Milliseid nimesid lapsele ealeski ei paneks?

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 26 Juul 2024 18:26 Rai on küll ilus koera nimi. Shai ma ei paneks. See kõlab nagu tahaks öelda "sai" aga hambad on löömingu käigus kurku löödud :)
Aga koerast nimega Marley on isegi üks film. Jennifer Aniston mängib seal :)
Kust sa tead kuidas miski kõlab, kui hambad kurku on löödud? Ega siis oma koledaid kogemusi või kõnedefekti pea teise laste nimede peale välja elama :lol: :lol:
Külaline

Ei paneks nimesid, mille hääldamisega võib probleeme või küsimusi tekkida. No Jacki kohta vast ei hakka keegi Jatsk ütlema, aga näiteks Richard - ma tean Ritšardit, Rikardit ja Rihhardit (kui häälduse järgi nime kirjutada). Kes jaksaks igaühele selgitada, kuidas just hääldama peab. Seega igasugused inglise kultuuriruumist pärit nimed välistaks. Muidugi ka muud, kus kirjapilt ja hääldus eestlase jaoks kokku ei lähe.
Uudissõnu ka ei leiutaks lapse nimeks. Just kohtasin näiteks Meritti.
Külaline

Paari kuu pärast on laps sündimas ja nime on ausalt öeldes keeruline välja mõelda, väga üksikud, mis tunduvad piisavalt mõistlikud.

Aga kindlasti ei pane mingeid värdkirjapildiga nimesid nagu Rayan/Brayan, Trävis ja muidu väga erilisi leiutatud nimesid nagu Lusinee, Jalee, Tairon...
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juul 2024 15:56
Külaline kirjutas: 26 Juul 2024 15:33 Ootan huviga näiteid rahvusvahelistest nimedest. Kristliku kultuuriruumi nimi ei võrdu rahvusvaheline nimi. Palun näiteid nimedest, mida panevad lisaks kristlastele ka juudid, moslemid, asiaadid jne. Mõned üksikud näited. Kristlikel nimedel on igas riigis oma nimekuju. Jelisaveta, Liisa, Elisabeth jne. Miks peaks eelistama seda, mida kasutavad ingliskeelsed?
Maria, Sara, Lisa, Alexander, Karl, Robert jne.
Sara ja Lisa on eesti keeles nõmedad nimed.
Külaline

Eesti keeles on Saara, Liisa ja Aleksander. Mis krdi Lisa, mille lisa? Tahad debiiliku mulje jätta endast ja oma lapsest, pane jah Lisa. Lisanimeks võid veel Chätryyn ka panna, et efekt ikka õige oleks.

Tuul, Torm, Roos, Pihel on väga ilusad ja kõlavad hästi. Tõivelemb ei paneks, kuigi soomlastel on keerulisemaidki nimesid, ja on rahvusvahelised CEOd. Rahvusvahelise nime võib ju panna, aga enamasti on neil eestis kasutatav variant olemas. Näiteks Johannes, Juhan, Jaan, Kristiina, Maarja, Liilia, mitte John, Johann, Christine, Mary või Lily.

Lisa Chätryyn Puusepp või Liisa Katrin Puusepp, kumb kõlab ilusamini, ja mitte ainult eesti keeles?
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juul 2024 22:54 Sara ja Lisa on eesti keeles nõmedad nimed.
Eesti keeles on palju nõmedaid nimesid absoluutselt igale maitsele. Igaüks saab valida endale kõige ebameeldivama. MIs su point on?
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juul 2024 23:11 Tuul, Torm, Roos, Pihel on väga ilusad ja kõlavad hästi
Sinu jaoks! Minule kõlavad need nimed väga ebameeldivalt, samasse ritta paneks veel Lumi ja Piibe.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juul 2024 23:11 Eesti keeles on Saara, Liisa ja Aleksander. Mis krdi Lisa, mille lisa? Tahad debiiliku mulje jätta endast ja oma lapsest, pane jah Lisa. Lisanimeks võid veel Chätryyn ka panna, et efekt ikka õige oleks.

Tuul, Torm, Roos, Pihel on väga ilusad ja kõlavad hästi. Tõivelemb ei paneks, kuigi soomlastel on keerulisemaidki nimesid, ja on rahvusvahelised CEOd. Rahvusvahelise nime võib ju panna, aga enamasti on neil eestis kasutatav variant olemas. Näiteks Johannes, Juhan, Jaan, Kristiina, Maarja, Liilia, mitte John, Johann, Christine, Mary või Lily.

