Kas andestada ?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 11:34
Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 10:50
Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 10:21
Eks nii arvab iga noorem generatsioon vanemast. Tegelikkuses on tõde keskel - nende naiste noorusaja kommete kõrval on neis vanemates naistes siiski ka suur kogus elutarkust. Viimast õpib (kui õpib) mõistma noorem naine ainult ise kogemusi kogudes.
Sa nagu tõesti järgid oma vanaemade elutarkust?

Minu üks vanaemadest ütles, et ta ei ole oma ihusilmagagi alasti meest näinud. Endal oli kolm järeltulijat. Noh, võib vaid arvata, kuidas need lapsed tehti ning kui vabameelne, avatud ja sagedane see seksielu neil oli vanaisaga.

Mina kindlasti ei tahaks sellist sekselu harrastada. Temale sobis! Minule kohe kindlasti mitte! Aga ikka pean, kuna vanad inimesed on ju meist elukogenumad ja targemad?
Ma pakun, et vanavanem valetas otse ja häbenemata. No kesse räägib oma seksuaalelust lapselapsele. Tegelikult on meie esivanemad olnud väga vabameelsed.
Külaline

[/quote]Kuule, lõpetame selle nüüd ära, eks? Sa räägid ju suvalist jama juba kokku. See, et su vanaema polnud paljast meest näinud, ei muuda kuidagi fakti, et vanainimene teab tihti noorest paremini, mis tegelikult pikas perspektiivis oluline on ja mis mitte. Rõhk väljendil "pikas perspektiivis".
[/quote]

Aga selle aja naisel polnudki ju muud valikut. Kui ära lahutas, uut meest oli raske leida, sest kõik olid ju abielus ja minna ka kuskile polnud, mingit üüriturgu polnud, korterit sulle ei antud, kui perena oli see juba saadud. Lisaks suur häbi moment. Ja kuidas sa siis nüüd ütled, et see kõik oli vale, et kannatasin eluaeg mehe ringiliderdamist, joomist, mida iganes. Mu enda tädi ütles küll mulle vanast peast, et issand kui hea, et naised ei pea enam kõike alla neelama nagu tema pidi. Sellest ma saan igati aru, et mehed pole rahul uue olukorraga, et neile ei antagi kõike andeks. Nõuka ajal oli mehe elu hea, ei nõutud mitte midagi. Ei pidanud kodus panustama, raha teenima, truu olema, võis juua palju kulub, sest tema oli ju mees. Kui nüüd on olukord muutunud, siis sellega on muidugi raske leppida. Väga paljud 50+ mehed on ikka sellel nõuka aja lainel ja uluvad endist olukorda taga. Need need kõige suuremad naiste halvustajad ongi.
Külaline

Tegelikult on meie esivanemad olnud väga vabameelse
d.

Võib-olla mingid vanad eestlased olid vabameelsed, aga mitte nõukaaegsed inimesed. Vabameelsus seisnes vaid selles, et mehed pidasid tihti armukest ja ega sellest midagi ei olnud.
Külaline

Minu nõukaaegne ema ütles mulle puhta kergendustundega, kui isa ära suri, et noh, lõpuks ometi saan hakata elama. Talle jäi maja, vabadus. Enne tegi isale süüa kolm korda päevas, pesi riideid, vastu sai ainult halvustamist, lisaks pidas isa armukesi.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 12:15
Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 12:08 Minu nõukaaegne ema ütles mulle puhta kergendustundega, kui isa ära suri, et noh, lõpuks ometi saan hakata elama. Talle jäi maja, vabadus. Enne tegi isale süüa kolm korda päevas, pesi riideid, vastu sai ainult halvustamist, lisaks pidas isa armukesi.
Postitus on kustutatud
Jah, ikka kõike peab tolereerima, ikkagi lapsevanem. Irw (loe: unista edasi).
Aga muidu... mis elukas sind nüüd hammustas, et sellises koguses sappi ümbrusesse lasid?
Külaline

Oma vanematest ei räägita halba. Nii lihtne ongi. See näitab rääkijast nii mõndagi.Üles kõlbas kasvatatud saadud küll, aga vot näe niiiiiii toreee, et isa ära suri. Emale jäi maja ja saab nüüd oma elu elama hakata. Eks selliste emade lapsed käituvad sama mustri järgi. Sureks mees. Jääka maja mulle ja saaks oma elu elada.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 15:03 Oma vanematest ei räägita halba. Nii lihtne ongi. See näitab rääkijast nii mõndagi.Üles kõlbas kasvatatud saadud küll, aga vot näe niiiiiii toreee, et isa ära suri. Emale jäi maja ja saab nüüd oma elu elama hakata. Eks selliste emade lapsed käituvad sama mustri järgi. Sureks mees. Jääka maja mulle ja saaks oma elu elada.
Kes see oli, kes oma naisest halba rääkis? Nii sõpradele kui võõrastele, kes vähegi toru võtsid?
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 15:06
Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 15:03 Oma vanematest ei räägita halba. Nii lihtne ongi. See näitab rääkijast nii mõndagi.Üles kõlbas kasvatatud saadud küll, aga vot näe niiiiiii toreee, et isa ära suri. Emale jäi maja ja saab nüüd oma elu elama hakata. Eks selliste emade lapsed käituvad sama mustri järgi. Sureks mees. Jääka maja mulle ja saaks oma elu elada.
Kes see oli, kes oma naisest halba rääkis? Nii sõpradele kui võõrastele, kes vähegi toru võtsid?
Millest sina nüüd räägid? Naine, mees või ton teab kes või mis on iseasjad. Vanemad ja lapsed iseasjad. Ja natuke tänulikust peaks vanemate vastu üles näitama kui nad on taganud sinu tervena üleskasvatamise, hariduse jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 15:10
Millest sina nüüd räägid? Naine, mees või ton teab kes või mis on iseasjad. Vanemad ja lapsed iseasjad. Ja natuke tänulikust peaks vanemate vastu üles näitama kui nad on taganud sinu tervena üleskasvatamise, hariduse jne.
Algne jutt käis generalissimus mehest, kellel oli hea naine. Mehest, kes rääkis oma naisest halvasti, elukorralduses, kus puudus tänulikkus ja seda peeti normiks.
Nagu sinagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 12:08 Minu nõukaaegne ema ütles mulle puhta kergendustundega, kui isa ära suri, et noh, lõpuks ometi saan hakata elama. Talle jäi maja, vabadus. Enne tegi isale süüa kolm korda päevas, pesi riideid, vastu sai ainult halvustamist, lisaks pidas isa armukesi.
Postitus on kustutatud
Isa mul suurem asi inimene tõesti ei olnud ja käitus nii ema kui lastega halvasti, seega ma mõistan ema kergendust. Ja kergendus on ka seetõttu, et praegusel ajal ma ei pea kellegi surma ootama, et oma elu elada, halvast suhtest saab lihtsalt lahkuda. Ei pea ma ka mingit maapiirkonna maja päranduseks ootama, mul on ammu enda maja olemas. Elu on ikka palju paremaks läinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 16:11
Postitus on kustutatud
Isa mul suurem asi inimene tõesti ei olnud ja käitus nii ema kui lastega halvasti, seega ma mõistan ema kergendust. Ja kergendus on ka seetõttu, et praegusel ajal ma ei pea kellegi surma ootama, et oma elu elada, halvast suhtest saab lihtsalt lahkuda. Ei pea ma ka mingit maapiirkonna maja päranduseks ootama, mul on ammu enda maja olemas. Elu on ikka palju paremaks läinud.
Minu isa peksis nii naist kui lapsi. Jõi, pidas armukesi, tööl ei käinud, kui käiski, lasti joomise pärast lahti. Mul pole temast isegi kõva tahtmise juures midagi head meenutada.
Nõukaaja naisel polnud valikut. Praegusel ajal on naistel kõvasti rohkem võimalusi, saavad ka ilma meheta hakkama - eks see ole vanema generatsiooni meestele üks mõru pill alla neelata, jah, sest nende lapsepõlves olid mustrid teised.
Külaline

Praegusel ajal on naistel kõvasti rohkem võimalusi, saavad ka ilma meheta hakkama - eks see ole vanema generatsiooni meestele üks mõru pill alla neelata, jah, sest nende lapsepõlves olid mustrid teised.
Nõukaajal elasid sellised tüübid päris pikalt, sest naine kantseldas, mingeid tööotsi ikka tegid kuidagi, sest tööl oldi ka leebemad. Tänapäeval on selline üksi ja ei ela kaua. Kas võtab ennast kokku või tiksub üksi mingi töövõimetuse peal, on võlgades ja sureb vara. Selge see, et naiste vastu tekib viha, kes sellist endale kaela ei võta.
Külaline

Ema tegi süüa ja pesi riideid. Tervele perele. Isa ehitas maja jne. Tavaline nõuka aegne pereidüll millest tänapäeval ei teata midagi.
Oled väljendanud end nii, et sina tõepoolest maja ehitanud ega maad harinud ei ole. SInu idüll on, kui naine teeb kõik ise. Isegi voodis. Oled väljendanud, et isegi raha sa koju ei too. Sinu idüll on selline
Teised siin kirjutavad, et tegelikult ei pruugi see sugugi idülliline igaühe jaoks olla. Tänapäeval eriti.
Külaline

Isa ehitas maja jne. Tavaline nõuka aegne pereidüll millest tänapäeval ei teata midagi.
Ei ehitanud need joodikud mingeid maju. Ka siis nõudis maja ehitamine raha ja tööd, pidi palkama ka abilisi, ei ehitanud keegi seda maja üksi valmis. Sellised pered said mingi maakolka lobudiku, mille keegi neile pärandas või elasid kuskil ühiskorteris.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 11:43
Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 11:34 Sa nagu tõesti järgid oma vanaemade elutarkust?

Minu üks vanaemadest ütles, et ta ei ole oma ihusilmagagi alasti meest näinud. Endal oli kolm järeltulijat. Noh, võib vaid arvata, kuidas need lapsed tehti ning kui vabameelne, avatud ja sagedane see seksielu neil oli vanaisaga.

Mina kindlasti ei tahaks sellist sekselu harrastada. Temale sobis! Minule kohe kindlasti mitte! Aga ikka pean, kuna vanad inimesed on ju meist elukogenumad ja targemad?
Kuule, lõpetame selle nüüd ära, eks? Sa räägid ju suvalist jama juba kokku. See, et su vanaema polnud paljast meest näinud, ei muuda kuidagi fakti, et vanainimene teab tihti noorest paremini, mis tegelikult pikas perspektiivis oluline on ja mis mitte. Rõhk väljendil "pikas perspektiivis".
Ajas siiski asjad muutuvad! Tee või tina, aga muutuvad!

Usun, et sina ise ka ei ela oma vanavanemate eeskuju järgi. Sinu vanaemad ei oleks oma meest välja vahetanud, kui nende mehel on nädalane seksiisutus mingil põhjusel. Sina aga oled väga varmas seda tegema.

Ei, ei! Sinu vanavanemad elasid 50+ aastat koos kuni elu lõpuni oma ühe ja ainsa mehega, mitte ei andnud jalaga mehele, kes haiguse tõttu ei jaksanud seksida.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Aug 2024 21:07
Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 11:34 Sa nagu tõesti järgid oma vanaemade elutarkust?

Kuule, lõpetame selle nüüd ära, eks? Sa räägid ju suvalist jama juba kokku. See, et su vanaema polnud paljast meest näinud, ei muuda kuidagi fakti, et vanainimene teab tihti noorest paremini, mis tegelikult pikas perspektiivis oluline on ja mis mitte. Rõhk väljendil "pikas perspektiivis".

Usun, et sina ise ka ei ela oma vanavanemate eeskuju järgi. Sinu vanaemad ei oleks oma meest välja vahetanud, kui nende mehel on nädalane seksiisutus mingil põhjusel. Sina aga oled väga varmas seda tegema.

Ei, ei! Sinu vanavanemad elasid 50+ aastat koos kuni elu lõpuni oma ühe ja ainsa mehega, mitte ei andnud jalaga mehele, kes haiguse tõttu ei jaksanud seksida.
Minu 3 vanavanemat jäi sõtta. See 50+ on suht teoreetiline.
Ema jättis küll isa maha. Jumal tänatud. Ei teagi, kus kraavis see suri.
Külaline

Elan või ei ela kellegi teise tarkuse järgi, see ei puutu asjasse. Asjasse puutub see, et kunagi aastate pärast saan aru, mida ja miks need vanemad või vanavanemad soovitasid ja miks. Või teine võimalus, saan aru, et nende soovitused poleks mulle sobinud. Iial ei tohi aga kellegi nõu ära põlata lihtsalt seepärast, et soovitaja on vana. Vanema inimese suust võib tulla kuldmune. Võib ka mitte tulla. Seda saab elu käigus teada.
Mis minu mehe teoreetiline nädalane seksiisutus siia puutub, ei suuda ma küll välja mõelda. Loomulikult ei vaheta ma meest seepärast välja.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 16:20
Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 16:11

Postitus on kustutatud
Minu isa peksis nii naist kui lapsi. Jõi, pidas armukesi, tööl ei käinud, kui käiski, lasti joomise pärast lahti. Mul pole temast isegi kõva tahtmise juures midagi head meenutada.
Nõukaaja naisel polnud valikut. Praegusel ajal on naistel kõvasti rohkem võimalusi, saavad ka ilma meheta hakkama - eks see ole vanema generatsiooni meestele üks mõru pill alla neelata, jah, sest nende lapsepõlves olid mustrid teised.
Selle peale luuletus
Saabus Esimene Mai,
päev, mil töömees vabaks sai.
Jällegi ei petnud vaist:
Fedja peksis last ja naist.
Külaline

Tõenäoliselt oli su ema nõus sellist elu taluma, sest nõukaajal ei vaadatud lahutatud inimeste peale hea pilguga.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Aug 2024 22:31
Elan või ei ela kellegi teise tarkuse järgi, see ei puutu asjasse. Asjasse puutub see, et kunagi aastate pärast saan aru, mida ja miks need vanemad või vanavanemad soovitasid ja miks. Või teine võimalus, saan aru, et nende soovitused poleks mulle sobinud. Iial ei tohi aga kellegi nõu ära põlata lihtsalt seepärast, et soovitaja on vana. Vanema inimese suust võib tulla kuldmune. Võib ka mitte tulla. Seda saab elu käigus teada.
Mis minu mehe teoreetiline nädalane seksiisutus siia puutub, ei suuda ma küll välja mõelda. Loomulikult ei vaheta ma meest seepärast välja.
Nii palju puutub, et kuskil eespool sa tõid välja, et jätsid madala libiidoga mehe maha. Nüüd siis ütled, et vanade inimeste soovitusi tuleb kindlasti kuulda võtta ja nende ettekirjutuste järgi elada. Sest vana võrdub tark!

Ehk siis, sa räägid iseendale vastu. Ükski vanem ja targem inimene ei oleks soovitanud sul oma vähese seksihuviga mees maha jätta. Need vanad inimesed oleks soovitanud igal juhul kooselu jätkata. Sama teed sa ka ju teemaalgataja suhtes - petmisele tuleb läbi sõrmede vaadata ja kooselu jätkata. Aga ise jätsid oma mehe küll kergekäeliselt maha.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], kiisu, Tuuletu ja 7 külalist