Meil ei ole vanusepiiri. Hoitakse, kuni töö kenasti ära teed. On ka 80-seid töötajaid. Arvan, et nii on suuremas osas ettevõtetes.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 17:36 Sinu ettevõttes hoitakse sajani välja?
Toidu hinnad tõusevad, kolm maksutõusu, tulumaks +4%
-
Külaline
Nii hea, et paljud luuseritest 1800se palgaga magistrikraadiga õpetajad on siiski olnud taibukad, oma valiku teinud ja koolidest jalga lasknud.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 17:23Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 17:07Saigi päeva rumalaim arvamus loetud. Armastan selliste “pull yourself up from your bootstraps” tädikesi kes twatud vanusenumbri ette tulles avastavad ennast täpselt samas olukorras ja siis võtku oma valikud : )km70 kirjutas: ↑22 Juul 2024 16:24 Jah, valikud. Valikud, haridus, tutvused, õnn, vanemad - kõik mõjutavad. Ja valikud on neist selline tegur, millega saab kõiki teisi eeldusi ära nullida, paremaks muuta. Jah, sellised tõesti saavad head palka, kes objektiivselt maailma vaadata oskavad. Unusta oma ving ja õpitud abitus, viska küünelakk ära ja hakka tööd tegema - saad edukamaks ja vingumistuju väheneb.
Ootan seda hetke ja vaatan naudinguga selliseid parastajaid keda elu pope veel koolitanud. Küll jõuab. Ja mina vaatan esireas.
Ma olen pool seda teema km’iga vaielnud. Tema arvamus ametnike suurest kasulikkusest, on mu meelest sama kui väita, et prussakad kodus on väga head, sest nad söövad ju sipelgad ära.
Aga see valikute kommentaar oli tal siiski õige. Elus võib halvasti minna ükskõik, mis valikuid sa teed. No umbes, et astud auto ette ja ongi kõik, vali ise, mis tahad.
Aga kui ekstreemsusi ei juhtu, inimene on terve ja pea on õige kohapeal, siis ei ole Eestis ca 2000-4000 tuhat palk mitte midagi kättesaamatut.
Päris miljonäriks saamine on veidi teine asi ja nõuab rohkem motivatsiooni. Aga tavaline palk, millega kenasti ära elab - ainult valikute küsimus.
Eesti on üks väheseid riike kus tulumaks ei ole progresseeruv. Kui tänase päevaga võrreldes nt 3000eur palka saav inimene maksaks minu plaani järgi 40eur võrra maksu rohkem, 4000eur palka saav inimene 80eur, siis praeguse valitsuse plaani järgi aga maksaks hoopis ca 90 eur rohkem, ning 4000eur palka saav inimene 130eur rokem ja 2000eur palka saav inimene 70 eur rohkem (seda siis kodanikupalka arvestamata). Seega tuleks praeguse plaani järgi tulumaksukoorem rohkem vaestemate kaela.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:27Miks ei või, ta ise on selle raha teeninud. Kui haige peab olema inimene, kes loeb teiste raha? Kes sul keelab rikkaks saada, kui see nii lihtne on.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:16Miks kõik. Viisaka koguse. Las vaesed kannatavad, rikas ei tohi makse rohkem maksta. Tal peab pee all järjest uuem ja kallim auto olema teiste üle ülemvõimu tundmiseks? Kas nii? Päris nõme suhtumineKülaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:13
Muidugi. Võtame kõik rikastelt ära ja anname vaestele. Jube suhtumine.
Ma pole kunagi aru saanud, miks valivad reffe keskmist palka ja alla selle saavad inimesed, kui refid seisavad ainult ja ainult rikkurite eest. Pangakasumeid keeldusid maksustamast, progressiisvset tulumaksu keelduvad kehtestamast.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Tõutäkk kirjutas: ↑23 Juul 2024 05:46Eesti on üks väheseid riike kus tulumaks ei ole progresseeruv. Kui tänase päevaga võrreldes nt 3000eur palka saav inimene maksaks minu plaani järgi 40eur võrra maksu rohkem, 4000eur palka saav inimene 80eur, siis praeguse valitsuse plaani järgi aga maksaks hoopis ca 90 eur rohkem, ning 4000eur palka saav inimene 130eur rokem ja 2000eur palka saav inimene 70 eur rohkem (seda siis kodanikupalka arvestamata). Seega tuleks praeguse plaani järgi tulumaksukoorem rohkem vaestemate kaela.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:27Miks ei või, ta ise on selle raha teeninud. Kui haige peab olema inimene, kes loeb teiste raha? Kes sul keelab rikkaks saada, kui see nii lihtne on.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:16
Miks kõik. Viisaka koguse. Las vaesed kannatavad, rikas ei tohi makse rohkem maksta. Tal peab pee all järjest uuem ja kallim auto olema teiste üle ülemvõimu tundmiseks? Kas nii? Päris nõme suhtumine
Ma pole kunagi aru saanud, miks valivad reffe keskmist palka ja alla selle saavad inimesed, kui refid seisavad ainult ja ainult rikkurite eest. Pangakasumeid keeldusid maksustamast, progressiisvset tulumaksu keelduvad kehtestamast.
Edit. Just lugesin, et 2% julgeolekumaksu hakataks maksma 1 eurost, seega lisage siis 14 eur veel praeguse valitsuse plaanide järgi tulumaksule otsa.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
-
Külaline
Jeemenis ei ole internetti.
-
Külaline
Ega jeemen ainuke vaene riik ei ole
-
Külaline
Revolver jälle tarkuseteri puistamas.Külaline kirjutas: ↑23 Juul 2024 14:22Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 14:07 Reaalsus on see, et riigirahandus on korrast ära tänu EKRE, Isamaa ja Keskerakonna valitsusele, kes vastutustundetult raha maha laristasid oma populistlike eesmärkide saavutamiseks. Mis puudutab konkreetselt EKREt, siis Martini erakordne tuhmus rahanduses oli ikka klass omaette - arusaamad, kuidas võlga ei peagi tagasi maksma, panid kõrvad verd jooksma.
Suhteid nad samuti hoida ei oska, mida näitas ka nende helgemate peade lahkumine erakonnast. Õudne, kui riiki juhiksid rumalad ja juhtimises saamatud inimesed.
Nüüd peab riigirahanduse korda saama ja lappima eelmiste valitsuste tehtud vastutustundetuid otsuseid ja see saabki meile valus olema. Vähemalt reformierakonna arusaam majanduse toimimisest ja rahandusest tundub oluliselt intelligentsem võrreldes EKRE, Isamaa või Keskerakonnaga.
-
Külaline
Riigipalgallised on ka päästjad, õpetajad, med.õed, hooldajad - palgad 1200-1820 bruto.km70 kirjutas: ↑22 Juul 2024 15:32Misasja. On sul mingit ettekujutust, millised käärid on riigipalgaliste ehk ministeeriumi töötajate ning vastavat ametit erasektoris pidavate inimeste palkade vahel? Need käärid pole sugugi riigitöötajate kasuks - keskmiselt saab ametnik 11% vähem, tippametnik aga lausa 22% vähem kui vastava ala töötaja erasektoris.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 15:13 Need jõukad, kes Eesti riigile ka mingit kasu toovad, ei ole kõrgepalgalised, nad ei ole üldse palgatöötajad. Suurepalgalised on siin igasugu riigipalgalised, kelle palk tuleb riigieelarvest ehk maksudest. Neid tõesti ei tapa mitte kuidagi, kui paar protsenti rohkem oma palgast ära annavad. Aga isegi see pole oluline, madalapalgalistele peaks tegema maksusoodustust, pensionäridelt mitte tulumaksu koorima jne.
