Millele kulutad liiga palju?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 03 Aug 2024 16:57
Kui auto vajab väljavahetamist, võin maksta 10-15 000 eurot rohkem ainult õiget värvi isendi eest, ka siis, kui kõik muud parameetrid on vale värviga autol õiged.
Ostad siis kasutatud autosid või? Kui mina olen auto ostnud, siis värvi valik maksab mingi 800-1000 lisaks, mitte 15 000.
Ostan 2-3a vanu kasutatuid. Ma ei jõua neid uutena osta, sest ma ei taha liisida. Minu jaoks kõige optimaalsem variant.
Külaline

rucola kirjutas: 03 Aug 2024 15:52 Mulle meeldib raamatuid osta. Kodus on palju raamatuid, mida ei ole jõudnud veel lugeda.
Sama siin. Hakkasin seetõttu raamatuid müüma. Mõni raamat on aastaid riiulis seisnud, ilma et ma lugenud oleksin. Otsustasin, et loobun kohustusest neid lugeda ja müün ära nii palju raamatuid kui vähegi võimalik. Jätan endale mingi hulga lemmikraamatuid alles. Juurde ei osta.

Varem ostsin endale kõike palju - riideid, nõusid, kehahooldustooteid, parfüüme, toidulisandeid, mingit mõttetut hooajalist träni, sest lihtsalt meeldis. Kapp oli toitu täis ja sageli viskasin aegunud või riknenud toiduaineid minema. Olen mõelnud, et milleks kogu see ostmine? Ilmselt leevendasin stressi. Lisaks netipoodidest pakkide tellimine. Nüüd tunnen, et ma ei vaja midagi, mul on kõike piisavalt.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Aug 2024 17:34
Kui auto vajab väljavahetamist, võin maksta 10-15 000 eurot rohkem ainult õiget värvi isendi eest, ka siis, kui kõik muud parameetrid on vale värviga autol õiged.
Ostad siis kasutatud autosid või? Kui mina olen auto ostnud, siis värvi valik maksab mingi 800-1000 lisaks, mitte 15 000.
Ostan 2-3a vanu kasutatuid. Ma ei jõua neid uutena osta, sest ma ei taha liisida. Minu jaoks kõige optimaalsem variant.
Ma ei tea, värvi pärast 15 000 juurde maksta tundub imelik. Ja lisaks on tihti nii, et saab uuele autole hea allahindluse ja siis on ta sama kallis kui 2-3 aastat vana auto, aga saad valida värvi ja muud, eriti kui sa ajad taga mingit kindlat asja ja maksad sellevõrra rohkem. Uue ja paari aasta vanuse auto vahe isegi pole 15 0000.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 14:20
Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 14:14
Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 13:51

Ah? Mis skill issue? On meil eesti keeles tabav vaste väljendile Sneakerhead ? Kui on, siis hari mind :lol:
Tossupede.
Tore on, olgu siis "küünalavalgust nautiv tossupede/pea" kui see emakeele entusiastidele vastuvõetavam väljend on.
Eesti keelde sobiks ikka paremini küünlapede. Või siis viisakamad vasted analoogselt tehnikahuvilisega - ketsihuviline, küünlahuviline.
Külaline

Tore on, olgu siis "küünalavalgust nautiv tossupede/pea" kui see emakeele entusiastidele vastuvõetavam väljend on
.

Said ju isegi täitsa sobiva väljendi välja öeldud: emakeeleentusiast. Miks siis mitte küünlaentusiast jne. Emakeelepede sa ei pidanud ütlema, aga teiste sõnade puhul nagu ei oska sobivat vormi valida.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Aug 2024 18:07
Tore on, olgu siis "küünalavalgust nautiv tossupede/pea" kui see emakeele entusiastidele vastuvõetavam väljend on
.

Said ju isegi täitsa sobiva väljendi välja öeldud: emakeeleentusiast. Miks siis mitte küünlaentusiast jne. Emakeelepede sa ei pidanud ütlema, aga teiste sõnade puhul nagu ei oska sobivat vormi valida.
Sest küünlad on teisene huvi, põhiline huvi, aur ja raha läheb jalanõudele/tossudele. Vastet ei leidnud väljendile "sneakerhead", mil puudub küünaldega igasugune puutumus. Otsetõlge tegelikult väljendi sisu ei edasta aga kuna siin olid kohe keeleentusiastid kilkamas ja pilkenooli pildumas, siis olgu nii. Rahu nendega, las loevad ka päeva kordaläinuks. Need keelepeded tegelikult ei taju absoluutselt, et oma üleolevate ja küsimata korrektuuridega peletavad need, kellele eesti keel ei ole emakeeleks, selle kasutamisest hoopis eemale. Mõne jaoks muudavad aga keele kasutamise suisa vastikuks.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Aug 2024 18:26
.

Sest küünlad on teisene huvi, põhiline huvi, aur ja raha läheb jalanõudele/tossudele. Vastet ei leidnud väljendile "sneakerhead", mil puudub küünaldega igasugune puutumus. Otsetõlge tegelikult väljendi sisu ei edasta aga kuna siin olid kohe keeleentusiastid kilkamas ja pilkenooli pildumas, siis olgu nii. Rahu nendega, las loevad ka päeva kordaläinuks. Need keelepeded tegelikult ei taju absoluutselt, et oma üleolevate ja küsimata korrektuuridega peletavad need, kellele eesti keel ei ole emakeeleks, selle kasutamisest hoopis eemale. Mõne jaoks muudavad aga keele kasutamise suisa vastikuks.
Üldiselt on ikka nii, et nendel estonglishi entusiastidel ei ole see probleem, et ei leiaks eesti keelest vasteid, veel vähem on inglise keel nende emakeel. Nad lihtsalt arvavad, et on kuidagi lahedamad, kui suva juttu kogu aeg inglise keeles mingeid sõnu ja lauseid topivad (nagu Mallukas näiteks). Tegelikkuses on see lihtsalt tobe ja kogu lugu.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Aug 2024 18:29 Üldiselt on ikka nii, et nendel estonglishi entusiastidel ei ole see probleem, et ei leiaks eesti keelest vasteid, veel vähem on inglise keel nende emakeel. Nad lihtsalt arvavad, et on kuidagi lahedamad, kui suva juttu kogu aeg inglise keeles mingeid sõnu ja lauseid topivad (nagu Mallukas näiteks). Tegelikkuses on see lihtsalt tobe ja kogu lugu.
Aga vaata mööda sellest, las olla tobe. Kui see ei sega sul otseselt jutu sisust arusaamist on tegu ikkagi rohkem poosetamise ja väljamõeldud probleemiga. Tegelikult said ju aru, mida öelda taheti. Kui sellestsamast "sneakerheadi" väljendist oleks üle libisetud, ei peaks neid mitteteemakohaseid vastuseid kerima, mida need teemale juurde andsid? Tahad lugeda ilusat emakeelt, ava mõni raamat. Foorumis inimesed kirjutavad suuresti siiski nii nagu räägivad. Kõnekeeles ja endale sobivate väljenditega, ega keegi siin roppusi pildunud.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Aug 2024 19:03
Külaline kirjutas: 03 Aug 2024 18:29
Aga vaata mööda sellest, las olla tobe. Kui see ei sega sul otseselt jutu sisust arusaamist on tegu ikkagi rohkem poosetamise ja väljamõeldud probleemiga. Tegelikult said ju aru, mida öelda taheti. Kui sellestsamast "sneakerheadi" väljendist oleks üle libisetud, ei peaks neid mitteteemakohaseid vastuseid kerima, mida need teemale juurde andsid? Tahad lugeda ilusat emakeelt, ava mõni raamat. Foorumis inimesed kirjutavad suuresti siiski nii nagu räägivad. Kõnekeeles ja endale sobivate väljenditega, ega keegi siin roppusi pildunud.
Tegelikult jäi ikka arusaamatuks küll, mis sneakershead. Isegi ära tõlkides jääb arusaamatuks, mis seos on küünaldel ketsidega.
Külaline

quote].

. Need keelepeded tegelikult ei taju absoluutselt, et oma üleolevate ja küsimata korrektuuridega peletavad need, kellele eesti keel ei ole emakeeleks, selle kasutamisest hoopis eemale. Mõne jaoks muudavad aga keele kasutamise suisa vastikuks.
Mitte ükski ukrainlane, kellega ma kokku olen puutunud, ei oska absoluutselt inglise keelt. Võibolla paljud neist oskavad nüüd eesti keelt, aga jah ingliskeelsed väljendid eestikeelses tekstis teevad asja veel segasemaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Aug 2024 19:23

Mitte ükski ukrainlane, kellega ma kokku olen puutunud, ei oska absoluutselt inglise keelt. Võibolla paljud neist oskavad nüüd eesti keelt, aga jah ingliskeelsed väljendid eestikeelses tekstis teevad asja veel segasemaks.
Kust need ukrainlased nüüd mängu tulid? Ukrainlased sellist eesti-inglise segaputru ei räägi.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Aug 2024 19:03
Külaline kirjutas: 03 Aug 2024 18:29 Üldiselt on ikka nii, et nendel estonglishi entusiastidel ei ole see probleem, et ei leiaks eesti keelest vasteid, veel vähem on inglise keel nende emakeel. Nad lihtsalt arvavad, et on kuidagi lahedamad, kui suva juttu kogu aeg inglise keeles mingeid sõnu ja lauseid topivad (nagu Mallukas näiteks). Tegelikkuses on see lihtsalt tobe ja kogu lugu.
Tegelikult ei saanud. Kõik tossud on jalanõud, aga kõik jalanõud ei ole tossud. Kas sa ostad liiga palju jalanõusid, misjuhul sa pole sneakerhead, või oledki tossupede ja seega on jalanõud vale sõna. Vale sõnumi annad ikka edasi.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Aug 2024 19:19 Tegelikult jäi ikka arusaamatuks küll, mis sneakershead. Isegi ära tõlkides jääb arusaamatuks, mis seos on küünaldel ketsidega.
Mitte eriti kirgas kriit?
Külaline 02 Aug 2024 14:02 postitas ka juba puhtas eesti keeles "sneakerhead'i" definitsiooni.
Küünalde ja ketside vaheliseks seoseks olen mina. Kui ma olen "tossupede" ja armastan küünlavalgust, siis võib minu kohta öelda "küünlavalgust nautiv tossupede". Kui sina oled "keelepede" ja armastad päikeseloojanguid, siis sinu kohta võib kasutada "päikeseloojanguid nautiv keelepede" täitsa ilma, et keelel ja päikeseloojangul iseenesest mingi oluline seos oleks.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Aug 2024 19:30 Tegelikult ei saanud. Kõik tossud on jalanõud, aga kõik jalanõud ei ole tossud. Kas sa ostad liiga palju jalanõusid, misjuhul sa pole sneakerhead, või oledki tossupede ja seega on jalanõud vale sõna. Vale sõnumi annad ikka edasi.
Mis jalanõusid need "tossud" täpselt tähendavad, see on ausalt öeldes ikka väga laialivalguv termin. Minu sneakerhead'i kollektsiooni kuuluvad näiteks ka Jeezy Foam Runnerid, kas neid eesti keeles ka tossudeks kutsutakse? Ma millegipärast arvan, et mitte. Seega mina oma sõnumi kirjutasin selgelt, hoolimata sellest õnnetust inglise keelsest väljendist. Arusaamisega on nii, et kes tahtis, sai aru - kes närida tahab, leiab mingi kondi ikka.

Liigume nüüd sujuvalt tagasi asjade juurde, millele teie kulutate liiga palju. Raha, mitte aega - seda viimast kulub mõnel ilmselgelt liiga palju siin foorumis teistele turjakargamisele.
Külaline

Milleks jahuda mingi ühe juhuslikult poetatud ingliskeelse sõna üle mitu lehekülge? Mis toimub inimese peas, kes ennast niimoodi kinni veab ühe sõna külge nagu kaan ja muudkui norib ja närib?
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Aug 2024 20:39
Külaline kirjutas: 03 Aug 2024 19:30 Tegelikult ei saanud. Kõik tossud on jalanõud, aga kõik jalanõud ei ole tossud. Kas sa ostad liiga palju jalanõusid, misjuhul sa pole sneakerhead, või oledki tossupede ja seega on jalanõud vale sõna. Vale sõnumi annad ikka edasi.
Mis jalanõusid need "tossud" täpselt tähendavad, see on ausalt öeldes ikka väga laialivalguv termin. Minu sneakerhead'i kollektsiooni kuuluvad näiteks ka Jeezy Foam Runnerid, kas neid eesti keeles ka tossudeks kutsutakse? Ma millegipärast arvan, et mitte. Seega mina oma sõnumi kirjutasin selgelt, hoolimata sellest õnnetust inglise keelsest väljendist. Arusaamisega on nii, et kes tahtis, sai aru - kes närida tahab, leiab mingi kondi ikka.

Liigume nüüd sujuvalt tagasi asjade juurde, millele teie kulutate liiga palju. Raha, mitte aega - seda viimast kulub mõnel ilmselgelt liiga palju siin foorumis teistele turjakargamisele.
Mina võin närida küll.
Sneaker on toss. Sneaker ei ole vahtplast fake crocks'i knock-off, seega ei saa ta kuuluda ka sneaker'ite kollektsiooni.
Lihtne ju.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Aug 2024 20:49 Milleks jahuda mingi ühe juhuslikult poetatud ingliskeelse sõna üle mitu lehekülge? Mis toimub inimese peas, kes ennast niimoodi kinni veab ühe sõna külge nagu kaan ja muudkui norib ja närib?
Siin ei ole midagi juhuslikku. Üks tahab lihtsalt hoobelda, kui palju raha ta kantosside peale raiskab ja kui eksklusiivne maitse tal on. Btw, Kayne on ammu blacklistis, stay relevant.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Aug 2024 20:39
Jeezy Foam Runnerid, kas neid eesti keeles ka tossudeks kutsutakse?
Kas sellised on invaliididele vajalikud?
https://www.goat.com/sneakers/silhouett ... oam-runner
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Aug 2024 17:34
Roosikrantsi tänaval pargib üks roosa Bentley, sinu oma?
https://annestiil.delfi.ee/artikkel/120 ... a-ei-pelga
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Aug 2024 23:25

Roosikrantsi tänaval pargib üks roosa Bentley, sinu oma?
https://annestiil.delfi.ee/artikkel/120 ... a-ei-pelga
Ha-ha, firma andmetes ei ole seda peent nime Ewe.
Tarbijavaidluste komisjonis sage külaline
https://www.teatmik.ee/et/personlegal/1 ... NZ-GLAMUUR
Käive ja kasum vähenemas.
Ainult 2 töötajat ja palk neto 1 053.38. Praeguste hindadega!
Artiklis jutustab suurest töötajatest hoolimisest :(
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kaegu ja 6 külalist