Kes meist siin juba on?
Perekooli hakkasin vaatama vist 2008, kui last ootasin. Olin PK-s teise kasutajanimega, aga pigem passiivne lugeja kui aktiivne kommenteerija. Sain sealt vajadusel nii abi kui ka muhedat huumorit. Nädalavahetusel sain teada, et isegi mu 70-aastane isa on on õnnetu Perekooli hinguselemineku pärast, ta hindas kõrgelt terviseteemadel kirjutatut ja sai palju asjalikku nõu näiteks vererõhuteemades. Kahju, et sealne kultuuripärand kaotsi lasti. Loodan, et vana hea Perekooli vaim elab siin edasi.
Mina avastasin perekooli foorumi aastal 2002, kui hakkasin oma esimesi triipe püüdma. Esimese lapse saamiseni läks siis veel 3 aastat, aga sõrme perekoolile olin andnud ja olin üsna usin jälgija. Mulle millegipärast on meelde jäänud üks pikk mammutteema, kus perekoolikas oli ostnud uue tugitooli, aga seda ei mahutunud teisele korrusele viima, sest trepp oli liiga kitsas ja aken vist ka ei käinud piisavalt lahti. Mäletan, et palju oli asjalikke nõuandeid, aga samas sai ka palju nalja selles teemas. No ja tuludeklaratsiooni Anne teema muidugi ei lähe ka meelest. See, et tagastatava tulumaksu saad annetada, kui teed vastava linnukese - selle teemaga oli ju perekooli foorum oma ajast kõvasti ees, sest nüüd saabki reaalselt seda linnukest teha ja tulumaksu annetada. Huvitav, kas MTA sai ka Perekoolist inspiratsiooni?
plussike, alati positiivne. Postitasin/lugemas käisin harva. Vahest lihtsalt oli vaja mõnd asja double-checkkida vms
-
Külaline
Tegin 2015 Perekooli kasutaja, aga kuna ma läksin sel ajal ka uuesti kooli, siis jäi foorum tahaplaanile ning parool ununes. Meiliadress oli hotis ja sinna ka enam sisse ei saanud, seega millalgi 2020 tegin uue kasutaja. See aga blokiti PK mode poolt, kui julgesin viimaste uuendustööde teemal karmi kriitikat teha. Lahti seda ei tehtudki, aga ega ma ei põdenud seda ka eriti. Puhaku rahus.
Siinne foorum meeldib.
Siinne foorum meeldib.
-
Külaline
Revolver on Perekooliajast sama kasutajanimega. Vanast foorumist meelde jäänud, et aegajalt ka probleemne ja ülbe, nartsissistlik. Selles foorumis pole probleeme tal sellega olnud
Aga tema olemus juba teada-tuntud, teab arvestada kui miskit seesugust postitab. Ega siis inimesi muuta saa, ikka tuleb nende eripäradega arvestada.
Tere, palun üritame hoida Arutle foorumi õhustiku sõbralikuna ning mitte eeldada kasutajatest halvimat.Külaline kirjutas: ↑05 Juun 2024 11:57Revolver on Perekooliajast sama kasutajanimega. Vanast foorumist meelde jäänud, et aegajalt ka probleemne ja ülbe, nartsissistlik. Selles foorumis pole probleeme tal sellega olnud
Aga tema olemus juba teada-tuntud, teab arvestada kui miskit seesugust postitab. Ega siis inimesi muuta saa, ikka tuleb nende eripäradega arvestada.
-
Külaline
Ilmselt on mu sõnastus vale sest see mu mõte just oligi, ennetada ebasõbralikkust sest me oleme siin kõik erinevad. Kui sellega arvestame, on palju toredam suhelda. Ei saa eeldada, et kõik arvavad ühtmoodi ja ei ole mõtet solvuda, kui foorumis vastab inimene, kellel on iseloomujooned mis vastuse iseloomu tingivad. Sellega saab arvestada.TurvaSiil kirjutas: ↑05 Juun 2024 12:21Tere, palun üritame hoida Arutle foorumi õhustiku sõbralikuna ning mitte eeldada kasutajatest halvimat.Külaline kirjutas: ↑05 Juun 2024 11:57Revolver on Perekooliajast sama kasutajanimega. Vanast foorumist meelde jäänud, et aegajalt ka probleemne ja ülbe, nartsissistlik. Selles foorumis pole probleeme tal sellega olnud
Nõustun, et me kõik oleme erinevad ja üksteisega arvestades on palju toredam suheldaKülaline kirjutas: ↑05 Juun 2024 12:26Ilmselt on mu sõnastus vale sest see mu mõte just oligi, ennetada ebasõbralikkust sest me oleme siin kõik erinevad. Kui sellega arvestame, on palju toredam suhelda. Ei saa eeldada, et kõik arvavad ühtmoodi ja ei ole mõtet solvuda, kui foorumis vastab inimene, kellel on iseloomujooned mis vastuse iseloomu tingivad. Sellega saab arvestada.TurvaSiil kirjutas: ↑05 Juun 2024 12:21Tere, palun üritame hoida Arutle foorumi õhustiku sõbralikuna ning mitte eeldada kasutajatest halvimat.Külaline kirjutas: ↑05 Juun 2024 11:57
Revolver on Perekooliajast sama kasutajanimega. Vanast foorumist meelde jäänud, et aegajalt ka probleemne ja ülbe, nartsissistlik. Selles foorumis pole probleeme tal sellega olnud
Kas foorumi reeglites on ka mingi penalti, et kui X arvu kasutajatest on keegi märgitud vaenlaseks ehk ebameeldivaks kasutajaks, siis see blokitakse foorumist? Või teatud kvoodi miinusmärgiga ehk mittemeeldivate kommentaaride täis saamisest? Kuidas kavatsetakse tülikiskujaid eemal hoida foorumist? Kuigi elu on näidanud, et see blokk on nagunii väga ebaefektiivne vahend.
Ei, sellist asja ei ole, et "vaenlaseks" märkimisega või kindla arvu miinustega automaatse bloki saaks. Hetkel on käib modereerimine täielikult käsitsi ja kui kuskil mõni sekkumist vajav olukord silma hakkab, tahaks selle lahendada kõigepealt sõnadege, enne, kui erinevat tüüpi blokeerimisi ja muid vahendeid kasutama hakkame. Aga selge on see, et foorumi kasvamisega kaua nii jätkata ei saa ja arutlemeBarbara kirjutas: ↑05 Juun 2024 12:44Kas foorumi reeglites on ka mingi penalti, et kui X arvu kasutajatest on keegi märgitud vaenlaseks ehk ebameeldivaks kasutajaks, siis see blokitakse foorumist? Või teatud kvoodi miinusmärgiga ehk mittemeeldivate kommentaaride täis saamisest? Kuidas kavatsetakse tülikiskujaid eemal hoida foorumist? Kuigi elu on näidanud, et see blokk on nagunii väga ebaefektiivne vahend.
-
Külaline
Kas see juba mitte nii ei toimigi, kui on keegi keda stabiilselt kõik vaenlaseks märgivad, tal pole siin omaette midagi teha. Kaasa ju keegi ei räägi ja arvamust ei avalda.Barbara kirjutas: ↑05 Juun 2024 12:44Kas foorumi reeglites on ka mingi penalti, et kui X arvu kasutajatest on keegi märgitud vaenlaseks ehk ebameeldivaks kasutajaks, siis see blokitakse foorumist? Või teatud kvoodi miinusmärgiga ehk mittemeeldivate kommentaaride täis saamisest? Kuidas kavatsetakse tülikiskujaid eemal hoida foorumist? Kuigi elu on näidanud, et see blokk on nagunii väga ebaefektiivne vahend.
-
Külaliine
Loodame!Külaline kirjutas: ↑05 Juun 2024 14:28 Kas see juba mitte nii ei toimigi, kui on keegi keda stabiilselt kõik vaenlaseks märgivad, tal pole siin omaette midagi teha. Kaasa ju keegi ei räägi ja arvamust ei avalda.
-
Külaline
Tere!
Olen ka juba päris ammustest aegadest perekoolis olnud. Viimasel ajal käisin perekooli ainult vahel harva lugemas, aga enam sisse ka ei loginud, et midagi postidada.
Paljud kindlasti mäletavad mind, kui umbes 15 aastat tagasi oli üks väga katkise hingega inimene, kes ei leidnud kuidagi oma õiget teed ega osanud sel momendil isegi vist abistajatele tänulik olla. Sellise katkise minana käisin ma päris põhjas ära ja nüüd olen täitsa muudetud eluga kolmekordne vanaema ja mul läheb superhästi ja ma saan igal ajal lapselapsed ka enda juurde, kui seda soovin ja nendega on mul nii palju rõõmu ja ma saan kõik selle heastada, et ma oma lastele ei osanud toetav- ja parim ema olla.
Edaspidi hakkan vahel siin ka lugemas käima, sest enam ei ole mul nagu selliseid teemasid millest kirjutada. Isegi uueks vinguviiuliks ei oska enam hakata.
Soovsin siinsetele foorumi administraatoritele raudset närvi ja kõikidele teistele kõike kõige paremat.
Olen ka juba päris ammustest aegadest perekoolis olnud. Viimasel ajal käisin perekooli ainult vahel harva lugemas, aga enam sisse ka ei loginud, et midagi postidada.
Paljud kindlasti mäletavad mind, kui umbes 15 aastat tagasi oli üks väga katkise hingega inimene, kes ei leidnud kuidagi oma õiget teed ega osanud sel momendil isegi vist abistajatele tänulik olla. Sellise katkise minana käisin ma päris põhjas ära ja nüüd olen täitsa muudetud eluga kolmekordne vanaema ja mul läheb superhästi ja ma saan igal ajal lapselapsed ka enda juurde, kui seda soovin ja nendega on mul nii palju rõõmu ja ma saan kõik selle heastada, et ma oma lastele ei osanud toetav- ja parim ema olla.
Edaspidi hakkan vahel siin ka lugemas käima, sest enam ei ole mul nagu selliseid teemasid millest kirjutada. Isegi uueks vinguviiuliks ei oska enam hakata.
Soovsin siinsetele foorumi administraatoritele raudset närvi ja kõikidele teistele kõike kõige paremat.
-
Külaline
heade soovide juures juhtus näpukas ka, aga sellegipoolest kõikidele kõike kõige paremat.Külaline kirjutas: ↑06 Juun 2024 14:39 Tere!
Barbara kirjutas: ↑05 Juun 2024 12:44Kas foorumi reeglites on ka mingi penalti, et kui X arvu kasutajatest on keegi märgitud vaenlaseks ehk ebameeldivaks kasutajaks, siis see blokitakse foorumist? Või teatud kvoodi miinusmärgiga ehk mittemeeldivate kommentaaride täis saamisest? Kuidas kavatsetakse tülikiskujaid eemal hoida foorumist? Kuigi elu on näidanud, et see blokk on nagunii väga ebaefektiivne vahend.
Kuule, ole loogiline, kas sa PK foorumis ei olnud? Seal manipuleeriti häältega mis hirmus erinevate kontode pealt, ja tehti ka kambakaid. Kui sinu idee läbi viia, siis jääksid trollid või mingi ühise idee pooldajad sisse ja teisitimõtlejad lintšitaks ära!
Teemast endast: PK külastasin ikka vist juba üheksakümnendatel, igal juhul oli mul siis veel modemiga sissehelistamisteenus, ja Delfi oli äsja alguse saanud. Tegin konto, natuke uurisin asja, aga ei huvitanud. Uue konto tegin mõned aastad tagasi.
-
suvaline
Mulle tuli meelde praegu PK kasutaja Aadu Sitt, kes ilmus paar korda aastas vms suvalises kohas välja ja ütles ühe sõna (sitt) 
-
Külaline
Muumi, sina? Igatahes tore, et elu korda saanudKülaline kirjutas: ↑06 Juun 2024 14:39 Tere!
Ise perekoolis kaootiliselt 2000-2003. Siis sain koju arvuti ja perekool muutus pereelu osaks, kust iga päev mitu korda läbi sai astutud. Viimastel aastatel vähem, kuna süsteem muutus väga nõmedaks ja tehniliselt ei toiminud. Uuele foorumile on suured ootused, äkki tuleb vana hea perekool tagasi.
Roosasid tulpe mäletan minagi.
Huvitav, mis Vareenikust saanud on? Meenub mingi ilgelt pikk rõdu teema ja amwayga miljonäriks saamise ootus - kas õnnestus?
Rotsik? Ahv?
-
Külaline
Ja Kitah. Ma tunnen temast puudust.Külaline kirjutas: ↑08 Juun 2024 19:55 Huvitav, mis Vareenikust saanud on? Meenub mingi ilgelt pikk rõdu teema ja amwayga miljonäriks saamise ootus - kas õnnestus?
Rotsik? Ahv?
-
Külaline
Jah, täitsa mina. Täna hommikul veedan ka natukene oma aega siin lugemisega. Päris toredad teemad on.Külaline kirjutas: ↑08 Juun 2024 19:55Muumi, sina? Igatahes tore, et elu korda saanudKülaline kirjutas: ↑06 Juun 2024 14:39 Tere!
Ise perekoolis kaootiliselt 2000-2003. Siis sain koju arvuti ja perekool muutus pereelu osaks, kust iga päev mitu korda läbi sai astutud. Viimastel aastatel vähem, kuna süsteem muutus väga nõmedaks ja tehniliselt ei toiminud. Uuele foorumile on suured ootused, äkki tuleb vana hea perekool tagasi.
Roosasid tulpe mäletan minagi.
Huvitav, mis Vareenikust saanud on? Meenub mingi ilgelt pikk rõdu teema ja amwayga miljonäriks saamise ootus - kas õnnestus?
Rotsik? Ahv?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 14 külalist