Õuevahetunnid

sh teismelised
Vasta
Nipitiri

Õuevahetunnid

Postitus Postitas Nipitiri »

Mida arvate õuevahetundidest.

Mul 7aastane ATH laps, kes peaks minema sügisel kooli. Kodule lähimas koolis on tunniplaanis ka õuevahetund. Kellel on kogemusi, kuidas esimese klassi ATH laps tuleb õuevahetunnis toime?
Kati
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kati »

Kirjelda oma last, milles see küsimus täpsemalt on, millega ta seal toime tulema ei peaks? Pole olemas kahte ühesugust ATHd, reeglina neile õuevahetunnid just sobivad.
Kui on mingeid probleeme, räägi klassijuhatajaga, koos leiate parimad lahendused.
Ja veel..., koolis on lapsed teistsugused kui kodus. Eelarvamus ei pruugi üldse tõene olla.
Nipitiri

Postitus Postitas Nipitiri »

Kodu koduks. Lasteaiaski tal ilma järelvalveta keeruline. Noo toon näite- lasteaias üks laps häälitseb, võtab mänguasja ära, teeb valet liigutuat vms. Sellised täiesti suvalised asjad ärritavad last. Lasteaias juba lapsed ära tabanud, et laps ärritub nii kergelt ja siis on kerge teda provotseerida. Kuidas tuleb ATH laps toime õuevahetunnis, kus pole pidevat kontrolli lastel. Just talle sobivad planeeritud tegevused, õppetöö, aga mitte liigne vabaaeg, kus saab ise mõelda kuidas oma aega sisustada. Istub ilusti laua taga ja teeb kõike kaasa, probleemid tekivad siis kui on vabamäng õues või toas.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Ma pakuks, et räägi klassijuhatajaga läbi ja mine käi esialgu vahetunni ajal kaasas kaugemalt jälgimas-suunamas. Kui tööalaselt ei ole võimalik, siis ikkagi eelkõige on klassijuhataja ja õppealajuhataja on need, kellega asju koos arutada ja leida lapsele parim võimalus. Minu laps käis õuevahetunni ajal kodus söömas, aga me elasime ka koolile väga lähedal. Samas saan aru, et see sotsialiseerumine, mis koolis vahetunnis toimub, on väga oluline.
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Nõustun eelkõnelejatega. Räägi klassijuhatajaga ja kui tundub, et ta probleemi tõsidust ei adu siis äkki on Sul tutvusringkonnas keegi kes saaks(vähemalt esialgu) selleks ajaks kuskil nö "valves" olla? Vanaema näiteks?
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Endal ka kogemusi õuevahetundidega nii enda kui oma laste pealt, väga toredad olid. Üldiselt on need õuesolekud nii lühikesed, et midagi eriti aretada ei jõuagi sel ajal. Õues on ruumi rohkem, seega peaks igale lapsele jätkuma hingamisruumi. Vanasti olid õuevahetundides korrapidajad - kas õpilane või õpetaja, kes lapsi valvas, tõtt öelda võiks kaaluda selle kombe taaselustamist. Aga üldiselt ma siin muretsemiseks põhjust ei näe, sest samamoodi võivad ju probleemid tekkida ka nn tavavahetunni ajal, mil suur hulk lapsi viibib koolimajas sees.
Nii

Postitus Postitas Nii »

ATH lastel tekib probleeme ka tavapärastes vahetundides, eriti kui lärm teda häirib.
Kas su lapsel on ravi peal ? Kas su lapsele on soovitatud väikeklassi?
Kõige targem on kohe ausalt klasdiõpetajaga suhelda, rajaleidjaga vast juba koostöö käib.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist