Vanainimesele ajaleht ukse taha
Me räägime erinevatest asjadest. Jutt oli, et lehti ei saa igapäevaselt, ka nädala sees ju käivad inimesed tööl. Mina räägin, et NV, ja no siis saab, millal saab. Mitte reede või lauba hommikul, vaid õhtupoole. KUI nüüd just postiljoniga kokkulepet ei tule, et ta neil kahel päeval talle lehed ukse peale viib. See kellalaskmise mõte oli hea - kui on kast või korv ukse küljes, siis lasebki kella ja normalno.
-
Külaline
See olekski kõige parem, kui posiljon tooks ukse taha ja laseks kella, aga sellist teenust nad ei osuta. Isegi tasu eest ei osuta. Selles ju probleem ongi.
-
Külaline
Kas selles majas postiljon pääseb üldse majja sisse või peab ootama kuni vanainimene välisukse avab?
-
Külaline
Ikka pääseb sisse. Ju neile antud iga maja jaoks need tabletid, millega nad sisse saavad. Postkastid on kohe peale välisust. Tavaline Mustamäe viiekordne maja.
-
Külaline
Omavoliliselt postiljonile kohustuste pealepanek ei ole lahendus, ka mitte raha eest. Selle eest lastakse ta lihtsalt lahti, olen kindel, et see on neil rangelt reglementeeritud, kuhu, millal ja mida toimetada.
See on nagu paluda stjuardessil kohver riiulisse panna, mis ei kuulu tema kohustuste hulka, jms. sellised "trikid". Ise vastutad, kui raske kohvri pakid, oma tervist arvestades.
Lahke naaber oleks abiks, samasugune pensonil proua. Aga ehk ei olegi vale see, et ajaleht annab motivatsiooni sellele prouale endale natuke liikuda.
See on nagu paluda stjuardessil kohver riiulisse panna, mis ei kuulu tema kohustuste hulka, jms. sellised "trikid". Ise vastutad, kui raske kohvri pakid, oma tervist arvestades.
Lahke naaber oleks abiks, samasugune pensonil proua. Aga ehk ei olegi vale see, et ajaleht annab motivatsiooni sellele prouale endale natuke liikuda.
-
Külaline
Kuna postiljonid nüüd autoga käivad, siis neil võib jah mingi tööaja jälgija/mõõtja peal olla.
-
Külaline
See on alati nii naljakas, kui keegi paneb paika, et "inimesed tahavad nii ja naa". Üks lihtne tõde, mis juba siit foorumistki ruttu selgub, on see, et inimesed on väga erinevad. Kõik ei taha ju sugugi samu asju ega ela oma elu ühtemoodi. Kõik inimesed ei käi päeva- ja kellapealt tööl, kõik lapsed ega ka täiskasvanud ei maga nädalavahetustel poole lõunani jne. Väga tõenäoliselt võib sealsamas trepikojas leiduda inimene või lausa mitu, kelle jaoks pole sugugi raske need lehed trepist üles toimetada, väikese tasu eest muidugi. Ütlesin juba varem, ärge mõelge seda teemat nii keeruliseks. Vähemalt mitte enne, kui selgub, et seal lähikonnas tõesti mitte kedagi pole, kes selle lihtsa ülesande on valmis enda peale võtma - mis on aga ebatõenäoline.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 11:35Jeerumjeerum. Vaata, reede hommikul lähevad inimesed tööle või kooli. Kes sul seal aknal lehte passib? Ja laupäeva hommik töö-ja kooliinimene tahab rahulikult niinkaua magada ja lebotada, kui ise tahab, mitte jälle postiljoni aknal passida.
Mis motivatsiooni, 5. korrus ei anna absoluutselt mingit motivatsiooni, vaid võtab sellegi vähese ära. Tuleb ikka arvestada, et vanainimene on sellises olematus konditsioonis, et võib kukkuda, mis pagana motivatsioonist te räägite. Ma isegi ei julge trepist käia, kuigi ei ela nii kõrgel, aga just selle pärast, et liigun nii halvasti, et kardan kukkuda.
-
Külaline
Motivatsiooni nooreks/terveks tagasi muutuda või?Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 12:26
-
Külaline
Mõni ajakirjanik võiks selle teema siit üles korjata ja suuremaks puhuda. Omnivalt küsida, et miks sellist teenust osutada ei võiks tasu eest.
-
Külaline
Kus on lapsed ja lapselapsed kes alati lastega inimesi vanaduses aitavad, hoolivad ja lõbustavad?! Lastele ja Lastelastele ülesanne, iga päev memmele leht viia! Kord käib üks, siis teine! See ju põhiargument, vanaduses lapsed hoolivad ja vaatavad, aitavad. Mulle lastetuna jäi arusaam, kuidas lapsi saades selliseid probleeme ei tekigi! Vanadekodusse ei saadeta, lapselapsed trügivad kes saab täna vanavanematega koos aega vaadata, tähtpäevad suure pere ringis.
))))
-
Külaline
Laps elab 70km eemal ja on pakkunud mitmeid kordi, et müüme vanuri korteri maha ja tulgu tema juurde elama. No ei ole nõus. Vägisi ei tassi ju süles oma kodust minema. Ütleski tädi, et kuni veel kodus ise hakkama saab, ei liigu kuskile. Ainult see lehejama ongi praegu suur probleem.
-
Külaline
Aga mis temast keelitada. Toob ise oma lehe, õpib arvutit kasutama, kolib, kolib lapselapse juurde. Kui leheni ei jõua muutuvad teised valikud atraktiivsemaks. Naabrina ei viitsiks meeles pidada memme lehekesi.
-
Külaline
Postiljoni kaela ärge seda probleemi nüüd küll ajage. Kui Omniva pakuks sellist teenust? Mul on endal selline töö, mis eeldab inimeste kodudes käimist. Ei jõua ära kiruda, kui järgmine inimene jälle viiendal korrusel elab, ja mul on neid kodude külastamisi ikka vähe. Kujutage nüüd ette, et postiljonil on igas majas paar inimest, kes tahaks ajalehte viiendale korrusele? Mis kellaks postiringil viimased oma lehed kätte saaksid siis? Milleks siis üldse postkastid all uste kõrval, parem juba kõigile korteriukse kõrvale.
-
Külaline
Usun, et see on keelatud. Õnneks. Muidu oleks neid ärakasutajaid ja kamandajaid lademetes.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 22:55 Postiljoni kaela ärge seda probleemi nüüd küll ajage. Kui Omniva pakuks sellist teenust? Mul on endal selline töö, mis eeldab inimeste kodudes käimist. Ei jõua ära kiruda, kui järgmine inimene jälle viiendal korrusel elab, ja mul on neid kodude külastamisi ikka vähe. Kujutage nüüd ette, et postiljonil on igas majas paar inimest, kes tahaks ajalehte viiendale korrusele? Mis kellaks postiringil viimased oma lehed kätte saaksid siis? Milleks siis üldse postkastid all uste kõrval, parem juba kõigile korteriukse kõrvale.
-
Külaline
No kuidas siis kõik toidukaupade vedajad saavad hakkama kaupade ukse taha kandmisega? Bolt ja Wolt, Selver, Prisma jne kannavad kõik otse kätte, olgu või 9. korrus ja lift rikkis. Vahel kotte ikka nii palju, et ühe korraga tuua ei saa, jooksevad mitu korda üles-alla.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 22:55 Postiljoni kaela ärge seda probleemi nüüd küll ajage. Kui Omniva pakuks sellist teenust? Mul on endal selline töö, mis eeldab inimeste kodudes käimist. Ei jõua ära kiruda, kui järgmine inimene jälle viiendal korrusel elab, ja mul on neid kodude külastamisi ikka vähe. Kujutage nüüd ette, et postiljonil on igas majas paar inimest, kes tahaks ajalehte viiendale korrusele? Mis kellaks postiringil viimased oma lehed kätte saaksid siis? Milleks siis üldse postkastid all uste kõrval, parem juba kõigile korteriukse kõrvale.
Postiringil vist igal inimesel polegi oluline see leht just varahommikul kätte saada, paljudel suht ükskõik, mis kell see tuleb, peaasi, et õhtuks kohal. Eriti selline leht, mis iga päev ei ilmugi ega kajasta suuri uudiseid, kõik ammu enne raadiost või telekast kuuldud ja nähtud.
See üksik vanake, kes tõesti tahaks varakult lehte saada, kuna see on just temale nii oluline, võiks küll saada ametlikult teenust tellida mingi kuutasu eest.
-
Külaline
Maal elades ju sama. Postkast km kaugusel. Saad lehed ja kirjad kui keegi ära toob.
-
Külaline
Majaomanike postkast on enamasti väljaspool aeda ehk väljaspool krunti. Posti kätte saamiseks tuleb õue minna ja enamasti ka väravast välja. Korteris elavad inimesed saavad posti ühiskasutuses olevalt pinnalt kätte, ei pea õue minema, post tuuakse majja sisse. Kummal see kanne ikka individuaalsem on?Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 11:13No see ju ongi individuaalne kanne, millest rääkisin. Iga eramaja elanik saab posti oma krundilt. Vahet pole, mille küljes tal see postkast on. Temal on see võimalus erinevalt korteriomanikust. Millest sa aru ei saanud?Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2024 14:35Kus selline süsteem on? Terve elu olen elanud eramajades ja alati on post toodud aia küljes olevasse postkasti. Maal toodi post maantee äärde postkasti, seal olid mitme talu postkastid koos. Kas tõesti on piirkondi, kus postiljon peab aiast sisse maja juurde posti toomiseks minema?Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2024 12:14 --Kõigile, kes elavad eramutes, tuuakse post otse maja juurde. Ma ei tea miks see võimalus ei võiks olla ka korterielanikel, et ukse taha saab tellida.--
-
Külaline
Toidukaupade vedajad ei vii ju süüa iga päev igasse majja ja igasse korterisse. Postiljon peab kõik piirkonna majad läbi käima. Pealegi teenivad toidupoed nii suuri kasumeid, et saavad kullerteenust kliendile soodsalt või lausa tasuta pakkuda ning kullerile piisavalt palka maksta. Ning alles hiljuti ei saanud toidupoed kullerteenuse pakkumisega väljaspool Tallinnat hakkama. Elan paar kiloneetrit linnapiirist ja toitu saan koju tellida viimased paar aastat. Maakoju ei too osad poed siiani, rääkimata Boltist-Woltist. Posti on toodud kodus ja maakodus kogu aeg, tasuta.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 23:43No kuidas siis kõik toidukaupade vedajad saavad hakkama kaupade ukse taha kandmisega? Bolt ja Wolt, Selver, Prisma jne kannavad kõik otse kätte, olgu või 9. korrus ja lift rikkis. Vahel kotte ikka nii palju, et ühe korraga tuua ei saa, jooksevad mitu korda üles-alla.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 22:55 Postiljoni kaela ärge seda probleemi nüüd küll ajage. Kui Omniva pakuks sellist teenust? Mul on endal selline töö, mis eeldab inimeste kodudes käimist. Ei jõua ära kiruda, kui järgmine inimene jälle viiendal korrusel elab, ja mul on neid kodude külastamisi ikka vähe. Kujutage nüüd ette, et postiljonil on igas majas paar inimest, kes tahaks ajalehte viiendale korrusele? Mis kellaks postiringil viimased oma lehed kätte saaksid siis? Milleks siis üldse postkastid all uste kõrval, parem juba kõigile korteriukse kõrvale.
Postiringil vist igal inimesel polegi oluline see leht just varahommikul kätte saada, paljudel suht ükskõik, mis kell see tuleb, peaasi, et õhtuks kohal. Eriti selline leht, mis iga päev ei ilmugi ega kajasta suuri uudiseid, kõik ammu enne raadiost või telekast kuuldud ja nähtud.
See üksik vanake, kes tõesti tahaks varakult lehte saada, kuna see on just temale nii oluline, võiks küll saada ametlikult teenust tellida mingi kuutasu eest.
-
Külaline
eramajadega võrdlejad - kuhu see postiljon seniks oma suure ja raske postikoti paneb, kuni viiendale lippab, tassib kaasa? eramaja puhul peatub aia kõrval ja paneb lehe kasti, kott tema kõrval. kortermaja puhul peaks selle kaasa tassima või siis heale õnnele lootma, et keegi seda alla korrusele jättes tuuri ei pane koos ülejäänud lehtedega.
teenus toimiks eraldi nii, et saaks tellida korterini kande sellise postiljoniga, kes sõidabki ringi sellist teenust pakkudes, ülejäänud lehed sel juhul autos, ja käibki vaid neid viimas, kes lehe tuppa tellisid. tõenäoliselt oleks tellijaid vähe ja teenus sigakallis
teenus toimiks eraldi nii, et saaks tellida korterini kande sellise postiljoniga, kes sõidabki ringi sellist teenust pakkudes, ülejäänud lehed sel juhul autos, ja käibki vaid neid viimas, kes lehe tuppa tellisid. tõenäoliselt oleks tellijaid vähe ja teenus sigakallis
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Semrush [Bot] ja 6 külalist