Kolesterooli langetamine ilma ravimita
-
Külaline
Kolesterooli langetamine ilma ravimita
Kas olete suutnud nn halba kolesterooli langetada tervislikuma toitumisega? Millistest toiduainetest loobusite? Kui kaua aega kulus näitude paranemiseks?
-
Külaline
Olen suutnud küll, aga kerge see ei olnud. Tuleb valida võimalikult palju taimset toitu, kiudaineterikast toitu, liha võiks süüa vaid 300-500 g nädalas. Kuna ise olen suur lihasõber, siis minu jaoks on see kogus väike. Ka tuleks vältida rasv+suhkur kombinatsiooni: igasugu saiakesed, koogid. Juustu ka süüa ei soovitata. Minul läks umbes poole aastaga alla.
-
Külaline
Alkohol on ka üks väga suur kolesterooli tõstja. Lisaks muidugi halbadele rasvadele.
Taimne ja nn vahemere dieet pidavat aitama.
Aga osadel on kõrge kolesterool ka pärilik ja siis ei aita mingi dieet.
Taimne ja nn vahemere dieet pidavat aitama.
Aga osadel on kõrge kolesterool ka pärilik ja siis ei aita mingi dieet.
-
Külaline
Kohvijoojad võiksid presskannukohvi filtrikohvi vastu vahetada.
-
Külaline
Aga mida peaks tegema espressomasina kasutajad?Külaline kirjutas: ↑07 Aug 2024 23:28 Kohvijoojad võiksid presskannukohvi filtrikohvi vastu vahetada.
-
Külaline
Mul ka kolesterool kõrge. Kas lahustuv kohv tõstab kolesterooli? Mu tuttav on saanud kolesterooli langetada söögiga. Ta ei söö enam liha, juustu, muna jne. Sööb putru ja pähkleid, juurvilju, puuvilju. Aga ma ei tea, kas ta piimatooteid üldse enam tarvitab. Kaltsiumi saab küll mujalt ka. Samas on selles eas naistel osteoporoosi oht ka.
Minul on vennal probleeme kõrgenenud kolesterooli tasemega, ehkki ta ülekaaluline ei ole. Püüdis ka pikalt ilma statiinideta hakkama saada, aga lõpuks ütles, et ei jaksa enam põhimõtteliselt vegan toidu peal olla. Sellise väga taimse menüüga sai paar pügalat alla, aga mitte nii, et oleks päris "rohelises" ja üks hetk ta väsis sellest ja võtab nüüd siiski rohtu.
-
Külaline
Korraks oli mul üldkolesterooli tase 5,7, arst tahtis välja kirjutada statiinid, siis jätsin ära kõik rasvased piimatooted, vorstid, singid, maiustused. Sõin palju taimetoitu ehk siis puu- ja juurvilju. Järgmisel korral mõõtes ca 3 kuud hiljem oli üldkolesterool 4,5.
-
Külaline
Ma ei suutnud toiduga. Kolesterool on minu jaoks geneetiline. Kui see on elustiilist, siis ehk on võmalik. Aga juba olles normaalsus, juba tehes regulaarselt trenni, süües vähe liha (nii vähe et olen aneemik selle pärast), palju aedviljujne jne - mul polnud midagi parandada elustiilis.
Selles mõttes pole õiglane haigus- paks ja laisk võtab ennast kätte ja saab näidu paremaks. Mõnel teisel on näit kõrge tehku mida iganes.
Selles mõttes pole õiglane haigus- paks ja laisk võtab ennast kätte ja saab näidu paremaks. Mõnel teisel on näit kõrge tehku mida iganes.
-
Külaline
Korraks võib ju alla saada, aga mis edasi, jäädki jänese toidule?Külaline kirjutas: ↑08 Aug 2024 18:26 Korraks oli mul üldkolesterooli tase 5,7, arst tahtis välja kirjutada statiinid, siis jätsin ära kõik rasvased piimatooted, vorstid, singid, maiustused. Sõin palju taimetoitu ehk siis puu- ja juurvilju. Järgmisel korral mõõtes ca 3 kuud hiljem oli üldkolesterool 4,5.
-
Külaline
kõigil ei ole kõrge kolesterooli põhjustaja halb eluviis.
kolesterool tõuseb vanusega, enamusel keskealistel on see pigem kõrge. varem ei mõõdetud seda kõigil ja vanadel headel aegadel surdi ka nooremalt.
ülekaalulisel vähe liikuval inimesel on võimalik parandada dieeti ja elustiili ja see mõjub kolesteroolile hästi. saledal ei saa lõpmatuseni kaalu langetada ja istuvalt töölt ära tulla selleks, et päev läbi füüsiliselt aktiivne olla.
keha suudab koleterooli toota kõigest, vahet pole mida süüa. tasub minna koleterooli tekke ainevahetuse kallale, sihtida mitokondriaalset ainevahetust ja osküdatiivset stressi. kui saada raku tasemel oksüdatiivne stress alla, langeb ka kolesterool. see tähendab suukaudselt kõikvõimalikke antioksüdantide ja b-grupi vitamiinide võtmist. q10, nac, b-grupi vitamiinide üleannused.
räägin omast kogemusest. viljatusravi ajal raviarst lasi kõiki toidulisandeid võtta ja samal ajal oli mul alati kolesterool kontrolli all, mis sest et elu oli pingeline ja lohutasin ennast sageli ebatervisliku toiduga. kui parasjagu viljatusravi ei läbinud, tõusis kolesterool jälle poole aasta jooksul.
samal ajal liikusin mitte-viljatusravi ajal hoopis rohkem, sõin tervislikumalt. järelikult oli asi suukaudsetes toidulisandites. nüüd sain jälle arstilt hoiatuse - kolesterool kõrge - viimasest viljatusraviringist on möödas täpselt 6 kuud.
kolesterool tõuseb vanusega, enamusel keskealistel on see pigem kõrge. varem ei mõõdetud seda kõigil ja vanadel headel aegadel surdi ka nooremalt.
ülekaalulisel vähe liikuval inimesel on võimalik parandada dieeti ja elustiili ja see mõjub kolesteroolile hästi. saledal ei saa lõpmatuseni kaalu langetada ja istuvalt töölt ära tulla selleks, et päev läbi füüsiliselt aktiivne olla.
keha suudab koleterooli toota kõigest, vahet pole mida süüa. tasub minna koleterooli tekke ainevahetuse kallale, sihtida mitokondriaalset ainevahetust ja osküdatiivset stressi. kui saada raku tasemel oksüdatiivne stress alla, langeb ka kolesterool. see tähendab suukaudselt kõikvõimalikke antioksüdantide ja b-grupi vitamiinide võtmist. q10, nac, b-grupi vitamiinide üleannused.
räägin omast kogemusest. viljatusravi ajal raviarst lasi kõiki toidulisandeid võtta ja samal ajal oli mul alati kolesterool kontrolli all, mis sest et elu oli pingeline ja lohutasin ennast sageli ebatervisliku toiduga. kui parasjagu viljatusravi ei läbinud, tõusis kolesterool jälle poole aasta jooksul.
samal ajal liikusin mitte-viljatusravi ajal hoopis rohkem, sõin tervislikumalt. järelikult oli asi suukaudsetes toidulisandites. nüüd sain jälle arstilt hoiatuse - kolesterool kõrge - viimasest viljatusraviringist on möödas täpselt 6 kuud.
Minul läks dieediga alla kolesterool. Sõin rasvatuid piimatooteid, tuunikala, kanafileed,kiudainete rikast sepikut ja leiba ning puu ja juurvili. Võtsin Redasini veel juurde. Siis aasta hiljem läksin uuesti kolesterooli mõõtma ja jälle oli analüüs kõrge.Kusjuures toitumist vahepeal muutsin niipalju et sõin sealiha vorste lisaks. Eks sealiha ajas analüüsi kõrgeks.Ühesõnaga kehv lugu. Eks loobun sealihast nüüd jäädavalt.Kindel on see et minul on veidi kõrgem kolesterool juba kaasa sündinud. See oli kõrge juba nooruses.
Viimati muutis cat, 07 Okt 2024 11:35, muudetud 1 kord kokku.
-
Külaline
Uuem teaduslik suund on, et kolesterooli tase ei sõltu söögist.
