Tervisega seotud valeteadmised

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

külaline kirjutas: 26 Juul 2024 08:11 Et liiga vähe söömine põhjustab kaalutõusu. Täielik müüt
Mitte liiga vähe, vaid liiga harva. See käivitab kehas varude kogumise, sest mine tea, millal jälle süüa saab.
Külaline

vaimuhaige kirjutas: 31 Juul 2024 18:45
Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 17:34
Sa esitasid mingi väite, ma esitasin täpsustava küsimuse? Sa ise esitasid väite, et autoimmuunhaigused, isegi vähk, on kergelt ravitavad. Seda ütlesid sina. Küsingi, et päriselt arvad nii või? Millel sinu väide põhineb? Ära jälle hakka, et otsi ise internetist ja mõtle oma peaga. Mina ei ole arst, vähiravi ei ole minu arust mingi asi, mille kohta suvalisel inimesel võib olla oma arvamus. Ravijuhendid on ju tõenduspõhised, mitte mingi suvalise inimese arvamus.
Jah, on ravitavad. Väga lihtsustatult -- süsivesikud on raku mitokondrile mürgised. Terve elu mürgitad ennast, kuniks ühel hetkel rakk kohaneb ja tranformeerub suhkru peale ümber iseseisvalt talitlevaks vähirakuks. Süsivesikute söömisega toidad vähirakke ja lased vähil laieneda. Kiirituse abil ravitatkse ainult sümptomeid, hävitad füüsiliselt vähi ja kõik muud rakud. Ilma süsivesikuteta kõrvaldad probleemi enda - vähirakk sureb nälga ja lammutatakse enda keha poolt. Rasv ja ketoonid ei toida seda.
Hapnik on ka tegelikult rakule mürgine. Lõpetame hingamise?
Külaline

Sportimisega saab saledaks! Täielik müüt osade inimeste puhul.

Tean paljusid regulaarselt ja tugevalt treenivaid inimesi, kes on ülekaalus ning visuaalselt sugugi mitte ilusad-saledad.

Kehtib see kahjuks ka minu enda kohta. Mida rohkem trenni tegin (vahepeal lausa 4 korda nädalas tugevat trenni treenerite käe all), seda rohkem kaal kasvas. Kahjuks tõstab mul tugev füüsiline liigutamine ka pööraselt söögiisu. Seedimine on mul kogu täiskasvanuea halb olnud. Trenn ja korralik liigutamine kahjuks ei muutnud seda karvavõrdki.

Samas tean ka inimesi, kellel aitab trenn kehakaalu korras hoida. Kipuvad olema pigem noored inimesed.
Külaline

Pissihäda ei tohi kannatada, kuna põis läheb lõhki. Hiljaaegu täiesti täiskasvanud (50-aastase naisterahva) suust kuuldud teadasaamine.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 10:06 Sportimisega saab saledaks! Täielik müüt osade inimeste puhul.

Tean paljusid regulaarselt ja tugevalt treenivaid inimesi, kes on ülekaalus ning visuaalselt sugugi mitte ilusad-saledad.

Kehtib see kahjuks ka minu enda kohta. Mida rohkem trenni tegin (vahepeal lausa 4 korda nädalas tugevat trenni treenerite käe all), seda rohkem kaal kasvas. Kahjuks tõstab mul tugev füüsiline liigutamine ka pööraselt söögiisu. Seedimine on mul kogu täiskasvanuea halb olnud. Trenn ja korralik liigutamine kahjuks ei muutnud seda karvavõrdki.

Samas tean ka inimesi, kellel aitab trenn kehakaalu korras hoida. Kipuvad olema pigem noored inimesed.
Minu kohta käib see küll! Mida rohkem treenin, seda saledam olen. Rohkem ei söö, toiduvalikud on oluliselt tervislikumad. Lihas, mis tuleb rasva asemele, teeb nagunii inimese kõhnemaks. See, et kaal tõuseb, ei ole mingi näitaja, palju kõhnem olen ikka.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 10:47 Pissihäda ei tohi kannatada, kuna põis läheb lõhki. Hiljaaegu täiesti täiskasvanud (50-aastase naisterahva) suust kuuldud teadasaamine.
Osaliselt tõsi. Vaata nt õhupalli, mis läheb kiiremini katki, tühi või täis õhupall? Piisab väiksemast pidurdamist nt ja põis võib lõhkeda. Ja see on üliohtlik.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 10:52
Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 10:47 Pissihäda ei tohi kannatada, kuna põis läheb lõhki. Hiljaaegu täiesti täiskasvanud (50-aastase naisterahva) suust kuuldud teadasaamine.
Osaliselt tõsi. Vaata nt õhupalli, mis läheb kiiremini katki, tühi või täis õhupall? Piisab väiksemast pidurdamist nt ja põis võib lõhkeda. Ja see on üliohtlik.
Kannatamine ei ole vajalik, aga midagi hullu sellest ilmselt ka ei sünni.

https://tervis.postimees.ee/6685100/tee ... ele-ohtlik
Külaline

Enne sul tuleb püksi, kui et põis lõhki läheb. Küll saab ikka rumalat juttu siit lugeda.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 11:21
Enne sul tuleb püksi, kui et põis lõhki läheb. Küll saab ikka rumalat juttu siit lugeda.
No minule ütlesid seda kiirabiarstid. Ma usun neid rohkem, kui sind.
Külaline

Põis katki küll ei lähe. Külla aga pissihäda ei tasu kannatada, sest see on suur kasvulava bakteritele ja niimoodi võib saada kuseteede infektsiooni või põiepõletiku.
Külaline

Kiirabitöötaja ütles, et pissihäda ei tohi kannatada, põis läheb lõhki? No siis ta kas viskas nalja või polnud ta arst, vaid mõni kehva haridusega tehnik. Et arst sellist lolli juttu ajaks, ma ei usu, küll aga töötab seal kiirabiauto peal tõesti igasugu tüüpe, kellel on vaid väga algeline meditsiinialane haridus. Olen ka õdedelt päris palju lolli juttu kuulnud, rääkimata igasugustest sanitaridest ja garderoobitädidest, kes on ka kõvad asjatundjad meditsiini alal.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 12:24
Kiirabitöötaja ütles, et pissihäda ei tohi kannatada, põis läheb lõhki? No siis ta kas viskas nalja või polnud ta arst, vaid mõni kehva haridusega tehnik. Et arst sellist lolli juttu ajaks, ma ei usu, küll aga töötab seal kiirabiauto peal tõesti igasugu tüüpe, kellel on vaid väga algeline meditsiinialane haridus. Olen ka õdedelt päris palju lolli juttu kuulnud, rääkimata igasugustest sanitaridest ja garderoobitädidest, kes on ka kõvad asjatundjad meditsiini alal.
Miks ma peaks autojuhtide või kiirabi garderoobotädiga rääkima? Mis see viimane veel on?
Külaline

Kiirabis töötavad õed ja autojuht on parameedik. Arst kuulub vist ainult reanimobiili meeskonda, aga ma päris täpselt ei tea ka.
Külaline

Miks ma peaks autojuhtide või kiirabi garderoobotädiga rääkima? Mis see viimane veel on?
Kiirabi sind haiglasse ei viinud või? Seal ongi garderoobitädid. Autojuht on parameedik, ei ole sellist luksust, et kiirabi peal mingi suva autojuht töötaks. Arste seal kiirabi peal reeglina pole. Et arst sulle sellist lolli juttu rääkis, ma küll ei usu, neil on siiski tavaliselt aru peas.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 14:02

Kiirabi sind haiglasse ei viinud või? Seal ongi garderoobitädid. Autojuht on parameedik, ei ole sellist luksust, et kiirabi peal mingi suva autojuht töötaks. Arste seal kiirabi peal reeglina pole. Et arst sulle sellist lolli juttu rääkis, ma küll ei usu, neil on siiski tavaliselt aru peas.
Eestis ei ole parameedikuid.
Sa ei kujuta ette, et inimesed puutuvad kiirabiga muudmoodi kokku? Mina nt kirjutan valdkonna õigusloomet.
Külaline

Kiirabi seisukohalt võib küll olla nii, et täis põiega avariisse sattudes saab põis turvavööga liiga suure surve. Kas peab vastu. Samas on väikese ja treenimata põiega ka elu jama. Otsi aga vetsu, mahutab vähe.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 14:13

Sa ei kujuta ette, et inimesed puutuvad kiirabiga muudmoodi kokku? Mina nt kirjutan valdkonna õigusloomet.

Enam ei ole? Sain omal ajal lausa peika PERH-i parameediku. Traumas armusime ära, mina olin patsient.
Külaline

Enam ei ole? Sain omal ajal lausa peika PERH-i parameediku. Traumas armusime ära, mina olin patsient.
Aga ta ütles ju, et tal pole kiirabiga mingit kokkupuudet, tema on kõva õigusloome kirjutaja. Küll on imelikud inimesed siin, tädi tal ka kohvikus käituda ei oska, põis on nõrk, nii palju hädasid korraga.

Põis võib lõhkeda, kui ees on mingi füüsiline takistus, kasvaja vms, mingist häda kinnihoidmisest sul midagi ei lõhke. Avarii korral jah võib ehk täis põis lihtsamini kahjustada saada, aga mis seos on sellel häda kinni hoidmisega.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 10:06 Sportimisega saab saledaks! Täielik müüt osade inimeste puhul.

Oma vastuses tegelikult selgitasid ju ilusti ära miks võib kaal tõusta- tugev trenn tõstab söögiisu. See kindlasti nii on ja kui süüakse rohkem kui kulutatakse, siis ka kaal tõuseb. Nii toimib see ka inimestel, kes jõutrenni ei tee. Ehk siis mitte sportimisega üksi saledaks ei saagi.
Teen samuti jõutrenni aga isu on kohe eriti hea, seetõttu jälgin mida ja kui palju söön. Paks ei ole, ainevahetus on alati olnud pigem kehvemapoolne ja vanuse poolest olen keskealine.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 15:38
Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 14:13

Eestis on tervishoiutöötajate registris registreeritud tervishoiutöötajad. Pole Eesti ajal parameedikuid kunagi olnud. Peika üritas näidata, et ta on parem, kui niisama autojuht? Või sa arvad, et autojuht kedagi ravib? "Traumas"? Eh? Misasi see on? Erakorralise meditsiini osakond?
Haigla ja kiirabi on eri jur isikud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Kõuts, Semrush [Bot] ja 2 külalist