"Rahandusministeeriumi teatel jääb 35 protsendi ametnike brutopalk alla 2000 euro, 65 protsendi ametnike palk on alla 2500 euro. Üle 4000 euro suurust palka saab 6 protsenti ametnikest.
Ministeeriumi kinnitusel on siis, kui võrrelda avaliku teenistuses ja tööturul tehtavaid sama keerukusega töid, mahajäämus avaliku teenistuse palgas keskmiselt 11 protsenti, tippspetsialistide ja -juhtide puhul 22 protsenti.
Kokku töötas eelmisel aastal riigi ja kohalike omavalitsuste asutustes 19 430 ametnikku, sellest 16 462 riigiasutustes ja 2 968 omavalitsustes. "
https://www.err.ee/1609329552/riigiamet ... n-ria-juht
-
Külaline
Siin olid kommentaarid konkreetselt Jeemeni kohta.
-
Külaline
Tsiteerid mind ja ma ei mõelnud Jeemenit.
-
Külaline
:
Korjsasid eelnevad tsitaadid ära. See ju ei muuda vestluse jada käiku ja fakti, et jutt oli Jeemenist:
Postitas Külaline » 23 Juul 2024 14:30
Peaks ka Jeemenisse kolima.
Sekundeerin. Vaeses riigis kaugtööd teha.
-
Külaline
Tänasest Postimehest numbreid:Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 15:13Need jõukad, kes Eesti riigile ka mingit kasu toovad, ei ole kõrgepalgalised, nad ei ole üldse palgatöötajad. Suurepalgalised on siin igasugu riigipalgalised, kelle palk tuleb riigieelarvest ehk maksudest. Neid tõesti ei tapa mitte kuidagi, kui paar protsenti rohkem oma palgast ära annavad. Aga isegi see pole oluline, madalapalgalistele peaks tegema maksusoodustust, pensionäridelt mitte tulumaksu koorima jne.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 15:09Nii et sinu meelest kehtin selline meelsus ainult vaesemate hulgas? Aga kui jõukamaid maksustada, siis nemad lasevad lahkelt ennast koorida? Või peaks ehk siiski püüdlema vähemalt protsentuaalse võrdsuse poole, mh?Aga seda peaks isegi Eesti valitsus teadma ja nägema, et see lõputu maksude kruvimine viib sellele, et need vaesemad hakkavad mustalt töötama, sest ei suuda neid kõrgeid makse maksta, riigile lojaalsus väheneb just nende vaesemate hulgas
Eestis on umbes 120 000 inimest, kes saavad palka riigieelarvest. Nendest 42 protsenti töötavad hariduses ja teaduses, 24 protsenti sotsiaal- ja tervishoiu valdkonnas. Järgnevad politsei- ja päästetöötajad 8 protsendiga. Ministeeriumides töötab kokku ainult 2800 inimest 120 000st. Kui lisada riigikantselei, õiguskantsleri büroo, riigikogu, saame 3500.
Eks mõnda nendest 3500st on vaja ka. Kui ülejäänud kõik lahti lasta, siis ei tea kui mitu vaest üle Eesti selle rahaga ka elu lõpuni rikkaks teha saab? Kas ringiga samade lahtilastud inimestele töötuabirahaks tohib tema palgast kokku hoitud raha kasutada või peaks ta kohe seina äärde panema?
-
Juustup
Külaline kirjutas: ↑23 Juul 2024 16:45:
Korjsasid eelnevad tsitaadid ära. See ju ei muuda vestluse jada käiku ja fakti, et jutt oli Jeemenist:
Postitas Külaline » 23 Juul 2024 14:30
Peaks ka Jeemenisse kolima.
Sekundeerin. Vaeses riigis kaugtööd teha.
Jeemenis on küll internet. See katkeb päris tihti, kuid on olemas.
/Juustup
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Nõiamoor, SeaTongue ja 7 külalist