekitab rahulolu, sest ostetud soodsalt klassikaline toode, mida saab aastaid kombineerida, materjal ka hea.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2026 21:21
See tähendab tooteid, mida ostetakse hinna või hetkeimpulsi mõjul. Väärtustamata neid tooteid, sest odavaid tooteid ei oska meie aju väärtuseks pidada, seega siis neid koguneb ja korra kantuna jäetakse seisma, kuni mõne aja pärast rändavad prügikonteinerisse.
Täiesti teine väärtus on kallis tootel, võtame näiteks Hugo Bossi püksid, tavahind 180, kampaania ajal 99 eur, sellesse suhtub aju täiesti teistmoodi, hindab väärtuslikuks ja tekitab rahulolu, sest ostetud soodsalt klassikaline toode, mida saab aastaid kombineerida, materjal ka hea.
Aga kust sina tead, mida nad ostavad sealt. Mina tean näiteks inimest, kes peab kunstiringi ja tellib sealt meisterdamistarbeid lastele. Kui ta kõik need kuldamislehed ja muud asjad siit ostaks, ei jõuaks ükski lapsevanem oma lapsi seal pidada. Teine tellib igasuguseid varuosi, mis on hea kvaliteediga. Ta remondib igasuguseid pisividinaid. Kolmas teeb ülikoolis teadustööd ja juhendab üliõpilasi. Üliõpilased projekteerivad igasugu aparaate nendest Temust tellitud vidinatest, nad õpivad insenerideks. Ülikoolil poleks raha maksta nende eest, kui neid Euroopast peaks tellima. Näiteid võib veel tuua. Kõik ei osta mingeid suvalist plasti kokku. Tean, et koolis eripedagoog tellib ka sealt igasugu asju, paljud õpetajad samuti.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Juul 2026 09:39
Külaline kirjutas: 18 Juul 2026 21:21

Aga kust sina tead, mida nad ostavad sealt. Mina tean näiteks inimest, kes peab kunstiringi ja tellib sealt meisterdamistarbeid lastele. Kui ta kõik need kuldamislehed ja muud asjad siit ostaks, ei jõuaks ükski lapsevanem oma lapsi seal pidada. Teine tellib igasuguseid varuosi, mis on hea kvaliteediga. Ta remondib igasuguseid pisividinaid. Kolmas teeb ülikoolis teadustööd ja juhendab üliõpilasi. Üliõpilased projekteerivad igasugu aparaate nendest Temust tellitud vidinatest, nad õpivad insenerideks. Ülikoolil poleks raha maksta nende eest, kui neid Euroopast peaks tellima. Näiteid võib veel tuua. Kõik ei osta mingeid suvalist plasti kokku. Tean, et koolis eripedagoog tellib ka sealt igasugu asju, paljud õpetajad samuti.
Need on kindlasti head näited, aga need on tõenäoliselt 10% tellitavatest toodetest. Minu tuttav tellib ka igasuguseid led vidinaid, täiesti tarbetuid, millega siis tuunib oma autot mõttetute tulukestega - "kuna nad on nii odavad." Aga tolli jutu järgi on suurem osa kaubast riided, jalanõud, koduvidinad, lelud ja kosmeetika. Hoolimata siis sellest, et testimisel leitakse alati mürgiseid ühendeid. Meil eriti ei testita, aga soomlased teevad seda üsna tihedalt ja on lehes ka kirjutanud nendest leidudest.

No isegi vähem nutikas peaks aru saama, et odavalt pole võimalik kvaliteetset asja toote, isegi kui valmistada orjatööga, näiteks metallist sõela on võimalik teha paremast või viletsamast sulamist, rannapalli, lelu jne. Kui tootel on tuntav lõhn (lelul näiteks, jalanõul), siis on selge, et see hind on väärtusega tasakaalus. Hinna määrab alati materjali koostis ja sinna siis lisandub tööjõukulu. Kui eesmärk on toota võimalikult odavalt, siis otsitaksegi kõige odavamat toorainet-koostist. Kui nüüd kellelgi on ettekujutus, et meil keegi kontrollib nende toodete, näiteks kosmeetika koostiseid, ei kontrolli. Spetsiaalselt küsisin, kui peakontor on väljaspool EL-i, ei raisata sellele aega.
Omaette teema on sõltuvus Hiinast. Kujuta nüüd ette, et kui kõik ostaksime ainuolt seda odavat träni, teeb sellega võistlemise kohalikul firmadel täiesti võimatuks. Firmad sulgevad uksed ja ühel päeval polegi enam kohalikke poode, sest ära ei tasu. Miks peaks see huvitama Temust ostjaid? Tjah, väga lihtsal põhjusel, kui ettevõtjaid vähenevad, suureneb töötus, ühiskond vajab raha juurde ja see tuleb teiste taskust, mis tähendab, et maksud tõusevad. Kõik mõjutab kõike, aga kui seda koolis ei õpetata, siis on paljudel sellest raske aru saada.

Me elame huvitaval ajastul - ühest küljest on temulaste võidukäik, teisest küljest AI. Seega tuleks pigem mõelda sellele, kuidas luua tasuvat lisaväärtust, õppida nn tulevikueriala. Kui see on tehtud, pole vaja osta odavat, vaid saab osta kvaliteetseid tooteid hinnale vaatamata.
Külaline

Ma logisin huvi pärast oma Temu kontole sisse ja vaatasin, mida ja kuipalju ma sealt siis tellinud olen. Kokku 2024-2026a täpselt 20 tellimust, tellimuse kogusummad jäänud vahemikku 25-52€.
Tellinud olen:
1) riided- aluspesu tervele perele,väga hea õmbluskvaliteediga; pidžaamasid ja öösärke, meeste polosärke, naiste suvised džemprid, ujumispüksid, trikood, tankini, teksased lapsele, endale pitsilised kampsunid, mõned viigipüksid
2) jalanõud - kummikud, 2 paari tosse, toakingad mulle, sussid lapsele, väga mugavad soojad talveks lumesaapad tervele perele, ca 20€ paar ( algul endale, käisin aasta ära, siis tahtsid teised ka omale samasuguseid)
3) aksessuaarid - mehele ja poisile püksirihmad, nutikellale uued rihmad (eestist ostes maksaks rihm uue kella hinna), paar käekotti, siidsalli emale kingiks, mõned odavad ehted, sallkraed lastele, ja väga rahul olen mingite selliste petukraede moodi asjadega, kus on nagu särgikrae ja paar nööpi ja saab avara kaelusega džempri alla panna
4) kodutarbed- 300 ja 500 liitrised lehe/kompostikotid aeda, eelmised elasid kenasti sihtotstarbeliselt talve üle, kevadel varustasin end järgmise satsiga; vaakumpakendaja ja vaakumpakendaja kotid; silikoonvormid ja paberalused kuumaõhufritüüri (seda kraami müüakse eestis ca 10x kallimalt); veniva kummiäärega kiled, mida saab taldrikutele-topsidele-kaussidele peale tõmmata, laadijad, pika äravõetava varrega auto akna puhastamise hari, mitmekorruselne võrkkott ravimtaimede kuivatamiseks, arvutitoolide ( ostsin nii koju kui tööle) ja diivani katted

Mulle meeldib Temu juures madal hind, nt rõivad-jalanõud ca 5x odavamad kui siinsetes poodides, samuti võimalus kohe tagastada, kui miski ei sobi, nt ujumistrikoosid tellisin mitu erimevat, valisin selle, mis sobis, teised läksid tagasi ja kui olin pakiautomaati ära pannud, tuli juba sõnum, et raha tagastatud
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline