Tervisega seotud valeteadmised

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 18:37
Ta ju kirjutas, et teab endisi diabeedikuid, kes sellest terveks saanud on 😆 ju siis tunneb ka imekombel süsivesikute vaese dieediga vähist vabanejaid.
Tundub, et ta ei tee ka vahet esimese ja teise tüübi diabeedi vahel. Teise tüübi diabeedi puhul võib küll eluviisi ja toitumise muutmisest kasu olla, sest see sageli ülekaalust ja valest toitumisest tekkinud haigus. Võib tõesti olla, et kui jätta ära süsivesikuterikkad toidud (suhkur, saiakesed jne), siis haigus taandub. Aga noh, tal on kõik asjad väga segamini, kolesterool on molekul, diabeet on mürgistus, teravili on mürk, juurvili on antivitamiin jne. Nendel oma peaga mõtlejatel ja mitteorjadel ongi tihti see asi, et kõik erinevad teooriad ja teadmised on segi nagu puder ja kapsad. Isegi kui loetakse uuenduslikku ja tõendatud infot, siis see miksitakse mingi muu jamaga kokku, nii et jutt kokku siiski on rumal, kuigi mingeid tõevälgatusi võib sees olla ka.
Lisaks, sport ja füüsiline aktiivsus on kehale stress, et mitte öelda trauma! :lol: :lol: :lol:
Külaline

vaimuhaige kirjutas: 31 Juul 2024 18:45
Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 17:34
Sa esitasid mingi väite, ma esitasin täpsustava küsimuse? Sa ise esitasid väite, et autoimmuunhaigused, isegi vähk, on kergelt ravitavad. Seda ütlesid sina. Küsingi, et päriselt arvad nii või? Millel sinu väide põhineb? Ära jälle hakka, et otsi ise internetist ja mõtle oma peaga. Mina ei ole arst, vähiravi ei ole minu arust mingi asi, mille kohta suvalisel inimesel võib olla oma arvamus. Ravijuhendid on ju tõenduspõhised, mitte mingi suvalise inimese arvamus.
Jah, on ravitavad. Väga lihtsustatult -- süsivesikud on raku mitokondrile mürgised. Terve elu mürgitad ennast, kuniks ühel hetkel rakk kohaneb ja tranformeerub suhkru peale ümber iseseisvalt talitlevaks vähirakuks. Süsivesikute söömisega toidad vähirakke ja lased vähil laieneda. Kiirituse abil ravitatkse ainult sümptomeid, hävitad füüsiliselt vähi ja kõik muud rakud. Ilma süsivesikuteta kõrvaldad probleemi enda - vähirakk sureb nälga ja lammutatakse enda keha poolt. Rasv ja ketoonid ei toida seda.
Kuule, sa peaksid olema Nobeli preemia laureaat! A, miks sa ei ole?
Külaline

Kuule, sa peaksid olema Nobeli preemia laureaat! A, miks sa ei ole?
Kas seda peab teõsti küsima? Süvariik ja süsteem on tema vastu, sest tema mõtleb oma peaga. Nobel on peavool, seal ei lasta geeniustel särada, vaid kõik on allutatud süsteemile.
Külaline

Lisaks, sport ja füüsiline aktiivsus on kehale stress, et mitte öelda trauma! :lol: :lol: :lol:
Saun ja dušš ikka ka.
Külaline

vaimuhaige kirjutas: 31 Juul 2024 11:47
Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 11:30

Ära aja nüüd pullikakat.

Tahad väita, et kui mu poeg lõpetaks süsivesikute tarbimise, siis paraneks ta imekombel 1 tüübi diabeedist? Ma ei ole küll see eelmine ja ei tea milline aih tal on.
Aga diabeet on ka üks elukestev autoimmuunhaigus.

Rumal jutt suhu tagasi!
Üsna rumal ja ülbe suhtumine tundub sul endal olevat... low-carb on peavoolumeditsiinis täiesti igapäevane praktika diabeedi ravis. Igasugused autoimmuunhaigused, isegi vähk, on tegelikult kergelt ravitavad.

Kas miski takistab seda järgi proovimast? või sellest arstiga konsulteerimast?
Vähk ongi tänapäeval sageli ravitav. Küll aga on terve rida haiguseid (sh autoimmuunhaiguseid), mis ei ole ravitavad! Seni ei ole maailmas mitte keegi neist terveks saanud. Näiteks I tüübi diabeet, sclerosis multiplex, ALS, luupus ja veel ja veel ja veel terve rida haiguseid.

Isiklikult on mitu tuttavat, kes on SM haiged. Nad on katsetanud igasugu erinevaid dieete, sh sinu nimetatud low carbi. Kurat - no ei ole saanud terveks! Mis ütled?
Külaline

Valeteadmine on, et üksikut rakku organismis on võimalik "näljutada". Näiteks, et vähirakku on võimalik näljutada, samaaegselt teisi rakke toites.
Isegi ühte siiami kaksikut pole võimalik teist mõjutamata ravida, aga üksikut rakku organismis nagu oleks.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 21:59 Valeteadmine on, et üksikut rakku organismis on võimalik "näljutada". Näiteks, et vähirakku on võimalik näljutada, samaaegselt teisi rakke toites.
Isegi ühte siiami kaksikut pole võimalik teist mõjutamata ravida, aga üksikut rakku organismis nagu oleks.
Selle teema alt ei loe küll välja, et midagi sellist oleks väidetud.
Külaline

Sa esitasid mingi väite, ma esitasin täpsustava küsimuse? Sa ise esitasid väite, et autoimmuunhaigused, isegi vähk, on kergelt ravitavad. Seda ütlesid sina. Küsingi, et päriselt arvad nii või? Millel sinu väide põhineb? Ära jälle hakka, et otsi ise internetist ja mõtle oma peaga. Mina ei ole arst, vähiravi ei ole minu arust mingi asi, mille kohta suvalisel inimesel võib olla oma arvamus. Ravijuhendid on ju tõenduspõhised, mitte mingi suvalise inimese arvamus.
Jah, on ravitavad. Väga lihtsustatult -- süsivesikud on raku mitokondrile mürgised. Terve elu mürgitad ennast, kuniks ühel hetkel rakk kohaneb ja tranformeerub suhkru peale ümber iseseisvalt talitlevaks vähirakuks. Süsivesikute söömisega toidad vähirakke ja lased vähil laieneda. Kiirituse abil ravitatkse ainult sümptomeid, hävitad füüsiliselt vähi ja kõik muud rakud. Ilma süsivesikuteta kõrvaldad probleemi enda - vähirakk sureb nälga ja lammutatakse enda keha poolt. Rasv ja ketoonid ei toida seda.
Noh tore, et sa ise seda jaburust usud. Vähk sureb nälga.
Päris hirmus on tegelikult mõelda, et sinusuguselt mõtlev inimene eksisteerib.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 21:24
vaimuhaige kirjutas: 31 Juul 2024 11:47
Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 11:30

Ära aja nüüd pullikakat.

Tahad väita, et kui mu poeg lõpetaks süsivesikute tarbimise, siis paraneks ta imekombel 1 tüübi diabeedist? Ma ei ole küll see eelmine ja ei tea milline aih tal on.
Aga diabeet on ka üks elukestev autoimmuunhaigus.

Rumal jutt suhu tagasi!
Üsna rumal ja ülbe suhtumine tundub sul endal olevat... low-carb on peavoolumeditsiinis täiesti igapäevane praktika diabeedi ravis. Igasugused autoimmuunhaigused, isegi vähk, on tegelikult kergelt ravitavad.

Kas miski takistab seda järgi proovimast? või sellest arstiga konsulteerimast?
Vähk ongi tänapäeval sageli ravitav. Küll aga on terve rida haiguseid (sh autoimmuunhaiguseid), mis ei ole ravitavad! Seni ei ole maailmas mitte keegi neist terveks saanud. Näiteks I tüübi diabeet, sclerosis multiplex, ALS, luupus ja veel ja veel ja veel terve rida haiguseid.

Isiklikult on mitu tuttavat, kes on SM haiged. Nad on katsetanud igasugu erinevaid dieete, sh sinu nimetatud low carbi. Kurat - no ei ole saanud terveks! Mis ütled?

Mul on luupus. Hoolimata sellest, et kohe mõnuga tarbin süsivesikuid, olen juba 5.ndat aastat ravimite pealt maas ja haigus on remissioonis(raseduse aeg vaid ennetavalt võtsin). Tean, et osadel mõjutab toitumine küll ka neid ägenemisi kontrolli all hoida(vältida tuleks näiteks vürtsikaid toite jne). Minul ei ole absoluutselt toitumisega seotud.

Mul on sugulane SM haigusega.

Küll need arstid ja teadlased on siis ikka totud küll, et ei oska süsivesikutega nulli tõmmates oma patsiente ravida :roll: (iroonia).
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 19:53 Süsivesikuvaesed Keto-dieedid, LCHF jms tõstavad kolesteroolitaset, nii üldkolesterooli kui LDL-i. Samal ajal langetavad kehakaalu, veresuhkrut ja vererõhku (enda peal katsetatud). Tõmbab ka magusaisu praktiliselt nulli, sest veresuhkrutase püsib ühtlane.
Nii on. Aga seda vaid tervel inimesel. Või pigem teise tüübi diabeedikutel.
1 tüübi diadeedikutel, kes saavad insuliiniasendusravi, on aga liigne süsivesikute vaesus pigem ohtilk(minu kogemus ja arsti soovitus).
Vahepeal loomulikult võib olla päevi, kus tarbid neid vähem aga kohe üldse ilma olla ei saa. Lõppkokkuvõttes see viib suhkru ohtlikult madalaks.
Olen ise oma poja pealt näinud seda. Kui ta päeval sööb väga vähe süsikaid on öine/varahommikune hüpo garanteeritud.
Diabeet tegelikult on niivõrd suur ja kõikehõlmav, et ühtset vastust olla ei saagi. Mõnel täiskasvanul, kel tõesti insuliiniga suhkur ikka kipub kõrge olema võib low carb suhkurt alla tuua.
Mina oma eelteismelise tervisega riskima ei hakka ja lähtun ikkagi arstide soovitustest. Tal nagunii juba kasvuhormoonide pärast hüppab see üles-alla jumal teab mille peale. Vahel isegi siis lööb lakke/madalaks kui paha tuju on.

Tervel inimesel on kordades lihtsam oma veresuhkurt stabiilsena hoida toitumise abil.
Külaline

Siis ei oskagi kohe muud öelda kui et, kahju, et vaimuhaigus ei ole ravitav.
Külaline

Jah, 1. tüübi diabeetik toiduga mängida ei tohi, muidu kiiresti hüpo. Kiired süsivesikud peavad käepärast olema, kui halb hakkab. Mul oli veresuhkur piiripealne - kolme kuu keskmine juba 6,2, hakkas lähenema 2. tüübi eeldiabeedile, toitumine vajas muutust ja LCHF tõmbas suhkru kiiresti normi ning ühtlaseks. Kehakaalu siiski oluliselt ei mõjutanud.
Külaline

Üks valearvamus on see, et kui oled paks ja läbid maovähendusopi, siis saad plaksti elustiili muutmata peenikeseks. Korduvalt nähtud inimesi, kes teevad selle tõsise opi läbi, kaotavad juba isegi natuke kilosid, aga siis jätkavad endise elustiiliga ja on varsti sama paksud nagu enne oppi.
meri2
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas meri2 »

Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 18:34 "Külmetus". Ma tean siiani väga paljusid täiskasvanud inimesi, kes tõsimeeli arvavad, et nende rögane köha või paksu tatiga nohu on lihtsalt sellest, et nad ei pannud jaki lukku eest kinni/mütsi pähe/kindaid kätte jne. See on üllatav kui paljud inimesed ei tea, et nende sümptomeid põhjustavad üldjuhul viirused, mis on ka teistele nakkavad.

Ainult et külmetudes (kui pole karastatud) ei suuda imuunsüsteem nendega nii hästi võidelda.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 18:54
Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 18:34 "Külmetus". Ma tean siiani väga paljusid täiskasvanud inimesi, kes tõsimeeli arvavad, et nende rögane köha või paksu tatiga nohu on lihtsalt sellest, et nad ei pannud jaki lukku eest kinni/mütsi pähe/kindaid kätte jne. See on üllatav kui paljud inimesed ei tea, et nende sümptomeid põhjustavad üldjuhul viirused, mis on ka teistele nakkavad.
no röga ja mädane tatt ei ole küll viirustest, vaid hoopis bakteritest tingitud

Tihti on eelnenud äge viirushaigus, ei ole korralikult ravitud/aega maha võetud, bakterhaigus tuleb tüsistusena.
Külaline

Mood...
Kas madalate sokkidega ja tennistega käies külmetab ära pahkluud?
Kas nabakat kandes külmetab neerud?
Kas mini kandes saab põiepõletiku?
Kas paljapäi käies jääb kiilaks või tuleb kõrvavalu?
Kõrged kontsad rikuvad jala?
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 19:33
Siia võib lisada ka selle, et kui kõrvad paljad on ja tuult saavad, siis sellest tekib kõrvapõletik.
Suures osas kõrvapõletik siiski on nohu tüsistus. Eriti lastel, kes veel nuusata ei oska ja kellel on nina ka kõrvakanalid kitsad ja välja arenemata.
Kui inimene külmetab, siis imuunsüsteem on nõrgem ja viirushaigused ning nende tüsistused tekivad kergemini.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 19:55
Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 19:47 Samas neid köha-nohu haigusi nimetatavad arstidki külmetushaigusteks. Külmetamisega on siin seos siiski täiesti ka olemas, külmetus nõrgestab organismi ja viirus hakkab paremini külge. Viiruseid ringleb igal pool kogu aeg, aga tugev ja terve inimene ei haigestu, külma saanud inimene haigestub kergemini. Seega see nüüd täitsa vale ka ei ole, et külmetada ei tohiks, võib kergemini haigeks jääda küll, kuigi haigust põhjustab siiski viirus.
Ega selles kontekstis olegi vale. Aga näiteks on sellised "külmetushaiguse" põdejad raudkindlad, et nad ei ole teistele ümberringi ohtlikud, sest nad on ju ainult külmetushaiguses, see pole mingi viirus, mis nakkaks ...Väga tihti kuuleb sellist vigast ja mõnes olukorras ka ohtlikku mõttekäiku. Sama lugu nende kõhuviirustega, kus ka inimesed ei taipa, et võivad nakkust levitada, sest neil on ju lihtsalt seedehäired, küllap on süüdi see eilne pidu, kus sõin segamini soolast ja magusat. Viimane on jälle üks jabur vääruskumus, nagu see võiks tekitada kõhuprobleeme (pean silmas tervet inimest - kellel mingid talumatused või kroonilised kõhuprobleemid, siis ehk võibki nii olla).
Seedehäired võivad tõesti olla viirustest põhjustatud ja on siis nakkavad. Aga halvaksläinud toidust põhjustatud seedehäired seda siiski pole - no kui just haige sitaga saastunud käsi mitte suhu toppida.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juul 2024 09:48 Mina saan ka auto konditsioneerist korraliku nohu ja köha.
Ma nüüd panen kuumas autos selle huugama täisvõimsusel ja ootan 5 min väljas ja siis keeran vaiksemaks ja nii 21 peale. Vanasti lasin mõnuga näkku ja peale puhuda minimaalse külma ja täisvõimsusel.
Ja reisil hotelli kondist saan ka köha. Ikka korraliku rögase, nagu suitsetaja köha.
Kui kuuma auto juurde saabume, teeme ise väljas olles natukeseks kõik uksed lahti. Konditsioneeri paneme alati kõige madamala võimsuse peale ja mitte kunagi üle 10 kraadi külmemaks kui väljas. Kui väljas 40 kraadi (lõunamaal), siis autosse 30.
Külaline

XYX kirjutas: 25 Juul 2024 18:58 Külmetushaigus... Ma olin eelmisel suvel ühel õhtul mitu tundi väljas väga õhukeste riietega, aga oli väga külm (lausa jäine) tuul. Järgmisel päeval tuli kõigepealt väike kurguvalu, mis läks suuremaks ning peagi lisandus ka nohu. Viirus? Ma olen üsna harva haige, ka siis kui kodus lapsed on järgemööda haiged ja abikaasa, jään ma üldiselt terveks, aga tol korral oli üsna selge pikem külmetamine ja seejärel kurguvalu-nohu tagajärjeks.
Ikka viirus. Need viirused vajavad kehatemperatuurist veidi madalamat temperatuuri. Kui ei külmeta (ei stressa, ei ole rase, ei põe mõnda muud haigust), suudab imuunsüsteem nende arvukust kontrolli all hoida.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Roosad tulbid ja 1 külaline