Toidukaupade vedajad on eranditult alati olnud noored, tugevad mehed. Noori postiljone on vähe. Kui ma oleks postiljon, viiksin märgatava lisatasu eest ajalehe uksetaha. Igas majas memmed tahavad ajalehte uksetaha oma viiendale korrusele, nalja teete, mis aega see kõik võtab! Postiljonina saadaks kuu peale. Ostku digileht ausõna milleks teisi kottidaKülaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 23:43No kuidas siis kõik toidukaupade vedajad saavad hakkama kaupade ukse taha kandmisega? Bolt ja Wolt, Selver, Prisma jne kannavad kõik otse kätte, olgu või 9. korrus ja lift rikkis. Vahel kotte ikka nii palju, et ühe korraga tuua ei saa, jooksevad mitu korda üles-alla.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 22:55 Postiljoni kaela ärge seda probleemi nüüd küll ajage. Kui Omniva pakuks sellist teenust? Mul on endal selline töö, mis eeldab inimeste kodudes käimist. Ei jõua ära kiruda, kui järgmine inimene jälle viiendal korrusel elab, ja mul on neid kodude külastamisi ikka vähe. Kujutage nüüd ette, et postiljonil on igas majas paar inimest, kes tahaks ajalehte viiendale korrusele? Mis kellaks postiringil viimased oma lehed kätte saaksid siis? Milleks siis üldse postkastid all uste kõrval, parem juba kõigile korteriukse kõrvale.
Postiringil vist igal inimesel polegi oluline see leht just varahommikul kätte saada, paljudel suht ükskõik, mis kell see tuleb, peaasi, et õhtuks kohal. Eriti selline leht, mis iga päev ei ilmugi ega kajasta suuri uudiseid, kõik ammu enne raadiost või telekast kuuldud ja nähtud.
See üksik vanake, kes tõesti tahaks varakult lehte saada, kuna see on just temale nii oluline, võiks küll saada ametlikult teenust tellida mingi kuutasu eest.
Vanainimesele ajaleht ukse taha
-
Külaline
Minul on käinud ka noored naised toidukaupa toomas. Ja ka need tänapäeva postiljonid, kes kõik autodega sõidavad (ei mingit raskete kottide käruga järel vedamist) on samuti enamasti noored naised. Ja tänapäeval on nii, et kui on nõudlust, siis tuleb ka pakkumine. Miks ei võiks olla nii, et kes soovib (just need invaliidid ja vanurid, kes toas veel tinistavad, aga trepist käia ei saa), saab lehe koheki tuppa, lisatasu eest muidugi.
-
Külaline
Mitmes kommentaaris on kirjutatud-LISATASU EEST MUIDUGI. Aga keegi ei käi välja konkreetset numbrit. Ma arvan, et tavalise postiringi postiljonile seda (isegi lisatasu eest) kohustust panna ei saaks. Postiringi tegemiseks kuluv aeg läheb pikale. Lisaks see postikoti/käru alla trepikoja ette jätmise teema. Panna sõitma teine paralleelne ring? Tehniliselt ilmselt võimalik, aga mida see tähendab. Lisaautod, lisainimesed ja see ei ole väike kulu. Kas klient tahab selle kinni maksta, näiteks 100 € kuus 5 päeva nädalas post otse ukse taha. Siis hakkab ju kohe meedias üks ving, et näe meie maksame maksu ja Omniva on igavene röövel, tahab teenida haige vanamemme pealt kasumit. Omnivale pole seda negatiivsust vaja.
-
Külaline
Postiljonina on sul väike sissetulek ja misiganes põhjusel halvad väljavaated paremale tööle. Seega peaks selline lisateenimise võimalus vägagi mokka mööda olema.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 09:13Toidukaupade vedajad on eranditult alati olnud noored, tugevad mehed. Noori postiljone on vähe. Kui ma oleks postiljon, viiksin märgatava lisatasu eest ajalehe uksetaha. Igas majas memmed tahavad ajalehte uksetaha oma viiendale korrusele, nalja teete, mis aega see kõik võtab! Postiljonina saadaks kuu peale. Ostku digileht ausõna milleks teisi kottidaKülaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 23:43No kuidas siis kõik toidukaupade vedajad saavad hakkama kaupade ukse taha kandmisega? Bolt ja Wolt, Selver, Prisma jne kannavad kõik otse kätte, olgu või 9. korrus ja lift rikkis. Vahel kotte ikka nii palju, et ühe korraga tuua ei saa, jooksevad mitu korda üles-alla.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 22:55 Postiljoni kaela ärge seda probleemi nüüd küll ajage. Kui Omniva pakuks sellist teenust? Mul on endal selline töö, mis eeldab inimeste kodudes käimist. Ei jõua ära kiruda, kui järgmine inimene jälle viiendal korrusel elab, ja mul on neid kodude külastamisi ikka vähe. Kujutage nüüd ette, et postiljonil on igas majas paar inimest, kes tahaks ajalehte viiendale korrusele? Mis kellaks postiringil viimased oma lehed kätte saaksid siis? Milleks siis üldse postkastid all uste kõrval, parem juba kõigile korteriukse kõrvale.
Postiringil vist igal inimesel polegi oluline see leht just varahommikul kätte saada, paljudel suht ükskõik, mis kell see tuleb, peaasi, et õhtuks kohal. Eriti selline leht, mis iga päev ei ilmugi ega kajasta suuri uudiseid, kõik ammu enne raadiost või telekast kuuldud ja nähtud.
See üksik vanake, kes tõesti tahaks varakult lehte saada, kuna see on just temale nii oluline, võiks küll saada ametlikult teenust tellida mingi kuutasu eest.
-
Külaline
Igasugune kullerteenus on tasuline ja pole vingu, miks Omniva puhul peaks hakkama ving? Ma ei saa aru, miks osad on juba ette nii negatiivselt meelestatud ja aina otsivad põhjuseid, miks ikka ei saa, mitte lahendusi, kuidas saaks.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 10:14 Mitmes kommentaaris on kirjutatud-LISATASU EEST MUIDUGI. Aga keegi ei käi välja konkreetset numbrit. Ma arvan, et tavalise postiringi postiljonile seda (isegi lisatasu eest) kohustust panna ei saaks. Postiringi tegemiseks kuluv aeg läheb pikale. Lisaks see postikoti/käru alla trepikoja ette jätmise teema. Panna sõitma teine paralleelne ring? Tehniliselt ilmselt võimalik, aga mida see tähendab. Lisaautod, lisainimesed ja see ei ole väike kulu. Kas klient tahab selle kinni maksta, näiteks 100 € kuus 5 päeva nädalas post otse ukse taha. Siis hakkab ju kohe meedias üks ving, et näe meie maksame maksu ja Omniva on igavene röövel, tahab teenida haige vanamemme pealt kasumit. Omnivale pole seda negatiivsust vaja.
-
Külaline
Jälgin seda teemat tükkis selle kuue lehekülje ja 103 kommentaariga, kus ikka kuhugi ei jõuta, ja enam ei imesta, miks meie elu, majandus ja inimeste vaimne tervis kõik täiega pekkis on. Isegi nii lihtlabase asjaga nagu korrusmajas elavale liikumispuudega vanamutile ajalehe toomine ei saada hakkama! Küll veeretatakse lahedaid äriideid 200-eurose postkastist ukseni toomise tasu maksmisest ja targutatakse ühtpidi ja teistpidi, aga mitte midagi reaalselt toimivat välja mõelda ei suudeta ega viitsita. Vanasti oli korrusmajas iga laps, leht näpus, valmis lippama kommi eest mõned trepimademed ülespoole ega koolenud sellest sugugi maha. Kahju tõdeda, aga minu jaoks on siinne teema otsekui sümbol tänapäeva eestlaste saamatusele.
P.S. Ise ma kõnealuse looga kuidagi seotud ei ole.
-
Külaline
No täpselt. Mõni kommentaator on siin lausa spetsialiseerunud sellele, et kuidas ikka EI SAA, ei saa nii, ei saa naa, nagu täiesti võimatu missioon. Olen mõned korrad siin sõna võtnud ja öelnud, et miks ometi on vaja selline lihtne teema nii keeruliseks ajada. Alustasin sellest, et mu oma laps oleks nõus suurima rõõmuga seda väikest tööd tegema.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 11:03 Jälgin seda teemat tükkis selle kuue lehekülje ja 103 kommentaariga, kus ikka kuhugi ei jõuta, ja enam ei imesta, miks meie elu, majandus ja inimeste vaimne tervis kõik täiega pekkis on. Isegi nii lihtlabase asjaga nagu korrusmajas elavale liikumispuudega vanamutile ajalehe toomine ei saada hakkama! Küll veeretatakse lahedaid äriideid 200-eurose postkastist ukseni toomise tasu maksmisest ja targutatakse ühtpidi ja teistpidi, aga mitte midagi reaalselt toimivat välja mõelda ei suudeta ega viitsita. Vanasti oli korrusmajas iga laps, leht näpus, valmis lippama kommi eest mõned trepimademed ülespoole ega koolenud sellest sugugi maha. Kahju tõdeda, aga minu jaoks on siinne teema otsekui sümbol tänapäeva eestlaste saamatusele.
-
Külaline
Aga sa kirjuta ja palu TA meiliaadressi, saate omavahel suhelda ja su laps saab tööle asuda.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 11:23No täpselt. Mõni kommentaator on siin lausa spetsialiseerunud sellele, et kuidas ikka EI SAA, ei saa nii, ei saa naa, nagu täiesti võimatu missioon. Olen mõned korrad siin sõna võtnud ja öelnud, et miks ometi on vaja selline lihtne teema nii keeruliseks ajada. Alustasin sellest, et mu oma laps oleks nõus suurima rõõmuga seda väikest tööd tegema.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 11:03 Jälgin seda teemat tükkis selle kuue lehekülje ja 103 kommentaariga, kus ikka kuhugi ei jõuta, ja enam ei imesta, miks meie elu, majandus ja inimeste vaimne tervis kõik täiega pekkis on. Isegi nii lihtlabase asjaga nagu korrusmajas elavale liikumispuudega vanamutile ajalehe toomine ei saada hakkama! Küll veeretatakse lahedaid äriideid 200-eurose postkastist ukseni toomise tasu maksmisest ja targutatakse ühtpidi ja teistpidi, aga mitte midagi reaalselt toimivat välja mõelda ei suudeta ega viitsita. Vanasti oli korrusmajas iga laps, leht näpus, valmis lippama kommi eest mõned trepimademed ülespoole ega koolenud sellest sugugi maha. Kahju tõdeda, aga minu jaoks on siinne teema otsekui sümbol tänapäeva eestlaste saamatusele.
-
Külaline
No aga sa ei pakkunud välja numbrit, mis selline teenus siis ühes kuus maksta võiks? Kommi eest lippamine ilmselt 2024 ei toimi. Ma mõtlen ikka sellist ametlikku teenust, et kuller tuleb ja toob ajalehe viiendale korrusele. Mis ta siis maksta võiks?Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 11:03 Jälgin seda teemat tükkis selle kuue lehekülje ja 103 kommentaariga, kus ikka kuhugi ei jõuta, ja enam ei imesta, miks meie elu, majandus ja inimeste vaimne tervis kõik täiega pekkis on. Isegi nii lihtlabase asjaga nagu korrusmajas elavale liikumispuudega vanamutile ajalehe toomine ei saada hakkama! Küll veeretatakse lahedaid äriideid 200-eurose postkastist ukseni toomise tasu maksmisest ja targutatakse ühtpidi ja teistpidi, aga mitte midagi reaalselt toimivat välja mõelda ei suudeta ega viitsita. Vanasti oli korrusmajas iga laps, leht näpus, valmis lippama kommi eest mõned trepimademed ülespoole ega koolenud sellest sugugi maha. Kahju tõdeda, aga minu jaoks on siinne teema otsekui sümbol tänapäeva eestlaste saamatusele.
-
Külaline
Niipalju vast ikka taipad, et loomulikult teeks mu laps seda tööd, kui elaksime samas majas või äärmisel juhul kõrvalmajas. Tõenäosus selleks on null, sest meie piirkonnas pole ainsatki kortermaja. Mu jutu mõte on, et tõenäoliselt leidub seal lähikonnas keegi ikka, kes oleks samamoodi valmis selle väikese ülesande enda peale võtma.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 11:30Aga sa kirjuta ja palu TA meiliaadressi, saate omavahel suhelda ja su laps saab tööle asuda.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 11:23No täpselt. Mõni kommentaator on siin lausa spetsialiseerunud sellele, et kuidas ikka EI SAA, ei saa nii, ei saa naa, nagu täiesti võimatu missioon. Olen mõned korrad siin sõna võtnud ja öelnud, et miks ometi on vaja selline lihtne teema nii keeruliseks ajada. Alustasin sellest, et mu oma laps oleks nõus suurima rõõmuga seda väikest tööd tegema.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 11:03 Jälgin seda teemat tükkis selle kuue lehekülje ja 103 kommentaariga, kus ikka kuhugi ei jõuta, ja enam ei imesta, miks meie elu, majandus ja inimeste vaimne tervis kõik täiega pekkis on. Isegi nii lihtlabase asjaga nagu korrusmajas elavale liikumispuudega vanamutile ajalehe toomine ei saada hakkama! Küll veeretatakse lahedaid äriideid 200-eurose postkastist ukseni toomise tasu maksmisest ja targutatakse ühtpidi ja teistpidi, aga mitte midagi reaalselt toimivat välja mõelda ei suudeta ega viitsita. Vanasti oli korrusmajas iga laps, leht näpus, valmis lippama kommi eest mõned trepimademed ülespoole ega koolenud sellest sugugi maha. Kahju tõdeda, aga minu jaoks on siinne teema otsekui sümbol tänapäeva eestlaste saamatusele.
-
Külaline
See tasu peakski olema määratud selle järgi, kui mitu korda nädalas leht on tellitud ja mitmendal korrusel klient asub. On ka neid vanureid ja invaliide, kes ei saa ka esimeselt korruselt alla kõndida. Pannakse tariifid paika ja eks siis igaüks ise otsustab, kas saab seda teenust endale lubada või mitte. Aga praegult pole üldse sellist teenust ja see on jama.
-
Külaline
No ja mis see üks kord viiendale korrusele sinu arvates maksta võiks? Ära aja ümmargust juttu, palun konkreetsemalt.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 11:38 See tasu peakski olema määratud selle järgi, kui mitu korda nädalas leht on tellitud ja mitmendal korrusel klient asub. On ka neid vanureid ja invaliide, kes ei saa ka esimeselt korruselt alla kõndida. Pannakse tariifid paika ja eks siis igaüks ise otsustab, kas saab seda teenust endale lubada või mitte. Aga praegult pole üldse sellist teenust ja see on jama.
-
Külaline
Niipalju vast ikka taipad, et loomulikult teeks mu laps seda tööd, kui elaksime samas majas või äärmisel juhul kõrvalmajas. Tõenäosus selleks on null, sest meie piirkonnas pole ainsatki kortermaja. Mu jutu mõte on, et tõenäoliselt leidub seal lähikonnas keegi ikka, kes oleks samamoodi valmis selle väikese ülesande enda peale võtma.
Äkki elab, sa ju ei tea seda. Aga kui sul laps soovib seda tööd teha, siis saate panna trepikodadesse kuulutuse üles. Näiteks. Lippan ühe kommi eest meeleldi teie korteri ukse taha ja toon teile ajalehe hommikul koju kätte. Soovi korral helistage 5xxxxx. Siis selgub kas üldse on huvilisi teie majas ja naabermajades.
Äkki elab, sa ju ei tea seda. Aga kui sul laps soovib seda tööd teha, siis saate panna trepikodadesse kuulutuse üles. Näiteks. Lippan ühe kommi eest meeleldi teie korteri ukse taha ja toon teile ajalehe hommikul koju kätte. Soovi korral helistage 5xxxxx. Siis selgub kas üldse on huvilisi teie majas ja naabermajades.
-
Külaline
Kui oleksin postiljon, 5-6 eur kord, seega 5 x leheviimist = 25 eur. Alla selle ei viitsiks.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 11:47No ja mis see üks kord viiendale korrusele sinu arvates maksta võiks? Ära aja ümmargust juttu, palun konkreetsemalt.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 11:38 See tasu peakski olema määratud selle järgi, kui mitu korda nädalas leht on tellitud ja mitmendal korrusel klient asub. On ka neid vanureid ja invaliide, kes ei saa ka esimeselt korruselt alla kõndida. Pannakse tariifid paika ja eks siis igaüks ise otsustab, kas saab seda teenust endale lubada või mitte. Aga praegult pole üldse sellist teenust ja see on jama.
-
Külaline
No vot see on juba konkreetne jutt. Väga hea vastus.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 11:51Kui oleksin postiljon, 5-6 eur kord, seega 5 x leheviimist = 25 eur. Alla selle ei viitsiks.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 11:47No ja mis see üks kord viiendale korrusele sinu arvates maksta võiks? Ära aja ümmargust juttu, palun konkreetsemalt.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 11:38 See tasu peakski olema määratud selle järgi, kui mitu korda nädalas leht on tellitud ja mitmendal korrusel klient asub. On ka neid vanureid ja invaliide, kes ei saa ka esimeselt korruselt alla kõndida. Pannakse tariifid paika ja eks siis igaüks ise otsustab, kas saab seda teenust endale lubada või mitte. Aga praegult pole üldse sellist teenust ja see on jama.
-
Külaline
Mis laps….sa andsid just mullegi tulusa idee, pakkuda leheviimise ja toidupoe kohaleveo teenust. Vanad inimesed ei oska äppe kasutadaKülaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 11:50 Niipalju vast ikka taipad, et loomulikult teeks mu laps seda tööd, kui elaksime samas majas või äärmisel juhul kõrvalmajas. Tõenäosus selleks on null, sest meie piirkonnas pole ainsatki kortermaja. Mu jutu mõte on, et tõenäoliselt leidub seal lähikonnas keegi ikka, kes oleks samamoodi valmis selle väikese ülesande enda peale võtma.
-
Külaline
Jälle ajab keegi teoreetilist iba. Teeks ja teeks, endal pole mingit kogemust. Vaata, kui see laps peaks ühe lorra laupäeva hommik kell 7 aknal passima ja siis üles-alla jooksma, siis saaks ehk asjast aruKülaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 11:37Niipalju vast ikka taipad, et loomulikult teeks mu laps seda tööd, kui elaksime samas majas või äärmisel juhul kõrvalmajas. Tõenäosus selleks on null, sest meie piirkonnas pole ainsatki kortermaja. Mu jutu mõte on, et tõenäoliselt leidub seal lähikonnas keegi ikka, kes oleks samamoodi valmis selle väikese ülesande enda peale võtma.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 11:30Aga sa kirjuta ja palu TA meiliaadressi, saate omavahel suhelda ja su laps saab tööle asuda.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 11:23
No täpselt. Mõni kommentaator on siin lausa spetsialiseerunud sellele, et kuidas ikka EI SAA, ei saa nii, ei saa naa, nagu täiesti võimatu missioon. Olen mõned korrad siin sõna võtnud ja öelnud, et miks ometi on vaja selline lihtne teema nii keeruliseks ajada. Alustasin sellest, et mu oma laps oleks nõus suurima rõõmuga seda väikest tööd tegema.
/mina olen viimased 10 a elanud viiebdal korrusel, mul ehk on aimu, mida see tähendab/
-
Külaline
Kui raske ometi on aru saada, mida ma just kirjutasin?! Ütlesin selge sõnaga, et elan piirkonnas, kus pole AINSATKI kortermaja mõistlikus läheduses, et oleks võimalik sellist "teenust" pakkuda või kuskile trepikodadesse kuulutusi panna. TA tädi elab 5. korrusel, seega ilmselgelt kortermajas. Seega pole võimalik, et ta elab meie läheduses. Loodetavasti ei pea ma seda veelkord kordama. Ja kommi eest mu laps seda ei teeks, seda pole ma ka kuskil öelnud. 15-20€ taskuraha kuus ja poleks mingit probleemi.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 11:50 Niipalju vast ikka taipad, et loomulikult teeks mu laps seda tööd, kui elaksime samas majas või äärmisel juhul kõrvalmajas. Tõenäosus selleks on null, sest meie piirkonnas pole ainsatki kortermaja. Mu jutu mõte on, et tõenäoliselt leidub seal lähikonnas keegi ikka, kes oleks samamoodi valmis selle väikese ülesande enda peale võtma.
-
Külaline
Ise ajad iba. Mina tunnen oma last ja tean täpselt, mida ta on nõus tegema ja mida mitte, erinevalt sinust. Olen ise ka liftita kortermajas 4. korrusel elanud terve lapsepõlve ja kooliaja ja tean suurepäraselt, mida see tähendab.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 11:53Jälle ajab keegi teoreetilist iba. Teeks ja teeks, endal pole mingit kogemust. Vaata, kui see laps peaks ühe lorra laupäeva hommik kell 7 aknal passima ja siis üles-alla jooksma, siis saaks ehk asjast aruKülaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 11:37Niipalju vast ikka taipad, et loomulikult teeks mu laps seda tööd, kui elaksime samas majas või äärmisel juhul kõrvalmajas. Tõenäosus selleks on null, sest meie piirkonnas pole ainsatki kortermaja. Mu jutu mõte on, et tõenäoliselt leidub seal lähikonnas keegi ikka, kes oleks samamoodi valmis selle väikese ülesande enda peale võtma.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 11:30
Aga sa kirjuta ja palu TA meiliaadressi, saate omavahel suhelda ja su laps saab tööle asuda.
/mina olen viimased 10 a elanud viiebdal korrusel, mul ehk on aimu, mida see tähendab/
-
Külaline
Igasuguseid kirjanikke ja muidu targutajaid on siia siginenud. Küll ikka kohe viiks ajalehe memmele kätte, aga oh häda, elan eramajade rajoonis ja ei saa viia. Küll aga tahaks tegelikult viia, kui ei elaks eramajade rajoonis. Milleks selline targutamise. Tegelikult ei ole sinu lapsest ja sinust mingit ajalehe viijat, niisama suusoojaks heietad siin.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist