Kuidas meeldivad Eesti olümpiarõivad?

vana hea klassika
Külaline

Kuidas meeldivad Eesti olümpiarõivad?

Postitus Postitas Külaline »

Vaatasin jälle nüüd neid Eesti delegatsiooni rõivaid ja tõesti on väga koledad. No teevad inimesed reaalselt inetuks. Püütakse küll siin asja siluda, et taaskasutus ja nii, aga paraku nii ju on. Nagu prügikastikollidega oleks tegu. Enne mõtlesin, et minu maitse pole ehk kaasaegne, aga eile vaatasin moekunstnik Liisi Eesmaa kommentaari, et tema maitse see ei ole, riided on argised ja ei anna sportlastele hoogu juurde. Mitte et see oleks eluküsimus, aga see disainer ei teinud ju neid koledaid riideid tasuta, vaid suure raha eest. Teistel on kaunid riided, nii koledaid pole kellelgi teisel.
Külaline

Samad tunded valdasid, kui nägin neid outfit'e. Kole.
Külaline

Selliseid robuskeid kandsid sügaval nõukaajal malevlased.
Külaline

Selleaastane Eesti eurolaul tuli meelde neid outfitte nähes - kleidid meie seljas on prügikastileid.
Külaline

"Tore" loodusesäästmine küll

Värskelt Bangladeshis rõivaste tootmisprotsessi jälgimas käinud Aus ..
https://om.postimees.ee/8014833/galerii ... piaroivaid
Külaline

Piinlik. Homset avatseremooniat ei julge vist vaadatagi.
Külaline

Sportlastest on kõige rohkem kahju. Ootavad seal rivis teiste stiilselt riietatud sportlaste seas, et püünele astuda nagu kaltskaabakad.
Külaline

Küll kelleltki ikka kiidusõnu leitakse. :x :x :x :x :x :x :oops: :oops: :oops: Sümboleid vaja!
Külaline

Mulle meeldis kellegi selleteemaline kommentaar kas Delfis või Postimehes vmt: "Sina ei pea mitte kaassportlases seksuaalset iha äratama oma riietusega " 😂
Külaline

Küll eestlased jõuavad ikka vinguda … Päris kahju kohe, et selles olümpiamänge ei korraldata, medalilootus oleks ikka väga reaalne.
Külaline

Vaatasin neid riideid ja mulle meeldivad. Täitsa päriselt kohe. Ja kui keegi siin vingub, et riided pole piisavalt seksikad, siis sellele ütleks, et kasva suureks.

Mujal maailmas muudetakse naissportlaste riietust neutraalsemaks, et neid mitte seksobjektidena presenteerida ja minu meelest eesti riided järgivad sama joont. Pole neile midagi ette heita.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 23:07 Vaatasin neid riideid ja mulle meeldivad. Täitsa päriselt kohe. Ja kui keegi siin vingub, et riided pole piisavalt seksikad, siis sellele ütleks, et kasva suureks.

Mujal maailmas muudetakse naissportlaste riietust neutraalsemaks, et neid mitte seksobjektidena presenteerida ja minu meelest eesti riided järgivad sama joont. Pole neile midagi ette heita.
Sinuga väga nõus. Teksa on äge! Ja MIKS peaks sportlasi üleüldse kuidagi seksualiseerima!
Külaline

Väga kole. Ja "kunstnik" teenis tõenäoliselt kopsakalt. Ja ametnikud teenisid kopsakalt. Kõik teenisid kopsakalt. Aga sportlased riides nagu maakad
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 23:07 Vaatasin neid riideid ja mulle meeldivad. Täitsa päriselt kohe. Ja kui keegi siin vingub, et riided pole piisavalt seksikad, siis sellele ütleks, et kasva suureks.

Kus sa muidu töötad???? Räägi räägi kiidukana keda sa siin kiidad. Oma leivaisa. Kohe mitu kommi järjest. See kalts on kole. Ma pakun, et kui hind välja tuleb kukute külili
Külaline

räägitakse suurusjärgust 20 000 eur. vauuuuuu ütleks. meil raha on. t-särgike, tekaspükike ja seelik.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 23:10

Sinuga väga nõus. Teksa on äge! Ja MIKS peaks sportlasi üleüldse kuidagi seksualiseerima!
kui sina oled kehatu, rinnatu ja puusatu moor siis sind ei saagi seksualiseerida. heas vormis sportlane väärib korraliku riietust. küll ikka armastakse suuri sõnu. seksualiseerida. kesksugu :lol:
Külaline

Ilus või kole, moekas või moetu, siin ei oska seisukohta võtta, aga mind häirib see, et moekunstnik on oma tunnusmotiivi t-särkidele pannud. Tema t-särkide tunnuseks on peale õmmeldud nool ja sama motiiv on ka olümpiasärkidel. See riivab silma samavõrra, kui särkidel oleks suurelt Versace või Guess või mõni muu firmanimi või logo.
Külaline

Kuna ise olen disainitudeng, on põnev seda analüüsida. Päris mitu asja paistab siin nihu olema.

Esiteks ei ole siin mingit sõnumit. Riided pole toodetud Eestis, vaid Aasias. Nii pikk tarneahel pole kuidagi jätkusuutlik või loodussõbralik. Ausi kommentaar oli, et Eestis puudub kangatööstus. Siiski see nii pole, linased, villased jne kangad on Eestis täiesti olemas — linane võinuks olla hea valik sellelaadse disaini jaoks.

Disaini taga pole ka mingit lugu. Miks teksa? Miks sellised siluetid? Kui eesmärgiks oleks “deseksualiseerimine”, saaks seda teha praegu väga trendikate ülepaisutatud vormide ja lohvakate riietega. Siin on aga lihtsalt vormitu kangas.

Värvid ei ole harmoonias. Särkidel on kasutatud Eesti lipu motiivi, mis ei kõla kokku teksade kuhtunud sinisega ega ka särgi enda ebamäärase heletürkiisiga. Eesti lipuvärvides tootja logo on minu jaoks veidi labane võte ning isiklikult samuti oleks loobunud enda logo presenteerimisest nii suureliselt.

Silma jääb ka valitud vormide ebaproportsionaalne pikkus, kehadega sobimatus jne. Ka lohvakas ja vaba riietus võiks siiski hästi istuda.

Kokkuvõtlikult aga arvan, et põhiprobleemiks on kaks asja: lipumotiiv mõjub labaselt, eriti kombinatsioonis teksaga, mis pole kuidagi Eestile omane või temaatiliselt kokkukõlav.

Toon ka enda arvates suurepärase disaini näite: Mongoolia rõivad on tipptase, võiks vabalt olla kuskil NYCs kellegi outfit ja ise kannaks ka hea meelega. Mingist “seksualiseerimisest” ei saa olla juttugi, riided on klassikalised ja elegantsed, samas ultramoodsad ja trendikad, väga kõrge tootekvaliteediga ja kaunilt harmoneeruvate värvidega. Palun kust saaks osta!!
Külaline

Toon ka enda arvates suurepärase disaini näite: Mongoolia rõivad on tipptase, võiks vabalt olla kuskil NYCs kellegi outfit ja ise kannaks ka hea meelega. Mingist “seksualiseerimisest” ei saa olla juttugi, riided on klassikalised ja elegantsed, samas ultramoodsad ja trendikad, väga kõrge tootekvaliteediga ja kaunilt harmoneeruvate värvidega. Palun kust saaks osta!!
Need vist maksavad terve varanduse. Seal on käsitöötikand ja puhas siid. Meeletult ilusad, tõeline kõrgmood. Saab küll teha ka nii, et nii tavainimesed kui disainerid näevad, et ilus asi. Aus proovis siin öelda, et tavainimene ei saa tema suurest moest lihtsalt aru, sellepärast kriitika. Aga kui riie istub nagu kartulikott ja teeb keha vormituks, siis näeb ju igaüks, et see on kole. Osadel on oversize riideid teistel ka, aga need siiski istuvad ilusti, on mugav ja proportsioonis.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 19:47 Selliseid robuskeid kandsid sügaval nõukaajal malevlased.
No vot. Ega need ongi ka tööriided. Sportlased ju lähevad olümpiale tööle, siis paras töötegemiseks sobivad vanad teksariidest kaltsud selga ajada. 😆
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kahupea, taivopalm ja 8 külalist