Tervisega seotud valeteadmised

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Eestis on tervishoiutöötajate registris registreeritud tervishoiutöötajad. Pole Eesti ajal parameedikuid kunagi olnud. Peika üritas näidata, et ta on parem, kui niisama autojuht? Või sa arvad, et autojuht kedagi ravib? "Traumas"? Eh? Misasi see on? Erakorralise meditsiini osakond?
Haigla ja kiirabi on eri jur isikud.
Kui sind nii huvitab, eks siis palun loe täpsemalt, kuidas on Eestis korraldatud kiirabisüsteem: https://traumakeskus.ee/kuidas-korralda ... abisusteem

Teen ka lühikese kokkuvõtte: on olemas reanimobiilid, kus on arste, kuid suurem osa kiirabibrigaade koosneb õdedest. Reanimobiilid tegelevad põhiliselt raskes seisus patsientide transpordiga suurhaiglasse, mitte väljakutsete teenindamisega. Kiirabiteenust osutab 10 teenuseosutajat:

Eesti on jaotatud regioonideks, kus pakub abi kümme suuremat kiirabiteenuseosutajat. Tallinnas on Tallinna Kiirabi, Tallinna lähiümbrus ja Lääne-Harju kuni Hiiumaani välja on Põhja-Eesti Regionaalhaigla kiirabi teenindada.

Väike katkend ka sellest, kes kiirabiautode meeskondades on:

Siin on natuke küsimus erinevates koolkondades. Tallinna, Regionaalhaigla ja Karell Kiirabi liiguvad tõepoolest selles suunas, et kasutada rohkem õebrigaade ja jätta arstid konsultantide rolli. Tartu Kiirabis on ka arstibrigaadid olemas, kuid meil on enamik õebrigaadid ja arstibrigaadid rohkem toetavas rollis. Tallinnas opereerib ka rendezvous-brigaad, mis koosneb arstist ja parameedikust. Lisaks on meil töös reanimatsioonimobiil ja telearst. Ei ole mõtet kusagil perifeerias arsti ametikohta avatuna hoida, kui ta saab ainult kolm väljakutset ööpäevas ning kaotab oma pädevuse. Mõistlikum on telemeditsiini arst, kes on reeglina kiirabikogemusega, teeb enam kui kümme konsultatsiooni päevas ning me võime tema pädevuses kindlad olla.

Autojuhti kiirabibrigaadis eraldi ei ole, tema on ka kiirabibrigaadi liige, kes ka juhib ühtlasi autot.
Külaline

Mis see siis on? Parameediku kursus Kaitseväe Akadeemias:
https://www.kvak.ee/uudised/kaitsevae-a ... akursus-3/
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 17:54
Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 15:38
Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 14:13

Eestis ei ole parameedikuid.
Sa ei kujuta ette, et inimesed puutuvad kiirabiga muudmoodi kokku? Mina nt kirjutan valdkonna õigusloomet.

Enam ei ole? Sain omal ajal lausa peika PERH-i parameediku. Traumas armusime ära, mina olin patsient.
Eestis on tervishoiutöötajate registris registreeritud tervishoiutöötajad. Pole Eesti ajal parameedikuid kunagi olnud. Peika üritas näidata, et ta on parem, kui niisama autojuht? Või sa arvad, et autojuht kedagi ravib? "Traumas"? Eh? Misasi see on? Erakorralise meditsiini osakond?
Haigla ja kiirabi on eri jur isikud.
Olen sulle juba mitmes teemas öelnud, et oled ullike.

https://www.ttk.ee/et/erakorralise-meditsiini-tehnik-0
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 22:16
Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 21:59 Valeteadmine on, et üksikut rakku organismis on võimalik "näljutada". Näiteks, et vähirakku on võimalik näljutada, samaaegselt teisi rakke toites.
Isegi ühte siiami kaksikut pole võimalik teist mõjutamata ravida, aga üksikut rakku organismis nagu oleks.
Selle teema alt ei loe küll välja, et midagi sellist oleks väidetud.
Loe siis hoolikamalt. 'Vähirakk sureb nälga' on selle teema all tõepoolest kirjutatud.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 17:01
Külaline kirjutas: 02 Aug 2024 10:06 Sportimisega saab saledaks! Täielik müüt osade inimeste puhul.

Tean paljusid regulaarselt ja tugevalt treenivaid inimesi, kes on ülekaalus ning visuaalselt sugugi mitte ilusad-saledad.

Kehtib see kahjuks ka minu enda kohta. Mida rohkem trenni tegin (vahepeal lausa 4 korda nädalas tugevat trenni treenerite käe all), seda rohkem kaal kasvas. Kahjuks tõstab mul tugev füüsiline liigutamine ka pööraselt söögiisu. Seedimine on mul kogu täiskasvanuea halb olnud. Trenn ja korralik liigutamine kahjuks ei muutnud seda karvavõrdki.

Samas tean ka inimesi, kellel aitab trenn kehakaalu korras hoida. Kipuvad olema pigem noored inimesed.
Oma vastuses tegelikult selgitasid ju ilusti ära miks võib kaal tõusta- tugev trenn tõstab söögiisu. See kindlasti nii on ja kui süüakse rohkem kui kulutatakse, siis ka kaal tõuseb. Nii toimib see ka inimestel, kes jõutrenni ei tee. Ehk siis mitte sportimisega üksi saledaks ei saagi.
Teen samuti jõutrenni aga isu on kohe eriti hea, seetõttu jälgin mida ja kui palju söön. Paks ei ole, ainevahetus on alati olnud pigem kehvemapoolne ja vanuse poolest olen keskealine.
Mind tsiteerid. Ainus kord, kus minu elus on kaalulangetus ideaalselt toiminud oli siis, kui ma üldse mingit trenni ei teinud ja olin "Kaalujälgija".
Külaline

Et on kasulik, kui toit on laktoosi-, gluteeni-, suhkru-, rasva, liha jms vaba. Tuleb hoopis purgist toidulisandeid juurde süüa. See ei puuduta loomuikult arsti poolt diagnoostud talumatusi.
Külaline

Kui vorstis on palju sojajahu, on see hea või halb?
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Aug 2024 11:32 Kui vorstis on palju sojajahu, on see hea või halb?

Kes tänapäeval vorsti sööb?
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Aug 2024 15:09
Külaline kirjutas: 07 Aug 2024 11:32 Kui vorstis on palju sojajahu, on see hea või halb?

Keegi ju sööb, kui seda kõik poed täis on. Soja osas on vastakaid arvamusi, kas see on kasulik või kahjulik. Ühest küljest sisaldab valku, teisest küljest on arvatud, et kahjulik kilpnäärmele. Lisaks on sojas östrogeenisarnast ainet, mis võib ka olla olenevalt inimesest kasulik või kahjulik. Suures koguses ei soovitata siiski sojatooteid süüa. Samas vorstis on muudki kahjulikku, igasugu keemiat, mõnes vorstis liha pole grammigi, on mingisugune loomne mass, mida sa originaalkujul ei sööks.
Külaline

Veganid söövad ju väga palju sojatooteid. Tofu ja sojajahu on vist igapäevane neil.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Aug 2024 15:09

Tegin täna just vorstikastet.
Külaline

Perekooli vorstikägu ka kohale jõudnud 😃

Ma usun, et väga suur hulk inimesi sööb vorsti.

Mina isiklikult eelistan pool või täissuitsuvorsti(jahimeestelt) aga vahel harva tõesti ostan ka seda kräppi keeduvorsti.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Aug 2024 22:46 Perekooli vorstikägu ka kohale jõudnud 😃

Ma usun, et väga suur hulk inimesi sööb vorsti.

Mina isiklikult eelistan pool või täissuitsuvorsti(jahimeestelt) aga vahel harva tõesti ostan ka seda kräppi keeduvorsti.
Mitte vorstikägu, vaid perekooli ortoreksikkägu.
vaimuhaige
Kontakt:

Postitus Postitas vaimuhaige »

Külaline kirjutas: 03 Aug 2024 17:47
Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 22:16
Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 21:59 Valeteadmine on, et üksikut rakku organismis on võimalik "näljutada". Näiteks, et vähirakku on võimalik näljutada, samaaegselt teisi rakke toites.
Isegi ühte siiami kaksikut pole võimalik teist mõjutamata ravida, aga üksikut rakku organismis nagu oleks.
Selle teema alt ei loe küll välja, et midagi sellist oleks väidetud.
Loe siis hoolikamalt. 'Vähirakk sureb nälga' on selle teema all tõepoolest kirjutatud.
Loe ise hoolikamalt. Ma ei kirjutanud midagi üksiku raku näljutamisest, vaid sellest, et su kogu keha läheb suhkru pealt rasvale üle. Sa toidad kõiki rakke korraga, lihtsalt vähil ei ole võimalik rasvast/ketoonidest energiat saada ja ta sureb.
Külaline

Geenidoonorina sain teada, et mul on geneetiliselt väga suur teise tüübi diabeedi risk. Jah tõesti on ühe vanema suguvõsas kõik vanemas eas diabeedikud. Mulle tundub, et võin selle elustiiliga end ribadeks pingutada, aga geenide eest ära ei jookse. Teise vanema poolsed sugulased ei ole vanemas eas keegi diabeedikud olnud. Elustiil on mõlema vanema sugulastel sarnane. Seega kas see mitte müüt ei ole, et II tüübi diabeet on elustiili haigus? Mulle tundub, et ma pääsen sellest vaid siis, kui ülejäänud elu ainult kapsast närin. Mu vanemad söövad sama toitu ja elavad täpselt sama eluviisi, aga ühel on diabeet ja teisel mitte.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Aug 2024 14:25 Geenidoonorina sain teada, et mul on geneetiliselt väga suur teise tüübi diabeedi risk. Jah tõesti on ühe vanema suguvõsas kõik vanemas eas diabeedikud. Mulle tundub, et võin selle elustiiliga end ribadeks pingutada, aga geenide eest ära ei jookse. Teise vanema poolsed sugulased ei ole vanemas eas keegi diabeedikud olnud. Elustiil on mõlema vanema sugulastel sarnane. Seega kas see mitte müüt ei ole, et II tüübi diabeet on elustiili haigus? Mulle tundub, et ma pääsen sellest vaid siis, kui ülejäänud elu ainult kapsast närin. Mu vanemad söövad sama toitu ja elavad täpselt sama eluviisi, aga ühel on diabeet ja teisel mitte.
Millest sa aru ei saa? Sul on geneetiliselt kõrgem risk saada haigust, mida on võimalik oma elustiiliga kontrolli all hoida. Kui su ühel vanemal on kõrgem risk ja teisel mitte, siis on üsna loomulik, et sama toitu süües on ühel diabeet ja teisel mitte. Sest ega see kõrgema riski vanem sul siis ju ainult kapsast ei näri. Sina nüüd võta kätte ja tee põhjalik uuring õigest toitumisest II tüübi diabeedi puhul ning hari ka oma vanemaid.
Külaline

Veganid ja taimetoitlased on alati saledad.

Veganid ja taimetoitlased on palju tervemad kui omnivoorid.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Aug 2024 17:44 Veganid ja taimetoitlased on alati saledad.

Veganid ja taimetoitlased on palju tervemad kui omnivoorid.
Nisu ja suhkur on puhas taimetoit. Margariin kah.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Aug 2024 14:25 Geenidoonorina sain teada, et mul on geneetiliselt väga suur teise tüübi diabeedi risk. Jah tõesti on ühe vanema suguvõsas kõik vanemas eas diabeedikud. Mulle tundub, et võin selle elustiiliga end ribadeks pingutada, aga geenide eest ära ei jookse. Teise vanema poolsed sugulased ei ole vanemas eas keegi diabeedikud olnud.

Diabeetikud
krt küll, õppige sõna ära kui sellest räägite.
Külaline

Et menopausis naised on frigiidsed. Et vananevad ainult naised, mehed on täkud surmani.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Kõuts ja 2 külalist