-
Külaline
Toiduga eriti ei õnnestu. Ma proovisin. Ma muidugi ei olnud päris juurvilja dieedil küll. Äkki nii oleks saanud. Käisin nüüd uuesti mõõtmas. Ikka kõrge, 6.5. Arst ütles et liikumisega saaks ka mõjutada. Nüüd ma tõesti pole 4 kuud trennis käinud. Aga varem ma käisin. Ikka oli kõrge. Ma ei kujuta ette kui palju liikumist oleks mõjus. Lihtsalt kodusest toimetamisest ei piisa. Ehk päevad läbi aias tegutsedes? Aga ma ju pean tööl ka käima, kus istun enamus päeva. Ja lisaks 1 trenn. Sellest ei olnud abi.
-
Külaline
Mul on täiesti tervislik menüü, pool aastast tuleb kogu roheline oma aiast. Vorsti polec10 a söönud. Aias teen tööd, jõusaal viimased 14 a iga paari pöeva takka. Peaks olema tervise musternäidis. A mul on paar autoimmuunhaigust ja midagi pole teha. Perearst oleks mind veel dieediga tapnud, eriarst kirjutas kohe statiinid välja.
-
Külaline
Millised aiatööd need tervislikud on? See peenra kohal koogutamine või rohu nokkimine ei anna küll mingit füüsilist aktiivsust. Inimestel on ikka tõelised valearvamused oma "tervisliku" eluviisi kohta.Külaline kirjutas: ↑07 Okt 2024 09:25 Mul on täiesti tervislik menüü, pool aastast tuleb kogu roheline oma aiast. Vorsti polec10 a söönud. Aias teen tööd, jõusaal viimased 14 a iga paari pöeva takka. Peaks olema tervise musternäidis. A mul on paar autoimmuunhaigust ja midagi pole teha. Perearst oleks mind veel dieediga tapnud, eriarst kirjutas kohe statiinid välja.
-
Külaline
Sa küsid erinevaid asju. Värske saastevaba õhk ja hobiga tegelemine on ALATI tervislik. Linnulaul ja lilled on ilusad ja rahustavad. Marjad, tomatid, juurikad on tervislikud.Külaline kirjutas: ↑07 Okt 2024 11:25Millised aiatööd need tervislikud on? See peenra kohal koogutamine või rohu nokkimine ei anna küll mingit füüsilist aktiivsust. Inimestel on ikka tõelised valearvamused oma "tervisliku" eluviisi kohta.Külaline kirjutas: ↑07 Okt 2024 09:25 Mul on täiesti tervislik menüü, pool aastast tuleb kogu roheline oma aiast. Vorsti polec10 a söönud. Aias teen tööd, jõusaal viimased 14 a iga paari pöeva takka. Peaks olema tervise musternäidis. A mul on paar autoimmuunhaigust ja midagi pole teha. Perearst oleks mind veel dieediga tapnud, eriarst kirjutas kohe statiinid välja.
Füüsiline töö on kastekannude tassimine, rohuämbrite tassimine, trimnerdamine, saagimine, okste tassimine, maa kaevamine. Aga nagu ma ütlesin, käin mina ka mitu korda nädalas jõusaalis.
Ära palun ise rohkem mölise.
Mainiti paari autoimmuunhaigust. Palju ravimid tõstavad kolesterooli.Külaline kirjutas: ↑07 Okt 2024 11:25Millised aiatööd need tervislikud on? See peenra kohal koogutamine või rohu nokkimine ei anna küll mingit füüsilist aktiivsust. Inimestel on ikka tõelised valearvamused oma "tervisliku" eluviisi kohta.Külaline kirjutas: ↑07 Okt 2024 09:25 Mul on täiesti tervislik menüü, pool aastast tuleb kogu roheline oma aiast. Vorsti polec10 a söönud. Aias teen tööd, jõusaal viimased 14 a iga paari pöeva takka. Peaks olema tervise musternäidis. A mul on paar autoimmuunhaigust ja midagi pole teha. Perearst oleks mind veel dieediga tapnud, eriarst kirjutas kohe statiinid välja.
-
agatvolooo
- Kontakt:
Lipid Control - https://nuvialab.com/ee/p/Lipid-Control-Plus Soovitan.
Viimati muutis agatvolooo, 01 Apr 2026 21:27, muudetud 1 kord kokku.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 3 külalist