Avatud või eraldi köök?
-
Külaline
Avatud või eraldi köök?
kuidas siin arvamused jagunevad?
Mulle meeldib avatud variant, olen paras köögikata ja nii hea on koos pere ja külalistega olla. Ei jäta nõusid vedelema ja kööki segamini, ja toidulõhnad ei häiri. Ilus köök niikuinii!
Mulle meeldib avatud variant, olen paras köögikata ja nii hea on koos pere ja külalistega olla. Ei jäta nõusid vedelema ja kööki segamini, ja toidulõhnad ei häiri. Ilus köök niikuinii!
-
Külaline
Mina olen eraldi köögi pooldaja. Mulle meeldib tõsisemaid ja sodi tekitavamaid asju nagu kala rookimine, marjade ja seente puhastamine, hoidistamine vms teha eraldi ruumis. Ka eraldi köök võib ju ilus ja korras olla. Köök on mul päris suur ja sinna pole keelatud siseneda ühelgi külalisel ega pereliikmel.
-
Külaline
Mul on avatud köök. Arhitekt planeeris nii, et elutoa diivanilt köögipoolt ei näe, et kui seal peaks valitsema väike segadus, kui külalised tulevad, siis pole seda näha. Ma mingeid kalu ei roogi ega loomi ei nüli seal nagunii.
-
Külaline
Mulle meeldib eraldi köök rohkem. Saan rahulikult toimetada ja roogi elutuppa lauale kanda. See on umbes samasugune küsimus, kas teile restoranis meeldiks avatud ruum, kus istute lauas ja naudite praade, ja samal ajal kokad teie ees kiirustavad toorest liha vasardada.
Kodustes oludes ei pea see köök asuma kusagil teises majaosas või teisel korrusel. Vaid kõige mugavam on, kui köök ja elutuba oleksid lähestikku, nii et köögis süüa tehes saab samal ajal poole silmaga jälgida elutoas mängivaid väikelapsi. Ehk siis mitte päris avatud üks suur ruum, aga ka mitte üksteisest kaugel olevad täielikult eraldatud toad, vaid sihuke vahepealne variant on parim.
Kodustes oludes ei pea see köök asuma kusagil teises majaosas või teisel korrusel. Vaid kõige mugavam on, kui köök ja elutuba oleksid lähestikku, nii et köögis süüa tehes saab samal ajal poole silmaga jälgida elutoas mängivaid väikelapsi. Ehk siis mitte päris avatud üks suur ruum, aga ka mitte üksteisest kaugel olevad täielikult eraldatud toad, vaid sihuke vahepealne variant on parim.
-
Külaline
Selline uuema aja variant, kus köögimööbel on lihtsalt elutoa ühes nurgas mulle ei meeldi, köök peaks ikka eraldi olema, aga elutoa lähedal.
Meie praeguses (vanas) majas oli algselt köök üsna pisike, kõrval sama suur söögituba, võtsime pool seina maja (teises pooles oli soemüür, selle jätsime), nüüd on piklik köök, kus saab nii süüa teha kui ka süüa.
Selle suurendatud köögi ja elutoa vahel on laiad topeltuksed, vahel on need kinni, vahel lahti, kuidas kunagi
Meie praeguses (vanas) majas oli algselt köök üsna pisike, kõrval sama suur söögituba, võtsime pool seina maja (teises pooles oli soemüür, selle jätsime), nüüd on piklik köök, kus saab nii süüa teha kui ka süüa.
Selle suurendatud köögi ja elutoa vahel on laiad topeltuksed, vahel on need kinni, vahel lahti, kuidas kunagi
-
Külaline
See on selline vaeste värk. Pole elutuba ja pole kööki. On üks ruumike. Köögimööbel ühes nurgas , diivan teises. 3 tuba ja 50m2 uues majas. Me oleme nii rikkad ja edukadKülaline kirjutas: ↑07 Aug 2024 13:33 Selline uuema aja variant, kus köögimööbel on lihtsalt elutoa ühes nurgas mulle ei meeldi, köök peaks ikka eraldi olema, aga elutoa lähedal.
-
Külaline
Mulle meeldib eraldi köök. Ei taha toidulõhnu, nõudekolinat ja söögivalmistamise helisid niimoodi elutuppa. Külalisena on mul ka ebamugav, kui perenaine vestluse ajal näiteks salatit hakib, lõhet roogib või keerleb kui kann külmiku, pliidi, kraanikausi ja prügikasti vahel. Aga see on minu isiklik kiiks. Tee just nii nagu sulle meeldib, kodu peab ikka iseendale mugav ja mõnus koht olema.
-
Külaline
Nõustun. Nagu mingis stuudiokorteris elaks, diivan ühel pool ja köögikapid vastasseina ääres. Kinnisvaraarendajad on lihtsalt laisad ja odavad, seega müüsidki inimestele mõtte avatud köögist kui millestki ülemuslikust. Tegelikkus on see, et nad tahavad kiirelt, lihtsalt, odavalt ja pinda kokku hoides oma objektid ära ehitada ja maha müüa.Külaline kirjutas: ↑07 Aug 2024 14:23See on selline vaeste värk. Pole elutuba ja pole kööki. On üks ruumike. Köögimööbel ühes nurgas , diivan teises. 3 tuba ja 50m2 uues majas. Me oleme nii rikkad ja edukadKülaline kirjutas: ↑07 Aug 2024 13:33 Selline uuema aja variant, kus köögimööbel on lihtsalt elutoa ühes nurgas mulle ei meeldi, köök peaks ikka eraldi olema, aga elutoa lähedal.
Selle suurendatud köögi ja elutoa vahel on laiad topeltuksed, vahel on need kinni, vahel lahti, kuidas kunagi![]()
Olen elanud nii eraldi köök ja elutuba, elutubaköök ja siis selline peaaegu koos olev kööktuba aga köök oli ikka eraldatud poole seinaga ja oli veidi selline suurem ava köögi elutoa vahel.
Hetkel oma majas on elutubaköök meil ja ausalt eraldi on parem. Kuna see rasv mis ikkagi köögist toidutegemisel tuleb liigub ka ringi toas olevale mööblile kuigi see näha pole on see seal olemas. Samas kui on väiksed lapsed siis on hea kõik ühes on, sest saab süüa tehes ka neil silma peal hoida.
Tulevikus plaanime ehitada ikkagi eraldi köögi/söögitoa ja alutoa.
Aga eks see vist olegi igaühe enda asi kuidas ja mis meeldib.
Kaalu plussid ja miinused omale, et mis variant sulle parim oleks.
Hetkel oma majas on elutubaköök meil ja ausalt eraldi on parem. Kuna see rasv mis ikkagi köögist toidutegemisel tuleb liigub ka ringi toas olevale mööblile kuigi see näha pole on see seal olemas. Samas kui on väiksed lapsed siis on hea kõik ühes on, sest saab süüa tehes ka neil silma peal hoida.
Tulevikus plaanime ehitada ikkagi eraldi köögi/söögitoa ja alutoa.
Aga eks see vist olegi igaühe enda asi kuidas ja mis meeldib.
Kaalu plussid ja miinused omale, et mis variant sulle parim oleks.
-
Külaline
Kõige totakam on selliseid toa ühes seinas köögimööbel, meeter eemal diivan lahendusi näha kallistes 300 000-400 000eurostes korterites, aga ju siis keegi tahab ja ostab selliseid ka. Mulle isiklikult meeldib kõige rohkem veidi eraldatud kööginurk siiski avatud elutuba-köögis, päris eraldi ei taha, meenutab paneelikaid ja üksi eraldi süüa teha lihtsalt igav ja klaustrofoobne.Külaline kirjutas: ↑07 Aug 2024 14:30Nõustun. Nagu mingis stuudiokorteris elaks, diivan ühel pool ja köögikapid vastasseina ääres. Kinnisvaraarendajad on lihtsalt laisad ja odavad, seega müüsidki inimestele mõtte avatud köögist kui millestki ülemuslikust. Tegelikkus on see, et nad tahavad kiirelt, lihtsalt, odavalt ja pinda kokku hoides oma objektid ära ehitada ja maha müüa.Külaline kirjutas: ↑07 Aug 2024 14:23See on selline vaeste värk. Pole elutuba ja pole kööki. On üks ruumike. Köögimööbel ühes nurgas , diivan teises. 3 tuba ja 50m2 uues majas. Me oleme nii rikkad ja edukadKülaline kirjutas: ↑07 Aug 2024 13:33 Selline uuema aja variant, kus köögimööbel on lihtsalt elutoa ühes nurgas mulle ei meeldi, köök peaks ikka eraldi olema, aga elutoa lähedal.
Selle suurendatud köögi ja elutoa vahel on laiad topeltuksed, vahel on need kinni, vahel lahti, kuidas kunagi![]()
-
Külaline
Mul on avatud köök. Mulle nii meeldib. Kalu ei roogi ja rümpa ei sae. Moodne korter. Avatud köögiga elutuba on 50 ruutu suur. Kui iga nädal hapukapsaid keeta siis selline variant ei sobi muidugi.
Sama. Kui on piklik ruum ja ühes otsaseinas köök, on OK. Kui ühes pikemas seinas on köök ja vastas kohe diivan ja telekas, jätab mulle pead-jalad-koos mulje - ei saagi aru, kas on köö või on tuba. Ka ei meeldi mulle need taas üsna levinud keldrikorterid, mille aknast näeb ainult möödakäijate jalgu. Alati tulevad "Kadri" ja "Kasuema" meelde, kus keldrikorterit peeti vaesuse märgiks ja sealt üritati iga hinna eest minema pääseda.Külaline kirjutas: ↑07 Aug 2024 14:48
Kõige totakam on selliseid toa ühes seinas köögimööbel, meeter eemal diivan lahendusi näha kallistes 300 000-400 000eurostes korterites, aga ju siis keegi tahab ja ostab selliseid ka. Mulle isiklikult meeldib kõige rohkem veidi eraldatud kööginurk siiski avatud elutuba-köögis, päris eraldi ei taha, meenutab paneelikaid ja üksi eraldi süüa teha lihtsalt igav ja klaustrofoobne.
-
Külaline
Eks sõltub majaplaneeringust ka. Meie peaks päris mitu seina maha lõhkuma, et vaadet elutuppa saada.
-
Külaline
Eraldi. Endal on mülemat, peamises kohas avatud ja kuigi mul on üliminimalistlik ja korras köök, siis külalistega muutub see ikka kergeks kolilaoks.
-
Külaline
Kindlasti köök eraldi, olgu nagu paneelikas või mitte. Teen palju süüa, lapsed kasvueas. Kõik need lõhnad, kolinad, nõud jne. Teine asi, mida ma ei kannata, on lärmav telekas. Ja toiduvalmistamine on piisavalt lärmakas, millest siis telekas üle peab mängima. Kokkuvõttes jube müra.
-
Külaline
Oleneb ükdplaneeringust. Kui köök in eraldi aga pisike, siis pigem juba eelistaks avatud elutoaga koos kööki. Kui aga parajalt suur, et sinna ka 6 inimese söögilaud mahub, siis võib täitsa eraldi olla.
-
Külaline
Meil on majas koos köök ja elutuba. Saaks kergelt panna seina elutoa ja köögi vahele ka. Siis oleks koos ühes toas köök ja söögilaud. Aga teil on siis köök eraldi ja veel ka söögituba? Või kus on söögilaud?
-
Külaline
Ma üldiselt pigem eelistaks eraldi kööki, aga kuna mul on ka väike laps (ja teine tulekul), siis on avatud köök isegi parem, sest lihtsam lapsel silma peal hoida. Ilmselt kõrvuti variant suurte ustega oleks ideaalne.
Minu jaoks eriti uusarenduste puhul on kõige suuremaks probleemiks see, et köögile ei arvestata piisavalt palju ruumi. Eriti tobe kui on suur 4-toaline perekorter ja siis köök mingi pisike kökats, kus pole millekski ruumi. Kogu aeg tuleks valida, kas tõstad köögikombaini välja, hakid midagi või paned ahjust võetud koogi jahtuma... Ja jumal hoidku kui tahaksid rohkem kui veekeedukannu tööpinnal hoida...
Minu jaoks eriti uusarenduste puhul on kõige suuremaks probleemiks see, et köögile ei arvestata piisavalt palju ruumi. Eriti tobe kui on suur 4-toaline perekorter ja siis köök mingi pisike kökats, kus pole millekski ruumi. Kogu aeg tuleks valida, kas tõstad köögikombaini välja, hakid midagi või paned ahjust võetud koogi jahtuma... Ja jumal hoidku kui tahaksid rohkem kui veekeedukannu tööpinnal hoida...
-
Külaline
Sellest kinnisvaraarendajate eluvõõrusest on palju räägitud. Et köögid projekteeritakse tibatillukesed või pannakse elutoaga täielikult kokku, kuna arendajatele endile on nii lihtsam ja mugavam. Nad kujutlevad vist, et "tänapäeval" käivad kõik iga päev väljas söömas ja kodust kööki kasutatakse ainult kohvivee keetmiseks. Tegelikult on perede harjumused selles osas ikka totaalselt erinevad.
Meil on köök eraldi ega kujuta ette, et see asuks elutoas. Köök on meil ühtlasi töötoa eest - st sellise ruumi, kus sooritatakse mustemaid töid. Pereisa tegutseb siin vajadusel haamri ja saega, sügisel kupatatakse suures pajas seeni jne. No ei tuleks sellise elukorralduse ja harjumuste juures köök ja elutuba samas ruumis variant üldse kõne allagi.
Teine asi, millest kinnisvaraarendajad kipuvad tihti mööda vaatama, on majapidamisruum ja panipaigad. Kuhu panna hooajaasjad (nt talvemantlid, laste rulluisud jts)? Samuti tahaks vahel hoida alles esimese lapse asju nagu nt beebi mängukaar või kiik, kui plaanis on peagi veel lapsi hankida. Siis topitakse neid asju voodi alla ja kuhu iganes, sest majas ei ole panipaiku.
Meil on köök eraldi ega kujuta ette, et see asuks elutoas. Köök on meil ühtlasi töötoa eest - st sellise ruumi, kus sooritatakse mustemaid töid. Pereisa tegutseb siin vajadusel haamri ja saega, sügisel kupatatakse suures pajas seeni jne. No ei tuleks sellise elukorralduse ja harjumuste juures köök ja elutuba samas ruumis variant üldse kõne allagi.
Teine asi, millest kinnisvaraarendajad kipuvad tihti mööda vaatama, on majapidamisruum ja panipaigad. Kuhu panna hooajaasjad (nt talvemantlid, laste rulluisud jts)? Samuti tahaks vahel hoida alles esimese lapse asju nagu nt beebi mängukaar või kiik, kui plaanis on peagi veel lapsi hankida. Siis topitakse neid asju voodi alla ja kuhu iganes, sest majas ei ole panipaiku.
-
Külaline
Aga vaadates kulude poolest, on väike elamine kasulikum. Kahetoaline korter, kus 1 tuba on magamistuba ja teine elutuba-köök. Keskmine suurus 40 ruutmeetrit. Sellest 15 ruutmeetrit on magamistuba. Jääb üle nüüd see teine pool. 25 ruutmeetrit on avaram ruum koos avatud köögiga, kui 2 eraldi ruumi-köök 10 ja elutuba 15 ruutmeetrit.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist