Hapukoorepakk

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Hapukoorepakk

Postitus Postitas Külaline »

Kuidas teie hoiustate avatud kilepakendis hapukoorepakki. Kasutate mingit anumat paki jaoks? Valate ümber? Mina laisa inimesena lõikan paki nurga ära ja sätin ta kolmnurksena püsti. Täna selgus, et nii ikka ei tehta ja mina olen ilmselges vähemuses :lol: On veel selliseid lohesid?
Külaline

Kus on öeldud et nii ei tehta?
Ma ka nii teen nagu sina.
Õige on nii nagi ise õigeks pead.
Külaline

Lõikan nurga ära, panen pooleliitrisesse kruusi püsti ja sellega külmkappi
Külaline

Lahtise suuga pakki ei hoiusta, kasutan toidupakkidele mõeldud klõpse. On pikemad ja lühemad klõpsud, nendega sulgen kõik plastpakid, mis köögikappi, külmikusse või sügavkülma lähevad.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Aug 2024 15:48 Lahtise suuga pakki ei hoiusta, kasutan toidupakkidele mõeldud klõpse. On pikemad ja lühemad klõpsud, nendega sulgen kõik plastpakid, mis köögikappi, külmikusse või sügavkülma lähevad.
Kasutan ka neid klõpse. Ikeast ostetud.
Siis on hea pakk enne uuesti kasutust läbi loksutada.
Muidu niisama lahtisena ikka kippus vesiseks minema ja esimene törts sealt pakist oli selline kahtlane kuivanud junn ees ja siis vesine törts järgi. Ja vahel juhtus ikka, et pakk vajus kummuli ja siis pidi kappi pesema, kui sealt välja voolas
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Miks siis nii ei tehta? Kes seda ütles?

Tänapäeval on oma jaburate reeglite loomisega lolliks mindud, kollased ajalehed kirendavad suurtest pealkirjadest stiilis "Kuidas iial ei tohi hapukoorepakki hoida/tolmuimejat kasutada/pesumasina ust lahti/kinni hoida/kartuleid kaussi asetada..." jne. Mingu nad pekki! Iga perenaine teab ise kõige paremini, kuidas ta oma kodus asju korraldab ja nii ongi kõige õigem. Pane oma hapukoore kas püsti või pikali, potti või panni, klõpsuga kinni või jäta lahti - kõik variandid on kõige õigemad sinu ja sinu kodu jaoks.
Külaline

Lõikan nurga ära ja sellisena ta ka kappi püsti jääb.
Külaline

Lõikan nurga ära ja sätin sellisesse asendisse, et hapukoor välja ei voolaks.
Külaline

Hammustan nurga ära ja söön ära. Tühja paki panen kollasesse kotti.
Külaline

Tavaliselt lõikan nurga ära ja hoian pakki püstiasendis külmkapis. Nurga sulen spetsiaalse klambriga, mida saab osta näiteks Jyskist. Kui neid pole, siis võib pakendite nurkade sulgemiseks kasutada ka plastmassist pesulõksu, enamasti kasutan seda varianti kuivainepakendite puhul. Vahel harva olen hapukoore kaanega plasttopsi ümber valanud, aga sellel tegevusel puudub kasutegur, ainult veel üks nõu juures, mida pesta.
Vahukoor

Postitus Postitas Vahukoor »

Hahaaa, sellest saab uue foorumi legendaarne teema nagu perekoolis olid vanasti kassalindi pulga teema ja vetsupaberirulli suuna teema!
Mina ise elan riigis, kus hapukoor on müügil plasttopsikutes nagu Eestis on jogurt. Aga minu ema Eestis teeb nii, et paneb pisikese pesulõksuga nurga kinni ja paneb külmkapi ukse külge riiulisse, seal ta ei vaju lössi. Need, kes nurga lahti jätavad, mis te teete, kui pakk nii tühjaks saab, et enam püsti ei seisa?
Külaline

Vahukoor kirjutas: 07 Aug 2024 18:52 Need, kes nurga lahti jätavad, mis te teete, kui pakk nii tühjaks saab, et enam püsti ei seisa?
Siis pole enam vahet, nagunii sealt midagi välja siis ei tule.
Külaline

Ahh? Lõikan nurga ära ja panen külmiku ukses olevasse tillukesse sahtlisse püsti seisma.
Arutleja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Arutleja »

Mina lõikan nurga ära ja panen savikruusi. Otsa pigistan kuivaks ja keeran rulli, ei kasuta mingit klambrit. Koor ei lähe vesiseks ega kuiva ära.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
Külaline

Nii ei tehta... aga kuidas siis tehakse? Ma ka lõikan nurga ära ja sätin paki püsti. Vahel panen klõpsuga kinni, teinekord mitte. Aga äkki on see viis, kuidas õigesti ? tehakse, hoopis parem.
Külaline

Lõikan nurga ära ja panen hapukoore hoidjasse. Neid müüakse igas poes. Klõpsuga kinni küll ei pane, milleks?

https://taaskasutuspood.ee/product/kera ... hoidja-10/
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Aug 2024 19:48 Klõpsuga kinni küll ei pane, milleks?n
Panen paki klõpsuga kinni seetõttu, et siis ei pääse õhk ligi ja minu arvates säilib hapukoor paremini, ei tule mingit kõrvalmaitset või nn külmkapimaitset juurde.
kurari
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas kurari »

Ma ka kruusi sees hoiustamise parteis. Mul on spetsiaalne hapukoorepaki hoidmise kruus.
Külaline

Ma ei näe mõtet eraldi nõusid ja lõkse kasutada. Alati on kapis midagi, mille vastu pakk toetada ja hapukoor tarvitatakse meil kiiresti ära. Kui tõesti peaks mingi pakipõhi seisma jääma, siis see läheb koerale toidu peale.
rucola
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas rucola »

Ei ostagi kilepakendis hapukoort enam, sest see on nii ebamugav. Väga hea meel oli, kui poodi ilmusid topsid.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist