Hortensia

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 18 Juul 2026 19:26Tolmukübe ilmselt ajas tõesti lumepalli lumemarjaga segi. Lumepallil on ikka korralikud õisikud küljes.
Ja lisaks poöe Lumepall hortensia, vaid lodjapuu.
Külaline

Mida te sonite oma lodjapuust, kui teema on ometi hortensiatest, ja Annabelle on kõige tavalisem, juba ammu meie aedades ilutsev sort. Et seda keegi kuskil lumepallipõõsaks kutsub, no ja siis? osades keeltes ongi selle nimi lumepall, nt hollandi keeles Schneeballhortensie 'Annabelle', isegi inglise keeles nimetatakst tihti snowball hortensia. Lumemarjaga pole tõesti siin mingit pistmist.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2026 23:41 Mida te sonite oma lodjapuust, kui teema on ometi hortensiatest, ja Annabelle on kõige tavalisem, juba ammu meie aedades ilutsev sort. Et seda keegi kuskil lumepallipõõsaks kutsub, no ja siis? osades keeltes ongi selle nimi lumepall, nt hollandi keeles Schneeballhortensie 'Annabelle', isegi inglise keeles nimetatakst tihti snowball hortensia. Lumemarjaga pole tõesti siin mingit pistmist.
Sellega on see, et meil Eestis kutsutakse Lumepalliks siiski lodjapuud: https://www.rebasetalu.net/puukool/hari ... 1/lodjapuu
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 18 Juul 2026 17:20
Tolmukübe kirjutas: 14 Juul 2026 08:24 See pole põõsas, see on lill seal pildi peal. Lumepallipõõsas ongi põõsas, millel on väikesed valged pallid küljes, ma ise lapsena nägin neid. Mingeid õisikuid seal küll polnud, nagu sinu pildil. Kui teil kutsutakse hortensiat lumepallipõõsaks, siis see on teie kõnepruuk lihtsalt.
Ma arvan, et see põõsas, mida sina mõtled, on hoopis harilik lumemari https://www.google.com/search?q=lumemar ... ACGAEgAigB
Vaatasin seda pilti. Siin on ka marjad kobaras koos, aga mina mäletan, et olid üksikult. Aga see on nii ammu, vbl mäletan valesti. Igatahes võib küll olla lumemarja põõsas, eks neid peaks olema ka erinevaid sorte, vbl mõnel siis marjad üksikult. On nagu sarnane küll.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 19 Juul 2026 07:43
Külaline kirjutas: 18 Juul 2026 17:20
Tolmukübe kirjutas: 14 Juul 2026 08:24 See pole põõsas, see on lill seal pildi peal. Lumepallipõõsas ongi põõsas, millel on väikesed valged pallid küljes, ma ise lapsena nägin neid. Mingeid õisikuid seal küll polnud, nagu sinu pildil. Kui teil kutsutakse hortensiat lumepallipõõsaks, siis see on teie kõnepruuk lihtsalt.
Ma arvan, et see põõsas, mida sina mõtled, on hoopis harilik lumemari https://www.google.com/search?q=lumemar ... ACGAEgAigB
Vaatasin seda pilti. Siin on ka marjad kobaras koos, aga mina mäletan, et olid üksikult. Aga see on nii ammu, vbl mäletan valesti. Igatahes võib küll olla lumemarja põõsas, eks neid peaks olema ka erinevaid sorte, vbl mõnel siis marjad üksikult. On nagu sarnane küll.
Päriselt ongi need marjad rohkem üksikult. Lihtsalt pilt on tehtud selline "koos", et oleks ilusam.
Külaline

Kui sa ei tee hortensial ja lumemarjal vahet, siis see teema pole ilmselgelt sinu jaoks, palun lõpeta targutamine asjast, millest sa midagi ei tea.

Teemaalgatajal vast on hortensiad maha istutatud, neile pikka õitsemist ja loodan, et koht sai soodne. Teised kui suurelehine hortensia peavad vastu peaaegu igal pool, suurelehine on külmaõrn Eesti tingimustes, aga mõnes kohas (rannikul ja saartel jne) võib kenasti talved vastu pidada.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Juul 2026 09:33
Kui sa ei tee hortensial ja lumemarjal vahet, siis see teema pole ilmselgelt sinu jaoks, palun lõpeta targutamine asjast, millest sa midagi ei tea.

Teemaalgatajal vast on hortensiad maha istutatud, neile pikka õitsemist ja loodan, et koht sai soodne. Teised kui suurelehine hortensia peavad vastu peaaegu igal pool, suurelehine on külmaõrn Eesti tingimustes, aga mõnes kohas (rannikul ja saartel jne) võib kenasti talved vastu pidada.
Aitäh, jah taimed on maha istutatud. Natukene halvasti läks hortensiaga, mis on tüvel (Vanille Fraise). See sai transpordil pisut kannatada ja neli suurt õiealget murdusid ära. Aga ma loodan, et see taime üldiselt ei kahjustanud ja järgmisel aastal on ikka täies õiteilus. Lihtsalt sel aastal on õisi vähem.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Andy ja 2 külalist