Vähim palk mille eest töötaksite

Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 14:10
Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 13:44 peale paari üksiku erandi tunduvad suurem osa vastajaid olema samal tasemel keskmise põhikooliõpilasega: "kui suureks saan hakkan saama 3x rohkem kui mu vanemad praegu, kui ikka millegipärast ei pakuta sellist palka, siis tööle ei lähegi, leian rikka mehe, kes mind ülal peab või saan mõnelt kaugelt sugulaselt päranduse, mille najal elada".
Enne rikast meest ma ei töötanud samuti kohal kus nõutakse ei tea mida ja palka pakutakse kirbus*ta suurusjärgus. Milleks ma pean rabelema juhi kasumiahnuse nimel? Mina peaksin see l*ll olema see kes laseb end naeruväärse palgaga lohku tõmmata? Leidku keegi teine omale rikkust kokku kuhjama olematu raha eest, mina see igatahes EI ole.
Miks sa ettevõtjaks ei hakka?
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 14:35 Rumal küsimus. Vastus sõltub ju inimese praegusest eluolust ja tagavaravariantidest (elamine kellegi teise kulul, nt ema või abikaasa kulul, pärandatava vara kulul jne). Küsimus peaks olema selline - milline oleks vähim palk, mille eest oleksite nõus minema tööle, kui alternatiiviks oleks kerjamine, prostitutsioon või pudelikorjamine ja kodutute varjupaigas elamine.
Küsimus ei ole rumal, täitsa ok. Milleks neid lisaklausleid sinna ikka panna.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 15:40
Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 13:44 peale paari üksiku erandi tunduvad suurem osa vastajaid olema samal tasemel keskmise põhikooliõpilasega: "kui suureks saan hakkan saama 3x rohkem kui mu vanemad praegu, kui ikka millegipärast ei pakuta sellist palka, siis tööle ei lähegi, leian rikka mehe, kes mind ülal peab või saan mõnelt kaugelt sugulaselt päranduse, mille najal elada".
Enne rikast meest ma ei töötanud samuti kohal kus nõutakse ei tea mida ja palka pakutakse kirbus*ta suurusjärgus. Milleks ma pean rabelema juhi kasumiahnuse nimel? Mina peaksin see l*ll olema see kes laseb end naeruväärse palgaga lohku tõmmata? Leidku keegi teine omale rikkust kokku kuhjama olematu raha eest, mina see igatahes EI ole.
Ei ole head ja tulusat ideed tekkinud mille alustamine ei nõuaks liigselt investeeringuid.
Külaline

Tegelikult tunnen väga puudust sellest, et koolides pole majandusõpetust. Murde ja integraale küll õpetatakse, aga mingeid majanduse ja ühiskonna toimimise aluseid - null. Siin üks vastaja kirjutas, et põhikooli tase on nägemus elust. Pmst ongi ju. Kui paljud meist leiavad rikka mehe/naise ja sellise töökoha, kus panustamata saab palju raha kätte? Marginaalne osa ühiskonnast. Meile kandideeris värskelt kooli lõpetanud vend, kes oli saanud ülikooli sisse. Oli seal tervelt veerand kursust käinud. Palgasoov poole koha eest 3000+. Töökogemust null. Pealehakkamist oli, aga no vaatasime konkursi läbiviijatega üksteisele otsa ja kulmud tõusid üsna kõrgele. Teine nooruk tuleb ja kurdab, et saab sama palka mis aasta tagasi, aga näe inflatsioon on tõusnud ja kõik on kallim. Mul on nüüd pruut ja elu on raske. Kui talle siis numbrites ja klientide kirjades ette näidati, et sinu osakond oli eelmisel aastal kasumis, aga sel aastal oled võtnud väga lõdvalt, panustanud miinimumi ja kliendid kaeblevad, siis mida sa ootad? Mille eest ma saaksin sulle rohkem maksta, kui sa ei teeni kasumit ja tekitad ettevõttele mainekahju oma töösse suhtumisega? Raha tuleb seinast... peab tulema. Kuidas ja mille eest, jääb paljudele selgusetuks. Mul kusjuures üks enda laps ka selline. Õpin siis, kui mulle arvutimängu ostad. Kuidagi ei saa aru, et enne õpid ja siis alles keegi ostab midagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 16:28

Ei ole head ja tulusat ideed tekkinud mille alustamine ei nõuaks liigselt investeeringuid.
Mees ju pidavat rikas olema, asi see 100 000-200 000 alustamiseks laenata.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 16:45 Tegelikult tunnen väga puudust sellest, et koolides pole majandusõpetust. Murde ja integraale küll õpetatakse, aga mingeid majanduse ja ühiskonna toimimise aluseid - null. Siin üks vastaja kirjutas, et põhikooli tase on nägemus elust. Pmst ongi ju. Kui paljud meist leiavad rikka mehe/naise ja sellise töökoha, kus panustamata saab palju raha kätte? Marginaalne osa ühiskonnast. Meile kandideeris värskelt kooli lõpetanud vend, kes oli saanud ülikooli sisse. Oli seal tervelt veerand kursust käinud. Palgasoov poole koha eest 3000+. Töökogemust null. Pealehakkamist oli, aga no vaatasime konkursi läbiviijatega üksteisele otsa ja kulmud tõusid üsna kõrgele. Teine nooruk tuleb ja kurdab, et saab sama palka mis aasta tagasi, aga näe inflatsioon on tõusnud ja kõik on kallim. Mul on nüüd pruut ja elu on raske. Kui talle siis numbrites ja klientide kirjades ette näidati, et sinu osakond oli eelmisel aastal kasumis, aga sel aastal oled võtnud väga lõdvalt, panustanud miinimumi ja kliendid kaeblevad, siis mida sa ootad? Mille eest ma saaksin sulle rohkem maksta, kui sa ei teeni kasumit ja tekitad ettevõttele mainekahju oma töösse suhtumisega? Raha tuleb seinast... peab tulema. Kuidas ja mille eest, jääb paljudele selgusetuks. Mul kusjuures üks enda laps ka selline. Õpin siis, kui mulle arvutimängu ostad. Kuidagi ei saa aru, et enne õpid ja siis alles keegi ostab midagi.
Mina põhimõtteliselt keeldun töötamast alamakstud kohtadel. Mõnel on tõesti ulmesoovid, poole koha eest 3000. Aga täistööajaga aastatepikkuse kogemusega oma valdkonna spetsialistina alla 2000-23000 bruto küll tööd ei võtaks.
Ma tahan ka reisida, restoranis, kinos, kohvikus käia, spaas mõnuleda, omada autot ja viisakat korterit. Mille k*ramuse pärast ma peaks leppima vähesemaga ja vaatama kuidas teised suurte palkade peal õitsevas. Küll korrigeerivad oma palganumbreid kui üks hetk keegi kohalikust tööjõust nõus tulema ei ole
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 16:52

Tema prioriteet on kodukulud ja investeerimine. Ta ei ole miljonär, ta on piisavalt rikas palgasaaja, et tema palgast saaks terve pere ära elatada ja pisut reisida, top 3-5%. Mitte nii rikas et ehku peale naise ärisse 100 000 - 200 000 huugama panna. Ja ka mina ei investeeriks sellist summat esimesse ettevõttesse ja ettevõtmisesse.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 16:56
Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 16:52

Tema prioriteet on kodukulud ja investeerimine. Ta ei ole miljonär, ta on piisavalt rikas palgasaaja, et tema palgast saaks terve pere ära elatada ja pisut reisida, top 3-5%. Mitte nii rikas et ehku peale naise ärisse 100 000 - 200 000 huugama panna. Ja ka mina ei investeeriks sellist summat esimesse ettevõttesse ja ettevõtmisesse.
Mis see top 3-5% palk on Eestis?
Külaline

Kui jääks töötuks, siis aasta aega saaks vabalt kodus olla ja selle aja jooksul vaataksin töökohti alates 3300bruto, pärast seda võin ajutiselt ka 2000 brutoga leppida, aga ei ole kindel, et mu kogemuste pealt mind nii odavale tööle üldse võetaks. Ilmselgelt oleks see 2000 bruto suht ajutine ja sellest saaksid ka värbajad aru.
Külaline

Alla 5000 ei teeks mingit tööd, ehk siis lösutaks kusagil brokeris nagu praegu. Lihtsalt nii teenib rohkem.
Külaline

Küsimusest on palju infot puudu. Kas mõeldakse praegusest tööst loobumist parema koha nimel - et mis palgapakkumise peale kohe läheksin, kui töö olemus on vastuvõetav? Või mõeldakse, kui täna jääksin töötuks, mis palgaga siis tööle läheks? Esimese küsimuse vastus on kuskil 5000€ juures. Teise küsimuse vastus on mitte vähem kui 3000€. Mõlemad bruto. Aga selliseid valikuid ei tee ma kindlasti ainult palganumbri pealt. Töö olemus, missioon ja seltskond on äärmiselt olulised. Ja kui oleksin pikemalt ilma tööta või mees kõrvalt töö/töövõime kaotaks, siis kahtlemata vaataks piirid üle.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 20:53 Küsimusest on palju infot puudu. Kas mõeldakse praegusest tööst loobumist parema koha nimel - et mis palgapakkumise peale kohe läheksin, kui töö olemus on vastuvõetav? Või mõeldakse, kui täna jääksin töötuks, mis palgaga siis tööle läheks? Esimese küsimuse vastus on kuskil 5000€ juures. Teise küsimuse vastus on mitte vähem kui 3000€. Mõlemad bruto. Aga selliseid valikuid ei tee ma kindlasti ainult palganumbri pealt. Töö olemus, missioon ja seltskond on äärmiselt olulised. Ja kui oleksin pikemalt ilma tööta või mees kõrvalt töö/töövõime kaotaks, siis kahtlemata vaataks piirid üle.
Mõeldakse mis on absoluutne miinimum mille eest oleks nõus töötama tööd otsides. Vahetamisest pole juttu, teemaapgatus pn väga selge
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 21:01 Mõeldakse mis on absoluutne miinimum mille eest oleks nõus töötama tööd otsides. Vahetamisest pole juttu, teemaapgatus pn väga selge
Loe uuesti teemat ja palun too välja, kus on see koht, kust selgub, et küsitakse absoluutset miinimumi. Absoluutselt selgelt sobib teema alla ka töökoha vahetamine omal soovil.
Ja kui jutt on absoluutsest miinimumist, siis on see täiesti jabur küsimus, mille vastused ei anna küsijale midagi. Miljonäri abikaasal, kellel on kodus igav, ning kahe väikelapse üksikemal on väga erinevad kriteeriumid palgale. Lihtsalt vastus "alates 10 000 eurost" ütleb midagi? Kindlasti mitte. Nagu ka mitte "alates 500€".
Külaline

Nagu wow, loen ja imestan. Eestis ei ole elusees olukord nii hea, et selliste palkadega töökohti saaks.
Tahta võib ju küll aga reaalsuses on ju ikka suur osa ametikohti alamakstud.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 21:14 Nagu wow, loen ja imestan. Eestis ei ole elusees olukord nii hea, et selliste palkadega töökohti saaks.
Inimesed on ettenägelikud.
Näevad et tavalise tööinimese jaoks läheb ja tehakse kõik raskemaks.
Käivad rahaga väga hoolikalt ümber, vastasel juhul oledki situatsioonis kus pead 1500 bruto töökohtadel rabelema ja sitsima.
Piisavalt palju tagalaga inimesi tekib ja lõpuks ei jää muud üle kui palka tõsta või võõrtööjõudu tööle saada, seegi ei päästa sest eesti keele nõue on suuresti pea igal töökohal.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 21:08
Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 21:01 Mõeldakse mis on absoluutne miinimum mille eest oleks nõus töötama tööd otsides. Vahetamisest pole juttu, teemaapgatus pn väga selge
Loe uuesti teemat ja palun too välja, kus on see koht, kust selgub, et küsitakse absoluutset miinimumi. Absoluutselt selgelt sobib teema alla ka töökoha vahetamine omal soovil.
Ja kui jutt on absoluutsest miinimumist, siis on see täiesti jabur küsimus, mille vastused ei anna küsijale midagi. Miljonäri abikaasal, kellel on kodus igav, ning kahe väikelapse üksikemal on väga erinevad kriteeriumid palgale. Lihtsalt vastus "alates 10 000 eurost" ütleb midagi? Kindlasti mitte. Nagu ka mitte "alates 500€".
Lugesin uuesti, jõudsin järeldusele et funktsionaalne lugemisoskusega kehvakesti?
“Vähim palk mille eest kandideeriksite, kui asuksite tööle aastal 2024” kui oleks vahetamise kohta küsitud oleks kenasti sõna vahetamine. Tööle asumine tähendab ikkagi väga selgelt. Tüütu, niisama norida. Kõik said aru mida küsiti kahe erandiga, kelles asi on….?
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 21:28 Tööle asumine tähendab ikkagi väga selgelt. Tüütu, niisama norida. Kõik said aru mida küsiti kahe erandiga, kelles asi on….?
Järelikult ainult kaks inimest siit valdavad eesti keelt, nii kurb kui see ka pole. Ülejäänud räägivad igaüks omast aiaaugust. Tööle asutakse iga uue töölepingu sõlmimise järgselt. Ühelgi moel ei tähenda see, et eelnevalt töötu ollakse. Targuta ikka teemadel, milles sul tegelikult teadmisi on. "Vestluse lõpus küsis personalijuht, millal saaksin tööle asuda." Sellega mõtles personalijuht, et millal saaksin töötamist alustada. Ja kogu kontekst.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 21:26
Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 21:14 Nagu wow, loen ja imestan. Eestis ei ole elusees olukord nii hea, et selliste palkadega töökohti saaks.
Inimesed on ettenägelikud.
Näevad et tavalise tööinimese jaoks läheb ja tehakse kõik raskemaks.
Käivad rahaga väga hoolikalt ümber, vastasel juhul oledki situatsioonis kus pead 1500 bruto töökohtadel rabelema ja sitsima.
Piisavalt palju tagalaga inimesi tekib ja lõpuks ei jää muud üle kui palka tõsta või võõrtööjõudu tööle saada, seegi ei päästa sest eesti keele nõue on suuresti pea igal töökohal.
Sul on küll loogikaga pahasti. Tegelikult ikka tagalata inimeste hulk ajas suureneb, aina suurem hulk koondamisi tekitavad tööle saamiseks suuremat soovijate hulka, mille tõttu pole mõtet palka tõsta.
tööandja

Postitus Postitas tööandja »

[/quote]

Mina põhimõtteliselt keeldun töötamast alamakstud kohtadel. Mõnel on tõesti ulmesoovid, poole koha eest 3000. Aga täistööajaga aastatepikkuse kogemusega oma valdkonna spetsialistina alla 2000-23000 bruto küll tööd ei võtaks.
Ma tahan ka reisida, restoranis, kinos, kohvikus käia, spaas mõnuleda, omada autot ja viisakat korterit. Mille k*ramuse pärast ma peaks leppima vähesemaga ja vaatama kuidas teised suurte palkade peal õitsevas. Küll korrigeerivad oma palganumbreid kui üks hetk keegi kohalikust tööjõust nõus tulema ei ole
[/quote]

Kõike tahad. Kõik tahavad. Aga nüüd kulla spetsialist räägi millisel alal sa nii tugev oled, et sulle konkurentsi pole. Et mõni noorem kiirem, avatum ja vähem palka ei taha. Mis on see si nu eriala. Riigisektoris maksumaksja kulul vegeteeriv nn "spetsialist" ei lähe arvesse.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juul 2024 18:29 Kui jääks töötuks, siis aasta aega saaks vabalt kodus olla ja selle aja jooksul vaataksin töökohti alates 3300bruto, pärast seda võin ajutiselt ka 2000 brutoga leppida, aga ei ole kindel, et mu kogemuste pealt mind nii odavale tööle üldse võetaks. Ilmselgelt oleks see 2000 bruto suht ajutine ja sellest saaksid ka värbajad aru.
Kuskil avalike suhete juht. Kuskil RAS-s või SA personali tädike? Kuskil mingi uhke nimega ametikohal tabelite täitja???? Tule maa peale mamslike
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline