Kuidas meeldivad Eesti olümpiarõivad?
-
Külaline
Mulle ka ei meeldi need riided üldse. Solvav on lugeda siin mõne üksiku kaitsekõnet neile lohvakatele teksatrööbadele, argumendiks naissportlaste seksualiseerimise vältimine. Aga meessportlased, miks siis nemadki peavad sobimatutes rõivastes olema, solidaarsusest või?
Olümpia on erinevate rahvuste pidu, kus areenile kõnnitakse oma riigi lipu all ja ollakse valmis tooma au ja kuulsust oma riigile. Seetõttu tuleks ka riietus valida selline, mis sümboliseerib oma rahvust ja riiki. Teksariie ei ole Eestile omane, vaid selle kodumaa on Ameerika. Ameerika kauboide seljas preerias istuks see hästi. Aga mis sõnumit see kannab Eesti jaoks?
Kõige kummastavam on aga tolle Ausi rõhutatult ignorantne ja ülbe suhtumine rahva arvamusse. Kui kunstnik omaette oma töökojas miskit valmis nokitseb ja kuskil butiigis või laatadel stangele müügiks riputab, siis see on tema oma asi. Ent kui temalt tellitakse ekstra midagi, mis esindaks Eesti riiki ja rahvast, siis peab ta ka rahvast austama. Öeldakse, et tellija valib muusika. Praegusel juhul on tellijaks ju rahvas ehk maksumaksjad, kes kogu selle kuluka riidelõbu kinni plekkinud, ent rahva arvamus temale korda ei lähe. Tema teeb ainult mingit omaloomingut nagu taidleja külaplatsil.
Kui minule oleks sülle langenud sihuke õnnelik ja austav sündmus, kus mult tellitakse riigi raha eest vägevad riiki esindavad rõivad meie parimatele sportlastele, siis ilmselgelt ma ei teeks mingit isiklikku nišiloomingut, vaid küsiksin ikka tellija arvamust natuke ka! Ja kui ikka hakkavad tulema tugevas ülekaalus negatiivsed hinnangud, siis võtaks oma uhkuse kokku ja teeks kollektsiooni ringi. Kui ikka jänkimaad sümboliseeriv teksariie nii koledasti meeldib, siis jätaks selle enda tahtmise alles, kuid vähemalt täiendaks seda mingi sobiliku ja maitseka rahvusliku joonega.
Olümpia on erinevate rahvuste pidu, kus areenile kõnnitakse oma riigi lipu all ja ollakse valmis tooma au ja kuulsust oma riigile. Seetõttu tuleks ka riietus valida selline, mis sümboliseerib oma rahvust ja riiki. Teksariie ei ole Eestile omane, vaid selle kodumaa on Ameerika. Ameerika kauboide seljas preerias istuks see hästi. Aga mis sõnumit see kannab Eesti jaoks?
Kõige kummastavam on aga tolle Ausi rõhutatult ignorantne ja ülbe suhtumine rahva arvamusse. Kui kunstnik omaette oma töökojas miskit valmis nokitseb ja kuskil butiigis või laatadel stangele müügiks riputab, siis see on tema oma asi. Ent kui temalt tellitakse ekstra midagi, mis esindaks Eesti riiki ja rahvast, siis peab ta ka rahvast austama. Öeldakse, et tellija valib muusika. Praegusel juhul on tellijaks ju rahvas ehk maksumaksjad, kes kogu selle kuluka riidelõbu kinni plekkinud, ent rahva arvamus temale korda ei lähe. Tema teeb ainult mingit omaloomingut nagu taidleja külaplatsil.
Kui minule oleks sülle langenud sihuke õnnelik ja austav sündmus, kus mult tellitakse riigi raha eest vägevad riiki esindavad rõivad meie parimatele sportlastele, siis ilmselgelt ma ei teeks mingit isiklikku nišiloomingut, vaid küsiksin ikka tellija arvamust natuke ka! Ja kui ikka hakkavad tulema tugevas ülekaalus negatiivsed hinnangud, siis võtaks oma uhkuse kokku ja teeks kollektsiooni ringi. Kui ikka jänkimaad sümboliseeriv teksariie nii koledasti meeldib, siis jätaks selle enda tahtmise alles, kuid vähemalt täiendaks seda mingi sobiliku ja maitseka rahvusliku joonega.
-
Külaline
Täpsusta, mis "mujal maailmas" sa sonid, kus see "muu maailm" sul õige on? Vaata päriselt muu maailma kostüüme ja aiva imetle!Külaline kirjutas: ↑25 Juul 2024 23:07 Vaatasin neid riideid ja mulle meeldivad. Täitsa päriselt kohe. Ja kui keegi siin vingub, et riided pole piisavalt seksikad, siis sellele ütleks, et kasva suureks.
Mujal maailmas muudetakse naissportlaste riietust neutraalsemaks, et neid mitte seksobjektidena presenteerida ja minu meelest eesti riided järgivad sama joont. Pole neile midagi ette heita.
Ja kes siin seksist on rääkinud? Sinu meelest peavad siis naised ka kooli lõpetamisel või Estonia teatrisse minnes endale malevatunked selga ajama, või muidu on kohe "seksobjektid". Sinu mõtteviis, et ilus rõivas tähendab kohe seksi, ongi omane seksistidele. Ja miks meestel ka sihukesed hõlstid on, mis objekte nemad kujutama peaks? Olümpiamängude avamine on ülipidulik uhke sündmus, kus on tantsud, laulud, etteasted, kõned. See ei ole kartulivagude vahel oma malevarühma au kaitsmine.
-
Külaline
A mis sõnumit Mongoolia riided esitavad?
Ja ma tõesti vaataks, kuidas need sobivad 100+kg meesmaadleja selga.
Ja ma tõesti vaataks, kuidas need sobivad 100+kg meesmaadleja selga.
-
Külaline
Ja vastupidi, olümpia ei ole ega peagi olema ülipidulik uhke sündmus. See on spordivõistlus.
-
Külaline
Reet Aus on alati sellised rõivaid teinud, pigem probleem tellijas, kes Ausi välja valis olümpiasportlastele riietuse kujundajaks. Mis tellijal mõttes oli ja kes oli tellija, mispärast just Aus? Praegu süüdistatakse Reet Ausi, aga see ongi tema loomingu stiil alati olnud. Ta ei saanudki midagi muud teha kui on antud tulemus.
-
Külaline
Aus ei teegi midagi valesti. Teksa ja t-särk ongi eestlaste rahvusriie. Alates nõukaajast, kus viru ärikad nendega raha tegid, praegu käiaksegi nendega igal pool, ooperis, pulmades, matustel, igal aastaajal. Valge toss kah, ja tõupuhas eestlane.
-
saiap2ts
Mulle osad asjad täitsa meeldivad - nt see pikk teksajakk, kott (oleneb, milline seest on, kas on praktiline jne) ja T-särk, millel horisontaalne lipp on ka ok. R-tähega pluus on jube (R nagu disaineri eesnime esitäht? mage..), seelik on jube, kottis teksad on jubedad. Mis võiks hinnangu kriteerium olla - kas keegi sportlastest kannab neid asju oma vabal ajal? Kui sportlased kannavad, ju siis ok kraam. Aga kui ei kanna, siis on ju psseläinud asi.
-
Külaline
Kust sa seda võtad? Teksapüksid on mul küll olemas, ent sinu poolt nimetatud üritustel ei ole ei mina ega ükski mu pereliige eales teksas ega T-särgis käinud. Teksad, T-särk ja valge toss ei ole tõupuhta eestlase tunnus, vaid riikideülene teismeliste masskultuur.Külaline kirjutas: ↑26 Juul 2024 10:01 Aus ei teegi midagi valesti. Teksa ja t-särk ongi eestlaste rahvusriie. Alates nõukaajast, kus viru ärikad nendega raha tegid, praegu käiaksegi nendega igal pool, ooperis, pulmades, matustel, igal aastaajal. Valge toss kah, ja tõupuhas eestlane.
-
Külaline
Kas riigi raha kulutamiseks konkurssi ei korraldatudki? Kõigil olidki nii koledad ja välismaal tootmisega kavandid?Külaline kirjutas: ↑26 Juul 2024 09:49 Reet Aus on alati sellised rõivaid teinud, pigem probleem tellijas, kes Ausi välja valis olümpiasportlastele riietuse kujundajaks. Mis tellijal mõttes oli ja kes oli tellija, mispärast just Aus? Praegu süüdistatakse Reet Ausi, aga see ongi tema loomingu stiil alati olnud. Ta ei saanudki midagi muud teha kui on antud tulemus.
-
Külaline
Pole huvi tundnud, ei te kes osalebki. Veelvähem mis neil seljas
Mulle meenutab see riietus täiesti nõukaaja teksa koolivormi. Sarnane värvus ja stiil.
Olles ka ise tööalaselt hangete ja konkurssidega seotud (nii ise neid korraldades kui ka osa võttes) tundub, et nende põhimõtted on kohati üsna müstilised ja ebaloogilised. Vahel tahan väga palgata mingit tööd ära tegema firmat, kelle osas tean, et nad teevad kvaliteetselt ja täpselt sellise tulemusega nagu meile vaja. Ent paraku ei vasta nad konkursi nõuetele. Selle asemel olen sunnitud palkama ettevõtte, kelle tööstiil meile kohe kuidagi ei sobi, aga kes paberil olevate n-ö nõuete järgi peaks ometi olema õige valik. Sageli hangetega soperdatakse, loevad isiklikud tutvused ja see, et keegi on kellegi sõbranna.Külaline kirjutas: ↑26 Juul 2024 09:49 Reet Aus on alati sellised rõivaid teinud, pigem probleem tellijas, kes Ausi välja valis olümpiasportlastele riietuse kujundajaks. Mis tellijal mõttes oli ja kes oli tellija, mispärast just Aus? Praegu süüdistatakse Reet Ausi, aga see ongi tema loomingu stiil alati olnud. Ta ei saanudki midagi muud teha kui on antud tulemus.
Selle taustal ei imesta, miks marsib Eesti olümpiakoondis pidulikul avamispäeval areenile sellistes riietes, mis ilmselt enamusele Eesti rahvast ei meeldigi ja mille sõnum väga segaseks jääb.
Reet Ausile - palju õnne sünnipäevaks! Suur juubel tal. Tubli tegija ikkagi, kuigi paljudele ta loodud olümpia riided ei meeldi. Retrohõngulised on ju moes ikkagi.
-
Külaline
Ei, Reet on tubli muidugi aga igal asjal on oma koht. See kostüüm ei ole mingiteks maleva suvepäevadeks loodud. Retrohõng ja taaskasutus on ka toredad asjad, aga riiki esindav olümpiakoondis, mis näeb välja nagu oleks Humana viimase päeva soodukalt otse Pariisi viidud ei ole ka nagu päris õige asi. Vaata sportlaste nägusid, kui seda kollektsiooni nende seljas esmakordselt tutvustati. Piinlik.
-
Külaline
Mis see juubel siia puutub? Juubelid on meil kõigil, aga eraelu tuleb tööst lahus hoida. See, et mul on juubel, ei tee mu tööd automaatselt paremaks.
-
Külaline
Kas juubeliteade jäi vormidele lisamata
-
Külaline
Maitseasi. Minu silma jaoks näevad mongoollased neis välja nagu tulnukas tundmatult planeedilt.Külaline kirjutas: ↑26 Juul 2024 08:43 Ku
Toon ka enda arvates suurepärase disaini näite: Mongoolia rõivad on tipptase, võiks vabalt olla kuskil NYCs kellegi outfit ja ise kannaks ka hea meelega. Mingist “seksualiseerimisest” ei saa olla juttugi, riided on klassikalised ja elegantsed, samas ultramoodsad ja trendikad, väga kõrge tootekvaliteediga ja kaunilt harmoneeruvate värvidega. Palun kust saaks osta!!
-
Külaline
No mis neil niiväga viga on? Minu arust pousid kui ponksid, riided sobivad ja kõik on korras.
-
Külaline
See manuste lisamine vist ei tööta? Lisasin pildi Eesti judotiimist mundris.
-
Külaline
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 15 külalist