Mida teha lahkunud inimese riietega?

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Mida teha lahkunud inimese riietega?

Postitus Postitas Külaline »

Mida teie olete teinud vanemate või vanavanemate riietega peale nende surma?

Vanad ja kulunud riided ära visata, selge see. Aga need, mis veel korralikud? Taaskasutus oleks iseenesest tore, aga mingi tõrge on ka, mida isegi seletada ei oska. Ei tahaks, et müüki lähevad, võiks ju minna kuhugi, kus tõesti vaja, aga kus tänapäeval üldse riideabi vaja oleks?
Külaline

Katkised, kulunud ja mittekantavad jäätmejaama ja korralikud taaskasutuse konteinerisse. Küll nad sealtkaudu leiavad tee abivajajani, kellel ei ole samas teadmist, et tegu kadunu riietega - see võib ka neis tõrget tekitada. Mõne tõesti mälestuseseme väärtuses asja võib ju alles ka hoida.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Kõige "temalikuma" kampsuni hoidsin alles, kannan seda vahel kodus, kui tuleb selline tunne.
Ülejäänud riided ja jalanõud sorteerisime lähedastega ära - osa soovis üks sugulane endale, üks jope läks õele tema soovil maale õuejopeks, ülejäänud liiga kantud ja luitunud asjad viskasime minema, korralikud annestasime kirikule.
Onu Heino

Postitus Postitas Onu Heino »

Laine loksub tasa randa
surnud pagulase toob
Soovid tema riideid kanda?
Humana on sinu pood
Külaline

Ämm, äi, isa hiljaaegu lahkunud.
Koledad ja katkised asjad viskasime ära. Viisakad ja kandmiskõlvulikud vaatasime üle. Osa läks sugulastele (nt isa korralik ülikond minu vennale, isa jope ja äia ülikond minu mehele, ämma õhtukleit ja sulemantel mulle jne), väga-väga suure osa viisime uuskasutuskeskusesse.
Riided on kerged, nendega polnud probleemi. Palju keerulisem on elamise tühjakstegemisel muude kodutarvetega, mis on rasked, nt nõud ja raamatud, neid 1-2 autotäiega ära ei vea nagu riideid. Ja hetkel pole ükski lapselaps veel oma kodu ka rajamas.
Külaline

Mina viskasin kõik ära, ei tahtnud et keegi neid veel kannab.
Külaline

Kõik on alles. Mõnda kasutan ise.
Külaline

Korralikud riided taaskasutusse, katkised prügisse. Mina jätsin mõned riideesemed mälestuseks alles, mõnda kannan ise ka. Suviti kannan ühte ema heegeldatud pluusi, mis on umbes 60 aastat vana, aga näeb kena välja. Lahkunu riiete kandmist ja ära andmist pole vaja karta.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 19:34 Korralikud riided taaskasutusse, katkised prügisse. Mina jätsin mõned riideesemed mälestuseks alles, mõnda kannan ise ka. Suviti kannan ühte ema heegeldatud pluusi, mis on umbes 60 aastat vana, aga näeb kena välja. Lahkunu riiete kandmist ja ära andmist pole vaja karta.
Mina lahkunu riideid ei kannaks. Vikatimees võib tulla sinu järele varem kui algselt plaanitud....
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 19:37
Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 19:34 Korralikud riided taaskasutusse, katkised prügisse. Mina jätsin mõned riideesemed mälestuseks alles, mõnda kannan ise ka. Suviti kannan ühte ema heegeldatud pluusi, mis on umbes 60 aastat vana, aga näeb kena välja. Lahkunu riiete kandmist ja ära andmist pole vaja karta.
Mina lahkunu riideid ei kannaks. Vikatimees võib tulla sinu järele varem kui algselt plaanitud....
Jah, eks see eelarvamustes ja hirmudes elamine on kole asi küll.
Külaline

Aga lahkunu majas elaksid? Autoga sõidaks? Kuldehteid kannaks?
Külaline

arvestades millise tohutu koguse lahkunud lähedaste asju (riided, kodutarbed, raamatud) ma pärnu uuskasutuskeskusesse olen juba viinud, siis peaks juba pool pärnu linna olema maha surnud, aga pole.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 00:30
Lahkunu auto, maja ja kuldehted müüks pigem maha.
Külaline

Olen teine vastaja, aga tõepoolest. Võõra, surnud inimese riideid küll ei tahaks kanda. Eriti, kui need oleks noore inimese riided.

Mu oma vanemate riided seisavad kapis edasi. Võib-olla häda pärast kannaks. Aga vist siiski mitte, sest need on teises mõõdus ja siiski täiesti vanainimeste omad.

Ehkki olens taaskasutusest riideid ostnud küll, siis tõesti loodan, et ei ole sattunud surnud inimese riietele.
Külaline

Üldiselt on see nagu veider suhtumine . Kõik mis on surnust jäänud ja kallis, see sobib. Maja, maa, auto, ehted, raha. Seda nimetatakse päranduseks. Aga riided... neid on enamasti palju. Need pole kallid. Neid vahetatakse, nad jäävad seisma ja nende üle mõeldakse, et mida teha. Kui oleks tõeliselt kallis asi. Või nt surnud kuulsuse oma. Poleks jälle probleemi. Isegi soovitakse seda omada. Kanda muidugi ei raatsita.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 10:15

Olen teine vastaja, aga tõepoolest. Võõra, surnud inimese riideid küll ei tahaks kanda. Eriti, kui need oleks noore inimese riided.

Mu oma vanemate riided seisavad kapis edasi. Võib-olla häda pärast kannaks. Aga vist siiski mitte, sest need on teises mõõdus ja siiski täiesti vanainimeste omad.

Ehkki olens taaskasutusest riideid ostnud küll, siis tõesti loodan, et ei ole sattunud surnud inimese riietele.
Miks sa võõra surnud inimese riiete kallal peaksid olema?
Ja loomulikult on taaskasutus täis surnud inimeste riideid. Ja mööblit ja nõusid.
Ja olgem ausad, kui oleks ikka kasukad, kallis portselan või vintage Chanel, küll suguvõsa peale lendaks.
Külaline

Mööbli unustasin . Surnud inimese mööbel ka sobib. Antiik. See on üle elanud veel mitme omaniku surma.ainult peegleid kardetakse. No ütle veel et eestlane on uskmatu rahvas. Nii palju on uskuda, ebauskuda.
Külaline

Kui te just uusarendusse ei koli, on tõenäoline, et teie elukohas on keegi kodus surnud.
Külaline

Tehku igaüks nii, nagu ise tahab, ühtset reeglit siin ei ole. Ei arva midagi ebausust, et surnu asju ei tohtivat kasutada, või muidu sured ise ka ära. See ei käi niisama lihtsalt.

Ise elan oma suguvõsale kuuluvas vanas majas ja eks siin ole saja aasta jooksul neid surmasid olnud omajagu, kusjuures enamus on lahkunud siinsamas oma kodu voodis, mitte haiglas. Eks kahtlemata ole nende aura jäänud majja, iseasi, kas/miks seda karta tuleks? Karta ei tule surnuid, vaid elavaid. Nemad võivad sind teise ilma saata küll.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 10:12

Lahkunu auto, maja ja kuldehted müüks pigem maha.
Ja võõrale inimesele tahad siis halba, peaasi, et raha saaks? Kui surnu asjad toovad halba õnne, miks võõrad siis niimoodi tanki paned? Või peaks kõik majad üldse maha lammutama, mis on vanemad kui kakskümmend aastat? Ilmselgelt seal mõni inimene ikka ära on ka surnud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist