Kas kasutate kirjutusvahendit

vana hea klassika
Külaline

Kas kasutate kirjutusvahendit

Postitus Postitas Külaline »

Ehk kas te kirjutate
kirjutusvahendiga paberile midagi igapäevaselt?
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Aug 2024 07:49 Ehk kas te kirjutate
Ja, kirjutan pliiatsi või pastakaga igapäevaselt. Tööl teen närkmeid pliiatsiga, kodus samuti. Tööl kasutan palju ka whiteboard pen-i, kuidasiganes see siis eesti keeles on. Ei kujuta ette, et teeks kõik mörkmed ja vajaliku kirjatöö vaid arvutis või telefonis.
Külaline

Ei, vere ja sõrmega kirjutan.
Külaline

Ikka kasutan. Pean märkmikku. Igal aastal ostan endale koolilaste päeviku, mis algab augustikuuga ja alustan uut "õppeaastat". Märkmikus on iga päeva kohal piisavalt ruumi, et vajalikud asjad kirja panna. Lisaks nimekirjad, uued toiduretseptid, raamatud, mida lugeda, kuu ja aasta eelarve, reiside planeerimine, erinevad tähtajad jms.

Tean, et tänapäeval on sedasorti ajaplaneerimine kõik arvutisse kolinud, aga mulle meeldib asju läbi kirjutada, siis jäävad paremini meelde. Katsetasin ka moodsat märgipäeviku süsteemi, aga liiga tegevusmahukas minu jaoks, kõike peab ise nullist kirjutama ja joonistama, mulle meeldib just valmis lahtritega piiritletud nädalaplaan ja laste koolipäevik on selleks kõige sobivam. Lisaks ilusate piltidega, 2024/2025 aastaks ostsin armsa roosa kassipojaga päeviku.
Külaline

Jah, mulle meeldib ikka päris märkmikku kasutada ja käsitsi kirjutades jäävad asjad ka paremini meelde.
Kõuts
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kõuts »

Ristsõnu ja sudokusid lahendan, pastakas on iga päev käes. Vahel joonistan kah veidi.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Aug 2024 08:13
Ja, kirjutan pliiatsi või pastakaga igapäevaselt. Tööl teen närkmeid pliiatsiga, kodus samuti. Tööl kasutan palju ka whiteboard pen-i, kuidasiganes see siis eesti keeles on. Ei kujuta ette, et teeks kõik mörkmed ja vajaliku kirjatöö vaid arvutis või telefonis.
Valge tahvli marker? Ei ole just kuigi keerulisem kui see sinu white...seesamunegi.
Külaline

Kasutan ikka, kodus kirjutan tavaliselt "teise ringi" märkmepaberitele (st lõikan need ühelt poolt kasutatud A4-dest) näiteks poenimekirju vm ajutisi märkmeid ja enamasti kasutan selleks harilikku pliiatsit. Vahel joonistan ka, nagu üks varasem kommenteerijagi. Pabermärkmikku pole ma enam ammu kasutanud, aga tööga seoses on aeg-ajalt vaja kuupäevaliselt mõni asi üles märkida, selleks on mul välja prinditud tavalised kalendrilehed (ühel A4 küljel 2 kuud), kuhu saan neid märkmeid teha. Võtsin need kasutusele siis, kui avastasin, et mul telefoni märkmikust vahepeal mõni asi kaotsi läheb. Telefoni kirjutan siiski paralleelselt ka, sest tahan saada märguandeid olulisemate asjade kohta.

Vabandan nüüd ette, kui see kedagi häirib, aga tahtsin veel ühele vastajale öelda, et jaatuseks kasutatakse sõnu "jah" või "jaa", mitte sidesõna "ja". Olen märganud, et inimesed teevad üsna tihti seda viga. Lihtsalt teadmiseks, ei taha norida ega tüli tekitada.
Hatik
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Hatik »

Jah kasutan, samuti e-poe arvete tagakülgi, ristsõnavihikute lõpust neid joonelisi lehti. Loetud raamatutest kirjutan välja häid ütlemisi, sageli järjehoidjate tagaküljele (lõikan neid helveste ja muude asjade pappkarpidest, head tugevad ja ilusad värvilised), aga mul on veel mingist ajast jäänud paar Maalehe Kalendrit, kuhu saab samuti neid kirjutada. Neid asju kirjutan pastakaga, aga ristsõnu lahendan kustutatava geelpliiatsiga, kuigi vahel ka pastakaga. Ja no kui öösel "vaim beale duleb", siis luuletused kirjutan ka pastakaga kuskile kaustikusse, hiljem panen arvutisse. Niiet jah, kirjutamist on päris palju :) Aga käekiri on muutunud lihtsalt kohutavaks (vanasti see oli ilus). Ei tea, mis asi see on?
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Aug 2024 09:07 Ikka kasutan. Pean märkmikku. Igal aastal ostan endale koolilaste päeviku, mis algab augustikuuga ja alustan uut "õppeaastat". Märkmikus on iga päeva kohal piisavalt ruumi, et vajalikud asjad kirja panna. Lisaks nimekirjad, uued toiduretseptid, raamatud, mida lugeda, kuu ja aasta eelarve, reiside planeerimine, erinevad tähtajad jms.
Miks kalendermärkmik ei sobi? Seal ju veel rohkem ruumi kõige jaoks, ühe paeva kohta üks leht.
Külaline

Mina kasutan haruharva. Telefoninumbreid märgin telefoni, arvutusi teen Excelis, igasuguseid TO DO liste ja ostunimekirju teen Wordis või Excelis. Paberit ja pliiatsit on vaja vaid juhul, kui mingeid mõõte võtan ja üles kirjutan või kui teen mõnda arvutust, mida paberil lihtsam teha (näiteks võrrandit lahendada või murdudega tehteid). Ma ei salli paberilipikuid, need kaovad ära või vedelevad jalus.
Külaline

Hatik kirjutas: 11 Aug 2024 11:39 Jah kasutan, samuti e-poe arvete tagakülgi,
Perekoolis kunagi väideti, et need on hirmus mürgised paberid.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Aug 2024 11:01
Külaline kirjutas: 11 Aug 2024 08:13
Valge tahvli marker? Ei ole just kuigi keerulisem kui see sinu white...seesamunegi.
Aitäh, võtan teadmiseks. See "ja" jaatusena käis ka minu teksti kohta. See on näpuviga. Rohkem nii ei tee, luban. 🙂

* Mind konstruktiivne kriitika ei häiri.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Aug 2024 11:46 Miks kalendermärkmik ei sobi? Seal ju veel rohkem ruumi kõige jaoks, ühe paeva kohta üks leht.
Ei tea. Liiga sigrimigri minu jaoks. Olen erinevaid märkmikke proovinud, suures valikus müüb neid Flying Tiger, katsetanud Eesmärkmikku jms. Ei meeldi. Ikka uuesti laste koolipäeviku juurde tagasi tulnud. Kerge, õhuke, lihtne, A5 formaat sobib.
Hatik
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Hatik »

Külaline kirjutas: 11 Aug 2024 12:15
Hatik kirjutas: 11 Aug 2024 11:39 Jah kasutan, samuti e-poe arvete tagakülgi,
Perekoolis kunagi väideti, et need on hirmus mürgised paberid.
kassatsekid jah, aga e-poe arved on tavalisel koopiapaberil, a4 formaadis.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Aug 2024 07:49 kas te kirjutate kirjutusvahendiga paberile midagi igapäevaselt?
Ei. Kasutan igapäevaselt kirjutamiseks arvutit. Kirjutan klaviatuuril tunduvalt kiiremini kui pliiatsi või pastatakaga, lisaks saab arvutis failile lisada linke, pilte jmt.
Külaline

Loomulikult kasutan. Meil kirjutusvahendite purgid märkmete tegemiseks kolmes eri toas arvuti kõrval (igal pereliikmel oma), lisaks elutoas, köögis ja eraldi veel köögilaual alati üks pastakas.
nt täna olen teinud pastakaga märkmeid järgmise nädala kalendermärkmikku, teinud moosipurkidele silte, märkinud seinal olevasse tabelisse hommikul kaalunumbri, kirjutanud toidumärkmikusse üles kõik täna juba söödud toidud/nende kaalud/süsivesikud; märkinud kalendrisse, mitu kabatšokki aiast tõin (esimest aastat kasvatan, tahan teada, mitu kokku tuleb), lahendanud ristsõna jne jne
Külaline

Loomulikult. Aegajalt kasutan ka sulepead sest mullevmeeldib ilus käekiri ja sellega saab kena kalligraafilist kirja teha.
Külaline

Jah, kasutan. Kalendermärkmikku panen kõik olulise, klientidesse puutuva kirjutan samuti jooksvalt paberile.
Külaline

Igapäevaselt kirjutan küll- poenimekirju, ristsõnu, lastele lauanurgale juhendid, mida süüa teha :) märkmikuteema on küll unund.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Kirile, roosaroos, Tolmukübe ja 10 külalist