Plaatproteesid
-
Külaline
Plaatproteesid
Plaan lasta teha suu korda. Käisin ka proteesi konsultatsioonil. Soovitati ülesse täisproteesi (või osalist mis ei jää nii ilus) ja alla osalist proteesi.
Paluksin kogemusi kui rahul olete kui hästi- kiiresti harjusite. kaua olete kandnud, tihti uuendate jne. mis võiks algaja kandja jaoks oluline olla.
Paluksin kogemusi kui rahul olete kui hästi- kiiresti harjusite. kaua olete kandnud, tihti uuendate jne. mis võiks algaja kandja jaoks oluline olla.
-
Külaline
ei soovita. abikaasal on, pidevalt lähevad katki, küll hambad, küll protees. ja muudkui maksab hambaarstidele/proteesijatele
-
Külaline
Minul on, üleval totaalprotees, all osaline. Harjumine võttis mõlema puhul umbes nädala vast, oli ka hetki, kus kartsin, et ei harjugi. Tegelikult on super! Ma ei mäleta enamuses üldse, et mul proteesid on, ainult siis, kui mõni seeme proteesi alla satub, tuleb meelde. Keegi kirjutas, et lähevad katki. Eelmised ülemised proteesid kestsid mul 10 aastat täiesti tervena, alumised on praeguseks umbes 5 aastat vanad. Eelmisel aastal lasin teha uue ülemise proteesi ja sellel on tõesti juba mikropragu sees. (Samas protees kukkus mul korraks kivipõrandele pestes, võibolla tekkis see siis.) Samas sellise prao parandamine on lihtne, viid proteesi hommikul arsti kätte ja mõne tunni pärast saad kätte. Tõsi, see aeg tuleb siis ilma hammasteta olla. Aga arvestades, kui palju plaatprotees muust ravist odavam on, võiks lasta isegi 2 proteesi teha, siis pole ka hirmu, et kui maha kukub ja katki läheb, siis tööle ei saa. Igatahes kokkuvõttes pole mida kordagi kahetsenud, et plaatproteesid valisin, raha vahe on lihtsalt nii suur! Harjumise aeg tuleb üle elada ja edasi on kõik hästi.
-
Külaline
Arst soovitas ka, et ülemise proteesiga on kõik enamasti rahul. Aga alumine osaline tuleks klambritega oma hammastele 4. hambad oleksid all klambrihambad. Kui kaua sa pidid siis ootama peale tõmbamist ilma hammasteta, sest mul on ülemised eeshambad veel omad mis on vaja tõmmata kuna teen ikka ülesse totaali, osaline oleks ajapikendus ja raharaiskKülaline kirjutas: ↑07 Aug 2024 22:33 Minul on, üleval totaalprotees, all osaline. Harjumine võttis mõlema puhul umbes nädala vast, oli ka hetki, kus kartsin, et ei harjugi. Tegelikult on super! Ma ei mäleta enamuses üldse, et mul proteesid on, ainult siis, kui mõni seeme proteesi alla satub, tuleb meelde. Keegi kirjutas, et lähevad katki. Eelmised ülemised proteesid kestsid mul 10 aastat täiesti tervena, alumised on praeguseks umbes 5 aastat vanad. Eelmisel aastal lasin teha uue ülemise proteesi ja sellel on tõesti juba mikropragu sees. (Samas protees kukkus mul korraks kivipõrandele pestes, võibolla tekkis see siis.) Samas sellise prao parandamine on lihtne, viid proteesi hommikul arsti kätte ja mõne tunni pärast saad kätte. Tõsi, see aeg tuleb siis ilma hammasteta olla. Aga arvestades, kui palju plaatprotees muust ravist odavam on, võiks lasta isegi 2 proteesi teha, siis pole ka hirmu, et kui maha kukub ja katki läheb, siis tööle ei saa. Igatahes kokkuvõttes pole mida kordagi kahetsenud, et plaatproteesid valisin, raha vahe on lihtsalt nii suur! Harjumise aeg tuleb üle elada ja edasi on kõik hästi.
-
Külaline
Mu 89-aastasel ämmal on proteesid ca 30 aastat. Ta ise ka ei mäleta, kui kaua täpselt. Ühed ja samad algusest peale. Ja ta ei võta neid ka ööseks ära, ütleb, et ei meeldi ilma olla. Ei kujuta ette ka, kuidas need on nii hästi vastu pidanud.
Ma täpselt ei mäleta enam, kaua see väljatõmabmisest paranemine käis. Mul tegelikult oli nii, et osaline protees oli juba ennem, lasin teha, kui kaotasin esimesed paar hammast, sinna siis järjest lisati hambaid. Seega ma hambaid välja tõmmates päris hambutu pole olnud, osaline protees oli ikka olemas. Aga kui sulle pakutakse totaalproteesi, siis ilmselt on sul juba praegu hambaid puudu, nii et mina soovitan küll see periood üle elada ja lasta protees ära teha. (Minu meelest ige paraneb peale hamba välja tõmbamist nädala paariga, aga ka proteesi tegemine võtab aega, päris mitu korda tuli proovimas ja sobitamas käia. Minu meelest peale viimase hamba välja tõmbamist läks umbes kuu, kuni proteesi kätte sain.)
-
Külaline
Mul on ka peaaegu totaalprotees. Harjumine võttis oma aja küll, kui suus olid siis on kõik ok, aga kui puhastamiseks ära võtsid siis oli õudne, väga valus. Hiljem harjusin ära ja ilmselt ka suu, sest nüüd pole enam üldse valus. Alumise proteesiga ei harjunudki, algul ikka proovisin, aga ei saanud asja. Mul on õnneks küll esihambad kõik alles. Proteesid vastupidavusest - sõltub tegijast ka, mõni on ikka väga hea tegija ja protees püsib kaua. Vahetasin kuna ülevalt tuli veel hammas tõmmata.
-
Külaline
Olen TA. Mul ongi seis praegu selline, et kõik esihambad on praegu olemas nii all kui üleval. Lihtsalt ülemised on juureravitud plommitud korduvalt. Variandiks oligi siis ülemise puhul: 1. osaline säilitades silmahambad ( jääb nähtav värvivahe oma hambad tumedad ja klambrid silmahammastel)
2. Totaal
Kas see paar hammast enam midagi muudab? vastati, et ülemise proteesiga on kõik rahul nii teeme nagu tahate-valite.
Mul pole ju proteesi enne olnud. Mis siis õigem on või paremini istub? Tunduvad suht sarnased. Kas see plastmass suulagi väga segab alguses?
2. Totaal
Kas see paar hammast enam midagi muudab? vastati, et ülemise proteesiga on kõik rahul nii teeme nagu tahate-valite.
Mul pole ju proteesi enne olnud. Mis siis õigem on või paremini istub? Tunduvad suht sarnased. Kas see plastmass suulagi väga segab alguses?
-
Külaline
Kui esihambad on kõik olemas, mitu siis puudu on? Mulle üks arst ütles,et kui kuni kuuenda hambani on hambad olemas, on närimisfunktsioon täidetud. Mul on ülevalt mõlemalt poolt 5., 6. ja 7. puudu. 5. ja 6. asemel on implantaadid, 7-ndaid ei asendagi. Kallis küll, aga see implantaatide paigaldamise protsess võtab nii kaua aega, et nende kuude jooksul on aega raha koguda. Ma mõtlesin, et kui panen kohe plaatproteesi, siis implantaate enam hiljem ei saa, sest luu taandub. Implantaatide asemel plaatproteesi saab iga kell.Külaline kirjutas: ↑12 Aug 2024 17:27 Olen TA. Mul ongi seis praegu selline, et kõik esihambad on praegu olemas nii all kui üleval. Lihtsalt ülemised on juureravitud plommitud korduvalt. Variandiks oligi siis ülemise puhul: 1. osaline säilitades silmahambad ( jääb nähtav värvivahe oma hambad tumedad ja klambrid silmahammastel)
-
Külaline
Plastist suulagi on samuti harjumise asi, arvesta ette, et ikka paar nädalat võib sellega minna. Praegu mind ei sega küll kuidagi, ma üldse ei mõtle sellele, et mul proteesid on. Aga kumb teha - no kui juba arst arvab, et neid esihalmbaid pole mõtet säilitada, siis mina teeks kohe totaalproteesi.