Lisa Chätryyn Puusepp või Liisa Katrin Puusepp, kumb kõlab ilusamini, ja mitte ainult eesti keeles?
Minu isiklik arvamus, sinu poolt loetletud eesti versioonid nondest nimedest on koledad... Mitte üht ei paneks oma lapsele nimeks. Ei taha väikest katrinit või juhanit koju. Lapsel peab olema rahvusvaheline nimi, täiesti phj mida konnatiigis sellest arvataks
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juul 2024 16:00 Kas sa pole tähele pannud, et teadussaadetes on noored nimedega Jaan, Jaak, Juhan jne. Krimiuudistes löövad aga lained uhked rahvusvahelised nimed. Miskipärast just madala haridusega vanemad neid hirmsasti armastavad. No võib-olla rahvusvahelises narkoäris tõesti parem olla Jack kui et Peaaru.
See on tõesti ülimalt huvitav tendents. Olen sama täheldanud, et igasugu värdnimed ja välismaalt üle võetud nimesid kandvad noored on eluga kuidagi rohkem pahuksis. See on nii ka minu asukohariigis. Vahel naerame kolleegidega, et klient nimega Conny, Ronny või Benny on garanteeritult probleemide allikaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juul 2024 23:58
Külaline kirjutas: 26 Juul 2024 16:00 Kas sa pole tähele pannud, et teadussaadetes on noored nimedega Jaan, Jaak, Juhan jne. Krimiuudistes löövad aga lained uhked rahvusvahelised nimed. Miskipärast just madala haridusega vanemad neid hirmsasti armastavad. No võib-olla rahvusvahelises narkoäris tõesti parem olla Jack kui et Peaaru.
See on tõesti ülimalt huvitav tendents. Olen sama täheldanud, et igasugu värdnimed ja välismaalt üle võetud nimesid kandvad noored on eluga kuidagi rohkem pahuksis. See on nii ka minu asukohariigis. Vahel naerame kolleegidega, et klient nimega Conny, Ronny või Benny on garanteeritult probleemide allikaks.
Eks nii on igal pool. Mu Inglismaal elavad õpetajatest hõimlased räägivad, et K-names (nt Kevin) ja "originaalsete" nimedega lapsed on see kontingent, kes koolis kõige problemaatilisem.
Seal on ka paraku veel klassivahed. Eesnime järgi saab aru, et nt tüdruk nimega Tracy või Kim ei tule isegi keskklassi perest.
Majanduslikult ja sotsiaalselt kindlustatud inimesed üldiselt oma lastele jaburaid nimesid ei pane, va uusrikkad sportlased, näitlejad ja sotsiaalmeediastaarid.
Külaline

Ei ole tõesti tähele pannud, see ikka su oma kiiks - näed seda, mida tahad näha ja mis kinnitab su enda veendumusi.
Palun, siin on kõigi Rakett69 teadussaates osalejate nimed https://rakett69.ee/ajalugu- ja neid on täiesti seinast seina, sarnaselt kogu ühiskonnale. Seal on nii muinasnimesid, eesti nimesid, rahvusvahelisi- kui värdnimesid. Mitmest stiilist kokku panduid ja ka ise väljamõelduid. Samamoodi on see igas koolis, igas klassis - medalistide hulgas ja olümpiaadidel osalejate hulgas. Krimiuudiseid ei ole vaadanud, küll aga olen kokkupuutunud suure hulga noortega, keda ähvardab koolist väljaviskamine - seal on olukord täpselt sama.
Ninakaru

Postitus Postitas Ninakaru »

Külaline kirjutas: 27 Juul 2024 01:19 Eesnime järgi saab aru, et nt tüdruk nimega Tracy või Kim ei tule isegi keskklassi perest.
Majanduslikult ja sotsiaalselt kindlustatud inimesed üldiselt oma lastele jaburaid nimesid ei pane, va uusrikkad sportlased, näitlejad ja sotsiaalmeediastaarid.
Möh? Tracy ja Kim on täiesti tavalised angloameerika kultuuriruumi nimed ju. Sinu tuttavatele snoobidest õpsidele ei kõlba? Kimberly on pärit Old Englishist, võiks nagu ehk sobida ikka.

Mina ise oma pojale ei paneks nimeks Kevin ega Maximilian. Elasin pikalt Saksamaal ja neil on seal lausa tekkinud fenomen nimega Kevinismus, mis tähendab inimeste negatiivset meelestatust eksootiliste nimede vastu. Naisenimedele on ka vastav termin, Chantalismus.
Maximilian seevastu on uuringute järgi nö edukate nimede eesotsas, kui su nimi on Maximilian, siis inimesed su ümber arvavad, et oled ilus, tark ja osav. Minu meelest harukordselt inetu nimi, kui sa just ei ole 70-a prantsuse vanamees. Kui oled aga saksa beebi või mudilane, siis ilmselt oleks su hüüdnimi Maxi, õudne, nagu koera nimi.
Külaline

Mulle ei meeldi nimi Mia. No ei teagi, miks :)
Samuti ei meeldi silbikordusega nn lalisevad nimed nagu Lala, Lola, Lulu.

Oma lastel on piiblist võetud nimed, vana heebrea päritolu.

Usun natuke nimemaagiasse ja oma lastele nimesid pannes valisin vanad klassikalised läbiproovitud energiaga nimekujud, mis on juba ammu kasutusel. Ei usalda panna lapsele suvalist tähekombinatsiooni ega nimekuju liialt palju omaloominguliselt muuta. Samuti oli mul põhimõte, et nimi pannakse lapsele otsa vaadates. Peab tekkima see õige tunne. Tõtt öelda oli meil enne beebi majjatulekut juba nimi valmis mõeldud ja katsikukaartidele sai lapse nimi ka kirja pandud. Aga siis ikka vaatasime talle otsa mitu nädalat, kuni nimepaneku tähtaeg hakkas juba kukkuma - ja no ei olnud laps selle nime nägu! Ja juhtuski nii, et katsikulised tulid külla, õnnitluskaartidel hoopis teine nimi kui viimasel hetkel lapsele pandud sai.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juul 2024 08:58 Mulle ei meeldi nimi Mia. No ei teagi, miks :)
Minu meelest kõik need on väga armsad nimed, mida ma võiks vabalt oma lapsele panna. 🙂

Nime Kevin negatiivne kuulsus on tõesti kummaline. Iseenesest pole ju kole nimi, aga miskipärast tähistatakse sellega ülekäte läinud jõnglast. Huvitav, kust see negatiivne kõla pärit on? On film "Me peame rääkima Kevinist", aga see on hilisem ja Kevinite võidukäik sai alguse palju varem.

Endal kerkis kulm, kui tuttavad panid pojale kolm eesnime, millest üks on Prince. See paar kutsub ka oma lapsi printsessideks ja printsideks, sealt ilmselt ka noorima lapse nimevalik.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juul 2024 10:10
Külaline kirjutas: 27 Juul 2024 08:58 Mulle ei meeldi nimi Mia. No ei teagi, miks :)
Minu meelest kõik need on väga armsad nimed, mida ma võiks vabalt oma lapsele panna. 🙂

Nime Kevin negatiivne kuulsus on tõesti kummaline. Iseenesest pole ju kole nimi, aga miskipärast tähistatakse sellega ülekäte läinud jõnglast. Huvitav, kust see negatiivne kõla pärit on? On film "Me peame rääkima Kevinist", aga see on hilisem ja Kevinite võidukäik sai alguse palju varem.

Endal kerkis kulm, kui tuttavad panid pojale kolm eesnime, millest üks on Prince. See paar kutsub ka oma lapsi printsessideks ja printsideks, sealt ilmselt ka noorima lapse nimevalik.
Kevin filmist "Üksinda kodus" - sealt see Kevinite hullus lahti läks.
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Külaline kirjutas: 27 Juul 2024 10:24
Külaline kirjutas: 27 Juul 2024 10:10

Kevin filmist "Üksinda kodus" - sealt see Kevinite hullus lahti läks.
Samas mängis Kevinit Macaulay, mis samuti pole just tavapärane nimi, ka Ameerikas mitte.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juul 2024 08:17
Ei ole tõesti tähele pannud, see ikka su oma kiiks - näed seda, mida tahad näha ja mis kinnitab su enda veendumusi.
Palun, siin on kõigi Rakett69 teadussaates osalejate nimed https://rakett69.ee/ajalugu- ja neid on täiesti seinast seina, sarnaselt kogu ühiskonnale. Seal on nii muinasnimesid, eesti nimesid, rahvusvahelisi- kui värdnimesid. Mitmest stiilist kokku panduid ja ka ise väljamõelduid. Samamoodi on see igas koolis, igas klassis - medalistide hulgas ja olümpiaadidel osalejate hulgas. Krimiuudiseid ei ole vaadanud, küll aga olen kokkupuutunud suure hulga noortega, keda ähvardab koolist väljaviskamine - seal on olukord täpselt sama.

See link ju just toetab väidet, millele sa vastu vaidled.

Saatejuhid: Jüri ja Marta
Saate kohtunikud: Andres, Rein, Aigar, Erik
​Võitja: Juhan​
Osalejad: ​Jaan-Eerik, Sandhra Mirella, Riinu,
Sarah, Kärt, Uku-Laur, Henri, Eerik, Erik, Mart, Madle.

18’st seotud inimestest ühel on värdnimi ja ühel inglisepärane nimi.
Kõik teised ilusad lihtsad eesti nimed.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juul 2024 11:35 See link ju just toetab väidet, millele sa vastu vaidled.

Esimesest hooajast kaugemale ei jõudnud? Täpselt sellises vahekorras ongi nimed ka igalpool mujal. Kindlasti ei saa väita, et seal teadussaates oleks neid ilusaid eesti nimesid rohkem ja välismaise päritoluga või värdnimesid oluliselt vähem, kui mistahes kooli suvalises klassis.
Külaline

Külaline kirjutas: Kevin filmist "Üksinda kodus" - sealt see Kevinite hullus lahti läks.
Nagu nõukaajal läksid massidesse nimed Marek ja Janek, kui telest tuli "Neli tankisti ja koer".
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juul 2024 11:35
Külaline kirjutas: 27 Juul 2024 08:17

See link ju just toetab väidet, millele sa vastu vaidled.

Katsu kaugemale lugeda esimesest hooajast. Hilisemates hooaegades on piisavalt igasuguseid nimesid, eesti, soomepärased, välismaised. Kui inimene on andekas ja intelligentne, pane nimeks jukka jack pekka john tõive tuisulemb ja ta on ikka suvalisest jaanusest ja juhanist üle.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist