No siin on kõlanud lausa mitu korda, et ollakse teadlikud, mis seal peres toimub ja et vaimseid häired esineb seal teistelgi. Nii mitmel korral rõhutatuna jääb mulje, et inimene (või inimesed) teavad, mida räägivad. Andke siis teada, mis seal toimub! Selleks ei pea ju arst olema.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 18:17Arvad, et heietajad on arstid või? Sa tead, mis diagnoos su ebameeldivatel tuttavatel on?Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 17:47Mis selle perega siis on? Juba korduvalt vihjatakse, et teatakse selle pere kohta nii mõndagi. Mis see on siis? Mis te heietate ümbernurga? Rääkige välja, mis selle perega siis toimub? Mis diagnoosid neil on?Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 15:43 Kõigepealt: see, et pere ei teadnud rasedusest midagi, on bsh. Ei tahtnud teada või salgasid, nii on hoopis. Kõik teadsid, külarahvas teadis, isegi võõrad teadsid pärast seda, kui daam poseeris kõhuga avalikult - ja oma ema ei näinud kohe mitte kui midagi? Räägi oma kassile seda. See näitab kaunis hästi midagi selle pere kohta.
Veel: piiritu ja silmitu usk "spetsialistidesse". Järgmine bsh. Sarimõrvarid oskavad psühhiaatreid väga peenelt lollitada, ükski spetsialist pole jumal. Ja kui need spetsialistid peaksid tuvastama, et jah, naisterahvas oli just sel hetkel täiesti sassis omadega ... sõitke seenele.
On terve hulk inimesi, kes kogu seda peret aastaid tunnevad. Seda fakti ei tasu ka eirata.
Suure-Lähtru lugu, kuidas võiks lõppeda?
-
Külaline
-
Külaline
Ja nii need kuulujutud tekivadki. Keegi viskab tähtsalt õhku mingi ähmase vihje stiilis "jaa, neil peres on vaimse tervisega asjad halvasti, küll mina juba tean! Aga ma ei saa rääkida!" Loomulikult lööb ta sellega foorumi kihama, ise itsitab pihku. Nii on ta lükanud veerema oletuste ratta, mis üha tuure kogudes jõuab lõpuks sinnamaale, et see pere sööb hommikuti omleti sees väikelapsi ja joob rinnapiima peale.
Vabalt võib aga see tõde olla ka näiteks niisugune, et üks pereliige on mingil eluperioodil tarvitanud näiteks antidepressante või külastanud psühholoogi ja rääkinud sellest mõnele sõbrannale. Ning nüüd see nn sõbranna mängib küla peal suurt teadjat, liialdades ja poolt infot meelega rääkimata jättes, eesmärgiks, et rahvas hakkaks arvama midagi palju hullemat.
Seda peret ma ei tunne, kuid usun, et sarnaseid jutte saab põhimõtteliselt levitada iga perekonna kohta. Ebameeldivaid klatsimoore, kes ei räägi otse, küll aga teevad imelikke teisi kõige hullemaid seiku oletama panevaid vihjeid, on leidunud igal pool ja igal ajal. Sellistele ütleks: räägi kas otse või ole parem vait, näid targem!
Vabalt võib aga see tõde olla ka näiteks niisugune, et üks pereliige on mingil eluperioodil tarvitanud näiteks antidepressante või külastanud psühholoogi ja rääkinud sellest mõnele sõbrannale. Ning nüüd see nn sõbranna mängib küla peal suurt teadjat, liialdades ja poolt infot meelega rääkimata jättes, eesmärgiks, et rahvas hakkaks arvama midagi palju hullemat.
Seda peret ma ei tunne, kuid usun, et sarnaseid jutte saab põhimõtteliselt levitada iga perekonna kohta. Ebameeldivaid klatsimoore, kes ei räägi otse, küll aga teevad imelikke teisi kõige hullemaid seiku oletama panevaid vihjeid, on leidunud igal pool ja igal ajal. Sellistele ütleks: räägi kas otse või ole parem vait, näid targem!
-
Külaline
No kuule, keegi ei hakka kahtlema kellegi vaimses tervises sellepärast, et ta on psühholoogi juures käinud. Küllap viidatakse sellele, et üks laps on neil peres vaimse puudega, see pole mingi saladus.Vabalt võib aga see tõde olla ka näiteks niisugune, et üks pereliige on mingil eluperioodil tarvitanud näiteks antidepressante või külastanud psühholoogi ja rääkinud sellest mõnele sõbrannale.
-
Külaline
Sa ei saanud vist selle postituse mõttest aru, millele vastad. Loomulikult polegi sellisel vihjajal mingit muud eesmärki kui ennast tähtsaks teha. Selleks sobib mis iganes, ka teadmine, et keegi on käinud psühholoogi juures või kasvõi kord elus endast väljunud ja näiteks joonlaua katki murdnud. Saabki mõnusalt vihjata, et "ohh, kui te teaks, mis seal toimub". Ja siis vait jääda. Kuulsuseminut on saavutatud, see, et tõde on kaugel-kaugel ning kellegi maine selle vihjega ehk rikutud, pole tema jaoks üldse oluline.Külaline kirjutas: ↑06 Aug 2024 11:23No kuule, keegi ei hakka kahtlema kellegi vaimses tervises sellepärast, et ta on psühholoogi juures käinud. Küllap viidatakse sellele, et üks laps on neil peres vaimse puudega, see pole mingi saladus.Vabalt võib aga see tõde olla ka näiteks niisugune, et üks pereliige on mingil eluperioodil tarvitanud näiteks antidepressante või külastanud psühholoogi ja rääkinud sellest mõnele sõbrannale.
-
Külaline
Mina näiteks ei käi kunagi koos pereliikmetega saunas. Alati üksi. Pigem viimasena, sest liiga palju kuuma ei taha.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 14:57Vabalt jah, kuidas muidu lähed peres viimasena sauna ja siis täpselt sünnibki.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 14:54 Ega sellised inimesed nii täpselt ei planeeri ja ratsionaalselt ei mõtle nagu meie siin kommentaariumis. Nad sihivad umbes ja loodavad õnne peale, et ajastus juhtub õige ja enda tervisega midagi ei juhtu. Ja “õnne” tal oli, lihtsalt naabrikoera jalutuskäiku ei osanud ta ette näha.
Kes teab, äkki olid tal sünnitust esilekutsuvad ravimid olemas, tänapäeval saab kõike internetist tellida või amoraalsetelt arstidelt osta, ta ju reisis igasugustes riikides.
Pealegi käiakse naistega koos saunas, mitte iga pereliige üksi.
-
Külaline
Beebikappe ei saa ju igasse külasse panna. Kui keegi kusagil Uugametsa küla vahel salaja lapse sünnitab, siis ei ole tõenäoline, et ta öösel kuhugi suurde linna beebikapi juurde hääletama hakkab.
Elust enesest näide minu naabrusest x riigist, kus dementsuse diagnoosiga vanur oli nii nutikas, et ostis internetist lennupileti, läks õigel ajal kohvriga lennujaama ja sõitis teise maailmanurka. Tema enda arvates on ta 20-aastane noor ja soovib hängida. Mitte keegi tema reisiteel ei kahtlustanud midagi. Nii et vaimsed häired ei tähenda tõesti, et ei suuda planeerida, organiseerida teatud asju tervetega samal tasemel. Mõnel juhul isegi paremini. Keskmine vanur ei oska ka terve mõistuse juures ise ilma abita omale lennureisi broneerida.
Elust enesest näide minu naabrusest x riigist, kus dementsuse diagnoosiga vanur oli nii nutikas, et ostis internetist lennupileti, läks õigel ajal kohvriga lennujaama ja sõitis teise maailmanurka. Tema enda arvates on ta 20-aastane noor ja soovib hängida. Mitte keegi tema reisiteel ei kahtlustanud midagi. Nii et vaimsed häired ei tähenda tõesti, et ei suuda planeerida, organiseerida teatud asju tervetega samal tasemel. Mõnel juhul isegi paremini. Keskmine vanur ei oska ka terve mõistuse juures ise ilma abita omale lennureisi broneerida.
