Tervisega seotud valeteadmised

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Kaar

Postitus Postitas Kaar »

Tomatite "südamiku" söömine tekitab vähki. Mäletan, et nii räägiti nõuka ajal.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

XYX kirjutas: 25 Juul 2024 18:58 Külmetushaigus... Ma olin eelmisel suvel ühel õhtul mitu tundi väljas väga õhukeste riietega, aga oli väga külm (lausa jäine) tuul. Järgmisel päeval tuli kõigepealt väike kurguvalu, mis läks suuremaks ning peagi lisandus ka nohu. Viirus? Ma olen üsna harva haige, ka siis kui kodus lapsed on järgemööda haiged ja abikaasa, jään ma üldiselt terveks, aga tol korral oli üsna selge pikem külmetamine ja seejärel kurguvalu-nohu tagajärjeks.
Googelda natuke immuunsuse nõrgenemise kohta külmetamise käigus. Su organism ei suutnud lihtsalt tavapärasel määral sinus elavate viirustega toime tulla, kuna sa külma said. Viirus oli see muidugi.
Külaline

XYX kirjutas: 25 Juul 2024 18:58 Külmetushaigus... Ma olin eelmisel suvel ühel õhtul mitu tundi väljas väga õhukeste riietega, aga oli väga külm (lausa jäine) tuul. Järgmisel päeval tuli kõigepealt väike kurguvalu, mis läks suuremaks ning peagi lisandus ka nohu. Viirus? Ma olen üsna harva haige, ka siis kui kodus lapsed on järgemööda haiged ja abikaasa, jään ma üldiselt terveks, aga tol korral oli üsna selge pikem külmetamine ja seejärel kurguvalu-nohu tagajärjeks.
Külmetus nõrgestab ja siis pääseb viirus ligi.
Aga minu meelest on küll õige öelda külmetushaigus ja et “külmetamine põhjustab”.
Pole see mingi legend.
Ja OTSESELT ei põhjusta, aga ikkagi jäid haigeks, sest külmetasid.
Külaline

Kaar kirjutas: 25 Juul 2024 19:01 Tomatite "südamiku" söömine tekitab vähki. Mäletan, et nii räägiti nõuka ajal.
Kuid tomatite söömine vähendab eesnäärmevähiriski.
Kõuts
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kõuts »

Kaar kirjutas: 25 Juul 2024 19:01 Tomatite "südamiku" söömine tekitab vähki. Mäletan, et nii räägiti nõuka ajal.
Sa mõtled seda rohelist otsa, kuhu vars kinnitub? See on mürgine tõesti, sisaldab solaniini, nagu roheline kartulgi. Seosest vähiga pole kuulnud, aga lõikan välja küll - mitte hirmust mingi haiguse ees, aga on lihtsalt inetu ja tihtilugu vastikult kõva kah, kui hamba alla satub. Mõnel sordil ulatub sügavale tomati sisse.
Külaline

Kõuts kirjutas: 25 Juul 2024 20:36
Sa mõtled seda rohelist otsa, kuhu vars kinnitub? See on mürgine tõesti, sisaldab solaniini, nagu roheline kartulgi. Seosest vähiga pole kuulnud, aga lõikan välja küll - mitte hirmust mingi haiguse ees, aga on lihtsalt inetu ja tihtilugu vastikult kõva kah, kui hamba alla satub. Mõnel sordil ulatub sügavale tomati sisse.
Ma teen samamoodi. Ja tean ka, et tomatisüdamik ja tomatilehed on mürgised ning suisa vähki põhjustavad.
külaline

Postitus Postitas külaline »

Et liiga vähe söömine põhjustab kaalutõusu. Täielik müüt
Hernes

Postitus Postitas Hernes »

Aastaid tagasi, kui lapsed olid väikesed, siis üks lastest väidetavalt olevat magades hambaid krigistanud ja ämm väitis, et tuleb ussirohtu anda, sest see tähendab, et on naaskelsabad. Saatsin ta kuu peale oma jutuga. Selle peale aga laps hakkaski korrutama, et tal on ussid jne (oli mingi ca 2-3 aastane ning rääkimisoskus veel väga arenenud ei olnud). Üks hetk kui jutt intensiivsemaks läks ja mingi häda tundus teda tõesti vaevavat, siis selgus tõesti, et tal on naaskelsabad ning ravimikuur kaotas ussid ja vist ka hammaste krigistamise.
Külaline

- sport on tervis
- täisteratoode/leib on kasulikum kui valge sai
Külaline

kolesterool on halb
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 22:34 - sport on tervis
Sport sobival määral on muidugi tervisele kasulik, niisamuti ka täisteratooted, sest sisaldavad kiudaineid, mis on soolebakterite toit. Valge saiaga võrreldes on loomulikult kasulikum. Mis siin sinu arust valet on siis?
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 22:41
Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 22:34 - sport on tervis
Sport sobival määral on muidugi tervisele kasulik, niisamuti ka täisteratooted, sest sisaldavad kiudaineid, mis on soolebakterite toit. Valge saiaga võrreldes on loomulikult kasulikum. Mis siin sinu arust valet on siis?
selles see üldlevinud valeteadmine seisnebki mis sa just kirjutasid
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 22:35kolesterool on halb
Ongi ju. Kuigi asi on keerulisem kui ainult üldkolesterooli näit, vaid oluline on nn hea ja halva kolesterooli suhe. Kui see on paigast ära, on see loomulikult halb.

Mul on tunne, et siin paljud, kes toovad välja valeteadmisi tervisest, ei ole ise päris õigesti asjadest aru saanud ja arvavad, et kõik need asjad on valed, kuigi tegelikult pole asi küll otseselt nii, nagu nad ütlevad, kuid asjal on siiski tõepõhi all, kuigi veidi teistmoodi, kui inimesed arvavad.
Külaline

Ja mis see täpsemalt vale on siis, äkki täpsustad.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 22:45
Ja mis see täpsemalt vale on siis, äkki täpsustad.
Kiudained on mitteseeditavad ja see soolestikubakterite jutt ei käi inimeste kohta. Sama valearusaam täistera osas, see on naturaalsem - järelikult parem. Ei ole. Toores teravili on inimestele mürgine, me ei ole loodud seda sööma. Valge jahu on vähem kahjulik, sest seda on rohkem töödeldud ja seal on vähem mürke alles.
Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 22:45
Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 22:35kolesterool on halb
Ongi ju. Kuigi asi on keerulisem kui ainult üldkolesterooli näit, vaid oluline on nn hea ja halva kolesterooli suhe. Kui see on paigast ära, on see loomulikult halb.

Mul on tunne, et siin paljud, kes toovad välja valeteadmisi tervisest, ei ole ise päris õigesti asjadest aru saanud ja arvavad, et kõik need asjad on valed, kuigi tegelikult pole asi küll otseselt nii, nagu nad ütlevad, kuid asjal on siiski tõepõhi all, kuigi veidi teistmoodi, kui inimesed arvavad.
Mingisugust head ega halba ei ole olemas. On ainult üks kolesterooli molekul ja see on kasulik. Julgen öelda, et lausa kõige olulisem toitaine üldse.
vaimuhaige
Kontakt:

Postitus Postitas vaimuhaige »

ja sport on stress. Igasugune stress on kehale halb. Kui mehe keha suudab seda mingil määral taluda siis naistele on topelt halb, kiirendab vananemist ja teeb viljatuks
Külaline

vaimuhaige kirjutas: 30 Juul 2024 23:15 ja sport on stress. Igasugune stress on kehale halb. Kui mehe keha suudab seda mingil määral taluda siis naistele on topelt halb, kiirendab vananemist ja teeb viljatuks
Ok, vaimuhaigus selgitab nii mõndagi. Sina vist räägid seal õhtusöögi teemas antivitamiinidest ka, et köögivilja ei tohi süüa, ainult puhast liha.
Külaline

On ainult üks kolesterooli molekul ja see on kasulik. Julgen öelda, et lausa kõige olulisem toitaine üldse.
Kolesterool on molekul või toitaine siis? Küll on arstidel sinuga vist raske.
vaimuhaige
Kontakt:

Postitus Postitas vaimuhaige »

Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 23:29
vaimuhaige kirjutas: 30 Juul 2024 23:15 ja sport on stress. Igasugune stress on kehale halb. Kui mehe keha suudab seda mingil määral taluda siis naistele on topelt halb, kiirendab vananemist ja teeb viljatuks
Ok, vaimuhaigus selgitab nii mõndagi. Sina vist räägid seal õhtusöögi teemas antivitamiinidest ka, et köögivilja ei tohi süüa, ainult puhast liha.
teema on tervisega seotud valeteadmised, ma jagasid ühte ülipopulaarset valeteadmist. Sport, eriti jooksmine, ei ole kuidagipidi kasulikud nagu arvatakse. Mis mõte sellisel teemal üldse on, kui arutelu asemel tuleb peavoolu valeteadmiste usku "sa oled loll see ei ole nii"? Eks sa selgita mulle vastupidist siis.
Külaline

vaimuhaige kirjutas: 30 Juul 2024 23:41
Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 23:29
teema on tervisega seotud valeteadmised, ma jagasid ühte ülipopulaarset valeteadmist. Sport, eriti jooksmine, ei ole kuidagipidi kasulikud nagu arvatakse. Mis mõte sellisel teemal üldse on, kui arutelu asemel tuleb peavoolu valeteadmiste usku "sa oled loll see ei ole nii"? Eks sa selgita mulle vastupidist siis.
Kas see, et mõõdukas liigutamine on kasulik, on mingi peavoolu valeteadmine või? Et naised teeb see vanaks ja viljatuks? Mis uhhuuteooria see on täpsemalt?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Kõuts ja 2 külalist