No tõupuhas tibla ikkagi - kui seisab, siis haiseb, kui liigub, siis röögib.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 15:08Miks te arvate, et troll? Ma olen lihtsalt inimene, kes oli väga rahul eluga NSVL-is ja kes oli valmis tegema kõik selle nimel, et see riik ka püsima jäänd oleks.. Ja ma teeks ka praegu kõik selle nimel, et europ'sast välja astuda ja Venemaaga häid suhteid luua.
"Controversial" arvamused
-
Roosad tulbid
- Teerajaja
Tegelikult eutanaasia puhul võtab inimene ise selle kemikaali sisse. Kontrollitult, nii, et surm saabub rahulikult ja vaevata.
Praegu on see teenus küll Šveitsis olemas, aga pole võimalik lihtsalt vabal tahtel seda valida. Peavad olema väga põhjalikud analüüsid ja diagnoos, et seda teha saaks.
Oli artikkel sellest, kuidas üks Austraalia(?) peaaegu 100-aastane sõitis Šveitsi teenusepakkuja juurde kohale, sest tal lihtsalt oli siiber elamisest. Ja teda jutule ei võetud, sest tal polnud midagi viga.
[/quote]
Sa ajad eutanaasia ja assisteeritud suitsiidi omavahel segamini. See, millest sina räägid, on assisteeritud suitsiid. Eutanaasia korral vajutab päästikut meedik.
Need on juriidiliselt erinevad asjad ja kummagi juurutamine vajab omaette seadusandlust.
Praegu on see teenus küll Šveitsis olemas, aga pole võimalik lihtsalt vabal tahtel seda valida. Peavad olema väga põhjalikud analüüsid ja diagnoos, et seda teha saaks.
Oli artikkel sellest, kuidas üks Austraalia(?) peaaegu 100-aastane sõitis Šveitsi teenusepakkuja juurde kohale, sest tal lihtsalt oli siiber elamisest. Ja teda jutule ei võetud, sest tal polnud midagi viga.
[/quote]
Sa ajad eutanaasia ja assisteeritud suitsiidi omavahel segamini. See, millest sina räägid, on assisteeritud suitsiid. Eutanaasia korral vajutab päästikut meedik.
Need on juriidiliselt erinevad asjad ja kummagi juurutamine vajab omaette seadusandlust.
-
Külaline
Kahjuks olen siin sündinud ja rahvuselt eestlane. Pole mingit seost Venemaaga ja see on ka põhjus, miks ma ei saa siit ära minna-pole kuhugi minna ja pensionärina tänaval elamisega toime ei tuleks.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 19:06Miks sa siis Venemaale elama ei lähe? Oleksid hoobiga siinsest pasast lahti ja EL ei puutuks sinusse. Aga ei, sa ei lähe, sest elad siin ikkagi paremini. Täpselt sinu juttu ajavad siin paljud venelased. Aga ära siit ei liigu, ikka siia trügisid mingil ajal hoopis sealt toredalt Venemaalt ära.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 15:08Miks te arvate, et troll? Ma olen lihtsalt inimene, kes oli väga rahul eluga NSVL-is ja kes oli valmis tegema kõik selle nimel, et see riik ka püsima jäänd oleks.. Ja ma teeks ka praegu kõik selle nimel, et europ'sast välja astuda ja Venemaaga häid suhteid luua.
-
Külaline
Siin on ju kinnisvara kallim kui seal, müü maha oma korter ja mine sinna. Eesti pensioniga elad ju seal luksuslikult ära, nagu sa ise arvad. Mis mõttes pole kuhugi minna, Venemaa on ju suur ja lai.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 20:45Kahjuks olen siin sündinud ja rahvuselt eestlane. Pole mingit seost Venemaaga ja see on ka põhjus, miks ma ei saa siit ära minna-pole kuhugi minna ja pensionärina tänaval elamisega toime ei tuleks.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 19:06Miks sa siis Venemaale elama ei lähe? Oleksid hoobiga siinsest pasast lahti ja EL ei puutuks sinusse. Aga ei, sa ei lähe, sest elad siin ikkagi paremini. Täpselt sinu juttu ajavad siin paljud venelased. Aga ära siit ei liigu, ikka siia trügisid mingil ajal hoopis sealt toredalt Venemaalt ära.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 15:08
Miks te arvate, et troll? Ma olen lihtsalt inimene, kes oli väga rahul eluga NSVL-is ja kes oli valmis tegema kõik selle nimel, et see riik ka püsima jäänd oleks.. Ja ma teeks ka praegu kõik selle nimel, et europ'sast välja astuda ja Venemaaga häid suhteid luua.
-
Külaline
Euroliidust astuks mina ka välja, aga uut N-liitu ma ei igatse. Need nostalgikud on vahel nii selektiivse mäluga, et kõik justkui oligi tore ja hea. Nõukaaegse lapsena mäletan üsna hästi, et oli nii head kui halba. Tagasi küll seda aega ei soovi.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 15:08Miks te arvate, et troll? Ma olen lihtsalt inimene, kes oli väga rahul eluga NSVL-is ja kes oli valmis tegema kõik selle nimel, et see riik ka püsima jäänd oleks.. Ja ma teeks ka praegu kõik selle nimel, et europ'sast välja astuda ja Venemaaga häid suhteid luua.
-
Külaline
Huvi pärast küsin, et MIS TÄPSELT on see, mis sind Venemaale tõmbab? Mis on see, mida sul Eestis ei ole, aga Venemaal on?Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 20:45 Kahjuks olen siin sündinud ja rahvuselt eestlane. Pole mingit seost Venemaaga ja see on ka põhjus, miks ma ei saa siit ära minna-pole kuhugi minna ja pensionärina tänaval elamisega toime ei tuleks.
-
Külaline
Aga absoluutselt igal pool on ju nii head kui halba. Mina ütleksin, et füüsiliselt oli raskem, aga vaimselt oldi tervemad ja tugevamad. Ja ühtehoidvamad.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 23:24
Euroliidust astuks mina ka välja, aga uut N-liitu ma ei igatse. Need nostalgikud on vahel nii selektiivse mäluga, et kõik justkui oligi tore ja hea. Nõukaaegse lapsena mäletan üsna hästi, et oli nii head kui halba. Tagasi küll seda aega ei soovi.
-
Külaline
See ongi ehk vastuolu. Vene ajal oldi ühtehpidvamad. Aga kui oli balti kett, oldi ka ühtehoidvad.
-
Külaline
Algul lubati, et sööme või kartulikoori, kui oleks vaid vabadus. Kes seda lubas? Kas konkreetne inimene ütles selle väljendi või oli see nn üldrahvalik väljend? Mäletab keegi?
Ja siis väljend- kas sellist riiki me tahtsimegi? Kust see tuli?
Sul on lihtsalt väga valikuline mälu ja kuna NSVL jäi paratamatult noorusaega, tundubki kõik seal nii helge. Ei usu, et kui peaksid kogu selle süsteemi, keskorganite ettekirjutuste, vaesuse, propaganda ja muuga reaalselt täna elama, et sa seda nii väga armastaksid. Olgu, saan aru, paljud pelgavad muutusi. Aga kui sa juba EL-s kokku lepitud nõuetega elada ei suuda, siis kuidas suudaksid oluliselt despootlikumalt ette kirjutatud NSVL nõuetega funktsioneerida? Ja ära tule ütlema, et neid polnud. Isegi igal teisel tootel oli гост.Miks te arvate, et troll? Ma olen lihtsalt inimene, kes oli väga rahul eluga NSVL-is ja kes oli valmis tegema kõik selle nimel, et see riik ka püsima jäänd oleks.. Ja ma teeks ka praegu kõik selle nimel, et europ'sast välja astuda ja Venemaaga häid suhteid luua.
-
Külaline
Olen tähele pannud, et nõukanostalgia vaevab eelkõige mehi. Ja miks ka mitte, sest mehe elu oli tol ajal ju igati mõnus. Tulid pärast tööd koju, istusid diivanile ja puhkasid. Mingi hetk kutsus naine sööma ja naine oli olematutest vahenditest välja võlunud maitsva ja toitva söögi, pärast sööki jälle diivanile telekat vaatama või lehte lugema. Mõni õhtu hüppas sõber läbi, siis mindi garaaži auto putitamise ettekäändel õlut jooma. Mõni nädalavahetus toimus suur sünnipäev, kus sai ohtralt süüa ja juua. Võisid rääkida nii onuheinolikku juttu kui tahtsid ja keegi ei pööritanud silmi, kogu lora kannatati vaikselt ära ja järgmine kord oli jälle külla oodatud. No ja naised olid ikka naised, ikka kontsad all ja seelikud seljas, olenemata ilmast, võisid naiskolleegi tagumikule patsutada ja naine ainult kihistas naerda. Lastele said käratada, et nad sind ei tüütaks. Seksimisel puudus vähimgi vastutus, kondoome polnud saada, naine tegeles tagajärgedega. Armukese pidamine tegi sinust kõva mehe ja ega oma abikaasal ju kuskile su juurest minna olnud, nii et kokk-koristaja oli kodus alati olemas. Mõnikord läksid vaibarulliga kloppimispuu juurde ja tagusid vaipa, olid kohe aastase kodutööde hulga ära teinud. Hommikuti läksid kapi juurde, võtsid puhtad triigitud riided, need olid sinna alati imeliselt tekkinud, ilma, et mees vähimatki sellesse panustanud oleks. Kust naised said söögitegemiseks toiduaineid, riidesse panemiseks riideid, kui palju vaeva nad kõige tegemiseks ja korras hoidmiseks vaeva pidid nägema, no keda huvitas. Kõik olid ühtlaselt vaesed, naabrist oli kerge parem olla, sest mõnel vedas välismaal elavate sugulastega ja said pakkidega teksapükse ja nätsu. Sellist mugavat elu ihkaks ju igaüks. Lisada veel juurde, et nõukaaega jäi noorus ja elu parimad aastad ja räägidki kõigile, kui imeline elu oli nõukaajal. Naistel on tollane raske reaalsus paremini meeles.
-
Külaline
Minu lapsepõlv möödus nõuka ajal, aga seda aega ma tagasi ei igatse. Samuti ei soovi ma elada venemaa võimu all. Nõuka ajal puudus meil kõige tähtsam asi- see oli VABADUS.
-
Külaline
Kas seda kartulikoorte söömise asja mitte Suur Edgar ei öelnud? Umbes, et kannatame natuke ära, küll varsti paremaks läheb.Külaline kirjutas: ↑02 Aug 2024 08:30 Algul lubati, et sööme või kartulikoori, kui oleks vaid vabadus. Kes seda lubas? Kas konkreetne inimene ütles selle väljendi või oli see nn üldrahvalik väljend? Mäletab keegi?
-
Külaline
Kahju, et sa mu küsimusele vastata ei soovi.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 23:26Huvi pärast küsin, et MIS TÄPSELT on see, mis sind Venemaale tõmbab? Mis on see, mida sul Eestis ei ole, aga Venemaal on?Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 20:45 Kahjuks olen siin sündinud ja rahvuselt eestlane. Pole mingit seost Venemaaga ja see on ka põhjus, miks ma ei saa siit ära minna-pole kuhugi minna ja pensionärina tänaval elamisega toime ei tuleks.
-
Külaline
Kas vabadus täidab kõhtu ja maksab eluaseme eest?Külaline kirjutas: ↑02 Aug 2024 11:38 Minu lapsepõlv möödus nõuka ajal, aga seda aega ma tagasi ei igatse. Samuti ei soovi ma elada venemaa võimu all. Nõuka ajal puudus meil kõige tähtsam asi- see oli VABADUS.
-
Külaline
Seal pole rohehullust, pole ka liiga leebeid seadusi. Seal on ikka nii, et kui 10 aastane teeb sigaduse, siis saadetakse erikooli ja kes ikka lööb inimese maha, ei saa tingimisi või paar aastat eurovanglas= hotellis. Seal on õiglustunne inimestel rohkem arenenud ,kui sellel põlvkonnal siin. ja seal pole nii meeletu elutempo, et iga päev midagi muutub..Külaline kirjutas: ↑02 Aug 2024 17:30Kahju, et sa mu küsimusele vastata ei soovi.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 23:26Huvi pärast küsin, et MIS TÄPSELT on see, mis sind Venemaale tõmbab? Mis on see, mida sul Eestis ei ole, aga Venemaal on?Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 20:45 Kahjuks olen siin sündinud ja rahvuselt eestlane. Pole mingit seost Venemaaga ja see on ka põhjus, miks ma ei saa siit ära minna-pole kuhugi minna ja pensionärina tänaval elamisega toime ei tuleks.![]()
-
Külaline
Ei täida ega maksa ka emake venemaa. Midagi peab inimene ise ka tegema.Külaline kirjutas: ↑02 Aug 2024 17:47 Kas vabadus täidab kõhtu ja maksab eluaseme eest?
-
Külaline
Ja millega sa nõukaajal oma pensionärikõhtu oleksid täitnud? Tavapension oli 60 rubla ehk päevas said kulutada 2 rubla. Ekekter maksis 4 kopikat kWh ja kuus 100 kWh ikka ära kulutad. Muud kommunaalkulud otsa. Vorstikilo maksis 2.40, pakk võid 68 kopikat, leivapäts 20 kopikat. Ei tundu just eriti võimalik normaalselt ära elada või kuidas?
Käisin lapsena igapäevaselt poes perele esmavajalikku ostmas ja juba selle elementaarse eest oli tavaline kulu 3 rubla ringis. Tõsi, meid oli 5 inimest, aga nagu mainitud, oli see 3 rubla vaid esmavajaliku eest.
-
Külaline
Venemaal on tõesti seadustega nagu on. Naise-lapsepeks on ka vist siiani lubatud.Külaline kirjutas: ↑02 Aug 2024 17:52 Seal pole rohehullust, pole ka liiga leebeid seadusi. Seal on ikka nii, et kui 10 aastane teeb sigaduse, siis saadetakse erikooli ja kes ikka lööb inimese maha, ei saa tingimisi või paar aastat eurovanglas= hotellis. Seal on õiglustunne inimestel rohkem arenenud ,kui sellel põlvkonnal siin. ja seal pole nii meeletu elutempo, et iga päev midagi muutub..
Ühe asjaga nõustun- see kuramuse rohepööre või -pesu või misiganes peen nimi sellele lollusele on pandud- see meid hukatusse viib.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Triibu ja 8 külalist