Suure-Lähtru lugu, kuidas võiks lõppeda?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Üsna tavapärane, et selliste tegude puhul leitakse üldiselt, et ju tegija oli vaimuhaige vms seisundis. Sest tegu on ju nii kole, et mõistus keeldub seda uskumast.
Ja üldiselt ei ole, tegija teab üsna kindlalt, mis ta teeb.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 16:38 Verejanu on inimestes tõesti suur. Selle nähtuse taga on tegelikult empaatiapuudus, suutmatus ette kujutada, et ka mina ise võin kunagi halbade asjaolude kokkulangemisel mingisse sarnasesse olukorda juhtuda - autosõidul eksides kedagi tappa, mingitel asjaoludel oma võimeid valesti hinnata ning seeläbi endale või teistele viga teha, et mind võib tabada mõni vaimne häire, mida ma ise ära ei tunne ja selle vastu õigel ajal midagi ette ei võta jne jne jne. Kuni lihtsalt inimlike nõrkusteni välja, millest muidu tore ja tubli inimene ühel hetkel millegipärast jagu enam ei saanud. On selge, et lapse tapja oli vaimselt häiritud olekus, juba tegu ise on selline, et seda ei tee ükski terve mõistusega inimene. Järelikult vajab see naine abi, mitte karistamist. Loodan, et ta seda saab ning suudab oma elu kuidagi edasi elada mõistlikul moel.
Kas see empaatia laieneb sul kõigi vaimsete probleemidega kurjategijatele? Tapjad, vägistajad, pedofiilid, peksjad jne?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 16:38 Verejanu on inimestes tõesti suur. Selle nähtuse taga on tegelikult empaatiapuudus, suutmatus ette kujutada, et ka mina ise võin kunagi halbade asjaolude kokkulangemisel mingisse sarnasesse olukorda juhtuda - autosõidul eksides kedagi tappa, mingitel asjaoludel oma võimeid valesti hinnata ning seeläbi endale või teistele viga teha, et mind võib tabada mõni vaimne häire, mida ma ise ära ei tunne ja selle vastu õigel ajal midagi ette ei võta jne jne jne. Kuni lihtsalt inimlike nõrkusteni välja, millest muidu tore ja tubli inimene ühel hetkel millegipärast jagu enam ei saanud. On selge, et lapse tapja oli vaimselt häiritud olekus, juba tegu ise on selline, et seda ei tee ükski terve mõistusega inimene. Järelikult vajab see naine abi, mitte karistamist. Loodan, et ta seda saab ning suudab oma elu kuidagi edasi elada mõistlikul moel.
Paljud mehed, kes raputavad imikuid, on vaimselt häiritud olekus. Mehed mingit mõistmist ei saa. Imikuga koju jäetud mees, kes lapse totaalselt vigaseks on raputanud, karitstati täie rauaga.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 16:28
Juba mitmes kord loen siit mingit imelikku mõttekäiku: "sinu meeleheaks", "siis sinusugused ehk saavad mingi kahtlase rahulduse"... No misasja, kas sa nagu tõsimeeli arvad, et keegi hõõrub kahjurõõmsalt käsi, et naine saab karistuse? No mis rahuldust keegi peaks sellest saama?
Väga paljude poolt seda verejanu ja hüsteeritsemist ju on, teemaalgatus on samas võtmes: mis te arvate, mis nüüd siis saab. Mitte keegi pole öelnud, et see tegu oleks aktsepteeritav, keegi kiidaks seda heaks või mida iganes, aga mis siis nüüd saab, mind näiteks tõesti üldse ei huvita nagu siin mõnda. Eriti huvitab see seda naistevihkajat, kelle arvates tuleb naine üleüldse trellide tahab panna eluajaks, sest ta on ju naine. Küll seaduseandjad otsustavad, kas ta saab ravi või pannakse vangi, minu jaoks see näiteks tõesti oluline ei ole.
Sellisel juhul hea, et kõik pole sellised nagu sina. See oleks ikka hull ühiskond, kus ema jätab vastsündinud imiku metsa surema ja mitte kedagi ei huvita. “Ju siis ta tahtis jätta. Mul jumala ükskõik, mis sellest loost sai”
Uudishimu üldiselt ei ole ilus asi, aga sellise loo puhul on ikka väga imelik olla uhke selle üle, et sind ei huvita.
Külaline

Ja üldiselt ei ole, tegija teab üsna kindlalt, mis ta tee
b.

Eks ole nii ja naa, seda vast otsustavad eksperdid.
Külaline

Sellisel juhul hea, et kõik pole sellised nagu sina. See oleks ikka hull ühiskond, kus ema jätab vastsündinud imiku metsa surema ja mitte kedagi ei huvita.

Sinusugune külamuti klatši tase tõesti pole oluline, kas huvitab või mitte. Poitsei tegeleb asjaga ja see on piisav. Kas sina põled uudishimust, et kas naine ikka elu lõpuni trellide taha sai või ei saanud, tõesti oluline ei ole.
Külaline

Paljud mehed, kes raputavad imikuid, on vaimselt häiritud olekus. Mehed mingit mõistmist ei saa. Imikuga koju jäetud mees, kes lapse totaalselt vigaseks on raputanud, karitstati täie rauaga.
Ei olnud vaimselt häiritud olekus, vaid lihtsalt purjus ja narkootikumide tarvitaja. Mingit täie rauaga karistamist ei ole, laps on eluaeg vigane, aga mees istus paar aastat ja korras.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 17:07
Sellisel juhul hea, et kõik pole sellised nagu sina. See oleks ikka hull ühiskond, kus ema jätab vastsündinud imiku metsa surema ja mitte kedagi ei huvita.

Sinusugune külamuti klatši tase tõesti pole oluline, kas huvitab või mitte. Poitsei tegeleb asjaga ja see on piisav. Kas sina põled uudishimust, et kas naine ikka elu lõpuni trellide taha sai või ei saanud, tõesti oluline ei ole.
Külamutt või mitte, endiselt arvan, et ainult kalestunud inimesel on sellisest loost ükskõik
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 17:17

Külamutt või mitte, endiselt arvan, et ainult kalestunud inimesel on sellisest loost ükskõik
Mitte loost pole ükskõik, vaid pole oluline, mis karistuse naine saab.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 16:47 Kas see empaatia laieneb sul kõigi vaimsete probleemidega kurjategijatele? Tapjad, vägistajad, pedofiilid, peksjad jne?
Kõik sinu nimetatud on sinu arust vaimsete haigustega? Vaevalt küll. Ma ei räägi ju pahast tujust või sellest, et isa lapsepõlves jõi, vaid konkreetsest diagnoosist. Ja loomulikult tuleb kõiki diagnoosiga inimesi ravida, mitte karistada.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 17:17

Ma arvan sama. Ja see tähelepanu ja "haiglane" uudishomu on seda enam õigustatud, et Eeati suguses väikeriigis juhtub selliseid julme juhtumeid vähe.
Mitte nagu Ameerikas, kus selline asi on pigem tavapärasem.
Ja minu arvates just empaati ongi, see et inimesed hoolivad, mis edasi saab.
Kas jälle naeruväärne katseaeg vms.
Ameerikas selline juhtum võib olla tavapärane aga vähemalt on ka kahtlemata õiglased karistused.
Isegi pedofiilid saavad kuni 10a reaalseid vangistusi(sõltuvalt muidugi osariigist). Eestis viibutatkse näpuga, et ära rohkem tee. Sama on mõrvaritele.
Kurb, et meie õigusspsteem nii nõrk on.

Minul ei ole mingit kaastunnet antud isiku osas. Olen ise kahe lapse ema ja kui ma oleks "hulluks läinud", siis kindlasti oleks ka humaansema mooduse lapse loovutamiseks. Ma oma loomises ei oleks elusees selliseks asjaks võimeline. Kui polnud kuplis kõik korras, siis ongi õige paik kinnises raviasutuses.
Mul oli ükspäev isegi kahju hiirest, kelle kass ära sõi 🤔
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 17:24 Ja loomulikult tuleb kõiki diagnoosiga inimesi ravida, mitte karistada.
Minu teada on karistuse määramise või mitte määramise puhul oluline ka see, mis seisundis oli inimene teo sooritamise hetkel. Kindlasti on seda raske, kui mitte võimatu välja selgitada, aga kahtlustan, et kaitse rõhub just sellele ja õige ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 17:30
Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 17:24 Ja loomulikult tuleb kõiki diagnoosiga inimesi ravida, mitte karistada.
Minu teada on karistuse määramise või mitte määramise puhul oluline ka see, mis seisundis oli inimene teo sooritamise hetkel. Kindlasti on seda raske, kui mitte võimatu välja selgitada, aga kahtlustan, et kaitse rõhub just sellele ja õige ka.
Ikka, ikka. Pärast teo toimepanemist oli ju kõik tšill ja maailma moeetendused ootasivad!
Ma ütlen teile, et Eesti riik peab veel hirmsuurt kahjutasu maksma hakkama, et julges daame elu oma lollakate küsimustega häirida.
Külaline

Jälle need "Põletage nõid!" röökijad siin kohal. Kas te ennast selle naise Facebooki kontol ei saanud juba piisavalt tühjaks hüsteeritseda? Õnneks lähtub õiguskaitse siiski seadustest ja mõistusest, mitte emotsioonidest.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 17:32
Mitte nagu Ameerikas, kus selline asi on pigem tavapärasem.
Ja minu arvates just empaati ongi, see et inimesed hoolivad, mis edasi saab.
Kas jälle naeruväärne katseaeg vms.
Ameerikas selline juhtum võib olla tavapärane aga vähemalt on ka kahtlemata õiglased karistused.
Isegi pedofiilid saavad kuni 10a reaalseid vangistusi(sõltuvalt muidugi osariigist). Eestis viibutatkse näpuga, et ära rohkem tee. Sama on mõrvaritele.
Kurb, et meie õigusspsteem nii nõrk on.

Postitus on kustutatud
Minu lemmik kanal on ID investigation. Seal ei ole väljamõeldud karistusi nagu CSI ja muudes fiktsiooni seriaalides. Seal on kõik tõsielu dokumentaalid
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 17:35 Jälle need "Põletage nõid!" röökijad siin kohal. Kas te ennast selle naise Facebooki kontol ei saanud juba piisavalt tühjaks hüsteeritseda? Õnneks lähtub õiguskaitse siiski seadustest ja mõistusest, mitte emotsioonidest.
Justnimelt. Jube oli lugeda neid näpuganäitavaid ja parastavaid kommentaare. Ma ei õigusta seda naist, aga need kommentaatorid käitusid ka ikka ebaadekvaatselt.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 17:35 Jälle need "Põletage nõid!" röökijad siin kohal. Kas te ennast selle naise Facebooki kontol ei saanud juba piisavalt tühjaks hüsteeritseda? Õnneks lähtub õiguskaitse siiski seadustest ja mõistusest, mitte emotsioonidest.
Kus sa seda hüsteeriat siin näed?
Külaline

Tead, usu või mitte, aga internetti kasutavad veel mõned inimesed peale nende, kes siin käivad.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 17:38
Justnimelt. Jube oli lugeda neid näpuganäitavaid ja parastavaid kommentaare. Ma ei õigusta seda naist, aga need kommentaatorid käitusid ka ikka ebaadekvaatselt.
Nii jube oli, aga ikka läksid ja lugesid? Ei tea, kellel see haiglane uudishimu on..
Külaline

Ei tea kahjuks selle naise nime ega facebooki kontot :) nii fänn ei ole.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline