Kas teil on saladusi oma lähedaste ees?
-
Külaline
Kas teil on saladusi oma lähedaste ees?
Mul on oma mehe ja muu perekonna ees saladus, et olen alkohoolik. Kaks või kolm korda aastas lähen võtan hotellitoa ja joon ennast täis, aastaid juba nii. Ütlen mehele, et sõidan ära tööasjus, mõnikord on ka muud vabandused. Pärast seda jälle mingi pool aastat alkoholi ei taha. Muidu vahel tahaks ka võtta, aga ei võta ja mõtlen, et noh, varsti ma ju saan juua. Mõni aasta on ka vahele jäänud ja ei teegi sellist asja. Kunagi varem jõin igapäevaselt, aga siis ma veel oma meest ei tundnud. Elasin üksi ja siis keegi sellest joomisest ei teadnud, välja veel ei olnud tulnud. Siis otsustasin, et jätan maha, aga täitsa maha ikka pole suutnud jätta.
-
Külaline
On, aga kirjutada sellest veel ei julge. Võibolla kunagi võtan ennast kokku ja avan oma seni varjus olnud saladused anonüümsetele lugejatele.
Sinu puhul aga pole minu meelest tegu täieliku alkohoolikuga. See paaripäevane tsükkel iga poole aasta tagant pole siiski veel alkoholism. Kas tohib küsida, on see tõesti ainus põhjus, miks sa nii teed või on seal ka soov lihtsalt kõigest eemale saada?
Sinu puhul aga pole minu meelest tegu täieliku alkohoolikuga. See paaripäevane tsükkel iga poole aasta tagant pole siiski veel alkoholism. Kas tohib küsida, on see tõesti ainus põhjus, miks sa nii teed või on seal ka soov lihtsalt kõigest eemale saada?
-
Külaline
On. Võla suurus. Olen seda pisendanid sest häbi on ja tean, et oma lollusest olen sellesse punkti jõudnud.
-
Külaline
On soov eemale ka saada jah. Võtan endale mingi majakese keset metsa, joon veini, näen jube välja, käin metsas jalutamas ja seenel. Esimene õhtu joon täitsa täis, siis järgmisel päeval natuke, kolmas päev ei joo, neljandal päeval lähen koju. Kuna ma aastaid joon juba vähe, ega siis enam ei jõuagi palju juua. Kunagi alustasin 0,5 liitrist viskist, nüüd jõuan ära juua pudeli veini, siis jäängi juba magama.Kas tohib küsida, on see tõesti ainus põhjus, miks sa nii teed või on seal ka soov lihtsalt kõigest eemale saada?
-
Külaline
Deem... peaks ka proovimaKülaline kirjutas: ↑04 Aug 2024 19:17On soov eemale ka saada jah. Võtan endale mingi majakese keset metsa, joon veini, näen jube välja, käin metsas jalutamas ja seenel. Esimene õhtu joon täitsa täis, siis järgmisel päeval natuke, kolmas päev ei joo, neljandal päeval lähen koju. Kuna ma aastaid joon juba vähe, ega siis enam ei jõuagi palju juua. Kunagi alustasin 0,5 liitrist viskist, nüüd jõuan ära juua pudeli veini, siis jäängi juba magama.Kas tohib küsida, on see tõesti ainus põhjus, miks sa nii teed või on seal ka soov lihtsalt kõigest eemale saada?
-
Külaline
Pudel veini on ikka ka juba kõva saavutus. Mul piisab poolest, et magaksin nagu nott. Aga tihti ma just nii palju lorraga ära ei joo.Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2024 19:17 Kunagi alustasin 0,5 liitrist viskist, nüüd jõuan ära juua pudeli veini, siis jäängi juba magama.
-
Külaline
Minu jaoks tekib küsimus, et mida pidada saladuseks? Mis see saladus üldse on?
Siin toodud näide, kus inimene paar korda aastas pidavat minema metsa ja ennast täis jooma, noh, see vist ilmselt liigitub saladuse alla. Aga väga palju on meie kõigi elus selliseid asju, mida ei taha teistele laterdada või mis lihtsalt ei tundu olulised, et jagada.
Ma ise näiteks kannatasin kunagi kooliajal kiusamise all. Pole julgenud oma abikaasale sellest rääkida. Miks? Mu mees armus minusse ülikoolipõlves kui kangesse ja sihikindlasse tüdrukusse, kes saab alati hakkama. Kui ma nüüd räägiksin talle, et näe, olin kooliajal kiusatud äbarik, siis ega ta mind maha muidugi ei jätaks, ilmselt, kuid see teeks talle kahtlemata haiget ja lõhuks kujutluspilti minust mõttetult. Ehk siis, ma arvan, et sellest rääkimine ei tooks mingit kergendust ei mulle ega talle. Parem ei hakka seda 30 aasta tagust minevikku torkima ja olgem praeguses hetkes õnnelikud. Seega ma arvan, et see ei ole saladus, vaid lihtsalt rääkimisel puudub mõte. Samamoodi aiman, et ka minu mehel on mingeid asju, millest ta lihtsalt ei pea vajalikuks mind teavitada.
Siin toodud näide, kus inimene paar korda aastas pidavat minema metsa ja ennast täis jooma, noh, see vist ilmselt liigitub saladuse alla. Aga väga palju on meie kõigi elus selliseid asju, mida ei taha teistele laterdada või mis lihtsalt ei tundu olulised, et jagada.
Ma ise näiteks kannatasin kunagi kooliajal kiusamise all. Pole julgenud oma abikaasale sellest rääkida. Miks? Mu mees armus minusse ülikoolipõlves kui kangesse ja sihikindlasse tüdrukusse, kes saab alati hakkama. Kui ma nüüd räägiksin talle, et näe, olin kooliajal kiusatud äbarik, siis ega ta mind maha muidugi ei jätaks, ilmselt, kuid see teeks talle kahtlemata haiget ja lõhuks kujutluspilti minust mõttetult. Ehk siis, ma arvan, et sellest rääkimine ei tooks mingit kergendust ei mulle ega talle. Parem ei hakka seda 30 aasta tagust minevikku torkima ja olgem praeguses hetkes õnnelikud. Seega ma arvan, et see ei ole saladus, vaid lihtsalt rääkimisel puudub mõte. Samamoodi aiman, et ka minu mehel on mingeid asju, millest ta lihtsalt ei pea vajalikuks mind teavitada.
-
Külaline
Ma ei jaga oma mõtteid perega sest neile need ei meeldi.
-
Külaline
Käin salaja reisimas. Perele ja sõpradele ütlen, et olen kuskil tavalises ja populaarses turismiriigis a la Hispaanias. Teen paar üldist palmi-, ranna- ja söögipilti. Tegelikult lendan kuskile mujale ja ajan seal omi asju.
-
Külaline
Miks seda varjama peab?Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 11:46 Käin salaja reisimas. Perele ja sõpradele ütlen, et olen kuskil tavalises ja populaarses turismiriigis a la Hispaanias. Teen paar üldist palmi-, ranna- ja söögipilti. Tegelikult lendan kuskile mujale ja ajan seal omi asju.
-
Külaline
Sest muidu pean seletama, miks ma eesti turistile tundmatu(d) riigi(d) valisin, mida ma seal teen või keda ma seal tean. Ja kui mitu korda käin siis miks miks miks. Isegi Tallinna lennujaama checkinni töötajad on kulme kergitanud, et kas teie jätkulennu sihtriik on SEE? Mis siis veel tuttavatest rääkida.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 11:49Miks seda varjama peab?Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 11:46 Käin salaja reisimas. Perele ja sõpradele ütlen, et olen kuskil tavalises ja populaarses turismiriigis a la Hispaanias. Teen paar üldist palmi-, ranna- ja söögipilti. Tegelikult lendan kuskile mujale ja ajan seal omi asju.
Lihtsam on öelda riik, mille vastu keegi huvi ei tunne.
-
Külaline
Mina joon tavaliselt poolteist pudelit. See paras.Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2024 19:23Pudel veini on ikka ka juba kõva saavutus. Mul piisab poolest, et magaksin nagu nott. Aga tihti ma just nii palju lorraga ära ei joo.Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2024 19:17 Kunagi alustasin 0,5 liitrist viskist, nüüd jõuan ära juua pudeli veini, siis jäängi juba magama.
-
Külaline
Mulle tundub natuke kõhe, et omaenese pere eest peab varjama, mis riigis sa viibid. See "ajan omi asju" kõlab kuidagi nii, nagu oleksid mingil salajasel valgustkartval missioonil. Kui pereliikmed üksteist vähegi tunnevad ja kommunikeeruda suudavad, ei tohiks neid kuidagi üllatada see, kui üks pereliige kuskile x-riiki reisida armastab.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 11:46 Käin salaja reisimas. Perele ja sõpradele ütlen, et olen kuskil tavalises ja populaarses turismiriigis a la Hispaanias. Teen paar üldist palmi-, ranna- ja söögipilti. Tegelikult lendan kuskile mujale ja ajan seal omi asju.
Selline salaja reisimine võib ju tunduda tore kuni selle hetkeni, mil su pere saab teate, et oled tolles x-riigis sattunud näiteks liiklusõnnetusse. Enda teada sõitis mu abikaasa Lätti töölähetusele, ent korraga tuleb telefonikõne Filipiinidelt, et mu abikaasa on kohalikus haiglas. Kui ta sihukese tükiga hakkama saaks, siis kardan, et usaldus on läinud kui mullune lumi.
-
Külaline
Ja vähe sellest, et usaldus on läinud. Ilmselt arvatakse et see on üks petukõne üldse. Nii tüüpiline ju- lähedane sattus õnnetusse. Kes üldse seda usuks?
-
Külaline
Mõtlesin ka, et mis siis saab, kui midagi juhtub. Näiteks inimene jääb kadunuks, satub õnnetusse vms, siis ei osata kuskilt otsidagi. Aga eks mul seal metsas joomas käies sama lugu, et kui abikaasa teada saaks, ei tea, kas annab andeks, et ma pole oma alkoholiprobleemist rääkinud. Ma olen rääkinud, et kunagi võtsin, aga sai villand ja nüüd ei joo üldse. Ega ma pole öelnud, et nii see jääbki elu lõpuni, lihtsalt ütlesin, et otsustasin teha vahe ja hetkel pole tahtnud uuesti regulaarselt jooma hakata.Kui ta sihukese tükiga hakkama saaks, siis kardan, et usaldus on läinud kui mullune lumi.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 12:28Mulle tundub natuke kõhe, et omaenese pere eest peab varjama, mis riigis sa viibid. See "ajan omi asju" kõlab kuidagi nii, nagu oleksid mingil salajasel valgustkartval missioonil. Kui pereliikmed üksteist vähegi tunnevad ja kommunikeeruda suudavad, ei tohiks neid kuidagi üllatada see, kui üks pereliige kuskile x-riiki reisida armastab.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 11:46 Käin salaja reisimas. Perele ja sõpradele ütlen, et olen kuskil tavalises ja populaarses turismiriigis a la Hispaanias. Teen paar üldist palmi-, ranna- ja söögipilti. Tegelikult lendan kuskile mujale ja ajan seal omi asju.
Selline salaja reisimine võib ju tunduda tore kuni selle hetkeni, mil su pere saab teate, et oled tolles x-riigis sattunud näiteks liiklusõnnetusse. Enda teada sõitis mu abikaasa Lätti töölähetusele, ent korraga tuleb telefonikõne Filipiinidelt, et mu abikaasa on kohalikus haiglas. Kui ta sihukese tükiga hakkama saaks, siis kardan, et usaldus on läinud kui mullune lumi.
Ma jätaksin oma kaaslase maha, kui teada saaksin. Tegu ju valeliku inimesega, kes soravalt vaatab silma ja valetab. Näitab ära, mis inimesega tegu, kui juba nii tühiseid asju valetab.
Aga sa võid oma kaasale üteldagi, et lähed lihtsalt metsa, seal metsa sees on üks tareke ja tahad seal paar päeva lihtsalt üksi olla ja aja maha võtta. Siin ei ole ju mitte mingit valet. Oleks sa seal tarekeses koos armukesega, vot siis tekiks saladuse maik manu. Aga see, kas sa otsustad seal end kurguni täis pugida või hoopis pudelile päkad silma ajada või seeni korjata - see on sinu kui täiskasvanu enda vaba otsus. Ma ise olen ka vahel käinud aega maha võtmas, joonud ei ole, aga lihtsalt tekib tunne, et tahaks sellest oravarattast eemale, kuskile omaette olekusse. Ja ütlengi nii, nagu esimeses lauses, ning mees saab suurepäraselt aru.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 12:36Mõtlesin ka, et mis siis saab, kui midagi juhtub. Näiteks inimene jääb kadunuks, satub õnnetusse vms, siis ei osata kuskilt otsidagi. Aga eks mul seal metsas joomas käies sama lugu, et kui abikaasa teada saaks, ei tea, kas annab andeks, et ma pole oma alkoholiprobleemist rääkinud. Ma olen rääkinud, et kunagi võtsin, aga sai villand ja nüüd ei joo üldse. Ega ma pole öelnud, et nii see jääbki elu lõpuni, lihtsalt ütlesin, et otsustasin teha vahe ja hetkel pole tahtnud uuesti regulaarselt jooma hakata.Kui ta sihukese tükiga hakkama saaks, siis kardan, et usaldus on läinud kui mullune lumi.
-
Külaline
Pange tähele. Tegemist on NAISEGA. Ja temal on see õigus, sest tema on NAINE. Üheskis teises rahvuses ei oleks see aktsepteeritud, aga eesti naine võib.
Mina mehena vahetaks lukud ja ei viitsiks ka mitte mingeid selgitusi kuulata. Kustutaks oma kõvakettalt selle inimese nime, näo ja olemasolu. Selline tegelane väärib ainult põlgust. Arvate tõesti, et asi piirdub ainult selle valega või reis on lihtsalt reis. Ilma lisanditeta.
Mina mehena vahetaks lukud ja ei viitsiks ka mitte mingeid selgitusi kuulata. Kustutaks oma kõvakettalt selle inimese nime, näo ja olemasolu. Selline tegelane väärib ainult põlgust. Arvate tõesti, et asi piirdub ainult selle valega või reis on lihtsalt reis. Ilma lisanditeta.
-
Külaline
Sa ei saa seda kõnet Filipiinidelt, kedagi ei huvita mingi eestlane. Kaobki ära.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 12:28Mulle tundub natuke kõhe, et omaenese pere eest peab varjama, mis riigis sa viibid. See "ajan omi asju" kõlab kuidagi nii, nagu oleksid mingil salajasel valgustkartval missioonil. Kui pereliikmed üksteist vähegi tunnevad ja kommunikeeruda suudavad, ei tohiks neid kuidagi üllatada see, kui üks pereliige kuskile x-riiki reisida armastab.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 11:46 Käin salaja reisimas. Perele ja sõpradele ütlen, et olen kuskil tavalises ja populaarses turismiriigis a la Hispaanias. Teen paar üldist palmi-, ranna- ja söögipilti. Tegelikult lendan kuskile mujale ja ajan seal omi asju.
Ma ise regan end välisministeeriumis aadressi täpsusega. Ei ole paranoia, töö raames igasugu asju nähtud
-
Teadjanaine
Kas oleksid nõus avaldama kasvõivähemalt ühe oma sihtkohtadest? Mis imelikud riigid need olla saavad, kuhu eestlased jõudnud pole? Minu meelest käiakse igal pool. Mis koht see olla saab, mis isegi lennujaama töötajad imestama paneb? Ja kujutan ette, et selliste kohtade jaoks on vaja viisat, saatkonda Eestis nagunii pole, asub paremal juhul kuskil Helsingis või Stockholmis jne. Kuidas sa kogu seda värki orgunnid, nii et keegi aru ei saa? Ma saaks nt pakitavate asjade järgi kohe aru, kui mu pereliige Hispaania asemel kuhugi võpsikusse lendama hakkaks. Kohapeal olles siis üldse ei skaibi ega suhtle perega, juba see oleks ju kahtlane, kui internetti pole, Euroopa riikides ikka tavaliselt mingil kujul on? Sedasorti jama saaks küll ajada nt töökaaslastele, aga inimestele, kellega ühe katuse all elad, väga kahtlane, mul kindlasti ei õnnesuks.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 12:01Sest muidu pean seletama, miks ma eesti turistile tundmatu(d) riigi(d) valisin, mida ma seal teen või keda ma seal tean. Ja kui mitu korda käin siis miks miks miks. Isegi Tallinna lennujaama checkinni töötajad on kulme kergitanud, et kas teie jätkulennu sihtriik on SEE? Mis siis veel tuttavatest rääkida.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 11:49Miks seda varjama peab?Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 11:46 Käin salaja reisimas. Perele ja sõpradele ütlen, et olen kuskil tavalises ja populaarses turismiriigis a la Hispaanias. Teen paar üldist palmi-, ranna- ja söögipilti. Tegelikult lendan kuskile mujale ja ajan seal omi asju.
Lihtsam on öelda riik, mille vastu keegi huvi ei tunne.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 7 külalist