Tervisega seotud valeteadmised

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
vaimuhaige
Kontakt:

Postitus Postitas vaimuhaige »

Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 23:46
vaimuhaige kirjutas: 30 Juul 2024 23:41
Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 23:29

Ok, vaimuhaigus selgitab nii mõndagi. Sina vist räägid seal õhtusöögi teemas antivitamiinidest ka, et köögivilja ei tohi süüa, ainult puhast liha.
teema on tervisega seotud valeteadmised, ma jagasid ühte ülipopulaarset valeteadmist. Sport, eriti jooksmine, ei ole kuidagipidi kasulikud nagu arvatakse. Mis mõte sellisel teemal üldse on, kui arutelu asemel tuleb peavoolu valeteadmiste usku "sa oled loll see ei ole nii"? Eks sa selgita mulle vastupidist siis.
Kas see, et mõõdukas liigutamine on kasulik, on mingi peavoolu valeteadmine või? Et naised teeb see vanaks ja viljatuks? Mis uhhuuteooria see on täpsemalt?
oleneb mida mõõduka liigutamise all silmas pead.
hommikuti jooksmas käimine? - lõhub liigesed, selja ja koormab südant
3 korda nädalas jõusaalis? - liiga palju, ebanaturaalselt suured lihased on lisakoormus südamele
niisama ringi jalutamine? - ilmselgelt ei lähe sportimise alla

külm dušš ja sauna kasulikkus on ka üldlevinud müüdid, mõlemad tohutu stress kehale
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

külm dušš ja sauna kasulikkus on ka üldlevinud müüdid, mõlemad tohutu stress kehale
Ma saan aru, et parim oleks siis ristseliti diivanil vedeleda, et mitte ennast koormata? Siis oled eluaeg terve, noor ja viljakas?
Külaline

Kas see, et mõõdukas liigutamine on kasulik, on mingi peavoolu valeteadmine või? Et naised teeb see vanaks ja viljatuks? Mis uhhuuteooria see on täpsemalt?
Miks nii sapine? Sport ja mõõdukas liiikumine ei ole üldse samad asjad.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 23:33
On ainult üks kolesterooli molekul ja see on kasulik. Julgen öelda, et lausa kõige olulisem toitaine üldse.
Kolesterool on molekul või toitaine siis? Küll on arstidel sinuga vist raske.
Toitainemolekul...
Külaline

vaimuhaige kirjutas: 30 Juul 2024 23:55

teema on tervisega seotud valeteadmised, ma jagasid ühte ülipopulaarset valeteadmist. Sport, eriti jooksmine, ei ole kuidagipidi kasulikud nagu arvatakse. Mis mõte sellisel teemal üldse on, kui arutelu asemel tuleb peavoolu valeteadmiste usku "sa oled loll see ei ole nii"? Eks sa selgita mulle vastupidist siis.
3 korda nädalas jõusaalis? - liiga palju, ebanaturaalselt suured lihased on lisakoormus südamele

Minul on raske ja eluaegne autoimmuunhaigus, millele vaatamata elan suhteliselt täisväärtuslikku elu, osalt just tänu sellele, et teen mõõdukalt sporti, mida selle haigusega soovitatakse. Jõusaal, küll mitte 3 korda nädalas kahjuks, ujumine, lauatennis.

Vot ei kujuta ette, mis minust oleks saanud, kui oleksin diivanile lebama jäänud. Ilmselt oleksin juba pea liikumisvõimetu. Absoluuselt kõik arstid ja uuringud kinnitavad liikumise tähtsust tervise säilitamisel, ka naiste jaoks.

Selle "teooria" tagant paistab minu jaoks mitte niivõrd uhuundus, seda muidugi ka, kuivõrd tavaline seksism. Mehed võivad sportida, aga naised ei või. Siis on mingi umbluu sinna juurde välja mõeldud, miks just naised ei või.
vaimuhaige
Kontakt:

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 00:45
Minul on raske ja eluaegne autoimmuunhaigus, millele vaatamata elan suhteliselt täisväärtuslikku elu, osalt just tänu sellele, et teen mõõdukalt sporti, mida selle haigusega soovitatakse. Jõusaal, küll mitte 3 korda nädalas kahjuks, ujumine, lauatennis.

Vot ei kujuta ette, mis minust oleks saanud, kui oleksin diivanile lebama jäänud. Ilmselt oleksin juba pea liikumisvõimetu. Absoluuselt kõik arstid ja uuringud kinnitavad liikumise tähtsust tervise säilitamisel, ka naiste jaoks.

Selle "teooria" tagant paistab minu jaoks mitte niivõrd uhuundus, seda muidugi ka, kuivõrd tavaline seksism. Mehed võivad sportida, aga naised ei või. Siis on mingi umbluu sinna juurde välja mõeldud, miks just naised ei või.
Eluaegsest autoimmuunhaigusest saad üsna kiirelt täielikult vabaks kui lõpetad süsivesikute söömise. Sportimisel ei ole sellega mingit pistmist. Otsi ise teadmisi, uuri lähemalt vastanduvaid argumente ja tee omad järeldused. Süvene vähemalt niipaljugi, et saad kindla veendumusega öelda, et olengi umbluu, mitte ära kummarda pimesi süsteemi ettesöödetud seisukohti. Proovi rohkem ise mõelda ja vähem ori olla. Siiralt.

See, et naiste kehad on meeste omast õrnemad ega talu samas mahus stressi on ka seksistlik uhhuundus? aina paremaks läheb...
Külaline

vaimuhaige kirjutas: 31 Juul 2024 01:41

See, et naiste kehad on meeste omast õrnemad ega talu samas mahus stressi on ka seksistlik uhhuundus? aina paremaks läheb...
Huvitav, kuidas need õrnad kehad küll lapsesünnitamisega hakkama saavad?
Klm

Postitus Postitas Klm »

vaimuhaige kirjutas: 30 Juul 2024 23:55

Näita mulle palun üks inimene, kes 3 korda nädalas treenides, suudab endale ebaloomulikult suured lihased kasvatada. 3 korda nädalas treenides saab heal juhul ilusa vormis keha, eeldusel et uni ja toitumine on ideaalselt paigas. Lihasmäest on asi kaugel. Eriti naisterahva puhul. 40+ naistele on jõutreening väga soovituslik, sest lihas hakkab selles vanuses kiirelt kaduma.
Kerge kadedusenoot kõlab läbi su kommentaaridest.
Külaline

Eluaegsest autoimmuunhaigusest saad üsna kiirelt täielikult vabaks kui lõpetad süsivesikute söömise. Sportimisel ei ole sellega mingit pistmist. Otsi ise teadmisi, uuri lähemalt vastanduvaid argumente ja tee omad järeldused. Süvene vähemalt niipaljugi, et saad kindla veendumusega öelda, et olengi umbluu, mitte ära kummarda pimesi süsteemi ettesöödetud seisukohti. Proovi rohkem ise mõelda ja vähem ori olla. Siiralt.

Millisest autoimmuunhaigusest sina oled "paranenud"? Palun alg- ja lõppandmeid ning näite, ning kogu protsessi kirjalikku tõestust.
Külaline

Otsi ise teadmisi, uuri lähemalt vastanduvaid argumente ja tee omad järeldused. Süvene vähemalt niipaljugi, et saad kindla veendumusega öelda, et olengi umbluu, mitte ära kummarda pimesi süsteemi ettesöödetud seisukohti. Proovi rohkem ise mõelda ja vähem ori olla. Siiralt.
Ikka jaa, täpselt samad märksõnad nagu ikka: uuri ise, internet on teadmisi täis, süsteemikummardaja, oma peaga mõtleja, ori, süvariik. Aga kus on ekre ja uued uudised?
Külaline

Klm kirjutas: 31 Juul 2024 08:00

Näita mulle palun üks inimene, kes 3 korda nädalas treenides, suudab endale ebaloomulikult suured lihased kasvatada. 3 korda nädalas treenides saab heal juhul ilusa vormis keha, eeldusel et uni ja toitumine on ideaalselt paigas. Lihasmäest on asi kaugel. Eriti naisterahva puhul. 40+ naistele on jõutreening väga soovituslik, sest lihas hakkab selles vanuses kiirelt kaduma.
Kerge kadedusenoot kõlab läbi su kommentaaridest.
Miks mitte? Mõned kulturistid treenivad ainult 1 kord nädalas - isegi nii on võimalik. Rohkem ei ole alati parem. Kui keegi teeb 3 korda nädalas trenni ja tulemuseks napilt vormis keha, siis ta peab midagi väga valesti tegema.
Viimane lause muidugi näitab ära, millist mõttelaadi inimesega tegemist.
Külaline

Milline kulturist?
Külaline

hommikuti jooksmas käimine? - lõhub liigesed, selja ja koormab südant.

Oleneb ikka kui pikka maad ka joosta. Kui kiiresti. Ja koormab südant.... ma olen nüüd viimasel ajal mitmest kohast lugenud, et südant peabki koormama. Hea oleks kiiremat südamerütmi poole tunni jagu. Minule oleks jooksmine küll kasulik. Mul pole võhma, kiirust poleks. Ega ma üle poole tunni jõuakski. Ka mitte sörki. Sisuliselt võiks ma ka toas teleka ees paigal joosta, treeniks vähemalt midagigi. Te muidugi arvate kohe et jooksmine on kohe mingi 10km. Ma üle 2 km ei jooksekski. Ka 1km peatumata sörki on raske. Oh, Kui saaks vaid diivanilt püsti.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 09:14
Ikka jaa, täpselt samad märksõnad nagu ikka: uuri ise, internet on teadmisi täis, süsteemikummardaja, oma peaga mõtleja, ori, süvariik. Aga kus on ekre ja uued uudised?
Naljaks. Teiesugused on koguaeg korrutanud, et suvalist allikat ei saa usaldada, uurige ise, "do your own research" oli alati üks tüüpvastus. Kuid millalgi covidi ajal muutus retoorika ristivastupidiseks - ära esita küsimusi, tee nii nagu öeldakse, autoriteedil on alati õigus, eksperdi arvamuses ei tohi kahelda, ise ei tohi oma peaga infot otsida jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 09:23 Kui keegi teeb 3 korda nädalas trenni ja tulemuseks napilt vormis keha, siis ta peab midagi väga valesti tegema.
3 korda nädalas jõusaalis käimine hoiab organismi liikumises ja treenib veidi lihast, mitte ei tekita lihasmägesid. Sinu väiteid toitumise osas ma ei vaidlusta, selles valdkonnas on teadus viimastel aastatel tõesti pöördelisi avastusi teinud ja hoopis muud väärtustama hakanud kui varem. Kuid liikumise kohta käivas jutus on tõsi ainult see, et jooksmine liigeseid lõhub, eriti 40+ eas. Südame koormamises mõistlikul määral pole midagi halba ja saun ning külm dušš hommikul on samuti tervislik koormus.
Külaline

Sooviks teada või aru saada pärmseenest, saiakestest ja pärmivee ja kuivpärmi seostest. Kuidas saiakesed tekitavad pärmseene vohamist? Aga kuivpärmi söömine mitte?
Külaline

Ära aja nüüd pullikakat.

Tahad väita, et kui mu poeg lõpetaks süsivesikute tarbimise, siis paraneks ta imekombel 1 tüübi diabeedist? Ma ei ole küll see eelmine ja ei tea milline aih tal on.
Aga diabeet on ka üks elukestev autoimmuunhaigus.

Rumal jutt suhu tagasi!
vaimuhaige
Kontakt:

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 09:51
Oleneb ikka kui pikka maad ka joosta. Kui kiiresti. Ja koormab südant.... ma olen nüüd viimasel ajal mitmest kohast lugenud, et südant peabki koormama. Hea oleks kiiremat südamerütmi poole tunni jagu. Minule oleks jooksmine küll kasulik. Mul pole võhma, kiirust poleks. Ega ma üle poole tunni jõuakski. Ka mitte sörki. Sisuliselt võiks ma ka toas teleka ees paigal joosta, treeniks vähemalt midagigi. Te muidugi arvate kohe et jooksmine on kohe mingi 10km. Ma üle 2 km ei jooksekski. Ka 1km peatumata sörki on raske. Oh, Kui saaks vaid diivanilt püsti.
Täpselt. Seda, kui palju on mõõdukas ja kui palju on liiga palju, ei saagi ühe puuga määrata. Trenn on iga inimese jaoks erineva tähendusega, treenitakse erineva intensiivsusega, mõni treenib kogu keha, mõni kindlal päeval kindlat lihasgruppi. Üldistades aga, on sportimine fundamentaalselt ebatervislik tegevus, sest igasugune stress on kahjulik ja suurendab keha bioloogilist vanust. Ärge nüüd siit välja lugege, et ÜLDSE ei tohi inimene liikuda muidu sureb.
vaimuhaige
Kontakt:

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 11:30

Ära aja nüüd pullikakat.

Tahad väita, et kui mu poeg lõpetaks süsivesikute tarbimise, siis paraneks ta imekombel 1 tüübi diabeedist? Ma ei ole küll see eelmine ja ei tea milline aih tal on.

Rumal jutt suhu tagasi!
Üsna rumal ja ülbe suhtumine tundub sul endal olevat... low-carb on peavoolumeditsiinis täiesti igapäevane praktika diabeedi ravis. Igasugused autoimmuunhaigused, isegi vähk, on tegelikult kergelt ravitavad.

Kas miski takistab seda järgi proovimast? või sellest arstiga konsulteerimast?
Külaline

vaimuhaige kirjutas: 31 Juul 2024 11:47
Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 11:30

Ära aja nüüd pullikakat.

Rumal jutt suhu tagasi!
Üsna rumal ja ülbe suhtumine tundub sul endal olevat... low-carb on peavoolumeditsiinis täiesti igapäevane praktika diabeedi ravis. Igasugused autoimmuunhaigused, isegi vähk, on tegelikult kergelt ravitavad.

Kas miski takistab seda järgi proovimast? või sellest arstiga konsulteerimast?
Oleme arutanud. Diabeedik vajab süsivesikuid nagu iga teinegi organism. Ja eriti siis, kui on insuliini ravi. Pikalt süsivesikute vaene dieet tekitab kehas ketoatsidoosi, mis on eluohtlik!
Samuti hüpo ennetuseks on vaja süsivesikuid, et diabeedik koomasse ei langeks.

Sinusugused uhuutajad ja asjast mitte teadjad ajavadki kurjaks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 3 külalist