Vanainimesele ajaleht ukse taha

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

See teema aetakse siin palju keerulisemaks kui see tegelikult on. Pole sellel memmekesel ju mingeid suuri imesoove ja -vajadusi, mida oleks raske või kallis täita, nii et keegi peab selleks hirmsasti "rabelema", nagu keegi siin väljendus. Ärge ikka üle dramatiseerige seda asja. Võrrelda ajalehe toomist aia rajamisega, no mida veel... Ma pakun, et on lihtne leida samast trepikojast mõni abivalmis inimene või lausa paar inimest, kes on nõus väikese tasu eest lehe ära viima ja kogu lugu.
Külaline

Kas memm on iseloomult sõbralik? Ma näen siin väikest konfliktiohtu, memm tahab kohe lehte kätte saada, aga kui toob teine inimene, siis võib juhtuda, et ta saab oma lehe palju hiljem, kas ta sellega lepib. Kord saab tund hiljem, teine kord paar tundi hiljem või alles õhtul. Loodan, et lahke tooja siis pahandada ei saa.
Hatik
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Hatik »

Ma olen täiesti kindel, et see õelutseja siin, kui tema ükskord vanaks saab, siis on ta esimene ja suurim pirtsperse, kes nõuab selleks ajaks muutunud asjade keskel, millega ta enam hakkama ei saa, neid vanu, mis tema noorusajal olid :D Olgu olla ja kohe!
Postimehe tellija

Postitus Postitas Postimehe tellija »

Lehti toob Omniva. Isiklik kogemus (Postimees, Tallinnas), et ca korra pooleteise nädala tagant lehte postkasti ei tooda, peale Omnivasse helistamist selgub taas, et küll on probleem trükikoja, küll Tartu-Tallinn transpordiga (trükitakse tartus), küll midagi muud. ja siis lubatakse tuua 2-5 päeva pärast järgi.
Kui lehte peaks tooma postkastist laps, siis kuidas ta organiseerib vanamemmele lehe, kui Omniva seda mõnel päeval üldse ei toonudki ja kuidas peaks see laps klienditeenidusega asju ajama, et leht järgi toodaks. KUI tuuakse.
Hatik
Teerajaja
Kontakt:

See on siis broo ghüzimus tõesti, kuid ma sain nii aru, et vanainimesel ei käi leht igapäevaselt, vaid ainult see nädalalõpulisa, st R ja L. Kord või kaks nädalas poleks ju ka postiljonil raske see leht talle tuppa viia, eriti kui on noorem inimene, jalg kergem.
Külaline

Kui lehte peaks tooma postkastist laps, siis kuidas ta organiseerib vanamemmele lehe, kui Omniva seda mõnel päeval üldse ei toonudki ja kuidas peaks see laps klienditeenidusega asju ajama, et leht järgi toodaks. KUI tuuakse.

No laps muidugi ei hakka klienditeenindusega asju ajama. Kui lehte ei tooda, siis ei tooda. Kui memm hakkab last süüdistama, et leht kadunud, siis on muidugi paha lugu, aga kui tal on praegusel ajal samuti kogemus, mis sellisel puhul teha, siis teeb sedasama edasi.
Külaline

Ninatargad, kuidas memm arvutis ristsõna lahendaks?
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 17:49

No laps muidugi ei hakka klienditeenindusega asju ajama. Kui lehte ei tooda, siis ei tooda. Kui memm hakkab last süüdistama, et leht kadunud, siis on muidugi paha lugu, aga kui tal on praegusel ajal samuti kogemus, mis sellisel puhul teha, siis teeb sedasama edasi.
Oletame et leitaksegi mingi laps, kes on nõus. Siis on see oht. Omniva süül jäi mingi leht tulemata ühel päeval. Järgmine päev leht tuli, laps läheb viima ja siis saab harjaga üle turja- kus sa eile olid va laiskvorst.
Külaline

Oletame et leitaksegi mingi laps, kes on nõus. Siis on see oht. Omniva süül jäi mingi leht tulemata ühel päeval. Järgmine päev leht tuli, laps läheb viima ja siis saab harjaga üle turja- kus sa eile olid va laiskvorst.
Polnud juttu, et memm on seniilne.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 19:59
Polnud juttu, et memm on seniilne.
Tead vanainimene võib olla äkiline. Laps lihtsalt üks hetk avastab, kuidas põrandahari tema turjal tantsu lööb. Memm ei pruugi arugi saada hiljem, et midagi viltu läks.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 20:02
Tead vanainimene võib olla äkiline. Laps lihtsalt üks hetk avastab, kuidas põrandahari tema turjal tantsu lööb. Memm ei pruugi arugi saada hiljem, et midagi viltu läks.
Kuule, kas sul on mingi vaimne puue? Miks sa üritad sellest vanainimesest siin mingit debiilikut teha? Sa ei tunnegi ju teda, aga juba on 10 negatiivset stsenaariumit valmis mõeldud.
Külaline

Kunagi ei tea kuidas vanainimese mõte töötab. Saad üle turja nii mis tolmab. Aga keegi ei keela teil ennast pakkuda šokolaadi nurr eest ajalehe kandjaks. Uurige TA käest aadress ja töö võib alata. Lõpp targutamisele
Külaline

Ma nimetaks seda asja kärsituseks. Te ju käite külas. Tema elu on toakeskne. Kuhugi kiiret pole. Saaks lehed siis ka kätte kui te külla lähete.
Kord juba kukkus trepil... oskab ta ise öelda, miks kukkus? Tasakaal läks? Valu lõi sisse astudes? Üldine kohmakus? Muidu oleks see ju hea trenn kui seda 5 korrust läbida siiski, aga käsipuust kinni hoides. Puhates vahepeal. Aga jah, kui valu lööb jalga, siis valu vältimiseks võib kergesti kukkuda küll.
Hatik
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 23:50 Kunagi ei tea kuidas vanainimese mõte töötab. Saad üle turja nii mis tolmab. Aga keegi ei keela teil ennast pakkuda šokolaadi nurr eest ajalehe kandjaks. Uurige TA käest aadress ja töö võib alata. Lõpp targutamisele
Oled vist jälle liiga palju ameerika õudukaid vaadanud? Aga pole viga, tule tädi Hatiku juurde, võtame su õpa ja teeme tutipluti ja pai, ja siis võid jälle tuttu minna ja ilusaid unenägusid näha :D
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 14:35
Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 12:14 --Kõigile, kes elavad eramutes, tuuakse post otse maja juurde. Ma ei tea miks see võimalus ei võiks olla ka korterielanikel, et ukse taha saab tellida.--
Kus selline süsteem on? Terve elu olen elanud eramajades ja alati on post toodud aia küljes olevasse postkasti. Maal toodi post maantee äärde postkasti, seal olid mitme talu postkastid koos. Kas tõesti on piirkondi, kus postiljon peab aiast sisse maja juurde posti toomiseks minema?
No see ju ongi individuaalne kanne, millest rääkisin. Iga eramaja elanik saab posti oma krundilt. Vahet pole, mille küljes tal see postkast on. Temal on see võimalus erinevalt korteriomanikust. Millest sa aru ei saanud?
Külaline

Lehe tooja ei pea selle prouaga üldse ju suhtlema. Paneb lehed kokku lepitud kohta, annab uksekella ja lahkub. Kuniks kell pole helisenud, pole ka lehte. Kui lehte postkastis pole, siis pole ju ka suur vaev telefoniga helistada. Las proua suhtleb siis ise Omnivaga, kuhu jäi.
Mõni oskab tõesti lihtsad asjad jube keeruliseks mõelda. Kuidas sellised igapäevase elu ja tööga hakkama saavad? Lihtsamat tööd pole ju olemas.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 11:13
--Kõigile, kes elavad eramutes, tuuakse post otse maja juurde. Ma ei tea miks see võimalus ei võiks olla ka korterielanikel, et ukse taha saab tellida.--
Kui mina veel maakas olin, siis olid postkastid küla keskel koos. Küll igale koju ei toodud.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 09:19 Ma nimetaks seda asja kärsituseks. Te ju käite külas. Tema elu on toakeskne. Kuhugi kiiret pole. Saaks lehed siis ka kätte kui te külla lähete.
Kord juba kukkus trepil... oskab ta ise öelda, miks kukkus? Tasakaal läks? Valu lõi sisse astudes? Üldine kohmakus? Muidu oleks see ju hea trenn kui seda 5 korrust läbida siiski, aga käsipuust kinni hoides. Puhates vahepeal. Aga jah, kui valu lööb jalga, siis valu vältimiseks võib kergesti kukkuda küll.
Külas käiakse ju kord nädalas ja siis tuuakse kogu nädala lehed korraga lugeda või? Memm tahab iga päev värsket lehte lugeda.
Hatik
Teerajaja
Kontakt:

Oli ju jutt, et ainult nädala lõpus, MITTE IGA PÄEV, jeerum küll!
Külaline

Hatik kirjutas: 31 Juul 2024 11:32 Oli ju jutt, et ainult nädala lõpus, MITTE IGA PÄEV, jeerum küll!
Jeerumjeerum. Vaata, reede hommikul lähevad inimesed tööle või kooli. Kes sul seal aknal lehte passib? Ja laupäeva hommik töö-ja kooliinimene tahab rahulikult niinkaua magada ja lebotada, kui ise tahab, mitte jälle postiljoni aknal passida.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 6 külalist