Maitsvad võileivad

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Maitsvad võileivad

Postitus Postitas iiR »

Millised on teie meelest mõnusad võileivad? Äkki kellelgi on mõni eriti huvitav või ootamatu maitsetekooslus, mida teistelegi proovimiseks soovitada? Või lihtsalt - mis on teie võileivaklassika? Ei pea olema midagi fäänsit, vahel töötavad väga lihtsad asjad ka kenasti. Ehk et teeme nii, et keegi kellegi maitse üle silmi pööritama ei hakka.

Mina avastasin täna, et rukki-terakukkel, mille peal on suitsukana-tomatisalat, maitseb lihtsalt ülihästi!

Rukkileib/koorikleib vms
Või
Tükeldatud suitsukana
Magusad (kodumaised) tomatid (peeneks hakitud)
Punane sibul (vägavägaväga peeneks hakitud)
Värske basiilik, till
Natuke Hellmans majoneesi, sool, pipar

Tomat segada sibula, soola, pipra, basiiliku, tilliga, lasta veidi seista. Vedelik tuleks ära kallata ja lisada kana + natuke majoneesi. Siis jääb segu leivale määrida ja kohe hakkabki maitsev!
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Talvisel perioodil maitseb üliväga Kodukandi leib koos Selveri köögi pasteediga, mille peal on võileivajuust ja marineeritud kurk.

Samuti meeldib enda tehtud juustu-küüslaugu-majoneesi määre Kodukandi leivaga, mille peal on lisaks salatileht ja oma kasvuhoone tomat.

Kodukandi leiva asemel võib olla ka Rehe või Pärnu vormileib.

Võileiva peale võib alati sipsutada ka värsket tilli ja rohelist sibulat.
Külaline

rukkileib, või 82%, keedetud keele viil, midagi rogelist.
Tutiga Täi
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tutiga Täi »

Varakevadine amps näeb välja selline, et nopin peotäie naate ja võilillelehti, hakin peeneks, segan hapukoorega, lisan pisut soola ja kogu see kupatus läheb tumedale röstitud leivale. Mõnus.
Külaline

-Rukkileib(vormi, ise tehtud on eriti hea) avokaado ja vutimunaga. Peale sool ja sidrunipipart.
Avokaado lõikan viiludeks või teen kahvliga katki, oleneb kuidas viitsimist on.
Mõnikord panen peale ka törtsu majoneesi.

-Teine on klassika: (röst)sai/sepik lihtsalt või ja tomatiga+ sool ja pipar.

-Kui teen võileivagrilli vahel sooja võileiba, meeldib mulle sinna vahele panna lisaks juustule ja vorstile ka tomatit või marineeritud kurki. Ja kusjuures mulle just leib meeldibki rohkem. Aga kasutan peenleiba siis. Ja vorst peab olema kindlasti suitsuvorst.
Kõuts
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kõuts »

Tutiga Täi kirjutas: 31 Juul 2024 23:02 Varakevadine amps näeb välja selline, et nopin peotäie naate ja võilillelehti, hakin peeneks, segan hapukoorega, lisan pisut soola ja kogu see kupatus läheb tumedale röstitud leivale. Mõnus.
Selline salat on saatnud tervet mu lapsepõlve! Vanaema tegi kõik esimesed rohulibled salatiks. Leiva peale ei pannud, aga iga vähegi tahkema toidu kõrvale sõime küll. Nt keedukartulile olen määrinud, liha kõrvale anti alati. Ja suppidesse segati. Naadisupp oli väga maitsev.

Kas olete proovinud musta seemneleivaga pitsat? Leivaviilud pannile, nende põhjale või ja peale selline pitsakate, mis meeldib. Väga mõnus on veidi ketšupit, sibul, seened, pepperoni ja juust. Aga ka ananassitükid või oliivid. No mis iganes hea tundub. Ahjus ca 20 minutit.

Kiire kiiksuga kuum võileib ciabattaga: soola ja sidrunipipraga maitsestatud banaan, sibul, vürtsikas salaami, juust. Mikrokas kuumaks nii, et juust sulab. Ja peale värske tomat.

Võis krõbedaks praetud rukkileib, peale veel kuumana juust, munavõi ja avokaado. Sool, sidrunipipar.

Selliseid teen kõige tihedamini.

Viimati sõin ciabattat suitsukalasalatiga - tursk, kartul, keedumuna, murulauk, hapukoor ja majonees. Väga hea oli!
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mauno »

Proovige kodujuustu võileiba! Imehea. Kunagi Instragamis nägin ja nüüd teen igasugu variatsioone. Saiale (eriti meeldib tegelikult mitmevilja röstsaiaga) peale kodujuustu, peale avokaado, lõhe ja omal valikul värsket. Ei pea tingimata lõhega tegema, võib asendada millega iganes (suitsukana, sink), avokaado pole ka muidugi kohustuslik. Ja eriti maitsev, kui viitsida pannilt ka üle lasta. Üks näide https://avocadoskillet.com/pizza-cottag ... ed-cheese/
Külaline

Soolane- leib, avokaado, muna(keedetud või pošeeritud, sisu peab olema vedel), sool, pipar, idud
Magusam- haputaigna sai, toorjuust, rukola, grillitud virsik/nektariin, burrata, palsamikreem
Tutiga Täi
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tutiga Täi »

Kõuts kirjutas: 01 Aug 2024 00:50
Tutiga Täi kirjutas: 31 Juul 2024 23:02 Varakevadine amps näeb välja selline, et nopin peotäie naate ja võilillelehti, hakin peeneks, segan hapukoorega, lisan pisut soola ja kogu see kupatus läheb tumedale röstitud leivale. Mõnus.
Selline salat on saatnud tervet mu lapsepõlve! Vanaema tegi kõik esimesed rohulibled salatiks. Leiva peale ei pannud, aga iga vähegi tahkema toidu kõrvale sõime küll. Nt keedukartulile olen määrinud, liha kõrvale anti alati. Ja suppidesse segati. Naadisupp oli väga maitsev.
Naadisuppi ma pole proovinud, aga naadipestot on meie peres alati tehtud. Ka väga mõnus määre mida leivale määrida.
Traksik
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Traksik »

Ma teen samasugust asja aga soola ei lisa. Leivas on minu jaoks juba piisavalt soola.
Veel teen noorest naadist, võilillelehtedest, nõgesekasvudest pestot. Natuke hiljem tulevad juba humalavõrsed ja küüslaugupealsed ka lisaks. Kevadel mingi aeg midagi muud hommikuks väga ei tahagi. Mõnikord keedan vahelduseks muna lisaks.
Leib tihti enda tehtud aga aegajalt siiski ostetud ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 23:29 -Rukkileib(vormi, ise tehtud on eriti hea) avokaado ja vutimunaga. Peale sool ja sidrunipipart.
Avokaado lõikan viiludeks või teen kahvliga katki, oleneb kuidas viitsimist on.
Seda teeb mul laps üsna sageli. Väga maitsev!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline