Suure-Lähtru lugu, kuidas võiks lõppeda?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 20:46
Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 20:41
Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 20:26 Vaimuhaiged põgenevad kinnistest asutustest filigraansete põgenemisplaanide abil, millele eelneb valvurite jälgimine, järeldamine, tuletamine, stsenaariumite loomine. Täpselt on teada töötajate liikumisharjumused, kes kuskil võtit hoiab, kes käib kaua WC-s, kus punktidesse kaamerasilm ei ulatu ning muu taoline. Sa vist ei saa hästi aru vaimuhaiguse olemusest - vaimuhaiged ei ole lollid. Nende mõttekäik on lihtsalt nihkes ning võib olla ohtlik endale või teistele.
Keegi on natuke liiga palju ameerika filme vaadanud. 🙄
Ei ole. Puutun oma töös täpselt selliste juhtumitega kokku. Eestis.
Ma ei usu sind ühel väga lihtsal põhjusel. Raviasutuses ei ole kaameraid. See oleks vastuolus patsiendi isikukaitse seadusega.
Külaline

Lepatriinu kirjutas: 04 Aug 2024 20:10
Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 17:59
Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 17:48 Nõustun, et need kommentaarid olid seal tõesti inetud.
A'la kärva maha ja lööks sul pea lõhki vms...
Ma korra käisin vaatamas, kui see nimi välja öeldi. Rohkem ei tahtnud. Aga hoolimata sellest leian mina ikkagi, et kui ta süüdi on, karistuse saama peab. Olgu see siia sundravi kinnises asutusea(kui valetab, seda enam karistus) või reaalne vangla.
See ei ole mingi nõiajaht. Täiskasvanud inimene peab oma tegude eest vastutama. Muidu ühiskond ei toimi.
Kui Keiti Vilms talvel oma koera -25 kraadiga tänavale jättis, siis olid umbes samasugused kommentaarid. Mulle muidu Keiti väga meeldis ja ma ei suudaks talle halvasti kirjutada, aga teisest küljest mina ei suuda ka hukka mõista inimest, kes sellise asja peale oma tugevat arvamust avaldab. No ikka on põhjust küll.
Kas lapse surema jätmine on väiksem või suurem patt kui koera väljaviskamine, on omaette teema, aga see et selline asi inimestes emotsioone tekitab on täiesti normaalne. Pigem on imelik seda hüsteeriliseks reaktsiooniks pidada. Mille peale siis veel inimene reageerima peaks kui tite tapmine külmaks jätab.
Kas päriselt küsid, kas lapse suremajätmine on koera väljaviskamisest väiksem või suurem patt?

Uskumatul moel filosofeerivaid inimesi on meie hulgas.
Seda enam võiks ju olla elementaarne, et teema tekitab emotsioone. Millest siis see kaagutamine siin justkui oleks selle juhtumi vastu huvi tundmine mingi kuritegu.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 20:53 Ma ei usu sind ühel väga lihtsal põhjusel. Raviasutuses ei ole kaameraid. See oleks vastuolus patsiendi isikukaitse seadusega.
Kaameraid ei ole patsientide tubades. Ühisruumides, koridorides, trepikodades on loomulikult kaamerad.
Lepatriinu
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Lepatriinu »

Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 20:00
Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 19:28
Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 19:14 Väga raske on mõista inimesi, kes püüavad siin mingeid vabandusi või õigustusi välja mõelda -- eriti aastal 2024, Eestis, kus lapse loovutamiseks on loodud kõik võimalused. Ebaadekvaatne inimene ei saa läbida Schengeni piirikontrolli, tegeleda reisilogistikaga või täita immigratsioonikaarte, see on minu arvates rumal jutt. Kui ta nii ebaadekvaatne oli, siis miks keegi -- k.a politsei -- seda kohapeal ei märganud?
Kas sa oled mõelnud, miks keegi enamasti enesetapjate enesetappu ette ei näe, suurem osa inimesi üllatub, "oli ju nii tore ja rõõmus inimene, tööl edukas ja puha"? Rääkimata depressioonist, mida ei tunne ära isegi oma lähedased-kodused. Sina aga väidad, et suvaline ametnik piiril, kellel on sinu jaoks 15 sekundit aega, peaks taipama, et sa oled meditsiinilises mõttes segi? Kamoon. Võime dokumente täita ei puutu absoluutselt kuidagi asjasse. Vaimuhaigusest ei teki sulle intellektipuuet.
Kõik 9 kuud oli süüdimatu vaimuhaige, kes planeeris oma teod ja varjas lähedaste eest? Ära aja naerma.
Raseduse varjamine lähedaste eest ei ole ju kuritegu. Ka ei näita raseduse varjamine, et inimene kavatses vastsündinu metsa surema viia.

Oluline on õiguslikus mõttes ikka ainult see, kas inimene oli oma vastsündinud lapse tapmise ajal süüdimatu. Süüdimatu võib olla ajutiselt ka muidu täiesti terve inimene. Ja kindlaks teeb selle kohtuarstlik ekspertiis.
Külaline

Lepatriinu kirjutas: 04 Aug 2024 22:14
Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 20:00
Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 19:28 Kas sa oled mõelnud, miks keegi enamasti enesetapjate enesetappu ette ei näe, suurem osa inimesi üllatub, "oli ju nii tore ja rõõmus inimene, tööl edukas ja puha"? Rääkimata depressioonist, mida ei tunne ära isegi oma lähedased-kodused. Sina aga väidad, et suvaline ametnik piiril, kellel on sinu jaoks 15 sekundit aega, peaks taipama, et sa oled meditsiinilises mõttes segi? Kamoon. Võime dokumente täita ei puutu absoluutselt kuidagi asjasse. Vaimuhaigusest ei teki sulle intellektipuuet.
Kõik 9 kuud oli süüdimatu vaimuhaige, kes planeeris oma teod ja varjas lähedaste eest? Ära aja naerma.
Raseduse varjamine lähedaste eest ei ole ju kuritegu. Ka ei näita raseduse varjamine, et inimene kavatses vastsündinu metsa surema viia.

Oluline on õiguslikus mõttes ikka ainult see, kas inimene oli oma vastsündinud lapse tapmise ajal süüdimatu. Süüdimatu võib olla ajutiselt ka muidu täiesti terve inimene. Ja kindlaks teeb selle kohtuarstlik ekspertiis.
Varjamine on põhjusega, ei?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 19:00
Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 18:33 Olen ise kahe lapse ema ja kui ma oleks "hulluks läinud", siis kindlasti oleks ka humaansema mooduse lapse loovutamiseks.
Kui inimene "läheb hulluks", siis ta ei anna endale aru, mida ta teeb, ta ei analüüsi oma tegusid ja tajusid nagu terve inimene. Puudub haiguskriitika. Selles seisnebki "hulluks minemine". Me keegi ei tea, mida me teeksime nö hulluks minnes ehk psühhoosi sattudes. Psühhootilised inimesed on küll harva vägivaldsed, aga võib juhtuda. Antud juhul ei tea, otsustab uurimine ja kohus.
Inimesed ei suuda uskuda, et tegu võis olla ratsionaalse otsusega. Lihtsalt koer rikkus kõik ära.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 21:07
Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 20:53 Ma ei usu sind ühel väga lihtsal põhjusel. Raviasutuses ei ole kaameraid. See oleks vastuolus patsiendi isikukaitse seadusega.
Kaameraid ei ole patsientide tubades. Ühisruumides, koridorides, trepikodades on loomulikult kaamerad.
Hooldekodudes sama lugu (tegemist siis ideaalis inimese koduga, kui vajab hooldamist) Kaameraid ei ole patsientide tubades. Ühisruumides, koridorides, trepikodades on ka paljudes hooldekodudes kaamerad.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 18:33 Olen ise kahe lapse ema ja kui ma oleks "hulluks läinud", siis kindlasti oleks ka humaansema mooduse lapse loovutamiseks.
Kui inimene "läheb hulluks", siis ta ei anna endale aru, mida ta teeb, ta ei analüüsi oma tegusid ja tajusid nagu terve inimene. Puudub haiguskriitika. Selles seisnebki "hulluks minemine". Me keegi ei tea, mida me teeksime nö hulluks minnes ehk psühhoosi sattudes. Psühhootilised inimesed on küll harva vägivaldsed, aga võib juhtuda. Antud juhul ei tea, otsustab uurimine ja kohus.
Ei anna endale aru? Aga ometi sai reisitud ja lausa mingil moeüritusel osaletud...psühoosis olles....
No kuule. Ei ole siin mingit hulluks minemist tegelikult. See ongi ilmselt ainuke hale ettekääne sellele rõhuda.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 23:23
Inimesed ei suuda uskuda, et tegu võis olla ratsionaalse otsusega. Lihtsalt koer rikkus kõik ära.
Kahjuks jah. Leitakse igasugu vabandusi. Ja kurb on mõelda, et meil tõesti eksisteerib selliseid inimesi, kes talle veel kaasa tunnevad ja õigustavad.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 23:28 Ei anna endale aru? Aga ometi sai reisitud ja lausa mingil moeüritusel osaletud...psühoosis olles....
No kuule. Ei ole siin mingit hulluks minemist tegelikult. See ongi ilmselt ainuke hale ettekääne sellele rõhuda.
Me muidugi kõik usume siiralt, et sa tead paremini ja täpsemini kui eksperdid, aga kahjuks on Eesti sihuke nõme riik, kus see nõme valitsus ja nõme riigikogu on hinnangu andmise teinud kohustuseks nõmedatele ja rumalatele ekspertidele, mitte foorumis kõige kõvemini kisajale. Nii on, me kõik ka kurvastame koos sinuga.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 17:29
Minul ei ole mingit kaastunnet antud isiku osas. Olen ise kahe lapse ema ja kui ma oleks "hulluks läinud", siis kindlasti oleks ka humaansema mooduse lapse loovutamiseks. Ma oma loomises ei oleks elusees selliseks asjaks võimeline. Kui polnud kuplis kõik korras, siis ongi õige paik kinnises raviasutuses.
Mul oli ükspäev isegi kahju hiirest, kelle kass ära sõi 🤔
Oi kui nunnu, sul oli hiirest kahju. Miks sa oma kassil siis tappa lasid?
Sa pole kunagi "hulluks läinud" ja väga hea. Aga mida sa teeks ja milleks sa võimeline oled kui sa oleks reaalselt hulluks läinud, seda sa ei tea kohe mitte kuidagi. Nagu sa ka ei tea, mis seal tegelikult juhtus ja kas tegu oli planeeritud teo või õnnetusega või millegi muuga.
Külaline

Eestis oleks vaja beebikaste (Baby Box) nagu Lätis. Kunagi oli see ka teemaks, aga siis vastasid ametnikud midagi sellist, et Eestis on nii hea sotsiaalkaitse ja lapsendamise süsteem, et meie beebikaste ei vaja, iga segaduses ema saab abi. Näha on, et ikkagi oleks vaja ja võib-olla jäänuks tragöödia olemata, kui toimiks beebikastide süsteem.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Aug 2024 01:03
Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 17:29
Minul ei ole mingit kaastunnet antud isiku osas. Olen ise kahe lapse ema ja kui ma oleks "hulluks läinud", siis kindlasti oleks ka humaansema mooduse lapse loovutamiseks. Ma oma loomises ei oleks elusees selliseks asjaks võimeline. Kui polnud kuplis kõik korras, siis ongi õige paik kinnises raviasutuses.
Mul oli ükspäev isegi kahju hiirest, kelle kass ära sõi 🤔
Oi kui nunnu, sul oli hiirest kahju. Miks sa oma kassil siis tappa lasid?
Sa pole kunagi "hulluks läinud" ja väga hea. Aga mida sa teeks ja milleks sa võimeline oled kui sa oleks reaalselt hulluks läinud, seda sa ei tea kohe mitte kuidagi. Nagu sa ka ei tea, mis seal tegelikult juhtus ja kas tegu oli planeeritud teo või õnnetusega või millegi muuga.
Jah, kui see vastaja hulluks läheks, oleks tema koht ka kinnises asutuses. Elementaarne ju.
Külaline

Juba see, et lähedased rasedusest midagi ei teadnud, näitab, et tegu oli planeeritud teoga.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 13:43 Minu ema ütles"ise ma su sünnitasin/ sigitasin,ise ma su tapan" see on vist mingi piiblist pärit väljend. Ma küll hästi seda ei uskunud, aga mine tea, äkki emadel ongi selline õigus, mõtlesin. Nüüd tundub, et ongi.
Niikuinii on, seda nimetatakse abordiks 8-)
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Aug 2024 09:00 Juba see, et lähedased rasedusest midagi ei teadnud, näitab, et tegu oli planeeritud teoga.
Ja siis? Ka vaimuhaige on suuteline planeerima.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 19:14 Loo faktid on, et naine varjas oma rasedust, sünnitas oma vanematekodus terve lapse, pärast sünnitust ja lapse surma istus rahulikult ja rõõmsalt (täpsustan: naeratades) vanematekodus kooki süües, vestles politseiga, kes otsisid äsjasünnitanud naist, lahkus Euroopa Liidust, suhtles politseiga, lahkus Aafrikasse, vahistati ning toodi Eestisse, kus ta on keeldunud ütlusi andmast. Mina nende faktide põhjal olen enda jaoks järeldused teinud, aga edasise saatuse ostustab tõepoolest kohus.

Väga raske on mõista inimesi, kes püüavad siin mingeid vabandusi või õigustusi välja mõelda -- eriti aastal 2024, Eestis, kus lapse loovutamiseks on loodud kõik võimalused. Ebaadekvaatne inimene ei saa läbida Schengeni piirikontrolli, tegeleda reisilogistikaga või täita immigratsioonikaarte, see on minu arvates rumal jutt. Kui ta nii ebaadekvaatne oli, siis miks keegi -- k.a politsei -- seda kohapeal ei märganud?
Aga äkki ta ei olegi hull, vaid tarvitas mingeid narkootikume? Kui inimene on ikka päris peast segi, siis oleks pere ju ka midagi märganud. Aga, kui oled aegajalt narkouimas, siis seda saab rohkem varjata.

Need videolõigud või pildid, mis temast kuskil näha olid, seal oli ju ka aru saada, et käitub tiba ebaadekvaatselt - et ehk oli laksu all? Kuskil vist tantsis või õõtsutas end veidralt.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Aug 2024 09:54
Külaline kirjutas: 04 Aug 2024 19:14 Loo faktid on, et naine varjas oma rasedust, sünnitas oma vanematekodus terve lapse, pärast sünnitust ja lapse surma istus rahulikult ja rõõmsalt (täpsustan: naeratades) vanematekodus kooki süües, vestles politseiga, kes otsisid äsjasünnitanud naist, lahkus Euroopa Liidust, suhtles politseiga, lahkus Aafrikasse, vahistati ning toodi Eestisse, kus ta on keeldunud ütlusi andmast. Mina nende faktide põhjal olen enda jaoks järeldused teinud, aga edasise saatuse ostustab tõepoolest kohus.

Väga raske on mõista inimesi, kes püüavad siin mingeid vabandusi või õigustusi välja mõelda -- eriti aastal 2024, Eestis, kus lapse loovutamiseks on loodud kõik võimalused. Ebaadekvaatne inimene ei saa läbida Schengeni piirikontrolli, tegeleda reisilogistikaga või täita immigratsioonikaarte, see on minu arvates rumal jutt. Kui ta nii ebaadekvaatne oli, siis miks keegi -- k.a politsei -- seda kohapeal ei märganud?
Aga äkki ta ei olegi hull, vaid tarvitas mingeid narkootikume? Kui inimene on ikka päris peast segi, siis oleks pere ju ka midagi märganud. Aga, kui oled aegajalt narkouimas, siis seda saab rohkem varjata.

Need videolõigud või pildid, mis temast kuskil näha olid, seal oli ju ka aru saada, et käitub tiba ebaadekvaatselt - et ehk oli laksu all? Kuskil vist tantsis või õõtsutas end veidralt.
Need videolõigud tulid ikka pärast teo kordasaatmist.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Aug 2024 09:44
Külaline kirjutas: 05 Aug 2024 09:00 Juba see, et lähedased rasedusest midagi ei teadnud, näitab, et tegu oli planeeritud teoga.
Ja siis? Ka vaimuhaige on suuteline planeerima.
Vaimuhaige inimene on tuvastatav. Ei ole nii, et normaalne ja tore inimene, mitte midagi viga ei tundu ja tegelt on vaimuhaige.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Aug 2024 10:12 Vaimuhaige inimene on tuvastatav. Ei ole nii, et normaalne ja tore inimene, mitte midagi viga ei tundu ja tegelt on vaimuhaige.
Et kõik vaimuhaiged kõnnivad tänaval, ämber peas ning karjuvad seosetuid sõnu? Oh. Ära võta sõna teemadel, mida sa ei tunne. Eksperdid muidugi tunnevad ära, lihtsalt varem polnud ekspertidel põhjust temaga kokku puutuda.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 7 külalist