Abielludes nime vahetamine?
-
Külaline
Abielludes nime vahetamine?
Kas arhailine komme ajast, kui naine oli isa omand ja seejärel liikus mehe omandisse, romantiline?
Või peaks naine ikka oma identiteedi, mis tal sünnist saadik olnud on, alles jätma. Kogu bürokraatia, paberimajandus, segadus uue nimega, kas see on tänapäeval seda väärt?
Olen vaadanud viltu, kui naine oma ilusa eesnimega kokkusobiva nime mehe nime vastu vahetab, kogu harmoonia läinud
Või peaks naine ikka oma identiteedi, mis tal sünnist saadik olnud on, alles jätma. Kogu bürokraatia, paberimajandus, segadus uue nimega, kas see on tänapäeval seda väärt?
Olen vaadanud viltu, kui naine oma ilusa eesnimega kokkusobiva nime mehe nime vastu vahetab, kogu harmoonia läinud
-
Külaline
Minu arvates ilus traditsioon, millega näidata, et me oleme nüüd üks.
Sind ei sunni keegi nime vahetama. Ega abielluma.
-
Anonüümne
Külaline kirjutas: ↑06 Juun 2024 12:10 Minu arvates ilus traditsioon, millega näidata, et me oleme nüüd üks.
Muidugi on ilus traditsioon, kuid miks ei taheta näidata, et me oleme nüüd üks. Miks mehed naiste perenimesid ei vali kui peamine soov on üks olla
-
Külaline
No kui naine põlve maha paneb ja mehele kihlasõrmuse sõrme lükkab, küll see siis abielludes naise nime ka võtab. Enamasti käivad asjad ikka teistpidi. Sina võid ju teerajaja olla ja iganenud kombest loobuda.Anonüümne kirjutas: ↑06 Juun 2024 12:13Külaline kirjutas: ↑06 Juun 2024 12:10 Minu arvates ilus traditsioon, millega näidata, et me oleme nüüd üks.
Muidugi on ilus traditsioon, kuid miks ei taheta näidata, et me oleme nüüd üks. Miks mehed naiste perenimesid ei vali kui peamine soov on üks olla![]()
-
Külaline
Võiks olla.Revolver kirjutas: ↑06 Juun 2024 12:24Lihtsalt sellist kommet ei ole.Anonüümne kirjutas: ↑06 Juun 2024 12:13Külaline kirjutas: ↑06 Juun 2024 12:10 Minu arvates ilus traditsioon, millega näidata, et me oleme nüüd üks.
Muidugi on ilus traditsioon, kuid miks ei taheta näidata, et me oleme nüüd üks. Miks mehed naiste perenimesid ei vali kui peamine soov on üks olla![]()
-
Külaline
Mees võib ühele põlvele langeda, kihlasõrmuse sõrme panna ja naine võib oma nime jätta sellegipoolest. Või mees võtta naise nime. Milleks see egotripp kus naine peab mehe nime võtma. Nimi on nagu trussikud ja hambaharjad, igalühel on oma.Külaline kirjutas: ↑06 Juun 2024 12:26No kui naine põlve maha paneb ja mehele kihlasõrmuse sõrme lükkab, küll see siis abielludes naise nime ka võtab. Enamasti käivad asjad ikka teistpidi. Sina võid ju teerajaja olla ja iganenud kombest loobuda.Anonüümne kirjutas: ↑06 Juun 2024 12:13Külaline kirjutas: ↑06 Juun 2024 12:10 Minu arvates ilus traditsioon, millega näidata, et me oleme nüüd üks.
-
Külaline
Sulle juba öeldi, et sa ei pea mitte midagi, kui sa ei taha. Miks sa ikka vaidled?Külaline kirjutas: ↑06 Juun 2024 12:28Mees võib ühele põlvele langeda, kihlasõrmuse sõrme panna ja naine võib oma nime jätta sellegipoolest. Või mees võtta naise nime. Milleks see egotripp kus naine peab mehe nime võtma. Nimi on nagu trussikud ja hambaharjad, igalühel on oma.Külaline kirjutas: ↑06 Juun 2024 12:26No kui naine põlve maha paneb ja mehele kihlasõrmuse sõrme lükkab, küll see siis abielludes naise nime ka võtab. Enamasti käivad asjad ikka teistpidi. Sina võid ju teerajaja olla ja iganenud kombest loobuda.Anonüümne kirjutas: ↑06 Juun 2024 12:13
-
Anonüümne
Ei vaidle. Ühiskonnanormide vaatepunktist vaadelduna siiski naine vaikimisi peab.Külaline kirjutas: ↑06 Juun 2024 12:30Sulle juba öeldi, et sa ei pea mitte midagi, kui sa ei taha. Miks sa ikka vaidled?Külaline kirjutas: ↑06 Juun 2024 12:28Mees võib ühele põlvele langeda, kihlasõrmuse sõrme panna ja naine võib oma nime jätta sellegipoolest. Või mees võtta naise nime. Milleks see egotripp kus naine peab mehe nime võtma. Nimi on nagu trussikud ja hambaharjad, igalühel on oma.Külaline kirjutas: ↑06 Juun 2024 12:26
No kui naine põlve maha paneb ja mehele kihlasõrmuse sõrme lükkab, küll see siis abielludes naise nime ka võtab. Enamasti käivad asjad ikka teistpidi. Sina võid ju teerajaja olla ja iganenud kombest loobuda.
-
Juustup
See näitab lugupidamist mehe suhtes. Miks mees peaks üldse ettepanekut planeerima, sõrmuse ostma jne kui naisele ei kõlba ta nimegi võtta?
Okei, kui mingi väga äärmuslikult jube perekonnanimi oleks siis ehk tõesti, aga see on äärmiselt harv juhus ja tuleks siiski läbi arutada.
Olen abielus ja polnud midagi mõeldagi, elementaarselt võtsin mehe perekonnanime ja ma ei tunne et minu minapilt peale seda kuidagi kannatada oleks saanud:D
Okei, kui mingi väga äärmuslikult jube perekonnanimi oleks siis ehk tõesti, aga see on äärmiselt harv juhus ja tuleks siiski läbi arutada.
Olen abielus ja polnud midagi mõeldagi, elementaarselt võtsin mehe perekonnanime ja ma ei tunne et minu minapilt peale seda kuidagi kannatada oleks saanud:D
-
Anonüümne
Uue aja feminist, kui mees nõuaks oma perenime võtmist, jätaks maha. Solvav. Kogu töö, ülikoolikraadid, elu on enda nimega elatud ja ühtäkki peaks mehe nime võtma, sest too suvatses põlvele laskuda ja sõrmuse otsida.Juustup kirjutas: ↑06 Juun 2024 12:56 See näitab lugupidamist mehe suhtes. Miks mees peaks üldse ettepanekut planeerima, sõrmuse ostma jne kui naisele ei kõlba ta nimegi võtta?
-
Külaline
Kui mehed sulle ikka nii ökad tunduvad, siis on variant hoopis naisega abielluda.Anonüümne kirjutas: ↑06 Juun 2024 13:01Uue aja feminist, kui mees nõuaks oma perenime võtmist, jätaks maha. Solvav. Kogu töö, ülikoolikraadid, elu on enda nimega elatud ja ühtäkki peaks mehe nime võtma, sest too suvatses põlvele laskuda ja sõrmuse otsida.Juustup kirjutas: ↑06 Juun 2024 12:56 See näitab lugupidamist mehe suhtes. Miks mees peaks üldse ettepanekut planeerima, sõrmuse ostma jne kui naisele ei kõlba ta nimegi võtta?
-
Anonüümne
Kus seda öeldud on, et mehed ökad tunduvad. Arhailised kombed ajast kus naine oli mehe oman on tõepoolest ökadKülaline kirjutas: ↑06 Juun 2024 13:06Kui mehed sulle ikka nii ökad tunduvad, siis on variant hoopis naisega abielluda.Anonüümne kirjutas: ↑06 Juun 2024 13:01Uue aja feminist, kui mees nõuaks oma perenime võtmist, jätaks maha. Solvav. Kogu töö, ülikoolikraadid, elu on enda nimega elatud ja ühtäkki peaks mehe nime võtma, sest too suvatses põlvele laskuda ja sõrmuse otsida.Juustup kirjutas: ↑06 Juun 2024 12:56 See näitab lugupidamist mehe suhtes. Miks mees peaks üldse ettepanekut planeerima, sõrmuse ostma jne kui naisele ei kõlba ta nimegi võtta?
-
Juustup
Nojah, meil pole mõtet isegi diskussiooni laskuda sest mina pole feminist ja leian, et hüsteeriline "naiste õiguste" tagaajamine on naeruväärne.Anonüümne kirjutas: ↑06 Juun 2024 13:01Uue aja feminist, kui mees nõuaks oma perenime võtmist, jätaks maha. Solvav. Kogu töö, ülikoolikraadid, elu on enda nimega elatud ja ühtäkki peaks mehe nime võtma, sest too suvatses põlvele laskuda ja sõrmuse otsida.Juustup kirjutas: ↑06 Juun 2024 12:56 See näitab lugupidamist mehe suhtes. Miks mees peaks üldse ettepanekut planeerima, sõrmuse ostma jne kui naisele ei kõlba ta nimegi võtta?
Täpselt sama naeruväärne on oma perekonnanime külge klammerdumine. Mis selle abielu mõte üldse on, kui kõik on OMA ja midagi ühist peale pangalaenu pole?:D
-
Anonüümne
Tänu feminismile on naistel autojuhtimise õigus, ülikoolis käimine, hääletamine, oma kinnisvara ja pangakonto omamine välja võideldud? Need asjad ei tulnud ise, kunagi peeti selliseid naisi, kes soovisid eelpoolnimetatut, lausa hulludeks! TÄNU feminismile on kogu see kupatus võimalik!Juustup kirjutas: ↑06 Juun 2024 13:07Nojah, meil pole mõtet isegi diskussiooni laskuda sest mina pole feminist ja leian, et hüsteeriline "naiste õiguste" tagaajamine on naeruväärne.Anonüümne kirjutas: ↑06 Juun 2024 13:01Uue aja feminist, kui mees nõuaks oma perenime võtmist, jätaks maha. Solvav. Kogu töö, ülikoolikraadid, elu on enda nimega elatud ja ühtäkki peaks mehe nime võtma, sest too suvatses põlvele laskuda ja sõrmuse otsida.Juustup kirjutas: ↑06 Juun 2024 12:56 See näitab lugupidamist mehe suhtes. Miks mees peaks üldse ettepanekut planeerima, sõrmuse ostma jne kui naisele ei kõlba ta nimegi võtta?
Täpselt sama naeruväärne on oma perekonnanime külge klammerdumine. Mis selle abielu mõte üldse on, kui kõik on OMA ja midagi ühist peale pangalaenu pole?:D
Oma võib alati olla, miks vaikimisi mehe nimi? Miks mehele ei sobiks naise nimi võtta, oleks ikkagist ühine pereunit. Oma identiteedi ja perenime külge klammerdumine ei ole naeruväärne.
-
mepa
Pole eriti sinu asi "vaadata", ela oma elu ise, mitte teiste oma.Külaline kirjutas: ↑06 Juun 2024 12:00 Olen vaadanud viltu, kui naine oma ilusa eesnimega kokkusobiva nime mehe nime vastu vahetab, kogu harmoonia läinud
Mul on olnud igatepidi- esimese abielus võttis mees hoopis minu nime (ja jäi peale lahutust ka sama nimega), teises abielus võtsin mina mehe nime ja kannan 15+ aastat, kuigi oma nimi sobis paremini eesnimega kokku. Tean inimensi, kes veel hõbepulmade eel mainisid, et polegi oma nimega ära harjunud ja oleks pidanud neiupõlvenime jätma (aga siis polnud see sugugi kombeks ja oleks palju "viltuvaatamisi" põhjustanud igasuguste lehmalellepoegade poolt).
-
Anonüümne
Ei ole või on, kerge muie tekib kui lugeda mille vastu oma ilus perenimi vahetati...mepa kirjutas: ↑06 Juun 2024 13:15Pole eriti sinu asi "vaadata", ela oma elu ise, mitte teiste oma.Külaline kirjutas: ↑06 Juun 2024 12:00 Olen vaadanud viltu, kui naine oma ilusa eesnimega kokkusobiva nime mehe nime vastu vahetab, kogu harmoonia läinud
Mul on olnud igatepidi- esimese abielus võttis mees hoopis minu nime (ja jäi peale lahutust ka sama nimega), teises abielus võtsin mina mehe nime ja kannan 15+ aastat, kuigi oma nimi sobis paremini eesnimega kokku. Tean inimensi, kes veel hõbepulmade eel mainisid, et polegi oma nimega ära harjunud ja oleks pidanud neiupõlvenime jätma (aga siis polnud see sugugi kombeks ja oleks palju "viltuvaatamisi" põhjustanud igasuguste lehmalellepoegade poolt).
-
Juustup
Ma räägin hüsteerilisest feminismist. Keegi ju ei SUNNI mehe nime võtma, see on lihtsalt viisakas traditsioon ja komme. Samahästi võib suppi ka kahvliga süüa- keegi ei KEELA, aga napakas näeb välja küll.Anonüümne kirjutas: ↑06 Juun 2024 13:10Tänu feminismile on naistel autojuhtimise õigus, ülikoolis käimine, hääletamine, oma kinnisvara ja pangakonto omamine välja võideldud? Need asjad ei tulnud ise, kunagi peeti selliseid naisi, kes soovisid eelpoolnimetatut, lausa hulludeks! TÄNU feminismile on kogu see kupatus võimalik!Juustup kirjutas: ↑06 Juun 2024 13:07Nojah, meil pole mõtet isegi diskussiooni laskuda sest mina pole feminist ja leian, et hüsteeriline "naiste õiguste" tagaajamine on naeruväärne.Anonüümne kirjutas: ↑06 Juun 2024 13:01
Uue aja feminist, kui mees nõuaks oma perenime võtmist, jätaks maha. Solvav. Kogu töö, ülikoolikraadid, elu on enda nimega elatud ja ühtäkki peaks mehe nime võtma, sest too suvatses põlvele laskuda ja sõrmuse otsida.
Oma võib alati olla, miks vaikimisi mehe nimi? Miks mehele ei sobiks naise nimi võtta, oleks ikkagist ühine pereunit. Oma identiteedi ja perenime külge klammerdumine ei ole naeruväärne.
-
Anonüümne
Muidugi ei sunni. Vaatan naisi, kes oma nime edasi kannavad uhkusega ja imetlusega. Napakas see kindlasti välja ei näe. Eriliselt veidraks muutub, kui on juba 3 abielu käsil ja iga kord vahetatakse perenime uue tarvitaja vastu? Ei oskagi sellele nime anda. Seostan seda isiklikult ikkagist arhailise kombega kus naine oli mehe omand ja käsutada, kasutada. Nimi näitas, kellele naine kuulus.Juustup kirjutas: ↑06 Juun 2024 13:17Ma räägin hüsteerilisest feminismist. Keegi ju ei SUNNI mehe nime võtma, see on lihtsalt viisakas traditsioon ja komme. Samahästi võib suppi ka kahvliga süüa- keegi ei KEELA, aga napakas näeb välja küll.Anonüümne kirjutas: ↑06 Juun 2024 13:10Tänu feminismile on naistel autojuhtimise õigus, ülikoolis käimine, hääletamine, oma kinnisvara ja pangakonto omamine välja võideldud? Need asjad ei tulnud ise, kunagi peeti selliseid naisi, kes soovisid eelpoolnimetatut, lausa hulludeks! TÄNU feminismile on kogu see kupatus võimalik!Juustup kirjutas: ↑06 Juun 2024 13:07
Nojah, meil pole mõtet isegi diskussiooni laskuda sest mina pole feminist ja leian, et hüsteeriline "naiste õiguste" tagaajamine on naeruväärne.
-
Juustup
No siin tulebki välja, et me tõlgendame seda teemat väga erinevalt. Sinu meelest on see mingi arhailine traditsioon, mingi ahistav komme, kus allasurutud naine on sunnitud mehe omandisse laskuma.Anonüümne kirjutas: ↑06 Juun 2024 13:20Muidugi ei sunni. Vaatan naisi, kes oma nime edasi kannavad uhkusega ja imetlusega. Napakas see kindlasti välja ei näe. Eriliselt veidraks muutub, kui on juba 3 abielu käsil ja iga kord vahetatakse perenime uue tarvitaja vastu? Ei oskagi sellele nime anda. Seostan seda isiklikult ikkagist arhailise kombega kus naine oli mehe omand ja käsutada, kasutada. Nimi näitas, kellele naine kuulus.Juustup kirjutas: ↑06 Juun 2024 13:17Ma räägin hüsteerilisest feminismist. Keegi ju ei SUNNI mehe nime võtma, see on lihtsalt viisakas traditsioon ja komme. Samahästi võib suppi ka kahvliga süüa- keegi ei KEELA, aga napakas näeb välja küll.Anonüümne kirjutas: ↑06 Juun 2024 13:10
Tänu feminismile on naistel autojuhtimise õigus, ülikoolis käimine, hääletamine, oma kinnisvara ja pangakonto omamine välja võideldud? Need asjad ei tulnud ise, kunagi peeti selliseid naisi, kes soovisid eelpoolnimetatut, lausa hulludeks! TÄNU feminismile on kogu see kupatus võimalik!
Mina näen seda traditsiooni hoopis ilusamas valguses. Mees ja naine armastavad teineteist, mees teeb naisele abieluettepaneku, naine võtab selle vastu ning võtab vastu ka uue nime ja seda uhkusega ning rõõmsalt mitte mingis matusemeeleolus. Abiellumise hetkest on see väike perekond veel tugevamalt seotud ja mis on selles traagilist et kooliajal oli teine perekonnanimi? Abielludes ja lapsi saades algab ju uus peatükk elus.
Samahästi võiks kinni hoida oma lapsepõlvekodust- kuhugi mujale ei saa kolida, sest iga puu ja põõsas seostuvad minu minapildiga ja inimõigusega igavesti selles majas/korteris käia. Jabur.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist