Mida tähendab " ma ei vaata telekat"
-
Külaline
Mida tähendab " ma ei vaata telekat"
See on saanud nagu trendiks, et telekat ei vaadata või ei osteta. see et telekat pole, tähendab seda, et kõike saab vaadata arvutist või telefonist? Mitte seda, et aega ei kulutata mõttetult teleka ees passides? Nüüd ollakse lihtsalt telefonis? See et telekat ei vaata, tähendab seda et teised ekraanid on tõrjunud teleka välja?
-
Külaline
Jah. Need, kes ei vaata telekat, vaatavad filme ja saateid arvutist.
-
Külaline
Või telefonist.
Täiesti arusaamatu.
Täiesti arusaamatu.
-
Külaline
Minu puhul tähendab see seda, et mul pole aimugi telekavast, mis saateid üldse kuskil kanalil näidatakse. Aastas kord-paar tuleb ette, et vaatan mingit konkreetset saadet/ülekannet arvutist, mille kohta on mul kuskilt mujalt info. Sarju ei vaata. Jälgin Youtubest mõnda kanalit, mis mind huvitavad, suvaliselt seal ka ei scrolli. Telekat satun "nägema" põhiliselt suvel vanematekodus, aga ükski saade ega sari ei ole nii palju huvi äratanud, et neid hiljem veel vaadata.
-
Külaline
YouTube vaatan telefonist, sarju vaatan tahvlist, muud ei vaatagi. Igasugused kodumaised uudiste- või "nalja*saated ei paku vähimatki huvi. Nii juba ligemale 10 aastat.
-
Külaline
Mul oleks raske küll ilma telekata. Etv pealt jooksevad tähtsamad uudised ikka sulle kätte. Kust te muidu päevasündmuste ülevaadet, uudiseid loete? Kuulate raadiot?
-
Külaline
Mina ei vaata telekat ja see tähendab, et ma ei vaata ka muudelt ekraanidelt saateid ega filme ega sarju. Telekas on olemas, kui mõni pereliige midagi vaatab, siis vahel jään ka kõrval mõneks ajaks vaatama, aga ise tahtlikult ei pane ühtki saadet käima. Eesti sportlaste võistlemist olen ka teiste kõrvalt veidi vaamata jäänud. Minul sai telekast küllastus väga äkki, olin kogu aeg pidev vaataja, aga ühel päeval tundsin, et on kopp ees kõigist sarjadest ja saadetest. Nii jäigi, juba kolmas aasta läheb.
-
Külaline
Uudiseid loen internetist.Külaline kirjutas: ↑09 Aug 2024 10:27 Etv pealt jooksevad tähtsamad uudised ikka sulle kätte. Kust te muidu päevasündmuste ülevaadet, uudiseid loete? Kuulate raadiot?
-
Külaline
Uudised on telefonist selleks ajaks ammu loetud, kui ETV neid edastama hakkab.
Telekat vaatan küll, nt praegu olümpiat. YT, NF jm platforme vaatan ka enamasti telekast.
Telekat vaatan küll, nt praegu olümpiat. YT, NF jm platforme vaatan ka enamasti telekast.
Viimati vaatasin aastal 2006. Nüüd seisab telekas kapi otsas ja ma ei teagi, mis peaks tegema, kui tahaks veel korra vaadata. Uudiseid ei loe, ei kuula, ei vaata, üldse ei huvita ka. Kui midagi vajalikku või elulist on, siis sõbrad annavad teada, aga üldiselt nad teavad, et mind ei huvita. Filme ja sarju tõmban alla ja vaatan arvutist (lauaarvutist, mitte läpakast ega nutitelefonist), aga nüüd pole neidki tükk aega vaadanud (arvuti on suht silmini täis, peaks osa asju plaatidele ära kõrvetama, saaks ruumi juurde).
See on minu valik ja kuidas see kedagi teist torgib, ma aru ei saa. Mul on muidki asju teha, kui telekat nürilt vahtida, eriti veel kellaajaliselt ennast selleks kinni panna.
See on minu valik ja kuidas see kedagi teist torgib, ma aru ei saa. Mul on muidki asju teha, kui telekat nürilt vahtida, eriti veel kellaajaliselt ennast selleks kinni panna.
-
Külaline
Hatik kirjutas: ↑09 Aug 2024 10:33 Viimati vaatasin aastal 2006. Nüüd seisab telekas kapi otsas ja ma ei teagi, mis peaks tegema, kui tahaks veel korra vaadata. Uudiseid ei loe, ei kuula, ei vaata, üldse ei huvita ka. Kui midagi vajalikku või elulist on, siis sõbrad annavad teada, aga üldiselt nad teavad, et mind ei huvita. Filme ja sarju tõmban alla ja vaatan arvutist (lauaarvutist, mitte läpakast ega nutitelefonist), aga nüüd pole neidki tükk aega vaadanud (arvuti on suht silmini täis, peaks osa asju plaatidele ära kõrvetama, saaks ruumi juurde).
Jah, sa istud siin.
-
Külaline
Kui kellapealt peaks end teleka ette sättima, et midagi konkreetset näha, siis vist ka ei vaataks. Õnneks enam ei pea.
-
Külaline
Nad elavad veel selles ajas, kui "mul ei ole telekat" tähendas, et tegeletakse kõrgemate huvidega ja oli kuidagi nooblim tuhmi pilguga ekraanivahtijast
Ainult et neil, kes seda tänapäeval väidavad, ei ole mingeid kõrgemaid huvisid, nad vaatavad "telekat" lihtsalt arvutist. Paljudel polegi telekat per se, vaid netflix jpm.
-
Külaline
Just täpselt. Mulle ka mõned tuttavad on kiidelnud, et "meie kodus ei ole telekat!" Endal katab poolt elutoa seina hiiglaslik ekraan, kust tulevad lakkamatult kõikvõimalikud filmid, saated ja multikad. See mitte-telekas mängib sisuliselt ööpäevad läbi, täites täpipealt samu funktsioone mis telekaski.Külaline kirjutas: ↑09 Aug 2024 10:50 Nad elavad veel selles ajas, kui "mul ei ole telekat" tähendas, et tegeletakse kõrgemate huvidega ja oli kuidagi nooblim tuhmi pilguga ekraanivahtijastAinult et neil, kes seda tänapäeval väidavad, ei ole mingeid kõrgemaid huvisid, nad vaatavad "telekat" lihtsalt arvutist. Paljudel polegi telekat per se, vaid netflix jpm.
Meil on telekas olemas ja igal pereliikmel on oma lemmiksari, mida ta aeg-ajalt vaatab. Mulle meeldivad "Pulss" ja "Kutsuge ämmaemand", abikaasa vaatab "Kurjuse kannul" ja "Kondid", lapsele meeldivad Simpsonid. Arvutid on samuti olemas, aga nende ekraan on väiksem. Diivanil teleriekraani ees tundub mugavam olla ja lõõgastuda.
-
Külaline
Mul pole telekat, sest pole kunagi olnud inimene, kellel telekas terve päev taustaks käib. Olen alati vaadanud vaid valitud saateid ja kuna mingil ajal ilmuvad nad ka tasuta netist vaatamisse, siis olen nüüd juba 4 aastat olnud ilma telekat omamata. Ja ei tunne ka puudust sellest, sest vaadatavaid saateid on jäänud nii väheks ja miks ma peaksin veel telepaketi eest maksma, kui saab netist tasuta vaadata.
Ei, ma ei istu siin, ma lihtsalt välkväisan, nagu paljudki. Vanasti ma olin suur telekavaataja, kuigi uudiseid pole ma kunagi vaadanud, ma vihkan neid. Taustaks pole aga telekas kunagi mänginud, sellest ei saa ma hoopiski aru. Ja ma sugugi ei pea end sellepärast mingiks noobliks, et ma nüüd telekat ei vaata, sihuke asi pole mulle kunagi pähe tulnud. Mis kõrgemad huvid? Loen jah, lahendan ristsõnu, koon, mängin kassidega, kas need on kõrgemad huvid siis? Oijoo, nüüd ma tõesti enam ei mahu ära, irwKülaline kirjutas: ↑09 Aug 2024 10:36Hatik kirjutas: ↑09 Aug 2024 10:33 Viimati vaatasin aastal 2006. Nüüd seisab telekas kapi otsas ja ma ei teagi, mis peaks tegema, kui tahaks veel korra vaadata. Uudiseid ei loe, ei kuula, ei vaata, üldse ei huvita ka. Kui midagi vajalikku või elulist on, siis sõbrad annavad teada, aga üldiselt nad teavad, et mind ei huvita. Filme ja sarju tõmban alla ja vaatan arvutist (lauaarvutist, mitte läpakast ega nutitelefonist), aga nüüd pole neidki tükk aega vaadanud (arvuti on suht silmini täis, peaks osa asju plaatidele ära kõrvetama, saaks ruumi juurde).
Jah, sa istud siin.
-
Külaline
Minu puhul tähendab see, et uudiseid loen netist erinevatest portaalidest sh ERR, erinevaid seriaale või mind huvitavaid filme vaatan samuti netist (suurelt arvutiekraanilt, mitte telefonist). Telekat ei ole vaadanud üle kümne aasta.
-
Külaline
Minu meelest on neid ikka ülivähe, kes tänapäeval veel mingi uhkusenoodiga teatavad, et "ma ei vaata telekat" või "meil pole telekat". Mulle pole küll viimase 10-15 aasta jooksul keegi midagi taolist maininud. Telesaated tulevad üldse väga harva jutuks. Olen 09:44 külaline ja ei pea ennast ka kuidagi kellestki paremaks, et telekat ei oma ega vaata. Ei ole mul eriti ka mingeid kõrgemaid huvisid, no pillimäng ehk välja arvatud
. Tagantjärgi on sellest siiski hea meel, et lapsed sai omal ajal ilma pideva telekataustata üles kasvatatud. Eks nad oma lastesaateid ja multikaid ikka vaatasid, aga oligi konkreetselt nii, et kui saade läbi, läks telekas kinni. Mitmelgi tuttaval külas käies oli see pidevalt taustal mängiv telekas üsna võõrastav, aga ega ma oma valikutega kellegi ees ei kiidelnud küll ei tookord ega ammugi mitte nüüd. Igaühe oma asi.
-
Külaline
"Ma ei vaata telekat" tähendab, et inimene on peen kõrgintellektuaal, kes loeb ainult klassikalist kirjandust. Telekas on liiga labane meelelahutus, mis passib pööblile.
-
Külaline
Õhtuti vaatan alat etv-d. Käib taustaks, kui muud teen. Filmid ja seriaalid ei huvita eriti, need on liiga hilja, aga kõik muu. Päeval kuulan raadiot ja sealt tulevad küll kõige värskemad uudised. Internetis on liiga palju kollast möga ja sealt uudiste välja sõelumine tüütu. Seega vägagi meeldib õhtune AK.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Kirile, roosaroos, Tolmukübe ja 10 külalist