-
Külaline
Tegelikult pole mitte mingit teadmist ega selle pojukest vaja. Kes tahab end tähtsaks teha, lihtsalt valetab. See on uskumatu, kuidas inimesed võivad valetada, et end tähtsaks teha. Mul oli ülikoolis üks sõbranna selline ja mul võttis ikkagi aega, et aru saada, et tema vihjed ja kõigega kursisolekud olid täielik fantaasia.Külaline kirjutas: ↑06 Aug 2024 11:42Sa ei saanud vist selle postituse mõttest aru, millele vastad. Loomulikult polegi sellisel vihjajal mingit muud eesmärki kui ennast tähtsaks teha. Selleks sobib mis iganes, ka teadmine, et keegi on käinud psühholoogi juures või kasvõi kord elus endast väljunud ja näiteks joonlaua katki murdnud. Saabki mõnusalt vihjata, et "ohh, kui te teaks, mis seal toimub". Ja siis vait jääda. Kuulsuseminut on saavutatud, see, et tõde on kaugel-kaugel ning kellegi maine selle vihjega ehk rikutud, pole tema jaoks üldse oluline.Külaline kirjutas: ↑06 Aug 2024 11:23No kuule, keegi ei hakka kahtlema kellegi vaimses tervises sellepärast, et ta on psühholoogi juures käinud. Küllap viidatakse sellele, et üks laps on neil peres vaimse puudega, see pole mingi saladus.Vabalt võib aga see tõde olla ka näiteks niisugune, et üks pereliige on mingil eluperioodil tarvitanud näiteks antidepressante või külastanud psühholoogi ja rääkinud sellest mõnele sõbrannale.
-
Külaline
Huvitaval kombel nii ta on. Meil ilmus kontorisse ühe töökaaslase dementne isa. Kusjuures tütar ütles, et tal küll ei meenu, et ta oleks isaga üldse rääkinud, kus ta töötab, sest kui ta seal töötamist alustas, oli isa juba dementne. Ka jääb müstikaks, kuidas ta kodust sinna tuli, bussiga on see keeruline ja takso jaoks tal raha ei olnud.Mõnel juhul isegi paremini. Keskmine vanur ei oska ka terve mõistuse juures ise ilma abita omale lennureisi broneerida.
-
Külaline
Ehket, su ema ja tütar käivad sinust eraldi ja kui sõbrannadega olete, siis lähed demonstratiivselt üksi, kui teised koos ära käinud? Kuuma vältimiseks on saunas alumine istumine.Külaline kirjutas: ↑06 Aug 2024 11:50Mina näiteks ei käi kunagi koos pereliikmetega saunas. Alati üksi. Pigem viimasena, sest liiga palju kuuma ei taha.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 14:57Vabalt jah, kuidas muidu lähed peres viimasena sauna ja siis täpselt sünnibki.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 14:54 Ega sellised inimesed nii täpselt ei planeeri ja ratsionaalselt ei mõtle nagu meie siin kommentaariumis. Nad sihivad umbes ja loodavad õnne peale, et ajastus juhtub õige ja enda tervisega midagi ei juhtu. Ja “õnne” tal oli, lihtsalt naabrikoera jalutuskäiku ei osanud ta ette näha.
Kes teab, äkki olid tal sünnitust esilekutsuvad ravimid olemas, tänapäeval saab kõike internetist tellida või amoraalsetelt arstidelt osta, ta ju reisis igasugustes riikides.
-
Külaline
Ja kui käibki, miks selline agressiivne pöördumine? Mina näiteks ei käigi sõbrannadega saunas ja käin samuti pereliikmetest eraldi. Miks ma pean oma ema või tütrega just sauna minema? Kas see inimeste enda otsustada ei ole, kuidas nad käivad? Näiteks teeb mu mees iga nädal sauna, aga mina iga kord ei käigi saunas. See on mingi kohustus või?Külaline kirjutas: ↑06 Aug 2024 12:28Ehket, su ema ja tütar käivad sinust eraldi ja kui sõbrannadega olete, siis lähed demonstratiivselt üksi, kui teised koos ära käinud? Kuuma vältimiseks on saunas alumine istumine.Külaline kirjutas: ↑06 Aug 2024 11:50Mina näiteks ei käi kunagi koos pereliikmetega saunas. Alati üksi. Pigem viimasena, sest liiga palju kuuma ei taha.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 14:57
Vabalt jah, kuidas muidu lähed peres viimasena sauna ja siis täpselt sünnibki.
-
Külaline
Täpselt. Minu nüüdseks lahkunud sugulane oli samuti alates 85+ vanusest sügavalt dementne, ei tundnud kedagi ära, pidas end endiselt ühe nõukaaegse suurettevõtte juhiks, kes ta omal ajal oli. Kutsuti selle ettevõtte juubelile, üksi ei saanud minna, olin saatja. Kohapeal suhtles kõigiga kui kulda ja ühel hetkel tõusis püsti ja soovis sõna, kõnet pidada. No ma ei saanud teda ju istuma tirida enam, hoidsin peast kinni ja ootasin õudusega. Aga tuli väga korralik kõne, meenutas omi aegu ja soovis kõigile jõudu. Kõik kiitsid pärast sugulase tervist ja eriti käis see jutt, et "nii vanalt nii terve mõistusega ja mäluga olla on imepärane". No ma ei hakanud neile selgitama, mis on tegelikkus. Pärast üritust koju minnes küsis sugulane mu käest üle, et mis sünnipäev see oli, kus me käisime, miks ta seal oli ja kes need inimesed olid.Külaline kirjutas: ↑06 Aug 2024 12:22 Elust enesest näide minu naabrusest x riigist, kus dementsuse diagnoosiga vanur oli nii nutikas, et ostis internetist lennupileti, läks õigel ajal kohvriga lennujaama ja sõitis teise maailmanurka. Tema enda arvates on ta 20-aastane noor ja soovib hängida. Mitte keegi tema reisiteel ei kahtlustanud midagi. Nii et vaimsed häired ei tähenda tõesti, et ei suuda planeerida, organiseerida teatud asju tervetega samal tasemel. Mõnel juhul isegi paremini. Keskmine vanur ei oska ka terve mõistuse juures ise ilma abita omale lennureisi broneerida.
-
Külaline
Mis sul täpsemalt mureks on? Minagi käin üksi saunas. Tütar elab omaette, kui ka külas on, siis käib temagi üksi saunas. Ema on vana ja saunas ei käi ja miks peaksin temaga üldse saunatama? Mees ja poeg käivad mõnikord omaette, mõnikord koos saunas. Mulle meeldib üksi, on ruumi laval lesida ja eelistan madalamat temperatuuri kui teised. Veel on erinevus saunas muusikavalik - mina eelistan vaikust, poeg ja tütar tahavad muusikat. Veider, et sulle uskumatuna tundub, et keegi võib üksi saunas käiaKülaline kirjutas: ↑06 Aug 2024 12:28 Ehket, su ema ja tütar käivad sinust eraldi ja kui sõbrannadega olete, siis lähed demonstratiivselt üksi, kui teised koos ära käinud? Kuuma vältimiseks on saunas alumine istumine.
-
Külaline
Ema käib isaga. Tütart ei ole. Sõbrannadega koos ei saunata ega käi kunagi ka avalikes saunades. Kambakesi koos pesemine pole mind kunagi paelunud. Saunaga peod... ei käinud isegi koolinoorena. Pole minu cup of tea.Külaline kirjutas: ↑06 Aug 2024 12:28Ehket, su ema ja tütar käivad sinust eraldi ja kui sõbrannadega olete, siis lähed demonstratiivselt üksi, kui teised koos ära käinud? Kuuma vältimiseks on saunas alumine istumine.Külaline kirjutas: ↑06 Aug 2024 11:50Mina näiteks ei käi kunagi koos pereliikmetega saunas. Alati üksi. Pigem viimasena, sest liiga palju kuuma ei taha.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 14:57
Vabalt jah, kuidas muidu lähed peres viimasena sauna ja siis täpselt sünnibki.
-
Külaline
Meie töö juures oli kunagi üks psühholoog, väga ebameeldiv inimene. Tema kasutas täpselt samasugust taktikat, ehk rääkis kohvilauas meie kolleegist, kes tema vastuvõtul oli käinud, umbes nõnda: "Oh, kui te vaid teaksite..." (Siin järgnes tal sügav ohe ja looritatud pilk,) "... aga kahjuks ei saa ma teile midagi lähemalt rääkida - konfidentsiaalsus, küllap mõistate ju isegi!" Pärast sihukest etteastet oli terve töökoht kihamas, igaüks oli pandud oletama sellest kolleegist ainult kõige halvemat. Pöörduti isegi Andmekaitseinspektsiooni poole, kes ütles, et seaduse järgi ei tohi niisuguseid oletusi toitvaid vihjeid üldse teha. Seega - kui sul midagi öelda on, siis ütle siin ja otse, ära tee lolle vihjeid! Ja kui midagi öelda pole, ole vait. Aga jää poolele teele kiibitsema ja inimesi oletama panema!
[/quote]
Ega te ise sellest psühholoogist ju kuigi palju paremad ei olnud, kui pärast töökoht kihas ja kõigil olid jubedad stsenaariumid valmis fantaseeritud. Milleks üldse midagi oletada - sedamoodi olite ise samasugused klatsimoorid ju. Normaalsed inimesed oleksid sellise intrigeerimise peale õlgu kehitanud ja öelnud 'ahahsiis'. Pigem tundub su viha olevat selles, et psühholoog ikkagi asju ära ei rääkinud ja teie uudishimu rahuldamata jättis.
[/quote]
Ega te ise sellest psühholoogist ju kuigi palju paremad ei olnud, kui pärast töökoht kihas ja kõigil olid jubedad stsenaariumid valmis fantaseeritud. Milleks üldse midagi oletada - sedamoodi olite ise samasugused klatsimoorid ju. Normaalsed inimesed oleksid sellise intrigeerimise peale õlgu kehitanud ja öelnud 'ahahsiis'. Pigem tundub su viha olevat selles, et psühholoog ikkagi asju ära ei rääkinud ja teie uudishimu rahuldamata jättis.
-
Külaline
Ega te ise sellest psühholoogist ju kuigi palju paremad ei olnud, kui pärast töökoht kihas ja kõigil olid jubedad stsenaariumid valmis fantaseeritud. Milleks üldse midagi oletada - sedamoodi olite ise samasugused klatsimoorid ju. Normaalsed inimesed oleksid sellise intrigeerimise peale õlgu kehitanud ja öelnud 'ahahsiis'. Pigem tundub su viha olevat selles, et psühholoog ikkagi asju ära ei rääkinud ja teie uudishimu rahuldamata jättis.Külaline kirjutas: ↑06 Aug 2024 17:01 Meie töö juures oli kunagi üks psühholoog, väga ebameeldiv inimene. Tema kasutas täpselt samasugust taktikat, ehk rääkis kohvilauas meie kolleegist, kes tema vastuvõtul oli käinud, umbes nõnda: "Oh, kui te vaid teaksite..." (Siin järgnes tal sügav ohe ja looritatud pilk,) "... aga kahjuks ei saa ma teile midagi lähemalt rääkida - konfidentsiaalsus, küllap mõistate ju isegi!" Pärast sihukest etteastet oli terve töökoht kihamas, igaüks oli pandud oletama sellest kolleegist ainult kõige halvemat. Pöörduti isegi Andmekaitseinspektsiooni poole, kes ütles, et seaduse järgi ei tohi niisuguseid oletusi toitvaid vihjeid üldse teha. Seega - kui sul midagi öelda on, siis ütle siin ja otse, ära tee lolle vihjeid! Ja kui midagi öelda pole, ole vait. Aga jää poolele teele kiibitsema ja inimesi oletama panema!
[/quote]
Sa oled vist ise see psühholoog, et nii isiklikult võtad ja kaitsesse asud. Hea psühholoog peaks teadma, mida niisugune pooliku info meelega tilgutamine inimkollektiivis kaasa toob, ja oskama seda ennetada, jättes oma imelikud vihjed üldse tegemata. Hea psühholoog ei ütle oma kliendi kohta kolmandatele isikutele üldse midagi.
Siis on see küll ikka päris alatu, tirida sopa sisse ka pere haige laps! Milles see puudega laps süüdi on, egas tema pole midagi kriminaalset teinud. Püsigem ikka tolle sünnitanud naise juures ja ärgem laiendagem süüdistamist tema haige õe või venna või vanaema vana kassi peale. See oli puhtalt tolle naise - täiskasvanud naise - enda tegu ja otsus, mille eest teised ei pea kuidagi vastutama.Külaline kirjutas: ↑06 Aug 2024 11:23No kuule, keegi ei hakka kahtlema kellegi vaimses tervises sellepärast, et ta on psühholoogi juures käinud. Küllap viidatakse sellele, et üks laps on neil peres vaimse puudega, see pole mingi saladus.Vabalt võib aga see tõde olla ka näiteks niisugune, et üks pereliige on mingil eluperioodil tarvitanud näiteks antidepressante või külastanud psühholoogi ja rääkinud sellest mõnele sõbrannale.
Tunnistan, et mul on tema lähedastest kahju ja olen nende jaksamise pärast mures. Ilmselgelt on niisugune avalikkuse tähelepanu paljalt süüdistamise ja peksu eesmärgil mõjunud neile ülirängalt. Peret süüdistama võib ju jääda lõputult, et miks ikka ei vaadanud hoolikamalt kõhtu jne. See selleks, aga praeguseks on lähedaste sõimamine võõraste poolt ületanud juba igasuguse mõistlikkuse piiri, leian mina. See pereliikmete tampimine ja isegi invaliidist lapse mängu tirimine meenutab mulle pärisorjuseaegset Venemaad, kus valitseja laskis lisaks kurjategijale maha tappa ka terve tema suguvõsa - abikaasa, vanemad, vanavanemad, lapsed. Mille poolest meie paremad oleme?
Suure tõenäosusega tekivad selle naise pereliikmetel (või ongi juba tekkinud) sõimamise ja negatiivsete oletamiste-arvamiste tulemusena rasked psüühikahäired, mida tulevikus aastatepikkuste teraapiatega hakatakse üritama ehk korda teha (julgen ennustada, et ilmselt suht tulemusetult, kuna saadud trauma on selleks liiga suur). Milleks teile seda nii väga vaja on, et ühe täiskasvanud naise teo tõttu peab terve ta perekond hakkama oma vaimset tervist elu lõpuni ravima? V-o saavad veel sellest puude kah ja siis maksate maksumaksjatena ise neile aastaid puudetoetusi. Seda te tahate või?
-
Külaline
Sa oled vist ise see psühholoog, et nii isiklikult võtad ja kaitsesse asud. Hea psühholoog peaks teadma, mida niisugune pooliku info meelega tilgutamine inimkollektiivis kaasa toob, ja oskama seda ennetada, jättes oma imelikud vihjed üldse tegemata. Hea psühholoog ei ütle oma kliendi kohta kolmandatele isikutele üldse midagi.Külaline kirjutas: ↑06 Aug 2024 19:32Ega te ise sellest psühholoogist ju kuigi palju paremad ei olnud, kui pärast töökoht kihas ja kõigil olid jubedad stsenaariumid valmis fantaseeritud. Milleks üldse midagi oletada - sedamoodi olite ise samasugused klatsimoorid ju. Normaalsed inimesed oleksid sellise intrigeerimise peale õlgu kehitanud ja öelnud 'ahahsiis'. Pigem tundub su viha olevat selles, et psühholoog ikkagi asju ära ei rääkinud ja teie uudishimu rahuldamata jättis.Külaline kirjutas: ↑06 Aug 2024 17:01 Meie töö juures oli kunagi üks psühholoog, väga ebameeldiv inimene. Tema kasutas täpselt samasugust taktikat, ehk rääkis kohvilauas meie kolleegist, kes tema vastuvõtul oli käinud, umbes nõnda: "Oh, kui te vaid teaksite..." (Siin järgnes tal sügav ohe ja looritatud pilk,) "... aga kahjuks ei saa ma teile midagi lähemalt rääkida - konfidentsiaalsus, küllap mõistate ju isegi!" Pärast sihukest etteastet oli terve töökoht kihamas, igaüks oli pandud oletama sellest kolleegist ainult kõige halvemat. Pöörduti isegi Andmekaitseinspektsiooni poole, kes ütles, et seaduse järgi ei tohi niisuguseid oletusi toitvaid vihjeid üldse teha. Seega - kui sul midagi öelda on, siis ütle siin ja otse, ära tee lolle vihjeid! Ja kui midagi öelda pole, ole vait. Aga jää poolele teele kiibitsema ja inimesi oletama panema!
[/quote]
Loomulikult ei ütle, ma polegi ju psühholoogi sõnagagi kaitsnud. Ütlesin vaid, et teid ikka kangesti huvitas see asi, et lausa oletusi hakkasite tegema. Keda teiste inimeste isiklikud asjad ei huvita, ei tee mingeid oletusi ja mingid vihjed ei aja kihevile. Eks kollektiivil ja kollektiivil on ka vbl vahe sees. Rääkimata indiviidi tasandil - inimesed on väga erinevad, ei ole midagi nii, et psühholoog utsitab vihjetega ja siis kõik kohe oletavad. Mõni ei oleta midagi, sest teda ei huvita, ta elab enda elu.
-
Külaline
Mina ei saa aru, mida need, kelle arvates siin sellest perest LIIGA VÄHE ja liiga ebatäpset infot on jagatud, nagu tahavad? Pereliikmed on teles esinenud, ise võisid kõik veenduda, et nad salgasid seda rasedust. Mis ei saanud olla neile saladus, seega valetasid. Tegu oli tapetud lapse vanaemaga, kas ta väärib seda nimetust, eks otsustage ise. Kõigile teada avalik fakt on, et imiku metsa jätnud "ema" tõmbas tagasi välismaale pidutsema. Aga ikka vähe teile? Mida veel tahate teada? Et nad külas kuigi lugupeetud inimesed pole, on kohalik info. Seda ei pruugi ju uskuda, te võite vabalt arvata, et nad on parimad naabrid ja suurepärased kogukonnaliikmed, lihtsalt kohalikud ei saa sellest aru. Teie tahaksite ROHKEM infot? Kinganumbreid? Veregruppi? Siin üks küsis diagnoose!
Natuke liiale ei lähe oma uudishimuga?
Ei hakata teid siin täpsemate ja detailsete kohalike lookestega toitma, seda ärge mitte lootkegi. Taltsutage oma kõmujanu. Ja lõpetage mõrva õigustamine. Mul pole sõnu, et väljendada oma põlgust sellise õigustamise ja "mõistmise" vastu. Süda läheb pahaks. Normaalne inimene tunneb abitule imikule kaasa, siin aga leitakse mõistmist õnnetu sünnitaja vastu, kes jäi vahele ja kelle särav elu moslemimaal nüüd katkestati. Külmavärinad tulevad peale, ausõna. Kelle keskel me elame?
Ei hakata teid siin täpsemate ja detailsete kohalike lookestega toitma, seda ärge mitte lootkegi. Taltsutage oma kõmujanu. Ja lõpetage mõrva õigustamine. Mul pole sõnu, et väljendada oma põlgust sellise õigustamise ja "mõistmise" vastu. Süda läheb pahaks. Normaalne inimene tunneb abitule imikule kaasa, siin aga leitakse mõistmist õnnetu sünnitaja vastu, kes jäi vahele ja kelle särav elu moslemimaal nüüd katkestati. Külmavärinad tulevad peale, ausõna. Kelle keskel me elame?
-
Külaline
Mis kõmujanu? Sina oled see, kes kõmujanus mõnuleb, andes vihjeid, mis pole pädevad, nagu selgub. Kuidas puutub asjasse see, et nad sulle ei meeldi, et nad sinu arust kindlasti pidid rasedusest teadma ja et sina arvad, et sünnitanu tõmbas välismaale pidutsema? Siin mitte "üks ei küsinud diagnoose", vaid sina või keegi su toredatest (neist, kes sulle meeldivad!) naabritest väitis, et ta TEAB midagi veel, mida ei ütle - ja see oli kontekstis diagnoosiga. Seega oli ootuspärane, et see teadmine kuidagi seostub tütre diagnoosiga. Aga sul oli vaid teada anda, et nad teistele külas ei meeldi. No selge, täpselt seda võiski arvata.Külaline kirjutas: ↑06 Aug 2024 20:14 Mina ei saa aru, mida need, kelle arvates siin sellest perest LIIGA VÄHE ja liiga ebatäpset infot on jagatud, nagu tahavad? Pereliikmed on teles esinenud, ise võisid kõik veenduda, et nad salgasid seda rasedust. Mis ei saanud olla neile saladus, seega valetasid. Tegu oli tapetud lapse vanaemaga, kas ta väärib seda nimetust, eks otsustage ise. Kõigile teada avalik fakt on, et imiku metsa jätnud "ema" tõmbas tagasi välismaale pidutsema. Aga ikka vähe teile? Mida veel tahate teada? Et nad külas kuigi lugupeetud inimesed pole, on kohalik info. Seda ei pruugi ju uskuda, te võite vabalt arvata, et nad on parimad naabrid ja suurepärased kogukonnaliikmed, lihtsalt kohalikud ei saa sellest aru. Teie tahaksite ROHKEM infot? Kinganumbreid? Veregruppi? Siin üks küsis diagnoose!
-
Külaline
Su jutus ei ole mitte ühte õiget lausetKülaline kirjutas: ↑06 Aug 2024 20:45Mis kõmujanu? Sina oled see, kes kõmujanus mõnuleb, andes vihjeid, mis pole pädevad, nagu selgub. Kuidas puutub asjasse see, et nad sulle ei meeldi, et nad sinu arust kindlasti pidid rasedusest teadma ja et sina arvad, et sünnitanu tõmbas välismaale pidutsema? Siin mitte "üks ei küsinud diagnoose", vaid sina või keegi su toredatest (neist, kes sulle meeldivad!) naabritest väitis, et ta TEAB midagi veel, mida ei ütle - ja see oli kontekstis diagnoosiga. Seega oli ootuspärane, et see teadmine kuidagi seostub tütre diagnoosiga. Aga sul oli vaid teada anda, et nad teistele külas ei meeldi. No selge, täpselt seda võiski arvata.Külaline kirjutas: ↑06 Aug 2024 20:14 Mina ei saa aru, mida need, kelle arvates siin sellest perest LIIGA VÄHE ja liiga ebatäpset infot on jagatud, nagu tahavad? Pereliikmed on teles esinenud, ise võisid kõik veenduda, et nad salgasid seda rasedust. Mis ei saanud olla neile saladus, seega valetasid. Tegu oli tapetud lapse vanaemaga, kas ta väärib seda nimetust, eks otsustage ise. Kõigile teada avalik fakt on, et imiku metsa jätnud "ema" tõmbas tagasi välismaale pidutsema. Aga ikka vähe teile? Mida veel tahate teada? Et nad külas kuigi lugupeetud inimesed pole, on kohalik info. Seda ei pruugi ju uskuda, te võite vabalt arvata, et nad on parimad naabrid ja suurepärased kogukonnaliikmed, lihtsalt kohalikud ei saa sellest aru. Teie tahaksite ROHKEM infot? Kinganumbreid? Veregruppi? Siin üks küsis diagnoose!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Kirile, Triibu ja 8 külalist