Vanainimesele ajaleht ukse taha

vana hea klassika
Vasta
Püha õde

Postitus Postitas Püha õde »

Üks asjakohane luuletus siia

Isa koduõlut joob,
ütles, metsast kuuse toob.
Võttis kannu, võttis kaks,
jutt see muutus valjemaks.
Kohe metsast kuuse toon,
enne kannu õlut joon.
Nii ta jõi ja ajas juttu,
aeg see lendas väga ruttu.
Õhtu juba kätte jõudis,
isa aina õlut nõudis.
Siis ta lausus, oh sa ime,
väljas juba üsna pime.
Õlu hakkas täitsa pähe,
ei ma täna metsa lähe.
Homme metsast kuuse toon,
enne kannu õlut joon.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mis kell see postiljon käib, kas alati ühel ajal ja kas laps nii vara ärkvel ongi?
Külaline

Kui sul laps nii töökas ja rahahimuline, pange siis oma eramajade piirkonda kuulutus, et niidab muru, jalutab koeri, käib poes vms.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Aug 2024 11:03 Jälgin seda teemat tükkis selle kuue lehekülje ja 103 kommentaariga, kus ikka kuhugi ei jõuta, ja enam ei imesta, miks meie elu, majandus ja inimeste vaimne tervis kõik täiega pekkis on. Isegi nii lihtlabase asjaga nagu korrusmajas elavale liikumispuudega vanamutile ajalehe toomine ei saada hakkama! Küll veeretatakse lahedaid äriideid 200-eurose postkastist ukseni toomise tasu maksmisest ja targutatakse ühtpidi ja teistpidi, aga mitte midagi reaalselt toimivat välja mõelda ei suudeta ega viitsita. Vanasti oli korrusmajas iga laps, leht näpus, valmis lippama kommi eest mõned trepimademed ülespoole ega koolenud sellest sugugi maha. Kahju tõdeda, aga minu jaoks on siinne teema otsekui sümbol tänapäeva eestlaste saamatusele.

P.S. Ise ma kõnealuse looga kuidagi seotud ei ole.
Pidin just sama kirjutama. 😀
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Aug 2024 13:24 Kui sul laps nii töökas ja rahahimuline, pange siis oma eramajade piirkonda kuulutus, et niidab muru, jalutab koeri, käib poes vms.
See pole sinu asi ega puutu ka siia teemasse, mida mu laps teeb ja kuidas endale soovi korral tööd leiab ja kui "töökas ja rahahimuline" ta on. See teema pole siin juhtumisi sellest, kuidas lapsele tööd leida, vaid millestki muust. Erinevalt nendest paljudest vingujatest, kes siin järjest ketravad, kuidas ikka midagi ei saa ja miski pole võimalik, leian mina tavaliselt sellistele lihtsatele olukordadele lahendused. See pole mingi teooria ega targutamine, milles keegi mind siin süüdistas, vaid igapäevase reaalse elu kogemused. Eks jaurake siis edasi, kuidas miski pole võimalik ja keegi midagi nagunii pole nõus tegema. Sellise suhtumisega on päris raske elada, ei kadesta.
Hatik
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Hatik »

Mingit rasket postikotti tänapäeval kuskile tarima ei pea. Postiljon sõidab autoga kortermaja ukse ette, võtab sülle vaid selle trepikoja lehed (ja palju's neid tänapäeval on), ehk ka peotäie "kohustuslikke" reklaamlehti ja paneb need ära. Kõik. Mingit pungil postikotti kuskile jätma ei pea, et keegi saaks sealt midagi varastada.
Külaline

Postikotid polegi tänapäeval rasked, sest paberlehti tellitakse väga vähe, kirju ei saadeta, eks neid lendlehti jaotatakse. Ma mäletan nõuka ajast, et meil käis kodus kolm päevalehte, mingid ajakirjad, iga päev oli postkastis paras ports kraami. Seda tõesti andis ehk tirida.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Aug 2024 13:54
Jälgin seda teemat tükkis selle kuue lehekülje ja 103 kommentaariga, kus ikka kuhugi ei jõuta, ja enam ei imesta, miks meie elu, majandus ja inimeste vaimne tervis kõik täiega pekkis on. Isegi nii lihtlabase asjaga nagu korrusmajas elavale liikumispuudega vanamutile ajalehe toomine ei saada hakkama! Küll veeretatakse lahedaid äriideid 200-eurose postkastist ukseni toomise tasu maksmisest ja targutatakse ühtpidi ja teistpidi, aga mitte midagi reaalselt toimivat välja mõelda ei suudeta ega viitsita. Vanasti oli korrusmajas iga laps, leht näpus, valmis lippama kommi eest mõned trepimademed ülespoole ega koolenud sellest sugugi maha. Kahju tõdeda, aga minu jaoks on siinne teema otsekui sümbol tänapäeva eestlaste saamatusele.

[/quote]

Viriseda, iriseda suudate, aga lahendus jääb ütlemata :D
Külaline

Keegi ei taha välja tuua teenuse hinda v.a üks inimene. Kirjanikud niisama heietavad.
Hatik
Teerajaja
Kontakt:

Just. Selmet leida lahendusi (mis on sageli vägagi lihtsad ja lihtsalt elluviidavad), otsitakse ettekäändeid. Ikka aina kärss kärnas ja maa külmunud, juulikuu ja tuiskab. Sellise kuramuse lumehelbekeste kontingendiga poleks kunagi vabariiki loodud ja üles ehitatud! Heast elust lolliks mindud ja viimnegi terve talupojamõistuse uid peast välja tšillitud, kui seda seal üldse kunagi oli.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Aug 2024 14:09 Keegi ei taha välja tuua teenuse hinda v.a üks inimene. Kirjanikud niisama heietavad.
Täpsemalt, kaks inimest. Keegi ütles, et postiljonina tahaks saada 5-6€/kord ja mina ütlesin, et laps viiks 15-20€ eest kuus 2x nädalas lehe.
Hatik
Teerajaja
Kontakt:

Ma pole kindel, et postiljon saaks omavoliliselt sellist kokkulepet sõlmida. See peaks käima siis ikkagi ametlikult, st läbi Omniva. Aga kui vanake on nõus maksma lapsele lehetoomise eest, või ka kellelegi teisele, siis see on muidugi teine asi. Ja need summad ei saa olla ka väga suured. Keegi siin ütles, et alla 200 E ei liigutagi, no see on ka utoopia. 20 e kuus oleks vägagi broo.
Külaline

Kas mees minema peletatud ja lapsed läbipekstud, et nüüd kaasfoorumlaste kallale asusite? :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Aug 2024 13:54
Külaline kirjutas: 01 Aug 2024 11:03 Jälgin seda teemat tükkis selle kuue lehekülje ja 103 kommentaariga, kus ikka kuhugi ei jõuta, ja enam ei imesta, miks meie elu, majandus ja inimeste vaimne tervis kõik täiega pekkis on. Isegi nii lihtlabase asjaga nagu korrusmajas elavale liikumispuudega vanamutile ajalehe toomine ei saada hakkama! Küll veeretatakse lahedaid äriideid 200-eurose postkastist ukseni toomise tasu maksmisest ja targutatakse ühtpidi ja teistpidi, aga mitte midagi reaalselt toimivat välja mõelda ei suudeta ega viitsita. Vanasti oli korrusmajas iga laps, leht näpus, valmis lippama kommi eest mõned trepimademed ülespoole ega koolenud sellest sugugi maha. Kahju tõdeda, aga minu jaoks on siinne teema otsekui sümbol tänapäeva eestlaste saamatusele.

1) küsida samal korrusel asuvatelt naabritelt, äkki viitsivad naabri lehe üles tuua koos oma lehega
2) küsida korrus kõrgemal elavatelt naabritelt, äkki viitsivad memme lehe kaasa võtta postist ja ukse ette poetada
3) printida A4 lehele “otsin memmele lehetoojat, sellel ajal nii mitu korda”
4) memmele arvuti, läppar ja digilehed
5) memm kolib

Lahendus on olemas, miks ükski neist valikutest ei sobi, ei tea. Tahetakse postiteenust ümberkorraldama minna selleasemel et kõrvalnaabri uksele koputada ja küsida. Sotsiaalfoobia?
Külaline

Hatik kirjutas: 01 Aug 2024 14:29 Ma pole kindel, et postiljon saaks omavoliliselt sellist kokkulepet sõlmida. See peaks käima siis ikkagi ametlikult, st läbi Omniva. Aga kui vanake on nõus maksma lapsele lehetoomise eest, või ka kellelegi teisele, siis see on muidugi teine asi. Ja need summad ei saa olla ka väga suured. Keegi siin ütles, et alla 200 E ei liigutagi, no see on ka utoopia. 20 e kuus oleks vägagi broo.
Alla 18 aastasena 20-30 eur kuus oleks mõistlik. Täiskasvanuna kellel on vaja maksta üüri, arveid, ei tasu see sentide pärast lisavaev sugugi ära. Miinimum 15-19 eur nädal teeks postiljonina diili.
Hatik
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 01 Aug 2024 14:39
Hatik kirjutas: 01 Aug 2024 14:29 Ma pole kindel, et postiljon saaks omavoliliselt sellist kokkulepet sõlmida. See peaks käima siis ikkagi ametlikult, st läbi Omniva. Aga kui vanake on nõus maksma lapsele lehetoomise eest, või ka kellelegi teisele, siis see on muidugi teine asi. Ja need summad ei saa olla ka väga suured. Keegi siin ütles, et alla 200 E ei liigutagi, no see on ka utoopia. 20 e kuus oleks vägagi broo.
Alla 18 aastasena 20-30 eur kuus oleks mõistlik. Täiskasvanuna kellel on vaja maksta üüri, arveid, ei tasu see sentide pärast lisavaev sugugi ära. Miinimum 15-19 eur nädal teeks postiljonina diili.
Ega see sul ju põhitöö ei oleks. Kui Omniva sulle selle lisakohustuse paneb, siis vaevalt ta sulle ka rohkem maksab.
Külaline

See oleks 2,5 eurot kord. Vähem, kui šokolaad või tass kohvi.
Nüüd mindi ikka väga ihnsaks.
Külaline

Hatik kirjutas: 01 Aug 2024 14:45
Külaline kirjutas: 01 Aug 2024 14:39
Ega see sul ju põhitöö ei oleks. Kui Omniva sulle selle lisakohustuse paneb, siis vaevalt ta sulle ka rohkem maksab.
No postiljon ei ole aga ilmselgelt eraisikuna tehtaks sellist asja siis….
Vaevalt keegi ühe memme pärast kuhugi jookseb ametlikuks vormistama asju…. Ei tea jah vbla läheb
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Aug 2024 14:50
See oleks 2,5 eurot kord. Vähem, kui šokolaad või tass kohvi.
Nüüd mindi ikka väga ihnsaks.
Šokolaad on 3-5 eur. Poes tshsn toitu osta maksan šokolaafis kuna see oli kallis? Iiiiirw
Külaline

EI !!! Seda ei tohi kindlasti mustalt maksmisega tea! On nägijaid ja kaebajaid. Siinsed kiusupunnid ka ju kuskil elavad.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Lumi ja 5 külalist