Muusikamaitse
-
Külaline
Muusikamaitse
Milline on teie muusikamaitse? Kas mäletate kuidas see kujunes, kes olid teie mõjutajad ja esimesed lemmikud? Kui palju on see ajas muutunud?
-
Püha õde
Mulle meeldisid omal ajal Uno Loop ja Vello Orumets.Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2024 11:26 Milline on teie muusikamaitse? Kas mäletate kuidas see kujunes, kes olid teie mõjutajad ja esimesed lemmikud? Kui palju on see ajas muutunud?
-
Külaline
Lapsena? Noorena? Kuidas nenedeni jõudsid - ise või vanemate kaudu? Praegu kuulad mida?
Väga meeldis F.R.David ja "Modern Talking". Neid sai ikka kuulatud ülipalju. Tegelt, siiani meeldivad.
Jo mai ha, jo mai so
Jo mai ha, jo mai so
-
Külaline
Mõjutatavas eas lapsena võiski meeldida Uno Loop ja Vello Orumets. Mul on siiani alles salmik, kuhu pinginaaber on märkinud oma lemmiklauljaks Heli Läätse ja kirjutanud salmi ühest tema laulust. Endale "meeldis" Olev Vestmann ja Kurgede paar, sest vanemad fännasid neid. Sama popid ka Mireille Mathieu ja Joe Dassin.Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2024 11:37Lapsena? Noorena? Kuidas nenedeni jõudsid - ise või vanemate kaudu? Praegu kuulad mida?
Teismeeas, kui oli rohkem taskuraha ja sai plaadipoest muusikat ostmas käia, hakkasid oma eelistused tekkima. Sai kuulatud Ultima Thulet, Gunnar Grapsi aga ka Karavani. Sõbrad fännasid Billy Idolit ja Stingi ning eks see mõjutas ka mind. Oli periood, kus sai kuulatud päris palju rock- ja hevimuusikat, seda nii sõprade mahitusel kui ise avastades.
-
Külaline
Queen on lemmik olnud juba ammusest ajast ja ilmselt jääbki nii. David Bowie ka.
Minu muusikamaotse on kokkuvõtvalt eklektika. Lapsepõlves mõjutas pidevalt mängiv Vikerraadio ning samuti sõbranna juures nende pere suur grammofoniplaatide kogu, kus leidus kõike alates "Onu Remuse juttudest" kuni Tšaikovski loominguni, vahele ka Itaalia levimuusikat, ABBAt ja mida iganes kõike veel.
Enamasti mulle ükski artist või tema muusika nii palju ei meeldi, et oleksin nõus kontserdile minema. Ainus, kelle kontserdil olen käinud nii, et selle eest ka raha maksnud, on Andrea Bocelli. Muidu tööl korraldan ise pidevalt üritusi ja eks seetõttu on ka enamus Eesti muusikuid nii muu seas ära kuulatud, paljud ka korduvalt ja korduvalt. Samuti mängib laps pilli ja saab koos temaga mööda erinevaid esinemisi ja festivale käidud.
Enamasti mulle ükski artist või tema muusika nii palju ei meeldi, et oleksin nõus kontserdile minema. Ainus, kelle kontserdil olen käinud nii, et selle eest ka raha maksnud, on Andrea Bocelli. Muidu tööl korraldan ise pidevalt üritusi ja eks seetõttu on ka enamus Eesti muusikuid nii muu seas ära kuulatud, paljud ka korduvalt ja korduvalt. Samuti mängib laps pilli ja saab koos temaga mööda erinevaid esinemisi ja festivale käidud.
-
Külaline
Mike Oldfield ja Pink Floyd olid suured lemmikud. Joe Dassin samuti. Eestlastest varane Jää-äär ja Inboil.
Klassikaline muusika meeldib väga, on asju, mida kuulates külmavärinad tulevad ikka ja jälle.
Isal oli üüratu plaadikogu, muudkui kuulasin.
Klassikaline muusika meeldib väga, on asju, mida kuulates külmavärinad tulevad ikka ja jälle.
Isal oli üüratu plaadikogu, muudkui kuulasin.
-
Külaline
Olen austanud klassikat nii kaua kui mäletan. Ka teismelisena kuulasin klassikalist muusikat- Satie, Bach, Debussy, Lizst ilmselt suurimad lemmikud olnud. Tõenäoliselt on mõjutanud klaveriõpingud lapsepõlves. Täiskasvanuna olen lisaks hakanud kuulama ka elektroonilist muusikat, küll aga ei sümpatiseeri eriti elektrooniline popmuusika. Raadiot ei ole kunagi kuulanud, v.a jutusaated ning kodumaistest muusikutest ei tea samuti suurt miskit.
-
Külaline
Lapsena oli muusikavalik selline, mida kuulasid vanavanemad ja vanemad. Seega Artur Rinnest ja eesti süldist vene muusikalideni. Siis aga tekkisid salvestamisteenused ja walkmanid ning maailm avardus. Kõike sai kuulatud ja palju. Senini kuulan seinast seina - oleneb meeleolust ja ajahetkest - kas on vaja kiiret turgutust, naerda, tugev olla või mõelda. Klassikast lemmik Rahmaninov. Pink floyd ja bowie leiavad ka koha iga paari kuu tagant. Elektroonikat, näiteks daft punki meeldib uuesti üle kuulata. Siin eelpool mainitud jommaijaad ka hea absurdse tuju tekitajad. Eesti muusikast - noh alati mõned vanad inboili lood, kord aastas orelipoiss, eriti hea tuju teeb õhtul, kui päevast, tööst ja uudistest kopp ees "Minu pruut on diktor meedias". Ehe foorumielu. Kui on halamise periood, siis ikka sõpruse pst v metro luminali vanad lood. Vene omadest kino, zemfira. Üldjuhul on shazam kogu aeg lahti ja olen leidnud igalt poolt head muusikat, mida mingi perioodi vältel kuulata. Lapsed on ka harjunud ka väiksest peast saadik telodega ringi käima ja lindistama, et mis lugu see on. Sageli kui shazam ei tunne lugu ära, siis resto v hotelli baarman kohe tõttab appi ja laseb lapsel playlisti pildistada. Nii on kõik leidnud endale uusi ajutisi lemmikud, millest mõni eksootilisem on kujunenud ka selliseks lemmikuks, mida kodus ka kuulad. Filmimuusikast on jäänud playlisti Cristobal Tapia de Veer, kelle loomingule poleks elu sees ise peale sattunud ilma white lotuse sarja.
-
Külaline
Minu meelest on Shazam üks parimaid äppe mu telefonis. Sellega olen enda jaoks nii palju head ja huvitavad muusikat leidnud. Parimad leiud ongi tulnud kas siis filmimuusikast või mõnes baaris-restoranis kuuldud lugude playlistist. Mõnel söögikohal on ikka ülimalt hea muusikavalik, vahel imestan, kuskohast nad sellised mõnusad muusikalised maiuspalad küll leiavad. Olen muusikasõber ja hoian alati uuele meeled valla, aga no kõike head lihtsalt ei leia üles. Vahel suvel astud mingisse rannabaari, et võtta üks pärastlõunane kokteil ja sealne muusikavalik on lihtsalt super.Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2024 14:51 Lapsed on ka harjunud ka väiksest peast saadik telodega ringi käima ja lindistama, et mis lugu see on. Sageli kui shazam ei tunne lugu ära, siis resto v hotelli baarman kohe tõttab appi ja laseb lapsel playlisti pildistada. Nii on kõik leidnud endale uusi ajutisi lemmikud, millest mõni eksootilisem on kujunenud ka selliseks lemmikuks, mida kodus ka kuulad. Filmimuusikast on jäänud playlisti Cristobal Tapia de Veer, kelle loomingule poleks elu sees ise peale sattunud ilma white lotuse sarja.
-
Külaline
Jommahaa! Jommasoo!
-
Külaline
Mis selles Uno Loobis või Vello Orumetsas halba on? Loomulikult on neid kuulatud lapsena Vikerraadiost ja telest. Aga ka täna, kui olen 50+ vanuses, meeldivad Eesti vanad lauljad. Miks mitte ka noor Helgi Sallo, nn Rohelised niidud seltskond jne.Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2024 12:24Mõjutatavas eas lapsena võiski meeldida Uno Loop ja Vello Orumets. Mul on siiani alles salmik, kuhu pinginaaber on märkinud oma lemmiklauljaks Heli Läätse ja kirjutanud salmi ühest tema laulust. Endale "meeldis" Olev Vestmann ja Kurgede paar, sest vanemad fännasid neid. Sama popid ka Mireille Mathieu ja Joe Dassin.
Teismeeas, kui oli rohkem taskuraha ja sai plaadipoest muusikat ostmas käia, hakkasid oma eelistused tekkima. Sai kuulatud Ultima Thulet, Gunnar Grapsi aga ka Karavani. Sõbrad fännasid Billy Idolit ja Stingi ning eks see mõjutas ka mind. Oli periood, kus sai kuulatud päris palju rock- ja hevimuusikat, seda nii sõprade mahitusel kui ise avastades.
See ju ometi ei välista, et saaks armastada ka välismaist ja kaasaegsemat muusikat.
-
Külaline
Olen kasvanud rocki, metali ja pungi vaimus ja see on mu muusikamaitse siiani.
Nn. popmuusikat pole kunagi kuulanud.
Kontserdikülastaja olen päris suur, ka välisriikides, kui lemmikartist siiakanti ei tule.
Nn. popmuusikat pole kunagi kuulanud.
Kontserdikülastaja olen päris suur, ka välisriikides, kui lemmikartist siiakanti ei tule.
-
Püha õde
Voldemar Kuslap meeldib ka. Tema Näe vahtrad õitsevad ja langetavad lehti on minu arvates ilus laul ja millised sõnad!
Lapsena kuulasin seda mida vanemad ja mis raadiost tuli, mis raadiot meil täpselt kuulati, seda isegi ei mäleta. Esimene laul mida lapsepõlvest mäletan on üks Joala venekeelne ballad ja seda kuulsin taksos. Ilus laul oli ja siiani on meeles. Aga muidu lapsepõlvega seostuvad Kukerpillid, Mati Nuude laulud, Anne Veski,Ivo Linna jne.
Koolis hakkasin kuulama seda mida sõbrad - Modern talking, Alphaville, Bad Boys Blue, Roxette. Esimesel diskol koolimajas oli suurimaks hitiks Nick Kamen'i I Promised Myself ja Lady In Red. Varateismelisena sõpradest eriti erineda ei tahtnud, seega hoidsin kätt pulsil sellistel lauljatel/bändidel nagu 2 Quick Start, Terminaator ja Smilers. Neid kuulasin aga ainult sõpradega koos, see oli ilmselt see 90ndate suvetuuride aeg, käisime ikka palju neil. Arvan, et enamuse inimeste jaoks ongi teismeiga see, kus see "oma" muusika leitakse.
Omaette olles avastasin umbes siis enda jaoks räpi ja hiphopi, sealt edasi juba R'n'B, souli ja mingil määral ka house muusika jmt. Sõprade teema see enam ei olnud. Need on jäänud praeguseni - põhiliselt kuulangi R'nB'd, neo souli, afro-svingi, dancehalli/bashmenti ja kõige uuemateks-suuremateks lemmikuteks on kujunenud gqom ja amapiano. Shazam on tänuväärt äpp küll.
Klassikaline muusika on asi, mida ma pole kunagi suutnud kuulata - täiesti "küüned tahvil" tunde tekitab. Ikka kohe füüsiliselt halb hakkab aga see on muidugi täiesti isiklik kiiks. Ülejäänud muusikastiilidest mõned kuulatavad palad ikka leian.
Koolis hakkasin kuulama seda mida sõbrad - Modern talking, Alphaville, Bad Boys Blue, Roxette. Esimesel diskol koolimajas oli suurimaks hitiks Nick Kamen'i I Promised Myself ja Lady In Red. Varateismelisena sõpradest eriti erineda ei tahtnud, seega hoidsin kätt pulsil sellistel lauljatel/bändidel nagu 2 Quick Start, Terminaator ja Smilers. Neid kuulasin aga ainult sõpradega koos, see oli ilmselt see 90ndate suvetuuride aeg, käisime ikka palju neil. Arvan, et enamuse inimeste jaoks ongi teismeiga see, kus see "oma" muusika leitakse.
Omaette olles avastasin umbes siis enda jaoks räpi ja hiphopi, sealt edasi juba R'n'B, souli ja mingil määral ka house muusika jmt. Sõprade teema see enam ei olnud. Need on jäänud praeguseni - põhiliselt kuulangi R'nB'd, neo souli, afro-svingi, dancehalli/bashmenti ja kõige uuemateks-suuremateks lemmikuteks on kujunenud gqom ja amapiano. Shazam on tänuväärt äpp küll.
Klassikaline muusika on asi, mida ma pole kunagi suutnud kuulata - täiesti "küüned tahvil" tunde tekitab. Ikka kohe füüsiliselt halb hakkab aga see on muidugi täiesti isiklik kiiks. Ülejäänud muusikastiilidest mõned kuulatavad palad ikka leian.
Viimati muutis Lendorav, 31 Juul 2024 08:07, muudetud 1 kord kokku.
-
Külaline
Mulle ka see laul nii meeldib. Iga kord tuleb klomp kurku, kui seda kuulen. Imeilus.Püha õde kirjutas: ↑30 Juul 2024 20:09 Voldemar Kuslap meeldib ka. Tema Näe vahtrad õitsevad ja langetavad lehti on minu arvates ilus laul ja millised sõnad!
-
Külaline
Lendorav kirjutas: ↑30 Juul 2024 20:20 Lapsena kuulasin seda mida vanemad ja mis raadiost tuli, mis raadiot meil täpselt kuulati, seda isegi ei mäleta. Esimene laul mida lapsepõlvest mäletan on üks Joala venekeelne ballad ja seda kuulsin taksos. Ilus laul oli ja siiani on meeles.
See?
https://m.youtube.com/watch?v=DojE34y-j ... O1aA%3D%3D
Ei, see oli "Davai poigrajem v ljubov"Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2024 22:53Lendorav kirjutas: ↑30 Juul 2024 20:20 Lapsena kuulasin seda mida vanemad ja mis raadiost tuli, mis raadiot meil täpselt kuulati, seda isegi ei mäleta. Esimene laul mida lapsepõlvest mäletan on üks Joala venekeelne ballad ja seda kuulsin taksos. Ilus laul oli ja siiani on meeles.
See?
-
Külaline
See on ka minu kõige lemmikum laul Jaak JoalaltLendorav kirjutas: ↑31 Juul 2024 07:40Ei, see oli "Davai poigrajem v ljubov"Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2024 22:53Lendorav kirjutas: ↑30 Juul 2024 20:20 Lapsena kuulasin seda mida vanemad ja mis raadiost tuli, mis raadiot meil täpselt kuulati, seda isegi ei mäleta. Esimene laul mida lapsepõlvest mäletan on üks Joala venekeelne ballad ja seda kuulsin taksos. Ilus laul oli ja siiani on meeles.
See?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline