Mida tähendab " ma ei vaata telekat"

vana hea klassika
Vasta
Hatik
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Hatik »

Noh, kas just andunud, aga mõningaid vaatasin küll ja alla tõmbasin ka. Aga nüüd on neid järjest vähemaks jäänud ja nagu ma ütlesin, mul on masin täis ja uusi osasid ei saa tõmmata. Neid, mida kõik alati vahivad, ma küll ei vaata, no ehk Midsomerit, aga nad teevad suht visalt uusi osi juurde ja hetkeseisuga on nii, et ma polegi vist juba kaks aastat midagi vaadanud, ainult mõnda vana allatõmmatud filmi ja neist ka osi. Polegi nagu midagi vaadata. Ja ma ei jaksagi pikalt arvuti taga istuda, pean vahepeal mujale kolima. Eks mõni uudis ikka siit ja sealt ette tuleb, ega ma siis kotis ei ela või üksikul saarel, nagu mõni siin paistis arvavat.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 10 Aug 2024 12:36 Ma ei salli õhtul kodus vaikust ja väga meeldib, kui televiisor käib, isegi kui ei vaata. Ei mina viitsi kogu aeg uusi uudiseid, filme, seriaale netis püüdmas käia. Las nad seal telekas teevad seda minu eest. Kui tundub põnev, siis jään vaatama. Pole mingit probleemi vahel suisa mõlemat teha. Käib telekas ja samal ajal vahin netist midagi.
Mina jällegi jumaldan vaikust ja vaatan telekat vaid siis, kui sealt tuleb midagi põnevat. Autoraadio läheb kohe teisele kanalile, kui see mu meeli kuidagi ei eruta või siis läheb üldse kinni. Üsna tihti kasutan ka mürasummutavaid kõrvaklappe. Aga mul on ka väga hea kuulmine ja kokkuvõttes on see müra väsitav.
Nii erinevad võivad inimesed olla.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Aug 2024 14:52 Mina jällegi jumaldan vaikust ja vaatan telekat vaid siis, kui sealt tuleb midagi põnevat. Autoraadio läheb kohe teisele kanalile, kui see mu meeli kuidagi ei eruta või siis läheb üldse kinni. Üsna tihti kasutan ka mürasummutavaid kõrvaklappe. Aga mul on ka väga hea kuulmine ja kokkuvõttes on see müra väsitav.
Mina olen samasugune. Tänu sellele teemale hakkasin mõtlema, et vanematekodust oma korterisse kolides ei soetanud ma endale iialgi raadiot. Lapsepõlvekodus mängis see alati toanurgas, aga no nõukaajal tihti nii oligi. Raadio oli peamine uudiste hankimise kanal ja enamasti oli sealt tulev meelelahutus kvaliteetne.

Telekas mul on, aga niisama taustaks mängib see harva. Kui laulupidu kuulan ja samal ajal pesu triigin, siis ehk. Muul ajal naudin vaikust.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Aug 2024 17:11
Külaline kirjutas: 11 Aug 2024 14:52 Mina jällegi jumaldan vaikust ja vaatan telekat vaid siis, kui sealt tuleb midagi põnevat. Autoraadio läheb kohe teisele kanalile, kui see mu meeli kuidagi ei eruta või siis läheb üldse kinni. Üsna tihti kasutan ka mürasummutavaid kõrvaklappe. Aga mul on ka väga hea kuulmine ja kokkuvõttes on see müra väsitav.
Mina olen samasugune. Tänu sellele teemale hakkasin mõtlema, et vanematekodust oma korterisse kolides ei soetanud ma endale iialgi raadiot. Lapsepõlvekodus mängis see alati toanurgas, aga no nõukaajal tihti nii oligi. Raadio oli peamine uudiste hankimise kanal ja enamasti oli sealt tulev meelelahutus kvaliteetne.

Telekas mul on, aga niisama taustaks mängib see harva. Kui laulupidu kuulan ja samal ajal pesu triigin, siis ehk. Muul ajal naudin vaikust.
Meil mängis ka kogu aeg raadio nurgas. Kui nüüd mõnele vanainimesele külla lähen ja tal mängib vikerraadio, siis mul tuleb nii kohutav masendus peale, ei tea miks. Kuigi ise kuulan autos raadiot, teist jaama lihtsalt.
Külaline

Telefon on teleka välja vahetanud lihtsalt. Internetis on nii palju vaadata ja teha, et pole enam vajadust aega sisustada telekavahtimisega. Seda ei pane taskusse, kui köögis süüa teed või õues peenraid rohid. Mul käib selliste igavate rutiinsete tegevuste juurde mingisugune podcast või muusika.

Uudiseid ka ei jälgi rohkem, kui kuskil ette viskab või autos sõites raadiost kuuleb. Infomüra on niigi liiga palju, sest telefonis scrollimisega tarbid seda nii, et kõrimulguni on.
Külaline

Inimesed on tõesti erinevad. Meil mehega on esimene asi reisides rendiautos selgitada välja, kuidas raadio permanentselt välja lülitada. Alles siis hakkab vaatama, kas käikar, keps ja konditsioneer toimivad arusaadavalt. Kui enda autoga sõidame Eestis ja keegi teine on seda vahepeal kasutanud, liiguvad mõlema käed sünkroonis ülihelikiirusel MUTE nupu poole.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Aug 2024 19:09 Inimesed on tõesti erinevad. Meil mehega on esimene asi reisides rendiautos selgitada välja, kuidas raadio permanentselt välja lülitada. Alles siis hakkab vaatama, kas käikar, keps ja konditsioneer toimivad arusaadavalt.
Vabandust, aga mis asjad on käikar ja keps?
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Aug 2024 00:23 Vabandust, aga mis asjad on käikar ja keps?
Käigukang ja mingi GPS-iga navigatsiooniseade ehk?
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Aug 2024 00:52
Külaline kirjutas: 12 Aug 2024 00:23 Vabandust, aga mis asjad on käikar ja keps?
Okei, käikarist saan veel kuidagi aru, et see on släng käigukangi kohta, aga et GPS on kepsuks muundunud, seda ei teadnud. Tundub, et see on tulnud inimeselt, kes on kuulmise järgi selle sõna omale kasutusse võtnud. Umbes nagu jommahhaa-jommassoo...
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Aug 2024 17:13
Külaline kirjutas: 12 Aug 2024 00:52
Okei, käikarist saan veel kuidagi aru, et see on släng käigukangi kohta, aga et GPS on kepsuks muundunud, seda ei teadnud. Tundub, et see on tulnud inimeselt, kes on kuulmise järgi selle sõna omale kasutusse võtnud. Umbes nagu jommahhaa-jommassoo...
Käikarit pole varem kuulnud, aga geps on GPS-i nimi alati olnud.
Külaline

Global Positioning System - keps? Hmm... 🙄
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Aug 2024 17:16 Global Positioning System - keps? Hmm... 🙄
Geps tuleneb lühendist.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Aug 2024 17:16 Global Positioning System - keps? Hmm... 🙄
GPS ehk Gee-Pee-Ess ehk geps. Ja mis see G muud on kui pehme K. :lol:
Külaline

Kae, kus korraga karati kaela kepsi pärast! :) Kõik teavad, mis on GPS. Hääldate autos või matkal kuidas? Püüdlikult: "Kallis, lülita palun džii pii iss välja? Meil on see keps ja asi tahe. Keps sisse, keps välja, keps jooksis kokku jne. Teine sõna, mida teinekord sama funktsiooni kohta kasutame, on navi, aga see ka ju ei ole päris korrektne sõna eksole ja pigem aegunud väljend GPS-i kohta.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Aug 2024 20:01 Kae, kus korraga karati kaela kepsi pärast! :) Kõik teavad, mis on GPS. Hääldate autos või matkal kuidas? Püüdlikult: "Kallis, lülita palun džii pii iss välja? Meil on see keps ja asi tahe. Keps sisse, keps välja, keps jooksis kokku jne. Teine sõna, mida teinekord sama funktsiooni kohta kasutame, on navi, aga see ka ju ei ole päris korrektne sõna eksole ja pigem aegunud väljend GPS-i kohta.
Pigem on see keps üleüldse aegunud väljend ja seade, ma ei tea küll kedagi, kelle autos see viimasel ajal oleks üldse. Käisin mingi aeg tagasi Hispaanias, rentisin auto ja siis küsiti, et kas tahan rentida GPS seadet, mingi 10 eurot oli päev. Vaatasin neid küll nagu mingeid ogaraid, ma panen Waze'i peale ilma igasuguse tasuta ja asi tahe. Ekraanid on uuematel autodel kõigil olemas.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Aug 2024 20:01 Kae, kus korraga karati kaela kepsi pärast! :) Kõik teavad, mis on GPS. Hääldate autos või matkal kuidas? Püüdlikult: "Kallis, lülita palun džii pii iss välja? Meil on see keps ja asi tahe. Keps sisse, keps välja, keps jooksis kokku jne. Teine sõna, mida teinekord sama funktsiooni kohta kasutame, on navi, aga see ka ju ei ole päris korrektne sõna eksole ja pigem aegunud väljend GPS-i kohta.
See pole keps, see on geps. Ei usu, et sa ise midagi autodest tead. Keps on hoopis muu auto osa, jätad väga rumala mulje, kui korduvalt nii valesti kirjutad.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Aug 2024 20:07
Pigem on see keps üleüldse aegunud väljend ja seade, ma ei tea küll kedagi, kelle autos see viimasel ajal oleks üldse. Käisin mingi aeg tagasi Hispaanias, rentisin auto ja siis küsiti, et kas tahan rentida GPS seadet, mingi 10 eurot oli päev. Vaatasin neid küll nagu mingeid ogaraid, ma panen Waze'i peale ilma igasuguse tasuta ja asi tahe. Ekraanid on uuematel autodel kõigil olemas.
Waze tõmbab normilt telefoni tühjaks.
Külaline

See seade jäi tõesti sinna kusagile kümne aasta tagusesse aega. Mäletan, et see oli küllaltki piiratud võimalustega süsteem, kus kogu info oli sim-kaardil. Juhtus, et vahel viskas kusagil vea sisse, näiteks ühest riigist teise sõites või siis ei olnud alla laetud teedekaart täielik. Tänapäeval on õnneks Waze'i või mõni muu navigatsiooniseade.
Minu esimesed autoreisid välismaale said üldse tehtud paberkaartide abil.
Külaline

Waze tõmbab normilt telefoni tühjaks.
No osta tiba parem telefon siis ja üldse on juhe taga ju, et waze'i saaks suurelt ekraanilt jälgida. Sealt saad ikka praktiliselt reaalajas infot, kus on tee kinni, kus mobiilne kaamera pandud, arvutab teekonna kestvuse vastavalt reaalaja liiklusvoole jne. Mingit GPS-i ei kasuta tänapäeval mitte keegi.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Aug 2024 23:29 Waze tõmbab normilt telefoni tühjaks.
Kõik äpid, mida palju kasutad võtavad akut. Waze pole siin mingi erand.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], Nõiamoor ja 7 külalist