Kas lapse saamine on väärt?

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Minu kaks senti :)
Mina sain lapsed tänapäeva mõistes noorelt, tollel ajal oli see täpselt keskmine vanus (25 aastat). Ütlen ausalt, et ilma lasteta oleks ma ilmselt mõttetu reatöötaja kusagil keskmise palga peal.
Just lapsed tõmbasid elu käima. Olen väga palju reisinud, aastaid palmi all elanud, kõrge palgaga. Kui lapsed väikesed, on väga lihtne kõike teha ja kuna kodune elu on piisavalt rutiinne, siis on ka palju motivatsiooni asju ette võtta. Mida suuremaks kasvavad, seda kulukam on ja tuleb ka rohkem arvestada. Aga samas on ka toredam. Näiteks sel talvel elasime perega kaks kuud mägedes. Hommikul kõik mäel ja pärastlõunal siis kõik õppisid või töötasid. Elus ei viitsiks ma sellist asja ette võtta üksi või sõpradega. Polegi selliseid sõpru, kes tahaks nii. Aga nüüd oli nii tore.
Nii et jah mina - ainult oma elu põhjal - võin küll öelda, et lapsed on tõeliselt palju andnud ja pole eriti midagi võtnud. Rasedused olid mul lihtsad, kaal tuli kahe kuuga alla tagasi ja mingeid püsivaid vigasid külge ei jäänud.
Teistel võib olla teistmoodi. Inimesed on erinevad.
Külaline

Rõõm on ka lugeda siit positivseid lugusid mis ei ole ka väljamõeldud. Sinu puhul tundub, et ei ole väljamõeldud ja oled tubli naine. Kindlasti sul ka väga tore pere.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 09:38 Sul on õigus seda arvata ja minul on õigus sedasama sinu kohta arvata.
Elu laste jaoks elada ja enda elu 40-50 aastaselt elama hakata, tööturult eemal olla, suurema osa parimast elu osast lastega tegeleda ja nende eest hoolitseda... Ei paku huvi, masendav ettekujutadagi.
Huvitav ja mida sa siis töö alaselt oled saavutanud? Oled nüüd kõrgepalgaline tippjuht kellel on kõik teed avatud? Ja kellest on ka ühiskonnale kasu olnud?
[/quote]

Miks peab midagi suurt saavutama?
Arvad, lastetu olemine tähendab, peab tippjuht ja tugev karjäärinaine olema? Muidu ei õigusta lastetust ära?
Kui mina pean lastetu olles kõva karjäärinaine ja tippjuht olema, siis eeldaks ka seda kuidas lastega inimesel kasvavad kodus väikesed einsteinid.
Tavaline laps on võrdne lastetu tavalise tööga.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 15:17
Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 10:25
Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 09:38 Sul on õigus seda arvata ja minul on õigus sedasama sinu kohta arvata.
Elu laste jaoks elada ja enda elu 40-50 aastaselt elama hakata, tööturult eemal olla, suurema osa parimast elu osast lastega tegeleda ja nende eest hoolitseda... Ei paku huvi, masendav ettekujutadagi.
Huvitav ja mida sa siis töö alaselt oled saavutanud? Oled nüüd kõrgepalgaline tippjuht kellel on kõik teed avatud? Ja kellest on ka ühiskonnale kasu olnud?

Arvad, lastetu olemine tähendab, peab tippjuht ja tugev karjäärinaine olema? Muidu ei õigusta lastetust ära?
Kui mina pean lastetu olles kõva karjäärinaine ja tippjuht olema, siis eeldaks ka seda kuidas lastega inimesel kasvavad kodus väikesed einsteinid.
Postitus on kustutatud
Nh palju õnne, pole raha türgis käimiseks ega kh laste saamiseks praegust.
Mind ei huvita taoline valu, ebamugavus ja tüütus mis emadusega kaasneb. Emadussoov tugev tekib, eks siis adopteerin. Peale makstes kh ei teeks seda ise.
Sinu arvates mahavisatud, mina arvan, palju etem kui 20-50 lastega rakkes olla ja kui linnupojad pesast lännu avastatkse oma elu uuesti. Parimad eluaastad elati kellelegi teisele nende takti järgi, lastele, ei istu selline asi absoluutselt. Minu elu on minu elu, ei ole lapse täiskohaga autojuht, õpetaja, kokk, hoolitseja. Enne olen keskastmejuht kes türgis puhkab ja veini joob, saab nautida midagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 16:28
Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 10:25

Postitus on kustutatud
Mind ei huvita taoline valu, ebamugavus ja tüütus mis emadusega kaasneb. Emadussoov tugev tekib, eks siis adopteerin. Peale makstes kh ei teeks seda ise.
Sinu arvates mahavisatud, mina arvan, palju etem kui 20-50 lastega rakkes olla ja kui linnupojad pesast lännu avastatkse oma elu uuesti. Parimad eluaastad elati kellelegi teisele nende takti järgi, lastele, ei istu selline asi absoluutselt. Minu elu on minu elu, ei ole lapse täiskohaga autojuht, õpetaja, kokk, hoolitseja. Enne olen keskastmejuht kes türgis puhkab ja veini joob, saab nautida midagi.
Tegelikult kumab siit läbi terve mõistuse hääl! Mina arvan, et see on õige otsus: kui ise endagagi saad hädavaevu hakkama - a la raha ei jätku jms, siis no milleks endal elu keerulisemaks teha ja lapsi ka veel juurde. Sellisel juhul on väga õige otsus, mitte saada. Lapsed on elu õied ikkagi ainult inimestel, kes saavad iseenda ja maailmaga kenasti hakkama. Siis on mõtet lapsi teha, sest siis on nende kasvatamine puhas rõõm.
Ja see hakkama saamine pole otseselt rahaga seoutud, pigem üldise elule alla jäämise või eluga hakkama saamisega.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 21:15
Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 19:59

Tegelikult kumab siit läbi terve mõistuse hääl! Mina arvan, et see on õige otsus: kui ise endagagi saad hädavaevu hakkama - a la raha ei jätku jms, siis no milleks endal elu keerulisemaks teha ja lapsi ka veel juurde. Sellisel juhul on väga õige otsus, mitte saada. Lapsed on elu õied ikkagi ainult inimestel, kes saavad iseenda ja maailmaga kenasti hakkama. Siis on mõtet lapsi teha, sest siis on nende kasvatamine puhas rõõm.
Ja see hakkama saamine pole otseselt rahaga seoutud, pigem üldise elule alla jäämise või eluga hakkama saamisega.
Postitus on kustutatud
Kui ise oled õnnelik ja südames ka rahul, siis see ongi juba kasulik. Kas lastetu naine, kes pole elus midagi muud ka saavutanud, seda on, seda mina ei oska öelda. Mina ei oleks.. aga inimesed on erinevad.
Külaline

No midagi võiks ju elus olla küll. Laste saamine on üsna lihtne ja bioloogiline ettemääratus. Aga kui see ära jätta, siis võiks tõesti ise midagi oma eluga ette võtta. Olla 8-17 lastetu keskastmejuht, limpsida reede õhutul veini, käia kord aastas Türgis ja minna esmaspäeval uuesti ratasse on ikka veids mahavisatud elu.
Raha taha tegelt midagi ei jää. Mina ei ole tõesti kõige rikkam, aga mh mees saaks vabalt 3 last üleval pidada.
Siiski siiski ei soovi mehest sõltuda, investeerimist ja säästmist lõpetada laste saamiseks. Nauditav on olla iseenda ja oma raha boss. Jumak tänatud mees pole lastest huvitatud, jääbki kahepeale mõnusasti üle.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 21:26

Postitus on kustutatud
Kui ise oled õnnelik ja südames ka rahul, siis see ongi juba kasulik. Kas lastetu naine, kes pole elus midagi muud ka saavutanud, seda on, seda mina ei oska öelda. Mina ei oleks.. aga inimesed on erinevad.
Leiutasid vähiravi, lõpetasid küik sõjad ja nälja, leiutasid igavese puhta energi? Ei? Siis pole sa midagi saavutanud.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 21:38

Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Ei, seda ma pole väitnud. Lapse tegemine on lihtne muidugi. Ma ütlesin, et kui oled ise õnnelik ja endaga rahul, siis oledki hästi, õigesti ja “kasulikult” elanud. Mina enda kohta tean, et mina ei tunneks nii kui mul lapsi poleks. See ei tähenda, et teised ei võiks tunda..
See, et mis on saavutus ja mis ei ole, minu meelest see on ükskõik. Või, noh, ongi subjektiivne. Leiutad vähiravimi, muutub inimkond veel suuremaks, teeb loodusele veel rohkem kahju.. jne. Iga hea asja juurde saab midagi halba ka mõelda. Seega minu meelest elu mõte ongi subjektiivselt tunda ennast õnnelikult ja rahu iseenda sees.
Tore muidugi kui midagi head ka teed maailmale selle juures :)
Külaline

Lapse tegemine ei ole alati lihtne. Vahel tuleb ikka kordi ja kordi voodis proovida, enne kui asi õnnestub. Mõned proovivad aastaid.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 21:49

Postitus on kustutatud
Leiutasid vähiravi, lõpetasid küik sõjad ja nälja, leiutasid igavese puhta energi? Ei? Siis pole sa midagi saavutanud.
Ei peagi. Suurem osa lastega inimesi pole kah miskit märkimisvääraet saavutanud. Teiseks, mitte kedagi ei huvita mida SINA saavutuseks pead, ära liigselt uhkelt tunne end
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 11:11
Külaline kirjutas: 06 Juul 2024 13:46
Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 21:49

Ei peagi. Suurem osa lastega inimesi pole kah miskit märkimisvääraet saavutanud. Teiseks, mitte kedagi ei huvita mida SINA saavutuseks pead, ära liigselt uhkelt tunne end
Postitus on kustutatud
Irw nii must-valge arvamus, meil pole kinnine nõukaaeg enam. Las ma tutvustan sulle kuidas tänapäeval lood kulgevad
Minnaks ülikooli välismaal või kodumaal, lõpetatakse ülikool ja asutakse välismaal tööle kõrgema palga tõttu, töötatakse end seal üles parimad tööaastad ja tagasi Eestisse tullakse heal juhul pesapunuma ehk lastega kodus olema.
Ei sega tõepoolest lapsed mind. Sul seksivärk nii hinge peal, sina ei saa? Saab tõesti, iga kell, nii paljudega kui tahan ja lapsed mind ei sega. Oled kade? 5a juba suhtes, aga lapsi pole see tähendab ainuke variant on ringi tõmmata?
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 15:56
Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 15:05
Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 11:11

Postitus on kustutatud
Irw nii must-valge arvamus, meil pole kinnine nõukaaeg enam. Las ma tutvustan sulle kuidas tänapäeval lood kulgevad
Minnaks ülikooli välismaal või kodumaal, lõpetatakse ülikool ja asutakse välismaal tööle kõrgema palga tõttu, töötatakse end seal üles parimad tööaastad ja tagasi Eestisse tullakse heal juhul pesapunuma ehk lastega kodus olema.
Ei sega tõepoolest lapsed mind. Sul seksivärk nii hinge peal, sina ei saa? Saab tõesti, iga kell, nii paljudega kui tahan ja lapsed mind ei sega. Oled kade? 5a juba suhtes, aga lapsi pole see tähendab ainuke variant on ringi tõmmata?
Postitus on kustutatud
Ma tean mitmeid kes läksid Eestist oma siinse hea peikaga väljamaale koos õppima ja töötama. Teised leidsid kohaliku kena mehe Hollandist, Inglismaalt, Rootsist, Prantsusmaalt, Ameerikast, Austraaliast.
Sinu toodud näiteid ei tea, kurb kui sinul selline kogemys
Praalin. Ma ei pea ootama karjääri jaoks, tegutsedes tulevad tulemused. Paljud väljamaa mehed abielluvad lastega naistega. Naine peab ilus ja hea olema muidugi. Kui naine selliselt kirjutab, kuidas kõik on psk kõik saavad orjapalka, mees ei taha vinguvat naist, sellist ei võeta jhh
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 21:36

Raha taha tegelt midagi ei jää. Mina ei ole tõesti kõige rikkam, aga mh mees saaks vabalt 3 last üleval pidada.
Siiski siiski ei soovi mehest sõltuda, investeerimist ja säästmist lõpetada laste saamiseks. Nauditav on olla iseenda ja oma raha boss. Jumak tänatud mees pole lastest huvitatud, jääbki kahepeale mõnusasti üle.
Mul jääb ka mehega kahe peale mõnusasti üle, peale seda, kui 3 last on üles kasvatatud. Praegu oleme töötavad pensionärid. Lapsed tulevad kenasti toime. Kõik on haritud inimesed. Lapselapsedki kasvamas. Midagi pole laste pärast tegemata jäänud. Nagu ütleb laulusalm, life begins at forty😀
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Juul 2024 16:05

Postitus on kustutatud
Miks lapsed ja pere? Vaatasin, kuidas teised emad ja naised elavad, keskendudes meestele, lastele ja kodutöödele. See pole minu jaoks huvitav. Ilma lasteta on elu palju nauditavam, mehe olemasolu on aktsepteeritav.
Külaline

Mul on kaks last, kes praegu teismelised. Üks on tubli ja korralik, kuid teine ärakeeranud ja valmistab vanematele palju peavalu. Tunnen, et temaga on palju rohkem tegelemist ja muret kui väikelapsega. Olen tema tõttu hakanud tarvitama üsna tihti palderjani, rahustavaid tilkasid ja unerohtu, et magada saaks.

Ja siiski ma pole seni veel laste saamist kahetsema hakanud. Elu ilma lasteta oleks olnud... igav. Jah, oleksime abikaasaga saanud kindlasti palju rohkem meelelahutusteenuseid tarbida, restoranides söömas käia, reisida, kodu oleks olnud kenam ja puhtam jne. Kuid elu lastega on põnev nagu sõit Ameerika mägedel, need lahedad jutuajamised, sündmused, ühised mälestused - ma ei vahetaks neid ühegi väljamaa-reisi vastu.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline