Hambaniit

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Tihane

Hambaniit

Postitus Postitas Tihane »

Mul on hambad nii tihedalt üksteise vastas, et hambaniiti kasutada ei saa. Olen erinevaid proovinud ja kui niidi hammaste vahele saan siis ära ei tule see enam kuidagi, kiu haaval kakun. Nii ei saa ju hambaid niiditada. Olen ma ainuke niisugune või on kellelgi teisel ka selline probleem. Olete ehk leidnud sobiva niidi? Ootan häid soovitusi :)
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Oral B ümmargune sobib mulle. Enne oli Jordan ja see jäi samamoodi hamba vahele ja oi, kui rõve tunne see oli. Nagu juuksed oleks suus kinni. Hamba vahelt niidi välja koukimiseks kulus rohkem niiti kui hammaste niiditamiseks.
Külaline

Mina sain hambaniiti kasutama hakata alles pärast breketeid (olin siis 30+). Enne seda olid hambad nii tihedalt kokku litsutud, et mitte ükski niit ühegi nipiga nende vahele ei läinud. Niit läks kas katki või kui õnnestuski see kuidagi sinna hammaste vahele pressida, siis samamoodi välja ei tulnud ja tegi tihti ka igeme katki. Mul eemaldati ülevalt kaks hammast ja alt üks. Kui ülejäänud hambad ükstesest eemale nihutati, siis tekkisid hammastele normaalsed vahed, nii et nüüd saan tavalist hambaniiti kasutada. Aga üsna tihedalt on nad sellegipoolest, näiteks neid hambavaheharju, mida olen erinevates suurustes apteegis näinud, ei saaks ma praegugi kasutada. Ehk siis kokkuvõttes, kui hambad on ikka ülitihedalt koos, siis võibki niiditamine olla füüsiliselt võimatu. Mõistlik oleks ehk näiteks hambahügienistiga konsulteerida, kes oskaks soovitada midagi just sinu hammastele sobivat.
Maasikas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Maasikas »

Kui niit kinni jääb, võib olla põhjuseks hambakivi, sest puhtad hambad on siiski siledad ja niit läheb vahele ka väga tihedate vahede korral. Lase hambad arsti või hügienisti juures korralikult ära puhastada ja vaata siis.
rucola
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas rucola »

Soovitan ka oral-b niiti, sobib väikestele hambavahedele.
Külaline

Maasikas kirjutas: 06 Juun 2024 10:17 Kui niit kinni jääb, võib olla põhjuseks hambakivi, sest puhtad hambad on siiski siledad ja niit läheb vahele ka väga tihedate vahede korral. Lase hambad arsti või hügienisti juures korralikult ära puhastada ja vaata siis.
Tänan soovitamast, hambaarsti külastan regulaarselt. Hambakivi pole elusees olnud.
Külaline

Pilt

Oral-B Pro-Expert

Lihtne hammaste vahele saada, lisaks eemaldab lapik lindimoodi hambaniit rohkem toidujääke kui need tavalised nöörimoodi hambaniidid.
Külaline

Ei kasuta tihti, Jordan hambaniidi tikud (plastikust valged, väike kogus niiti vahel) on kõige paremad.
Mepa

Postitus Postitas Mepa »

Mina kasutan hambavaheharju /aga see pole teemasse, sest neid ammugi nii väikese hambavahesse ei saa, kuhu isegi niit kinni jääb). Niitidest on ka meeldinud see lingitud Oral-B oma.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juun 2024 12:33 Ei kasuta tihti, Jordan hambaniidi tikud (plastikust valged, väike kogus niiti vahel) on kõige paremad.
Olen proovinud. See jääb mul hamba vahele ja ära saab nii, et kakkudes tuleb üks ots plastiku küljest lahti.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juun 2024 12:32 Pilt

Oral-B Pro-Expert

Lihtne hammaste vahele saada, lisaks eemaldab lapik lindimoodi hambaniit rohkem toidujääke kui need tavalised nöörimoodi hambaniidid.
See mul ongi, aga üks paras kakkumine on sellega ka. Hamba vahele saamiseks kipub iget vigastama ja ära tulla ei taha. Lootsin, et on veel mingi kaval toode mis mulle ka rohkem sobiks.
Maasikas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Maasikas »

Külaline kirjutas: 06 Juun 2024 11:09
Maasikas kirjutas: 06 Juun 2024 10:17 Kui niit kinni jääb, võib olla põhjuseks hambakivi, sest puhtad hambad on siiski siledad ja niit läheb vahele ka väga tihedate vahede korral. Lase hambad arsti või hügienisti juures korralikult ära puhastada ja vaata siis.
Tänan soovitamast, hambaarsti külastan regulaarselt. Hambakivi pole elusees olnud.
Kui kinni jääb niit, siis hambad pole puhtad. Puhas hammas on sile, kuskile pole miadgi kinni jääda. Isegi puseriti hammaste vahele läheb niit, need ei saa olla nii koos, et niit vahele ei lähe.
Külaline

Revolver kirjutas: 06 Juun 2024 15:59
Külaline kirjutas: 06 Juun 2024 13:31
Külaline kirjutas: 06 Juun 2024 12:33 Ei kasuta tihti, Jordan hambaniidi tikud (plastikust valged, väike kogus niiti vahel) on kõige paremad.
Olen proovinud. See jääb mul hamba vahele ja ära saab nii, et kakkudes tuleb üks ots plastiku küljest lahti.
Siis on sinu hambavahed hambakivi täis, pead arstile minema. Ta puhastab ära.
Soovitan enne kommenteerima hakkamist lugeda ka, muidu võid täiega võssa panna. Või on lugemisoskusega kehvasti?
Kati
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kati »

Maasikas kirjutas: 06 Juun 2024 14:41
Külaline kirjutas: 06 Juun 2024 11:09
Kui kinni jääb niit, siis hambad pole puhtad. Puhas hammas on sile, kuskile pole miadgi kinni jääda. Isegi puseriti hammaste vahele läheb niit, need ei saa olla nii koos, et niit vahele ei lähe.
:roll:
Kui hambad on tihedalt üksteise vastas, ei ole nad seepärast veel karedad. See, kui sinul on laiad hambavahed, ei tähenda et kõigil on samasugused.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juun 2024 19:28
Külaline kirjutas: 06 Juun 2024 13:31
Soovitan enne kommenteerima hakkamist lugeda ka, muidu võid täiega võssa panna. Või on lugemisoskusega kehvasti?
Saan aru, et võtad seda isikliku solvanguna, kui soovitatakse hambaid puhastada. Saa aru, et kuskile pole niidil kinni jääda, kui hammas on puhas ja sile. Ükskõik kui puseriti on hambad, sinna läheb niit vahele. Sa küsi hambaarsti käest, kui sa ei usu. Ja iga niit läheb sinna vahele, ei ole niidis asi. Niidi vahele mahtumiseks ei pea mingid rehapulgad suus olema, ka väga tihedalt olevatele hammastele läheb niit vahele. Kui seal on mingi biokiht või kivi, siis ei lähe või jääb niit kinni.
Kati
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kati »

Külaline kirjutas: 06 Juun 2024 19:37

Saan aru, et võtad seda isikliku solvanguna, kui soovitatakse hambaid puhastada. Saa aru, et kuskile pole niidil kinni jääda, kui hammas on puhas ja sile. Ükskõik kui puseriti on hambad, sinna läheb niit vahele. Sa küsi hambaarsti käest, kui sa ei usu. Ja iga niit läheb sinna vahele, ei ole niidis asi. Niidi vahele mahtumiseks ei pea mingid rehapulgad suus olema, ka väga tihedalt olevatele hammastele läheb niit vahele. Kui seal on mingi biokiht või kivi, siis ei lähe või jääb niit kinni.
Miks ma peaks võtma isikliku solvanguna võõra inimese kirjutist, kes ei saa isegi aru mida ja kellele ta kirjutab?

Teemasse: Tihedalt asetsevad hambad on tänapäeval tavalisemad, kuna meie lõualuud on evolutsiooni käigus muutunud väiksemaks, hambad aga pole vastavalt kohanenud. See põhjustab hammaste kokkusurumist ja tihedat asetust. Lisaks mõjutab meie pehmem ja töödeldud toit hammaste arengut. Selle kohta on ka teaduslikke artikleid võimalik leida.
Waterpik võib olla lahendus, kuigi kui niit vahele ei mahu, kas veejugagi pääseb.
XXXX

Postitus Postitas XXXX »

Kati kirjutas: 06 Juun 2024 19:57
Miks ma peaks võtma isikliku solvanguna võõra inimese kirjutist, kes ei saa isegi aru mida ja kellele ta kirjutab?

Teemasse: Tihedalt asetsevad hambad on tänapäeval tavalisemad, kuna meie lõualuud on evolutsiooni käigus muutunud väiksemaks, hambad aga pole vastavalt kohanenud. See põhjustab hammaste kokkusurumist ja tihedat asetust. Lisaks mõjutab meie pehmem ja töödeldud toit hammaste arengut. Selle kohta on ka teaduslikke artikleid võimalik leida.
Waterpik võib olla lahendus, kuigi kui niit vahele ei mahu, kas veejugagi pääseb.
Sa küsi mõne arsti käest, kas see on võimalik, et hambaid ei saa niiditada. Ma arvan, et ta ütleb, et ikka saab. Kui ei saaks, siis peaks ju hambad olema praktiliselt ühes tükis ja polegi vaja niiditada, sest kuhu see mustus peaks siis kogunema, kui hammastel pole vahesid. See evolutsioonijutt on ka päris naljakas. Ja kuidas saab olla nii, et niit läheb vahele, aga jääb kinni. Kuhu ta kinni peaks jääma siis, kui hammas on sile. Kui on ühes tükis hambad, mida sinu sõnul pidi nüüd evolutsiooni tõttu kõvasti esinema, siis polegi vaja niiditada. Kui lõualuu on hammaste jaoks liiga väike, siis lähevad hambad puseriti ja kujutad ette, ikka saab vahesid niiditada. Mis ajast see evolutsioon siis nüüd sinnamaale areneski, et lõualuud liiga väikseks muutusid? See on ju täielik jamajutt. Puseriti hambaid on kogu aeg olnud, mitte nad ei tulnud nüüd kuskilt evolutsiooni käigus välja. See on individuaalne eripära, mitte mingi evolutsioon. Äkki oled koguni tähele pannud, et tüdrukutel on vaja rohkem breketiravi, sest nende pea on väiksem.
Kati
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kati »

XXXX kirjutas: 06 Juun 2024 20:08
Kati kirjutas: 06 Juun 2024 19:57
Sa küsi mõne arsti käest, kas see on võimalik, et hambaid ei saa niiditada. Ma arvan, et ta ütleb, et ikka saab. Kui ei saaks, siis peaks ju hambad olema praktiliselt ühes tükis ja polegi vaja niiditada, sest kuhu see mustus peaks siis kogunema, kui hammastel pole vahesid. See evolutsioonijutt on ka päris naljakas. Ja kuidas saab olla nii, et niit läheb vahele, aga jääb kinni. Kuhu ta kinni peaks jääma siis, kui hammas on sile. Kui on ühes tükis hambad, mida sinu sõnul pidi nüüd evolutsiooni tõttu kõvasti esinema, siis polegi vaja niiditada. Kui lõualuu on hammaste jaoks liiga väike, siis lähevad hambad puseriti ja kujutad ette, ikka saab vahesid niiditada. Mis ajast see evolutsioon siis nüüd sinnamaale areneski, et lõualuud liiga väikseks muutusid? See on ju täielik jamajutt. Puseriti hambaid on kogu aeg olnud, mitte nad ei tulnud nüüd kuskilt evolutsiooni käigus välja. See on individuaalne eripära, mitte mingi evolutsioon. Äkki oled koguni tähele pannud, et tüdrukutel on vaja rohkem breketiravi, sest nende pea on väiksem.
Sul tuleb seda endal küsida. Aga ok, ma aitan sind ise sest sinu poolt on rumal siin teisi, kellel tõsine küsimus, naeruvääristada. Keegi pole siin rääkinud, et hammastel pole vahesid. Loomulikult on, ent hambad asetsevad nii tihedalt, et sinna vahele midagi ei suru. Kui niit on hammaste vahele saadud, ei pruugi see lihtsasti tagasi tulla sest kui sa nüüd peeglist oma hambaid vaatad siis näed, et juure poolt on hammas peenem, teine ots on laienev, seega tihedamalt kõrvalhamba vastas.
Edasi vaata videot ja loe infot:
https://youtu.be/li1kO3hg4iE
https://en.wikipedia.org/wiki/Human_jaw_shrinkage Siit artikli all olevatelt linkidelt võid teaduslikest artiklitest lisa lugeda.
https://news.stanford.edu/stories/2020/ ... man-health
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist