Avatud või eraldi köök?

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 08:49 Aga vaadates kulude poolest, on väike elamine kasulikum. Kahetoaline korter, kus 1 tuba on magamistuba ja teine elutuba-köök. Keskmine suurus 40 ruutmeetrit. Sellest 15 ruutmeetrit on magamistuba. Jääb üle nüüd see teine pool. 25 ruutmeetrit on avaram ruum koos avatud köögiga, kui 2 eraldi ruumi-köök 10 ja elutuba 15 ruutmeetrit.
Eks see sõltub ju taas pere suurusest ja elukorraldusest. Üksikule inimesele või paarile võib selline lahendus olla ideaalne, kuid suurema pere puhul see ilmselt väga ei tööta. Kas eesmärgiks on avarus või see, et pereliikmetel oleks oma privaatne ruum.
Külaline

Pere suurenedes on tubade arv küll oluline. Sa mõtled et kui köök on eraldi, saab ühe toa juurde? Ok, mõtled nii, et elutuba on sel juhul ka kellegi magamistuba?
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 08:49 Aga vaadates kulude poolest, on väike elamine kasulikum. Kahetoaline korter, kus 1 tuba on magamistuba ja teine elutuba-köök. Keskmine suurus 40 ruutmeetrit. Sellest 15 ruutmeetrit on magamistuba. Jääb üle nüüd see teine pool. 25 ruutmeetrit on avaram ruum koos avatud köögiga, kui 2 eraldi ruumi-köök 10 ja elutuba 15 ruutmeetrit.
Mis mõttes on teine ruum 25m2? Kuhu siis esik ja vannituba sul jäävad?
Külaline

Ah jaa need ruumid ka ju. Siis on päris eluruumid veel väiksemad ja kas on mõistlik neid veel köögi seinaga eraldada.
Külaline

meil on uusarendus, suur avatud elutuba, 36m2. Ühes seinas köök, selle kõrval suur söögilaud (6-10 inimesele), ja seejärel elutoa osa. Väga rahul, kuigi ideaalis võiks köögisaar ka olla. Selleks ruumi ei ole, valida tuli suure söögilaua ja saare vahel ning polnud küsimustki, kumb jääb.

Eelmises kodus oli üsna suur eraldi köök, 15m2. Kuigi ruumi oli palju ja kapiruumi ka ohtralt, siis mulle see eraldi olek ei meeldinud.
Külaline

See on sellise vaese unelm. Saaks kahetoalise korter,i kus 1 tuba on magamistuba ja teine elutuba-köök. Keskmine suurus 40 ruutmeetrit.
A miks magamistuba ei või 7m2 olla. Külg ees mahuksite sisse küll ja 120 cm lai voodi mahuks ka ära. Magate külili.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Aug 2024 12:38 Mulle meeldib eraldi köök rohkem. Saan rahulikult toimetada ja roogi elutuppa lauale kanda. See on umbes samasugune küsimus, kas teile restoranis meeldiks avatud ruum, kus istute lauas ja naudite praade, ja samal ajal kokad teie ees kiirustavad toorest liha vasardada.
Aga paljud Aasia restoranid ja pitsa restoranid ongi ju sellised. Näed lauda, kuidas kokad pliidi ääres toimetavad. Üldse ei häiri.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 12:19 Aga paljud Aasia restoranid ja pitsa restoranid ongi ju sellised. Näed lauda, kuidas kokad pliidi ääres toimetavad. Üldse ei häiri.
Aga mina näiteks sellistesse restoranidesse ei lähe, nii häirib. Isiklike eelistuste küsimus.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 12:29
Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 12:19 Aga paljud Aasia restoranid ja pitsa restoranid ongi ju sellised. Näed lauda, kuidas kokad pliidi ääres toimetavad. Üldse ei häiri.
Aga mina näiteks sellistesse restoranidesse ei lähe, nii häirib. Isiklike eelistuste küsimus.
Ma kui kokk ütlen, et ma ei ole nõus töötama avatudköögis. Häirib kui kliendid vahivad mida ma teen.
Samas ise kliendina jällegi meeldib vaadata kuidas nad toimetavad.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 10:59
See on sellise vaese unelm. Saaks kahetoalise korter,i kus 1 tuba on magamistuba ja teine elutuba-köök. Keskmine suurus 40 ruutmeetrit.
A miks magamistuba ei või 7m2 olla. Külg ees mahuksite sisse küll ja 120 cm lai voodi mahuks ka ära. Magate külili.
Mul tõesti ei ole üle 20 ruudu vajagi. Mis ma teen suure ruumiga?
Ja magangi külili. Mis siis? Me pole paksud, mahuks ka kahekesi selili magama.
Külaline

Etaldi kuidugi. Telekat vaadates kalapraadimise särinat ja haisu tunda, milleks
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 16:51 Etaldi kuidugi. Telekat vaadates kalapraadimise särinat ja haisu tunda, milleks
Parafraseerides eelnevat, siis miks sa kala kodus praed? Telli söök või mine restosse. Ainult vaene teeb kodus süüa. Kohvimasin ja disainkülmikust piisab.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Aug 2024 14:48
Külaline kirjutas: 07 Aug 2024 14:30
Külaline kirjutas: 07 Aug 2024 14:23

See on selline vaeste värk. Pole elutuba ja pole kööki. On üks ruumike. Köögimööbel ühes nurgas , diivan teises. 3 tuba ja 50m2 uues majas. Me oleme nii rikkad ja edukad :lol:
Nõustun. Nagu mingis stuudiokorteris elaks, diivan ühel pool ja köögikapid vastasseina ääres. Kinnisvaraarendajad on lihtsalt laisad ja odavad, seega müüsidki inimestele mõtte avatud köögist kui millestki ülemuslikust. Tegelikkus on see, et nad tahavad kiirelt, lihtsalt, odavalt ja pinda kokku hoides oma objektid ära ehitada ja maha müüa.
Kõige totakam on selliseid toa ühes seinas köögimööbel, meeter eemal diivan lahendusi näha kallistes 300 000-400 000eurostes korterites, aga ju siis keegi tahab ja ostab selliseid ka. Mulle isiklikult meeldib kõige rohkem veidi eraldatud kööginurk siiski avatud elutuba-köögis, päris eraldi ei taha, meenutab paneelikaid ja üksi eraldi süüa teha lihtsalt igav ja klaustrofoobne.
Ega nii väga ei taheta, aga pakkumine on massiline. Kinnisvaraarendajatele ideaalne. Saab müüa vähem ruutmeetreid kõrgema hinnaga. Ka see asi, et iga sein ja iga uks tähendab ehitamisel suuremat tööd ja rahakulu.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 17:04
Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 16:51 Etaldi kuidugi. Telekat vaadates kalapraadimise särinat ja haisu tunda, milleks
Parafraseerides eelnevat, siis miks sa kala kodus praed? Telli söök või mine restosse. Ainult vaene teeb kodus süüa. Kohvimasin ja disainkülmikust piisab.
Ei prae kala ja ei ela avatud köögiga korteris. Hüpoteetiliselt.
Külaline

Mul on olnud korter nii eraldi kui ka avatud köögiga. Täiesti kindlasti meeldib viimane variant.

Mul ei ole nii, et köögimööbel on ühe seina ääres ja diivan teise seina ääres. Köök on ikka nagu eraldi suur ruum ja elutuba eraldi suuruses toana, Lihtsalt vaheseina ei ole vahel.

Köögikubu on teadlikult valitud eriti võimas. Seega, lõhnasid toapoolele ei lähe. Nõudepesumasina olemasolul on köök suht harva sassis.

Mäletan seda jama eelmises korteris, kui külalised olid - siis mina olin köögis üksi toimetamas. Sel ajal külalised elutoas. Nii ebamugav.

Samuti meeldib mulle söögitegemise ajal (ma askeldan väga suure osa päevast köögis) telekat kuulata.
Külaline

Mulle meeldib avatud köök. Vene aegsed paneelikad olid eraldi köögiga. Mustamäe paneelikas hästi väike, Õismäe paneelikas juba suurem köök. Avatud köögi ainus miinus on see, et kui ikka üle päeva meeldib praekala, ja hapukapsas ja muu taoline lõhnav toit, siis ei ole avatud köök praktiline. Aga kui teed selliseid sööke, mis tugevasti ei lõhna, siis on avatud köök okei.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Aug 2024 17:18 Mulle meeldib avatud köök. Vene aegsed paneelikad olid eraldi köögiga. Mustamäe paneelikas hästi väike, Õismäe paneelikas juba suurem köök. Avatud köögi ainus miinus on see, et kui ikka üle päeva meeldib praekala, ja hapukapsas ja muu taoline lõhnav toit, siis ei ole avatud köök praktiline. Aga kui teed selliseid sööke, mis tugevasti ei lõhna, siis on avatud köök okei.
Just, eriti need Mustamäe köögid, mis on nii tillukesed, et isegi saledal inimesel pole seal võimalik õieti ringi pöörata. Sellised peaks kindlasti avatuks ümberehitama. Kohe on elamises ruumi ja õhku rohkem.

Ja kööki tuleb korralik kubu muretseda. Ja elutuba ei peaks olema paksult tekstiili täis. Vaibast ja õhulisest kardinast piisab. Siis ei ole ka mingit haisuprobleemi.
Külaline

Mina eelistan poolavatud või siis täiesti avatud köögi eeldusel, et diivan ei ole pliidi juures. Meeldib, et saan perest mitte nii eraldatult süüa teha või külalistega mõnusalt lobiseda ise samal ajal toimetades. Endal on poolavatud lahendus, kus köögil eraldi ruum, kuid see on otsapidi avatud elutoaga ehk nn nurga taga asuv köök, kogupind muidugi pole eriti suur (korter ikkagi) ehk ca 30m2 kahe ruumi peale kokku.

Olen elanud ka korteris, kus oli väike eraldi köök ning mitmel heal peretuttaval sellised korterid, kus kõik eraldi. Ausaltöeldes väga häirib, kui külla minnes võõrustajat peaaegu ei näegi. Muidugi majades, kus köögiruum on piisavalt suur, et seal söögilaua taga külalisi vastu võtta, on eraldi köögiruum ilmselt praktilisem.
Külaline

Aga kas see "korralik kubu" teil kõva häält ei tee või? Minu oma müriseb nii, et telekat seal kõrval küll ei kuuleks.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Aug 2024 12:03 Aga kas see "korralik kubu" teil kõva häält ei tee või? Minu oma müriseb nii, et telekat seal kõrval küll ei kuuleks.
Minu oma teeb, aga mitte nii, et telekat ei kuuleks. Meil on see kubu ka juba ligi 10 aastat vana. Usun, et tänapäeval on veel võimsamaid, kuid vaiksemaid kubusid olemas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: augustikass ja 2 külalist