Kuidas meeldivad Eesti olümpiarõivad?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Kantakse ühe korra ja nagunii ei lähe need eestlaste hilbud teistele korda. Küll aga on põhjust Eesti delegatsiooni puhul mainida taaskasutust ja see eristab teistest.
km70
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas km70 »

Külaline kirjutas: 26 Juul 2024 22:08 Kantakse ühe korra ja nagunii ei lähe need eestlaste hilbud teistele korda. Küll aga on põhjust Eesti delegatsiooni puhul mainida taaskasutust ja see eristab teistest.
Nõus. Ja pealegi jääb viimane sõna vanajumalale - tegelikult olid kõigil ühesugused rõivad tseremoonial, kilekeebid. Mis selle all oli, polnud eristatav.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juul 2024 14:05 olümpiakoondis, mis näeb välja nagu oleks Humana viimase päeva soodukalt otse Pariisi viidud
Tänan, et oskasid minust täpsemini sõnastada selle, mis tunded mindki neid vorme vaadates valdasid! :D
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juul 2024 22:08 Kantakse ühe korra ja nagunii ei lähe need eestlaste hilbud teistele korda. Küll aga on põhjust Eesti delegatsiooni puhul mainida taaskasutust ja see eristab teistest.
Mis selle taaskasutuse mõte siis on, kui vaid kord paariks tunniks selga pannakse?
Külaline

Kust sa võtad, et neid rõivaid vaid ühe korra kantakse? Autasustamisel, lõputseremoonial ehk ka? Ja pärast jäävad riided sportlastele endile kätte, kannavad kus tahavad. Või võetakse need käest ära?
Külaline

Ava- ja lõputseremoonia on siiski pidulikud sündmused, sinna pannakse paraadvorm. Teistel on ilusad soliidsed riided, ga meil nagu põllutöölt tulnud. Eestil pole ka teksariidega mingit pistmist
Külaline

See on hea vaimse tervise teema.
Ole enesekindel! Aja oma asja! Tee seda, millesse usud. Kui arvad, et teed head asja, ära hooli teiste arvamusest.
Kuidas teha siis seda millesse usud, et oled hea, kui see teistele ikka ei meeldi ja nad kritiseerivad seda, millesse oled uskunud, kui heasse asja? Inimestele ei meeldi....kas loomeinimene peaks vaimse tervise huvides mõtlema- ja mis siis. Mina andsin parima, kui ei meeldi, siis ei meeldi. Kõigile ei saagi meeldida. Mina usun endasse ja oma loomingusse.
Eile kuulsin Kukust lugu ka Ausiga. Ta oli küll oma kollektsiooniga rahul. Ilmselt ei loe ta ka mingeid negatiivseid arvamusi ja kuulab vaid neid, kes kiidavad. Vaimse tervise huvides.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juul 2024 09:49 See on hea vaimse tervise teema.
Ole enesekindel! Aja oma asja! Tee seda, millesse usud. Kui arvad, et teed head asja, ära hooli teiste arvamusest.
Kuidas teha siis seda millesse usud, et oled hea, kui see teistele ikka ei meeldi ja nad kritiseerivad seda, millesse oled uskunud, kui heasse asja? Inimestele ei meeldi....kas loomeinimene peaks vaimse tervise huvides mõtlema- ja mis siis. Mina andsin parima, kui ei meeldi, siis ei meeldi. Kõigile ei saagi meeldida. Mina usun endasse ja oma loomingusse.
Eile kuulsin Kukust lugu ka Ausiga. Ta oli küll oma kollektsiooniga rahul. Ilmselt ei loe ta ka mingeid negatiivseid arvamusi ja kuulab vaid neid, kes kiidavad. Vaimse tervise huvides.
Mul on Ausi pärast hea meel, aga see pole siiski tema mingi isiklik asi ega personaalküsimus. Tulemus on kole ja Eesti paistab olümpial negatiivselt silma. Ega ma Ausi väga ei süüdistagi, tema teeb seda, mida tema ikka teeb, aga pigem neid otsustajaid, kes sellise asja välja valisid ja läbi lasksid. Sõõrumaa seal vist mängus, tema kiitis, et väga ilus. No ei ole ilus.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juul 2024 09:49 Eile kuulsin Kukust lugu ka Ausiga. Ta oli küll oma kollektsiooniga rahul. Ilmselt ei loe ta ka mingeid negatiivseid arvamusi ja kuulab vaid neid, kes kiidavad. Vaimse tervise huvides.
Eks moeloojad olegi harjunud sellega, et nende kunsti sageli laiemalt ei mõisteta ega osata hinnata. Iseasi, kas antud juhul selline pohhuism õigustatud on.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juul 2024 09:10 Ava- ja lõputseremoonia on siiski pidulikud sündmused, sinna pannakse paraadvorm. Teistel on ilusad soliidsed riided, ga meil nagu põllutöölt tulnud. Eestil pole ka teksariidega mingit pistmist
No aga eestlane ongi vana põllutöö inimene. Riided sobivad suurepäraselt, ongi sellise mõnusa kiiksuga. Seda teksajakki ma tahaks endalegi. 🇪🇪
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juul 2024 08:50
Kust sa võtad, et neid rõivaid vaid ühe korra kantakse? Autasustamisel, lõputseremoonial ehk ka? Ja pärast jäävad riided sportlastele endile kätte, kannavad kus tahavad. Või võetakse need käest ära?
Oled ikka spordivõistlusi vaadanud? Autasustamisel ollakse dressides, lõpukal kah. Ja kui näed mõnda eesti sportlast neid kuskil poes kandmas, anna teada.
Külaline

Vaatasin avamist just selle teema pärast. Ega polnud tegelikult võimalik aru saadagi, millised on need riided, mis on võistlejatel seljas. Et saaks võrrelda, kas meie riided on nii inetud. Teksa ja t-särk... need on noortepärased riided ju. Nagu on ea poolest ka me võistlejad. Kas lihtsuses peitub võlu, nagu ikka öeldakse. Huvitaval kombel, selle kriitika põhjusel, on hakanud mulle need riided isegi meeldima. Kuigi alguses ei meeldinud. Minu lapsed, noored täiskasvanud, kannaks seda stiili kindlasti. Igapäevaselt. Aga no olümpia avamine peaks olema uhkemate riietega? Samas peaks see olema ikka sportlik riietus. Minu arust on see selline casual stiil. Liiga? Ei seksualiseeri kandjat. Retrohõnguline. Taaskasutus. Lipuvärvid kaunistusena.
Külaline

Teksa ja t-särk jah, aga lõige on kõike muud kui nooruslik. seelikulõige ja pikkus on "siivas" nagu vanamuttidel, teksad ja jakid kottis ja lotendavad, isegi mitte oversize, vaid lihtsalt ei istu. See vormitu märss veel lisaks.
Pilt
Külaline

No aga eestlane ongi vana põllutöö inimene. Riided sobivad suurepäraselt, ongi sellise mõnusa kiiksuga. Seda teksajakki ma tahaks endalegi. 🇪🇪
Sellise jakiga käivad jah onu Heinod maalt. Vanasti panid veel nurkapidi kokkuseotud taskuräti ka pähe päikesekaitseks.
Külaline

Teksa ja t-särk... need on noortepärased riided ju.

Sellisst teksat ja t-särki võib vaid äärmiselt moekauge vanainimene noortepäraseks nimetada. Sul vist puudub täiesti arusaam, kuidas praegu noored ringi käivad ja milliseid t-särke ja teksaseid kannavad.
Külaline

Mul oli kunagi selline teksaseelik, aasta võis olla vast 1986-1987. Nõuka-aegse koolivormi teksaseelik oli ka vist sellise lõike ja pikkusega. Jõudsin teksariidest koolivormi kanda ainult esimeses klassis, siis tuli uus vorm - villasest riidest šotiruuduline seelik jms. Väga ilus komplekt oli tegelikult, nagu Briti kõrgklassi erakoolivorm ja võimaldas palju varieerimist. Koolivormi kuulusid tüdrukutel ruuduline seelik, vest, klassikalise lõikega jakk. Koolis lubati kanda tumedat pliiatsseelikut neil, kes volditud seelikuga käia ei tahtnud või polnud raha ostmiseks. Poistel olid pikad püksid, jakk, vest. Lisaks veel vormimütsid, aga neid kanti vähe. Tumesinine pluus, pidulikel puhkudel valge pluus. Lühidalt öeldes - olümpialaste riideid nähes tabas mind nõukanostalgia.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juul 2024 12:37 Mul oli kunagi selline teksaseelik, aasta võis olla vast 1986-1987. Nõuka-aegse koolivormi teksaseelik oli ka vist sellise lõike ja pikkusega. Jõudsin teksariidest koolivormi kanda ainult esimeses klassis, siis tuli uus vorm - villasest riidest šotiruuduline seelik jms. Väga ilus komplekt oli tegelikult, nagu Briti kõrgklassi erakoolivorm ja võimaldas palju varieerimist. Koolivormi kuulusid tüdrukutel ruuduline seelik, vest, klassikalise lõikega jakk. Koolis lubati kanda tumedat pliiatsseelikut neil, kes volditud seelikuga käia ei tahtnud või polnud raha ostmiseks. Poistel olid pikad püksid, jakk, vest. Lisaks veel vormimütsid, aga neid kanti vähe. Tumesinine pluus, pidulikel puhkudel valge pluus. Lühidalt öeldes - olümpialaste riideid nähes tabas mind nõukanostalgia.
See ruuduline oli tõesti nagu moeajakirjast, puhas villane oli ka veel. Ema küll nägi nende voltide triikimisega ränka vaeva ja väga praktiline see ei olnud. Sellegipoolest ilus. Mingi välismaalasest tuttav ka imestas, et teil on selline koolivorm. Teksavorm oli jah samast ooperist nagu see nüüdne olümpiavorm, harukordselt inetu.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juul 2024 12:37 Mul oli kunagi selline teksaseelik, aasta võis olla vast 1986-1987. Nõuka-aegse koolivormi teksaseelik oli ka vist sellise lõike ja pikkusega. Jõudsin teksariidest koolivormi kanda ainult esimeses klassis, siis tuli uus vorm - villasest riidest šotiruuduline seelik jms. Väga ilus komplekt oli tegelikult, nagu Briti kõrgklassi erakoolivorm ja võimaldas palju varieerimist. Koolivormi kuulusid tüdrukutel ruuduline seelik, vest, klassikalise lõikega jakk. Koolis lubati kanda tumedat pliiatsseelikut neil, kes volditud seelikuga käia ei tahtnud või polnud raha ostmiseks. Poistel olid pikad püksid, jakk, vest. Lisaks veel vormimütsid, aga neid kanti vähe. Tumesinine pluus, pidulikel puhkudel valge pluus. Lühidalt öeldes - olümpialaste riideid nähes tabas mind nõukanostalgia.
Tegelikult see teksaseeliku lõige ongi ajatu ja klassikaline. See on igal ajal moes. Teksajaki lõige meeldib mulle ka, see mudel on samuti alati moes. Ma ostsin just omale sarnase lõikega Didriksonsi, ainult mitte teksamaterjalist. Ainus, mille kallal võiks viriseda on pikkade pükste lõige, õigemini need läbiõmblused. Mina ütlen, et hea valik nende riiete näol.
Külaline

Tegelikult see teksaseeliku lõige ongi ajatu ja klassikaline. See on igal ajal moes. Teksajaki lõige meeldib mulle ka, see mudel on samuti alati moes. Ma ostsin just omale sarnase lõikega Didriksonsi, ainult mitte teksamaterjalist. Ainus, mille kallal võiks viriseda on pikkade pükste lõige, õigemini need läbiõmblused. Mina ütlen, et hea valik nende riiete näol.
Selles mõttes ajatu tõesti, et selliseid riideid pole keegi kunagi ilusaks pidanud. Teksajaki lõige on penskarile ehk tõesti sobilik, kellel pole mingeid ambitsioone riietumise suhtes, ostabki koledad ja halvasti istuvad asjad selga. Moes pole sellised asjad kunagi olnud ja ei tule ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juul 2024 13:19
Selles mõttes ajatu tõesti, et selliseid riideid pole keegi kunagi ilusaks pidanud. Teksajaki lõige on penskarile ehk tõesti sobilik, kellel pole mingeid ambitsioone riietumise suhtes, ostabki koledad ja halvasti istuvad asjad selga. Moes pole sellised asjad kunagi olnud ja ei tule ka.
Kui sa elad Eestis, siis jah, ma mõistan, et nii mõtled. Seal ongi kandvaks jooneks Ida-Euroopa mõjutustega mood. Skandinaavias ja Lääne-Euroopas aga kantakse ajatut ja klassikat. Alles hiljuti oli selline jakilõige noorte seas väga popp. Tean, sest ostsin ise ühe sellise oma lähedasele. See on teatud stiil, mis on juba ammu Skandinaavia noorte seas hinnatud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 13 külalist