Mul oli Decoras sama juhus, et e-poe hind oli tunduvalt soodsam kui kaup koha peal.Guest kirjutas: ↑21 Juul 2026 00:24
K-rauta müüb küll. Füüsilise poe jaoks on üks firma ja e-poe jaoks teine. Hinnad on erinevad.
Temus nüüd importmaks
-
Külaline
-
Külaline
Pikk jutt, s*tt jutt.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2026 21:52Okei, ma püüan puust ja punaseks. Miks sa arvad, et see pesa nii odava on? Miks hiinlased ülepea nii odavalt Euroopasse müüvad? Esiteks haaravad turgu, neil kodu sisetarbimine liigub viletsalt, kuskilt tuleb raha saada, teiseks, sots. tagatistega on nagu on. Nüüd see Eesti firma on ostnud selle pesa Euroopa hulgimüügifimalt, kellele hiinlased enam nii odavalt ei müü (ikkagi Euroopa firma) + kõik tollimaksud, ehk siis Eesti firmale maksab see pesa algselt kuskil see 11-12 eur. Sellele lisandub transpordikulu Hollandist või Saksamaalt, u 10% keskmiselt, lisaks kasumimarginaal (millest makstakse ruumide rent, palgad, raamatupidamine, vesi, küte, ladustamine, turundus) ja kõige lõppu siis käibemaks. Kasum jääb lõpuks 4-9%. Kui sa vaatad Eesti lemmikloomadega tegelevaid firmasid, siis keegi ei suple rahas (mis sa arvad, miks paljud neist on ära müüdud või müügis).
Aga vaatame teise nurga alt - kui su oma lapsed ühel päeval sisenevad tööturule ja avastavad, et tööd pole, sest kõike saab Hiinast odavamalt. Kuidas siis sellega oleks, et sina ei hakka ülikõrgeid hindu maksma. Kui see lemmikloomapood olekski näiteks pereliikme oma.
Äkki asi pole tegelikult hindades, võib-olla tuleks hoopis enda sissetulekut suurendada.![]()
Olid kunagi ajad, kui ise alles tööturule sisenesin, raha oli väga vähe, aga iial, mitte iial pole ma odavat, kontrollimata kvaliteediga tooteid ostnud. Pigem vähem aga kvaliteetset. Ja nüüd puudub selleks ammugi vajadus.
Nüüd võid veel sama pikalt rääkida, kuidas see Hiina koerapesa, mille hind 11 eurost 40 euroks moondus, ühtäkki ka kontrollituks ja kvaliteetseks muutus ja mismoodi need mürgid kõik välja läksid?
-
Külaline
Jah, aga K-rauta on leedukate oma. Toovad ja viivad kaupa, arveid ja raha, nagu soovivad, ehk siis täielik optimeerimine võimalik ja ka igapäevane reaalsus.
-
Külaline
Äkki loed ikka teiste vastuseid ka! https://www.err.ee/1610081644/euroopa-k ... ose-trahvi.!!!! Hiinas erinevaid tehaseid, neid, mille omanikud on eurooplased ja neid, millel pole. Kui omanik eurooplane, siis toodetakse Euroopa turu nõuetele vastavalt, konkreetsed inimesed on kohal iga päev ja jälgivad. Nagu lingist näed, kontrollitakse ka ikka ja jälle. Mida hiinlased ise teevad, on täiesti teine teema. Kui teemast suurt midagi ei tea, peale odava hinna, pole mõtet arvama või eeldama hakata. Mina isiklikult ei osta Hiinast isegi mitte ökomärgistusega tooteid, Mitte et märgistus oleks vale, aga maapinna seisund on....erinev.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2026 06:54Pikk jutt, s*tt jutt.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2026 21:52Okei, ma püüan puust ja punaseks. Miks sa arvad, et see pesa nii odava on? Miks hiinlased ülepea nii odavalt Euroopasse müüvad? Esiteks haaravad turgu, neil kodu sisetarbimine liigub viletsalt, kuskilt tuleb raha saada, teiseks, sots. tagatistega on nagu on. Nüüd see Eesti firma on ostnud selle pesa Euroopa hulgimüügifimalt, kellele hiinlased enam nii odavalt ei müü (ikkagi Euroopa firma) + kõik tollimaksud, ehk siis Eesti firmale maksab see pesa algselt kuskil see 11-12 eur. Sellele lisandub transpordikulu Hollandist või Saksamaalt, u 10% keskmiselt, lisaks kasumimarginaal (millest makstakse ruumide rent, palgad, raamatupidamine, vesi, küte, ladustamine, turundus) ja kõige lõppu siis käibemaks. Kasum jääb lõpuks 4-9%. Kui sa vaatad Eesti lemmikloomadega tegelevaid firmasid, siis keegi ei suple rahas (mis sa arvad, miks paljud neist on ära müüdud või müügis).
Aga vaatame teise nurga alt - kui su oma lapsed ühel päeval sisenevad tööturule ja avastavad, et tööd pole, sest kõike saab Hiinast odavamalt. Kuidas siis sellega oleks, et sina ei hakka ülikõrgeid hindu maksma. Kui see lemmikloomapood olekski näiteks pereliikme oma.
Äkki asi pole tegelikult hindades, võib-olla tuleks hoopis enda sissetulekut suurendada.![]()
Olid kunagi ajad, kui ise alles tööturule sisenesin, raha oli väga vähe, aga iial, mitte iial pole ma odavat, kontrollimata kvaliteediga tooteid ostnud. Pigem vähem aga kvaliteetset. Ja nüüd puudub selleks ammugi vajadus.
Nüüd võid veel sama pikalt rääkida, kuidas see Hiina koerapesa, mille hind 11 eurost 40 euroks moondus, ühtäkki ka kontrollituks ja kvaliteetseks muutus ja mismoodi need mürgid kõik välja läksid?
-
Külaline
Füüsiline pood koos sealse turundusega, mis on suunatud kõigile meeltele, tekitab palju rohkem impulssoste. Sellepärast mina väldin füüsilisi poode nii palju kui vähegi saan ja seal käies kuulan ka kõrvaklappidest midagi.Külaline kirjutas: ↑18 Juul 2026 21:21See tähendab tooteid, mida ostetakse hinna või hetkeimpulsi mõjul. Väärtustamata neid tooteid, sest odavaid tooteid ei oska meie aju väärtuseks pidada, seega siis neid koguneb ja korra kantuna jäetakse seisma, kuni mõne aja pärast rändavad prügikonteinerisse.
Netis panen ostukorvi kokku, vaatan sellele paari tunni pärast peale ja vahel mõtlen ümber või osad asjad jätan üldse ostmata. Selle tollimaksu negatiivne ja palju realistlikum pool on see, et inimesed võivad sama asja igaks juhuks mitu tükki osta.
-
Külaline
See on ju positiivne, mitte negatiivne.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 11:32Selle tollimaksu negatiivne ja palju realistlikum pool on see, et inimesed võivad sama asja igaks juhuks mitu tükki osta.Külaline kirjutas: ↑18 Juul 2026 21:21See tähendab tooteid, mida ostetakse hinna või hetkeimpulsi mõjul. Väärtustamata neid tooteid, sest odavaid tooteid ei oska meie aju väärtuseks pidada, seega siis neid koguneb ja korra kantuna jäetakse seisma, kuni mõne aja pärast rändavad prügikonteinerisse.
-
Külaline
Väga õige tähelepanek, inimestel on tõesti impulssidele erinev vastuvõtlikkused tase. Ühed on mõjutatavamad kui teised, igasugusele turundusele. Loomulikult käib sinna alla ka koguste suurendamine, et siis saab tükihinna odavamaks. See on vana nõks.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 11:32Füüsiline pood koos sealse turundusega, mis on suunatud kõigile meeltele, tekitab palju rohkem impulssoste. Sellepärast mina väldin füüsilisi poode nii palju kui vähegi saan ja seal käies kuulan ka kõrvaklappidest midagi.Külaline kirjutas: ↑18 Juul 2026 21:21See tähendab tooteid, mida ostetakse hinna või hetkeimpulsi mõjul. Väärtustamata neid tooteid, sest odavaid tooteid ei oska meie aju väärtuseks pidada, seega siis neid koguneb ja korra kantuna jäetakse seisma, kuni mõne aja pärast rändavad prügikonteinerisse.
Netis panen ostukorvi kokku, vaatan sellele paari tunni pärast peale ja vahel mõtlen ümber või osad asjad jätan üldse ostmata. Selle tollimaksu negatiivne ja palju realistlikum pool on see, et inimesed võivad sama asja igaks juhuks mitu tükki osta.
Mul oli kunagi töökaaslane, kes pärast palgapäeva läks poodlema ja varsti oli raha kulutatud, enamasti uutele ja ahvatlevatele kangastele, millest ta plaanis mida kõike õmmelda. Tegelikkuses ei viitsinud ta kaugeltki nii palju õmmelda, kangad seisid ja mehega oli palju tüli selle tõttu. Aga kõige rohkem oste e-poodidest teevad kuuldavasti naised õhtul pärast klaasi veini.
Mina ise mõjutatav pole, kodus ostan enamasti e-poodidest, on omad lemmikbrändid, (välismaised, meil nende toodete valik liiga kitsas), reisidel kolan kohapealsed huvitavamad poed läbi. Targalt ostes saad garderoobi, mis kasutuskõlblik 20 aastat. Just võtsin välja püksid, mis jälle moodi läksid..
-
Külaline
Mis on selles positiivset? Nii koguneb seda träni ainult juurde, ostetud nn igaks juhuks. Aga me ju teame, kuidas nende igaksjuhuks ostudega läheb.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 12:37See on ju positiivne, mitte negatiivne.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 11:32Selle tollimaksu negatiivne ja palju realistlikum pool on see, et inimesed võivad sama asja igaks juhuks mitu tükki osta.Külaline kirjutas: ↑18 Juul 2026 21:21See tähendab tooteid, mida ostetakse hinna või hetkeimpulsi mõjul. Väärtustamata neid tooteid, sest odavaid tooteid ei oska meie aju väärtuseks pidada, seega siis neid koguneb ja korra kantuna jäetakse seisma, kuni mõne aja pärast rändavad prügikonteinerisse.
-
Külaline
Nagu what, milleks see veel vajalik on! Mis ei tähenda, et Temust ostaks.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 12:49Targalt ostes saad garderoobi, mis kasutuskõlblik 20 aastat. Just võtsin välja püksid, mis jälle moodi läksid..Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 11:32Füüsiline pood koos sealse turundusega, mis on suunatud kõigile meeltele, tekitab palju rohkem impulssoste. Sellepärast mina väldin füüsilisi poode nii palju kui vähegi saan ja seal käies kuulan ka kõrvaklappidest midagi.Külaline kirjutas: ↑18 Juul 2026 21:21See tähendab tooteid, mida ostetakse hinna või hetkeimpulsi mõjul. Väärtustamata neid tooteid, sest odavaid tooteid ei oska meie aju väärtuseks pidada, seega siis neid koguneb ja korra kantuna jäetakse seisma, kuni mõne aja pärast rändavad prügikonteinerisse.
Netis panen ostukorvi kokku, vaatan sellele paari tunni pärast peale ja vahel mõtlen ümber või osad asjad jätan üldse ostmata. Selle tollimaksu negatiivne ja palju realistlikum pool on see, et inimesed võivad sama asja igaks juhuks mitu tükki osta.See muidugi pole võimalik Temu polüestrist 5 euroste esemetega.
-
Külaline
Selle muudatuse eesmärk oli vähendada massilist väikepakendite sissevoolu. Kui nüüd see inimene tellib ühe korraga 10 samasugust asja, siis on seda 9 pakki vähem vähem kui siiani.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 12:57Mis on selles positiivset? Nii koguneb seda träni ainult juurde, ostetud nn igaks juhuks. Aga me ju teame, kuidas nende igaksjuhuks ostudega läheb.
-
Külaline
Vähemalt osa pakenditest läheb pakendikonteinerisse ja sealt kas energiatootmiseks (põletusse) või materjaline uuesti ringlusesse. Need 9 üleliigselt tellitud asja aga lõpetavad varem või hiljem lõpuks olmeprügis/prügimäel. Mina valiks igal juhul liigse pakendiprügi.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 14:35Selle muudatuse eesmärk oli vähendada massilist väikepakendite sissevoolu. Kui nüüd see inimene tellib ühe korraga 10 samasugust asja, siis on seda 9 pakki vähem vähem kui siiani.
-
Külaline
Need asjad oleks tellitud nagunii, aga ühekaupa, kuidas sa aru ei saa?Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 14:48Vähemalt osa pakenditest läheb pakendikonteinerisse ja sealt kas energiatootmiseks (põletusse) või materjaline uuesti ringlusesse. Need 9 üleliigselt tellitud asja aga lõpetavad varem või hiljem lõpuks olmeprügis/prügimäel. Mina valiks igal juhul liigse pakendiprügi.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 14:35Selle muudatuse eesmärk oli vähendada massilist väikepakendite sissevoolu. Kui nüüd see inimene tellib ühe korraga 10 samasugust asja, siis on seda 9 pakki vähem vähem kui siiani.
-
Külaline
Mina näiteks arvan, et ei oleks (olen teine külaline). Näiteks tahan Temust paari kõrvarõngaid tellida, hästi odavaid kulinaid. Nii, 3,72 keevitatakse hinnale otsa, paneb juba kahtlema, eks. Aga vot nüüd tellin 10 paari kõrvarõngaid, olen kaval, maksan ühe paari pealt ainult 37 senti juurde. Äge!! Olen võidumees ikkagi!Guest kirjutas: ↑22 Juul 2026 14:55Need asjad oleks tellitud nagunii, aga ühekaupa, kuidas sa aru ei saa?Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 14:48Vähemalt osa pakenditest läheb pakendikonteinerisse ja sealt kas energiatootmiseks (põletusse) või materjaline uuesti ringlusesse. Need 9 üleliigselt tellitud asja aga lõpetavad varem või hiljem lõpuks olmeprügis/prügimäel. Mina valiks igal juhul liigse pakendiprügi.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 14:35Selle muudatuse eesmärk oli vähendada massilist väikepakendite sissevoolu. Kui nüüd see inimene tellib ühe korraga 10 samasugust asja, siis on seda 9 pakki vähem vähem kui siiani.
Aga kui mul seda 3,72 juurdehindlust poleks, telliksin rahulikult selle ühe paari ja suure tõenäosusega mul ei teki veel 9 korda järjest tahtmine neid kulinaid ühekaupa tellida, järgmist tellimust tehes ei tuleks mul need enam meeldegi.
-
Külaline
Temust kõrvarõngad, jumal teab mis sulamist, pärast eluaegne allergia...siis ka ei tahaks, kui peale makstaks! Kunagi vaesematel aegadel olid ühed odavad, tekkis nahapõletik, mida korralikult ravida oli vaja. Kõrvarõngad on nagu odavad kingad, tegelik väärtus kaugele näha.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 15:15Mina näiteks arvan, et ei oleks (olen teine külaline). Näiteks tahan Temust paari kõrvarõngaid tellida, hästi odavaid kulinaid. Nii, 3,72 keevitatakse hinnale otsa, paneb juba kahtlema, eks. Aga vot nüüd tellin 10 paari kõrvarõngaid, olen kaval, maksan ühe paari pealt ainult 37 senti juurde. Äge!! Olen võidumees ikkagi!Guest kirjutas: ↑22 Juul 2026 14:55Need asjad oleks tellitud nagunii, aga ühekaupa, kuidas sa aru ei saa?Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 14:48
Vähemalt osa pakenditest läheb pakendikonteinerisse ja sealt kas energiatootmiseks (põletusse) või materjaline uuesti ringlusesse. Need 9 üleliigselt tellitud asja aga lõpetavad varem või hiljem lõpuks olmeprügis/prügimäel. Mina valiks igal juhul liigse pakendiprügi.
Aga kui mul seda 3,72 juurdehindlust poleks, telliksin rahulikult selle ühe paari ja suure tõenäosusega mul ei teki veel 9 korda järjest tahtmine neid kulinaid ühekaupa tellida, järgmist tellimust tehes ei tuleks mul need enam meeldegi.
-
Külaline
Hiissand, hiissand!!!Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 15:46Temust kõrvarõngad, jumal teab mis sulamist, pärast eluaegne allergia...siis ka ei tahaks, kui peale makstaks! Kunagi vaesematel aegadel olid ühed odavad, tekkis nahapõletik, mida korralikult ravida oli vaja. Kõrvarõngad on nagu odavad kingad, tegelik väärtus kaugele näha.
-
Külaline
Nojah, siin on kaks erinevat gruppi inimesi: ühed, kes ostavad odavaid riideid, ehteid, kosmeetikat põhimõttel, et vahet pole, sest pole kas raha või maitset ja teised, kes väärtustavad kvaliteeti, omades kumbagi. Kahtlemata ei mõista üks grupp teist, ootuspäraselt. Selle üle pole mõtet vaieldagi.
-
Külaline
Miks peaks inimene sama asja kümnel erineval korral tellima? Aga kui hinna ja importmaksu suhe muutub absurdseks, siis mõeldaksegi igasuguseid põhjuseid, miks hulgi oleks mõttekam tellida. Ja mõnes mõttes see ju pole vale, kui kaup on sobiv ja vajaduste hindamine realistlik. Kui kaup siiski ebasobivaks osutub, siis on 10 evasobivat asja selle ühe asemel ja kasu pole sellest maksust midagi.Guest kirjutas: ↑22 Juul 2026 14:55Need asjad oleks tellitud nagunii, aga ühekaupa, kuidas sa aru ei saa?Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 14:48Vähemalt osa pakenditest läheb pakendikonteinerisse ja sealt kas energiatootmiseks (põletusse) või materjaline uuesti ringlusesse. Need 9 üleliigselt tellitud asja aga lõpetavad varem või hiljem lõpuks olmeprügis/prügimäel. Mina valiks igal juhul liigse pakendiprügi.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 14:35Selle muudatuse eesmärk oli vähendada massilist väikepakendite sissevoolu. Kui nüüd see inimene tellib ühe korraga 10 samasugust asja, siis on seda 9 pakki vähem vähem kui siiani.
-
Külaline
Ehk siis, et mitte seda maksu maksta, tellid samu kõrvarõngaid 1 asemel 10. Nii, edasi, mis siis teed nendega, hakkad vaikselt müüma või? Või ostad sama mudeli rohelisi pükse 1 asemel 10. Päriselt? Ma ei tea kedagi, kes nii teeks.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 15:15Mina näiteks arvan, et ei oleks (olen teine külaline). Näiteks tahan Temust paari kõrvarõngaid tellida, hästi odavaid kulinaid. Nii, 3,72 keevitatakse hinnale otsa, paneb juba kahtlema, eks. Aga vot nüüd tellin 10 paari kõrvarõngaid, olen kaval, maksan ühe paari pealt ainult 37 senti juurde. Äge!! Olen võidumees ikkagi!Guest kirjutas: ↑22 Juul 2026 14:55Need asjad oleks tellitud nagunii, aga ühekaupa, kuidas sa aru ei saa?Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 14:48
Vähemalt osa pakenditest läheb pakendikonteinerisse ja sealt kas energiatootmiseks (põletusse) või materjaline uuesti ringlusesse. Need 9 üleliigselt tellitud asja aga lõpetavad varem või hiljem lõpuks olmeprügis/prügimäel. Mina valiks igal juhul liigse pakendiprügi.
-
Külaline
Inimene tellib näiteks prügikotte. Või midagi muud vajalikku, mida pidevalt vaja on. Sii ei telli siis, kui vaja, vaid tellib korraga neid kotte rohkem.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 19:22Miks peaks inimene sama asja kümnel erineval korral tellima? Aga kui hinna ja importmaksu suhe muutub absurdseks, siis mõeldaksegi igasuguseid põhjuseid, miks hulgi oleks mõttekam tellida. Ja mõnes mõttes see ju pole vale, kui kaup on sobiv ja vajaduste hindamine realistlik. Kui kaup siiski ebasobivaks osutub, siis on 10 evasobivat asja selle ühe asemel ja kasu pole sellest maksust midagi.Guest kirjutas: ↑22 Juul 2026 14:55Need asjad oleks tellitud nagunii, aga ühekaupa, kuidas sa aru ei saa?Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 14:48
-
Külaline
Mitte samu. Osadel asjadel on ikka nii, kui kõrvarõngad, siis üks kaubagrupp ju. Seda saab ostukorvis jälgida. Ei pea sama mudel olema, totu.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2026 19:32Ehk siis, et mitte seda maksu maksta, tellid samu kõrvarõngaid 1 asemel 10. Nii, edasi, mis siis teed nendega, hakkad vaikselt müüma või? Või ostad sama mudeli rohelisi pükse 1 asemel 10. Päriselt? Ma ei tea kedagi, kes nii teeks.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline