Millele kulutad liiga palju?
-
Külaline
Mul on ka riidekapp siltidega asju täis. Ehteid on ka liiga palju, mingi aeg oli nende obsessioon, kulutasin mitu aastat järjest ehetele tuhandeid eurosid.
Meie peres on nn nännisahtli pidaja mu abikaasa. Tal on vaja alati reisidelt ja erinevatest poodidest pestosid, pastakastmeid, kõikvõimalikke määrdeid jne kaasa osta. Just viskasime 2 aastat tagasi Kreekast ostetud vaakumpakendis oliivid minema, kuna tundusid juba kahtlased.
Meie peres on nn nännisahtli pidaja mu abikaasa. Tal on vaja alati reisidelt ja erinevatest poodidest pestosid, pastakastmeid, kõikvõimalikke määrdeid jne kaasa osta. Just viskasime 2 aastat tagasi Kreekast ostetud vaakumpakendis oliivid minema, kuna tundusid juba kahtlased.
-
Külaline
Taksosõidule. Sest olen liikumispuudega ja ühistransport ei sõida kõikjale.
Ehtetarvikutele. Valmistan ehteid müügiks ja vahel on ostmine väga vilets, aga ilusat materjali nähes kohe kutsub ostma..
Toidule. Autistina olen väga valiv toidu suhtes ja kahjuks see tähendab ka seda, et mõned asjad on kallimad kui peaks.
Aga üldse ei kuluta kosmeetikale, iluprotseduuridele ja reisimisele.
Ehtetarvikutele. Valmistan ehteid müügiks ja vahel on ostmine väga vilets, aga ilusat materjali nähes kohe kutsub ostma..
Toidule. Autistina olen väga valiv toidu suhtes ja kahjuks see tähendab ka seda, et mõned asjad on kallimad kui peaks.
-
Külaline
Oled Perekooli Fööniks?Külaline kirjutas: ↑02 Aug 2024 18:00 Taksosõidule. Sest olen liikumispuudega ja ühistransport ei sõida kõikjale.
-
Külaline
Reisimisele kulutame päris palju, aga ma ei ütleks, et see on liiga palju - emotsioonid ju ometigi loevad. Ja mulle meeldib reisides mugavus ja rutiinist väljapääsemine, seega me ei vali just odavaid ööbimiskohti ning ise reisil toitu ei vaarita, vaid käime väljas söömas. Ja siit tuleb teine suurem kulutusartikkel: käime ka kodumaal olles võrdlemisi tihti restoranides ja kohvikutes maitseid nautimas.
-
Külaline
Ilmselt reisimisele läheb suurem osa vabast rahast. Riiete jms pudi padi ostmist olen korralikult piiranud ja hoidnud end tagasi, sest asju on aastatega tõesti kogunenud palju. Ikka ja jälle leian kapist hinnasiltidega asju. Teine suurem väljaminek on kindlasti väljas söömised ja kultuurielamuste nautimine. Aga neid kulutusi ma ei ole vähemalt hetkel nõus piirama ka, kuna elu peab nautima, elama ju vaid korra. 
-
Külaline
Ma aastate eest kulutasin tasuliste naiste peale ikka aastas 1000-1500 €. See oli aeg, kui naisega sai aega veeta ca 40-50 € eest. Õnneks nüüd olen vanemaks jäänud ja suguiha on nõrgemaks jäänud ning saan aastas vast 300-400 € hakkama.
Meeldib oma lastele kodumaiste tegijate käsitööriideid osta - lastel on riideid juba liiga palju, aga ikka on raske end tagasi hoida, kui miskit nunnut näen 
Teatripiletitele/muusikalidele/kontserditele võin kah terve varanduse kulutada. Aga samas mulle jällegi meeldib mõelda, et vähemalt toetan kultuuri
Ja no hingele on see ikkagi pai ju?! 
Varasemalt kulutasin riietele-ehetele-potsikutele liiga palju, aga olen aastatega kõvasti praktilisemaks muutunud
Teatripiletitele/muusikalidele/kontserditele võin kah terve varanduse kulutada. Aga samas mulle jällegi meeldib mõelda, et vähemalt toetan kultuuri
Varasemalt kulutasin riietele-ehetele-potsikutele liiga palju, aga olen aastatega kõvasti praktilisemaks muutunud
-
Külaline
Ma ei pane kunagi siltidega uusi riideid kappi. Iga uus asi läheb pessu ja siis kappi.
Mulle meeldib väga osta raamatuid. Tõtt öelda on kodus riiulid üsna täis ja tuleb leiutada ruumi juurde. Jah, tean, et arukam oleks laenutada raamatukogust, pole mõistlik suurt hulka raamatuid oma kodus hoida. Aga nad meeldivad mulle. Loen läbi ja panen riiulisse. Nad tekitavad tunde, et olen ümbritsetud sõpradega.
-
Külaline
Mantlid, bleiserid, peokleidid lähevad ka kohe pessu? Ilmselgelt me ei räägi siin seisma jäänud aluspükstest ja t-särkidestKülaline kirjutas: ↑02 Aug 2024 23:18 Ma ei pane kunagi siltidega uusi riideid kappi. Iga uus asi läheb pessu ja siis kappi.
-
Juustup
Mõistan. Nad on nagu sõbrad. Kusjuures minu kiiks on see, et ma ostan ainult neid raamatuid mis on(minu enda poolt) korduvalt loetud, sest siis ma tean, et investeering on seda väärt. Minul ei ole palju raamatuid, aga need mis on, on pühad ning igaühel on lisaks sisule oma lugu, sest niisama ma neid ei osta.Katerin kirjutas: ↑02 Aug 2024 23:21 Mulle meeldib väga osta raamatuid. Tõtt öelda on kodus riiulid üsna täis ja tuleb leiutada ruumi juurde. Jah, tean, et arukam oleks laenutada raamatukogust, pole mõistlik suurt hulka raamatuid oma kodus hoida. Aga nad meeldivad mulle. Loen läbi ja panen riiulisse. Nad tekitavad tunde, et olen ümbritsetud sõpradega.
/Juustup
-
Külaline
Sa ütle nüüd, kui huvitav…Juustup kirjutas: ↑02 Aug 2024 23:28Mõistan. Nad on nagu sõbrad. Kusjuures minu kiiks on see, et ma ostan ainult neid raamatuid mis on(minu enda poolt) korduvalt loetud, sest siis ma tean, et investeering on seda väärt. Minul ei ole palju raamatuid, aga need mis on, on pühad ning igaühel on lisaks sisule oma lugu, sest niisama ma neid ei osta.Katerin kirjutas: ↑02 Aug 2024 23:21 Mulle meeldib väga osta raamatuid. Tõtt öelda on kodus riiulid üsna täis ja tuleb leiutada ruumi juurde. Jah, tean, et arukam oleks laenutada raamatukogust, pole mõistlik suurt hulka raamatuid oma kodus hoida. Aga nad meeldivad mulle. Loen läbi ja panen riiulisse. Nad tekitavad tunde, et olen ümbritsetud sõpradega.
/Juustup
-
Külaline
Ostan ka raamatuid liiga palju. Oma lemmikautorite iga uue raamatu ostan kohe ära, kuigi ei pruugi seda kohe isegi lugeda. Nii et võin öelda, et mul ei ripu kapis hinnasiltidega riided, aga hinnalipikutega raamatud küll, mida pole veel lugeda jõudnud.
-
Külaline
Ei kulutagi eriti millelegi. Toidule kõige rohkem, aga ka toitu ostan vähe ja odavat ja mingit imeasjade kogumist ei harrasta. Samuti ei osta riideid - vaja oleks, aga kuidagi ei suuda poodi minna.
Muude asjadega ei tegelegi.
Muude asjadega ei tegelegi.
No see lõpeb varsti ära, lapsed kasvavad ja hakkad ostma asju nende maitsest ja soovidest lähtuvalt. Ja siis käid neid nunnusid asju kerge kahjutundega ainult imetlemas
Mu lapsed veel väikesed, paar aastat saan vast ikka oma maitse järgi veel asju osta. Sellepärast naudingi praegu, sest tean, et varsti neil omad soovid ja maitsed.
Laatadel on tihti näha emasid suure heldimuse ja vaimustusega nunnusid väikelasteriideid katsumas, ja siis paar sammu tagapool paari varateismelist silmi pööritamas
-
Külaline
Lapse riided. Tegelikult tal ei ole vaja neid nii palju. Aga kui hea hinnaga mõnda nunnut asja näen, siis ikka ostan
Kombesid on tal ka liiga palju. Ma ei tea kes need ära kannab talvel
aga osad on tasuta tuttavatelt saadud. Need siis annan ise ka edasi, kui jääb kandmata.
Ja küünlad. Sügis-talvisel ajal põletan ma meeletus koguses küünlaid ära(ei ole lõhnaküünlad, kuna kaks kassi on kodus).
Kombesid on tal ka liiga palju. Ma ei tea kes need ära kannab talvel
Ja küünlad. Sügis-talvisel ajal põletan ma meeletus koguses küünlaid ära(ei ole lõhnaküünlad, kuna kaks kassi on kodus).
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kiisu, Kirile, Triibu ja 6 külalist