-
Külaline
Puhtalt uudishimust küsin. Vaatan, et siin on nii palju proteesikandjaid, ometigi eeldan, et siin foorumist on siiski nooremad inimesed. Kas teil on eluaeg kehvad hambad olnud või kuidas te nii varakult proteesideni olete jõudnud? Kui vanad te olete? Mul on ema 84-aastane ja temal on tõesti osaliselt proteesid suus umbes viimased 5 aastat, sama vanal isal on kõik oma hambad alles. Mu lähim tutvusringkond koosneb peamiselt 50 ringis inimestest, kellelgi pole veel proteese vaja olnud.
-
Külaline
Noh, vaevalt et keegi su tutvusringkonnast sellest sulle rääkima tuleb, kui ta proteese kannab. Proteeside üks eesmärk on varjata hammaste puudumist suus, mitte kellata kõigile ümberringi, et hambad on suust ära.Külaline kirjutas: ↑16 Aug 2024 11:19 Puhtalt uudishimust küsin. Vaatan, et siin on nii palju proteesikandjaid, ometigi eeldan, et siin foorumist on siiski nooremad inimesed. Kas teil on eluaeg kehvad hambad olnud või kuidas te nii varakult proteesideni olete jõudnud? Kui vanad te olete? Mul on ema 84-aastane ja temal on tõesti osaliselt proteesid suus umbes viimased 5 aastat, sama vanal isal on kõik oma hambad alles. Mu lähim tutvusringkond koosneb peamiselt 50 ringis inimestest, kellelgi pole veel proteese vaja olnud.
-
Külaline
Proteesid on inimesega suhtlemisel koheselt tuvastatavad.Külaline kirjutas: ↑16 Aug 2024 11:44Noh, vaevalt et keegi su tutvusringkonnast sellest sulle rääkima tuleb, kui ta proteese kannab. Proteeside üks eesmärk on varjata hammaste puudumist suus, mitte kellata kõigile ümberringi, et hambad on suust ära.Külaline kirjutas: ↑16 Aug 2024 11:19 Puhtalt uudishimust küsin. Vaatan, et siin on nii palju proteesikandjaid, ometigi eeldan, et siin foorumist on siiski nooremad inimesed. Kas teil on eluaeg kehvad hambad olnud või kuidas te nii varakult proteesideni olete jõudnud? Kui vanad te olete? Mul on ema 84-aastane ja temal on tõesti osaliselt proteesid suus umbes viimased 5 aastat, sama vanal isal on kõik oma hambad alles. Mu lähim tutvusringkond koosneb peamiselt 50 ringis inimestest, kellelgi pole veel proteese vaja olnud.
-
Külaline
Ma küll ei usu. Mul endal küll proteese pole, aga on neli implantaati. Kaks taga ja kaks esihammast. Kõik ütlevad, et sul on väga ilusad valged hambad, ma pole hakanud ütlema, et kaks esihammast on kunst. Peaks ju kargama silma küll, aga tegelikult mitte. Ega need proteesid ka sellised pole siis tänapäeval nagu kunagi su vanaemal. Mõnel laminaatidega inimesel on küll väga kunstlik see kupatus seal, meenutab vanaaegseid proteese.Külaline kirjutas: ↑16 Aug 2024 11:48Proteesid on inimesega suhtlemisel koheselt tuvastatavad.Külaline kirjutas: ↑16 Aug 2024 11:44Noh, vaevalt et keegi su tutvusringkonnast sellest sulle rääkima tuleb, kui ta proteese kannab. Proteeside üks eesmärk on varjata hammaste puudumist suus, mitte kellata kõigile ümberringi, et hambad on suust ära.Külaline kirjutas: ↑16 Aug 2024 11:19 Puhtalt uudishimust küsin. Vaatan, et siin on nii palju proteesikandjaid, ometigi eeldan, et siin foorumist on siiski nooremad inimesed. Kas teil on eluaeg kehvad hambad olnud või kuidas te nii varakult proteesideni olete jõudnud? Kui vanad te olete? Mul on ema 84-aastane ja temal on tõesti osaliselt proteesid suus umbes viimased 5 aastat, sama vanal isal on kõik oma hambad alles. Mu lähim tutvusringkond koosneb peamiselt 50 ringis inimestest, kellelgi pole veel proteese vaja olnud.
-
Külaline
Oeh, implantaadid pole tuvastatavad, need, millest siin teemas juttu on, on. Plastmassist hambad ning võltsigemed.Külaline kirjutas: ↑16 Aug 2024 16:00Ma küll ei usu. Mul endal küll proteese pole, aga on neli implantaati. Kaks taga ja kaks esihammast. Kõik ütlevad, et sul on väga ilusad valged hambad, ma pole hakanud ütlema, et kaks esihammast on kunst. Peaks ju kargama silma küll, aga tegelikult mitte. Ega need proteesid ka sellised pole siis tänapäeval nagu kunagi su vanaemal. Mõnel laminaatidega inimesel on küll väga kunstlik see kupatus seal, meenutab vanaaegseid proteese.Külaline kirjutas: ↑16 Aug 2024 11:48Proteesid on inimesega suhtlemisel koheselt tuvastatavad.Külaline kirjutas: ↑16 Aug 2024 11:44
Noh, vaevalt et keegi su tutvusringkonnast sellest sulle rääkima tuleb, kui ta proteese kannab. Proteeside üks eesmärk on varjata hammaste puudumist suus, mitte kellata kõigile ümberringi, et hambad on suust ära.
-
Külaline
Hea näide on Kanal2 naissoost püstolreporter. Ta ka täitsa keskeas.Külaline kirjutas: ↑16 Aug 2024 20:41Oeh, implantaadid pole tuvastatavad, need, millest siin teemas juttu on, on. Plastmassist hambad ning võltsigemed.Külaline kirjutas: ↑16 Aug 2024 16:00Ma küll ei usu. Mul endal küll proteese pole, aga on neli implantaati. Kaks taga ja kaks esihammast. Kõik ütlevad, et sul on väga ilusad valged hambad, ma pole hakanud ütlema, et kaks esihammast on kunst. Peaks ju kargama silma küll, aga tegelikult mitte. Ega need proteesid ka sellised pole siis tänapäeval nagu kunagi su vanaemal. Mõnel laminaatidega inimesel on küll väga kunstlik see kupatus seal, meenutab vanaaegseid proteese.
-
Külaline
Tal pole ju mingid plastmassist proteesid, vaid lumineerid või laminaadid hammastele kleebitud. Vähe on ära lihvitud oma hammast, siis tuleb suur naeratus ja nägu muutub. Nägu on muutunud ka Ott Leplandil, Mallukal ja veel nii mõnelgi teisel. Mis see keskiga siia puutub, ega neid hammaste kaotamise pärast ei panda.Hea näide on Kanal2 naissoost püstolreporter. Ta ka täitsa keskeas.
-
Külaline
Ma arvan, et tal on mingid plastmassist hambad. Eks see laminaat ole ju ka plastmassist hambad.Külaline kirjutas: ↑16 Aug 2024 21:26Tal pole ju mingid plastmassist proteesid, vaid lumineerid või laminaadid hammastele kleebitud. Vähe on ära lihvitud oma hammast, siis tuleb suur naeratus ja nägu muutub. Nägu on muutunud ka Ott Leplandil, Mallukal ja veel nii mõnelgi teisel. Mis see keskiga siia puutub, ega neid hammaste kaotamise pärast ei panda.Hea näide on Kanal2 naissoost püstolreporter. Ta ka täitsa keskeas.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 3 külalist